17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно питане си виси - защо такситата са освободени от ДДС? Други транспортни компании, които са в пряка/непряка конкуренция с такситата плащат ДДС, а тук не.

Леле, и пари да ми дават, в такова такси, при такъв като тоя на снимката няма да се кача!

Е как така, хем от моите данъци ще им плащам патента хем ще ми вдигат цената?!? Ако държавата поеме патентния данък, то би трябвало те да намалят цените за да си вдигнат оборота и в крайна сметка да печелят повече. Дори не споменавам че горивата са доста по-евтини от преди няколко години.

забраниха абитуриентските балове, предлагам лиумзините изобщо да не плащат патентен и всякакъв данък. Един път живеем! Кой в лимузина, кой във вертолет.

вече от нищо. Дерзайте!

Правилният подход е малко по-различен - да се премахне почти цялата регулация от бранша. Да се остави само едно изискване за ясно видима цена и толкова. Който ползва "помпа" или други подобни съоръжения трябва да ходи в затвора, това е кражба, криминална проява. Когато няма никакви изисквания към бранша това ще позволи да се случва истинска конкуренция, не само и не предимно ценова, а във всякакви аспекти - един ще вози студенти на никакви пари с кола 18-та употреба, друг ще кара ролс-ройс за баровци, трети ще предлага в таксито свирки от асистентката си, изобщо разнообразие от подходи. Данъците трябва да са малки, защото това е преди всичко поминък.Когато е бизнес трябва да ес облага както си следва.Например тия големи фирми с лизинговите скъпи коли трябва да ги сцепят от данъци.

Българската държава ще се оправи МОЖИ БИ ако цената за литър бензин е поне над 30 български лева за литър бензин!ТОВА Е РЕАЛНОСТТА!Ще принуди българинът да не мързелува и да прозвежда продаваеми продукти и да прочисти корупцията!Високата цена на бензина ще отрезви бъларинът и политическият популизъм!

Като вдигат цените за какво им намалявате данъците? Пак някаква далавера на пожарникарския зет или някой, кйто си плаща. За какво са ни таксита, като ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ?!! 84 ст ама са на курс! Нормално е да возите под цените градския. Та те станаха ненормално високи!!! Ако не искате на борсата. Не съм съгласен с моите данъци да се набиват пари на бакшишите!!! Оставка, боклуци скапани!!!

v rumania kato kupuvash hrana ot hranitelni magazini DDC 9 protenta na lekarstva sasto

Сигурна съм, че ще успеят да привлекат много хора от градския транспорт с това вдигане на цени...хаха жалка история! Нахалници, избирате си курсовете, за по-кратки изобщо и дума не може да стане, някои си надуват сумите с помпички, някои са неграмотни, незнайно как изкарали книжки, изобщо да не коментирам как кара по-голяма част от съсловието, а претенции големи имат! Научете се как се печелят клиенти и бакшиши първо!

Точно..

такситата в софия са предимно мангустари!!!!!

Ей тва е печалба, малко данък ще плащат ама ще дерат кожата на обикновения човечец. ДА ВИ ЕБА И ПРАВИТЕЛСТВОТО МАЛОУМНО

Не разбрах, хем им намалят данъка, хем те вдигат цените? Това акто кръчмите, намалиха ДДС, цените не мръднаха, че и се вдигнаха леко..

Така е, в кръчмарските държави се спасяват кръчмите и такситата. То друго и без това няма. Тая кочина трябва да я закрият скоро.

Не ползвам никога такси,вървя пеш,с велосипед или междуградски транспорт,а има и джи пи ес по телефона за да намеря точен адрес,а днес всяко семейство има по два три стари автомобила,дори бабите и учениците имат личен автомобил,кой ли им ползва услугите на тези мързеливци мошенници,да се хващат да леят бетон по строежите и да строят магистрали под контрола на нашия Бойко Борисов!

Тъпак си

Там където се вкарват регулации, пазара почва да се изкривява. Няма работа, ами напускаш този бизнес. Където се е намесила държавата, нищо хубаво не се получава за реалните фирми. Само фантомите печелят. На хотелиерите им било тежко, а другите цъфтим и връзваме. Такситата нямали работа? Да станат програмисти :)

перфектно:):)

"Такси" е най-безмислената услуга - ако има нормален градски транспорт, тя не би съществувала.

Глупости. Ако ти се наложи спешно да идеш някъде, градски транспорт ли ще чакаш?

ако градския транспорт е ефективен и редовен като в нормалните държави - не ти трябва такси , разбра ли а и такситата се карат от миризливи мързели - нямам намерение да им плащам за мързела.

Основния проблем на такситат е че са много. Бил съм на много места по света, такова чудо от таксита няма. Хем нямат работа, хем ако попиташ за курс от 2-3 километра не те качват. Често ми се случва. Да не говорим , че в последните 2-3 години почти не съм се качвал в приятна кола. Всички дрънкат като каруци. Намалява обюината бройката, останалите си увеличават приходите и ни возят в по-нормални коли ( ама надали ). Трябва и контрол а не само искане на пари и дълги курсове. Качва се контрола ( необозначена), вози се - като започне да дрънка таксито- направо му задава курс към сервиз -

Едно време / 1973/4 година / във Враца при около 90 000 жители с кварталити/ бяхме около 70-80 коли. Сега /при около 35-40 000 жители/ колите са над 200. Някога возехме при : Начална такса-0,20 лв. Дневна тарифа 0,12 лв/км. Нощна -0,16лв./км. Престой- 0, 02 лв/мин. Работа -много Заплатите- прилични. Колите-много по- поддържани.

Щом нещо ще им се намаля, данъка, значи цените ще се увеличат. Така работи бизнеса в БГ. Ето, Боко намали ДДС-то на ресторантьорите, а те качиха цените

Заразени!!! Всеки трети!!! Ония горе си чоплят носовете! Не затварят училищата, дето в момента е леш! Безвластието, анархията, безхаберието, некомпетентност са завладели кратуните на министрите на просфетата, здраве опазването..... Само избори са им в главиците! А ще има ли кой да гласува? София вече не е червена зона, а черна! Вчера в училището на дъщерята САМО 3 УЧИТЕЛКИ СА С ОТРИЦАТЕЛЕН ПСР!!!!! Представете си, колко родители, хора по градския транспорт, възрастни хора са заразили неволно дечицата? Колко още да умрат, за да му светне на тоя кретен Вълчев, че експериментирането с живота на децата, учителите е престъпно????? Тоя веднага санитар в Ковит отделение!

Изключително съм доволен от високия брой и процент на положителните тестове. Това означава че всички скоро ще се "извъртим"и агонията на обществото ще свърши

Заразен си от простотия. Проблем е, че сте много овцете и влачите всички към кошарата и ножа.

Дигайте колко сакате, я одим пеш безплатно !

Държавата може ли да ми го поеме и моя. Омръзна ми да се подаряват пари на тоя и на ония. Колко поколения ще трябва да връщаме това пилеене на пари. Аз за какво работя аджеба, да ми се раздават парите на някакви търтеи?

Държавата вдига цената на такситата, за да се возят повече хора на градския транспирт, където да се заразяват повеече. Ясно ми е защо не се затваря всичко и се оставят хората да се заразяват. Който не се пази отива към голяма беда.

Грижа за ресторанти,келнери,барове,таксита,фитнеси,колекторските фирми-но не за Учители,инженери,лекари.Държавата на простаците Вулгаристан/вулгаро на латински означава прост,обикновен/.

Разбирам, че такситата, както много други индустрии, са покосени от коронавируса и че приходите им са спаднали. Обаче тази мярка щеше да има далеч повече съпричастност у хората, ако таксиметровите фирми бяха по-съвестни в "мирно" време. Половината таксита не плащат данъци изобщо, другата половина пък надува с помпички крайната цена, а всички ги е страх сами да си вдигнат цената и чак държавата да я вдигне, за да може да вдигат рамене 'еми то така ...'.

Ще си вкарат и тия автогол като ресторантьорите. Ма народа не е глупав, иска да плаща за качество.

Колкото и да поскъпне, докато не се махнат от шибаните приложения, пари бакшишите няма да изкарват. Тарикатите возят до където возят и не лежат в задънената улица да им чукне приложението, а веднага обратно на Попа за клиенти и върти яко....

Има един основен закон на маркетинга. Ако 20% от клиентите ви заемат 80% от времето и ресурсите ви, направете всичко възможно да пренасочите тези клиенти към конкурентите ви. Пише го в дебелите книги. В тази връзка, курс под 7...8.. лева на мен не ми е интересен. Да вървят при конкурентите. Автомобила си е мой, плащам си всичко по изискванията. Точка!

Ами след като ти ме пратиш при конкурентите, мислиш ли че за дългите курсове ще дойда при теб... Не си познал. Имидж на фирма се грани с години и се губи за минути. След като не цениш клиентите, няма да ги имаш.

Баце чел си, но нищо не си разбрал, затова и си бакшиш и то без работа.....

ами, ако и докторите си кажат така?! Ако не си с единия крак в гроба и клиничната пътека не е 7-8 дни- няма да те взимаме в болница. кво се лигавиш с тази болест за 3 дни лежане?! Така, че звучи бая кофти, ако твоята логика започне да работи във всяка сфера,,,,

Ако се стигне до там малоумен бакшиш, представител на най-мързеливото и некадърно племе в историята на света, да ме учи на бизнес и “маркетинг” значи това не е дъното а 5 метра под него!!!

Ако искат и да я смъкнат, пак няма да се кача в такси. Отвратителни и нагли шофьори, на които все си им длъжен. Радвам се, че не помня, кога е било последното ми качване в такси. Виж, Спарк е друга работа. С кеф.

А как ще го караш тоя Спарк като си на кръчма я кажи там харчите по 5 лева за бира а таксито ако може за 1 лев да ви закара????

Няма бакшиш, които да иска да те качи за курс от 5 лв. Не знам какви глупости пишете за оправдание на видгането на цената. Аз също искам да ми намалят всички данъци, които плащам.

Абсолютно прав сте! Не искам бе! Какво да направим сега. Не искам! Нещо закон ще се приеме да те возя за лев и двайсет ли?

Какви интелигентни хора коментират, объждат, смятат и наистина в такситата има колосални пари. Да се чуди човек защо не са станали таксиметрови шофьори?! Да не би защото са толкова тъпи, че и за бакшиши да не ги бива?

Време е да се помисли и за казината, както и за производителите и търговци на алкохол и цигари. Трябва да им се намали акциза и данъка. Все пак създават работни места, нали така?

1000 лева годишен данък - това прави по 2.73 лева на ден. Горките бакшиши, как издържат?!

Вие не сте много умен нали? 1000 лева е патента. Отделно имате фирма, осигуряване здравно и пенсионно на минимум две минимални работни заплати, технически преглед ДВА ПЪТИ годишно, застраховки, психоизпити, инвестиция - съответно кредит за автомобил, пребоядисването му според изискванията му, брандиране, такси към такси оператор, 10% данък върху оборота .... абе Вие не сте много умен, нали?

Какъв данък, бе, умника? Целият бакшиши бранш, ама целият, плаща данък колкото баничарница! Данък печалба, хахахаахахахах ! Даже не знаеш, че не е 10%, а 15, защото има и 5% данък дивидент! Осигуровки на минимална заплата и още куп врътки. Данъци плащали бакшишите - вицът на годината!

Убедих се. Прост си. Не имитираш. Какъв данък дивидент на собствения ми автомобил, на собствената ми фирма бе Муньо ?!

И за писмата на Монтескьо мога да говоря с клиента, и за терзанията на Чайковски, ако щете и за Еразъм Ротердамски ... но повярвайте, никога досега не ми се е налагало. Обичайно возя отпадъка на обществото, който зорко следя дали няма да ми повърне в колата, съответно да го изкарам с юмруци, пребъркам и си взема точната сума за автомивка. Нищо повече!

Ела ме “изкарай с юмруци” ще си труден за рисуване след това

Ами, хо́ди пеша, бе, хо́ди пеша!

То па голямото поскъпване! Със 70 стотинки! Значи сега давам 8 лева от центъра до вкъщи - сега ще му е 8.70 !

вие в русия каква математика учите?

Да псуваме застрахователите, че направиха гражданската отговорност ЗАДЪЛЖИТЕЛНА е ясно. Ама да не са направили и такситата задължителни бре?! Мръсни били, неграмотни били, некъпани били, ама в петък и събота вечер телефоните на таксиметровите фирми ви дават заето. Защо не могат да поемат наплива. Е това си чисто български парадокс!

Те и токът и водата не са задължителни. Отиваш на палатка пред блока. И ходенето на лекар не е задъжлително. Железна логика

Като не ти изнася, не ги ползвай бе! Къпи се в реката, свети си на свещи, лекувай се при селския шаман! Някой да те е принудил? За пред блока ще трябва да платиш такса на общината. Лиценз един вид.

няма да се возим. Баце ще им духа за да им повдига духа..

По-скоро трябва да вдигнат цените двойно ако не и тройно. Омръзна ми да не мога едно такси да си хвана като ми трябва. В момента всякакви цървули с по 5 лева в джоба се возят...

Голем патрон, а висиш да пишеш у ДИР-а

Защото интернета е безплатен, баба го плаща, на далаверка е.

Навремето точно бакшишите и наглото им поведение ме накара да си купя кола и никога повече да не ползвам услугите на този бранш, за което искренно им благодаря! Това са една пасмина, която все иска привилегии и по възможност да няма конкуренция, разкараха ЮБЕР, постоянно поръчково трошат колите на СПАРК с цел да не разкриват нови паркинг зони и споделените услуги да не могат да свалят цените. С една дума, мафия, лоби на криминални индивиди, докато не се реформират и не се научат на нормални бизнес практики и отношение, да фалират и никакви пари от нашите данъци! Не ползвайте таксита!!!

Нали имаш кола. Кво ревеш

Ех парче просто. Като си платиш с колата 5 пъти дневно по лев и двайсет паркинг, щото то стана малко сложно иначе, ще ревеш за такси :)

Много бакшиши тука бе, аре марш на работа! Тука коментират хора поне с основно образование, могат да ползват алтернативен транспорт и са достатъчно умни да разберат, че ходенето е здраве.

Ти ли ще ми даваш наклон кога да работя бре грездей? Пеша си минал последно през хола си, когато си прескачал котката си.

В Максим ли работиш !?

Увеличете максималната цена даже 3но... Тъкмо хептен хората ще спрат да ползват гадни таксита и ще се преориентират към друг транспорт. Щели сме да спасяваме сектора ... точно този сектор, дето е 99%сив (да не кажа изцяло нелегален) ... това ще спаси икономиката, не инвестициите в образование или високи технологии или даже ако искате в производство ... Точно такситата и огромната им добавена стойност .. Да ви имам и инвестициите ... с парите на данъкоплатците

Явно някой хора или никога не са плащали данъци (примерно бакшишите)... Или им се плаща да защитават безумните решения на т.нар. управляващи и в конкретния случай - купуването на електората с такситата.

Бе нещо нямам спомен да съм гонил някой по тротоара, че да го вкарам в таксито си! По скоро ми отварят вратата на автомобила и любезно ме питат "Свободен ли се?". Е, има и други, които просто се тръсват и вадят заповедническия тон, но те обичайно биват изхвърлени грубо и безцеремонно.

Споко колега. Тия които сега храчят по такситата, утре ще ти звънят с молба да ги вземеш от някое калдаръмче и да ги закараш до някъде щото е възникнала ситуация. Споко. Нека поизпуснат напрежението от скапания си живот.

Значи неодобряваш нашия тон към бакшишите. А твоят към клиентите - същия като нашия. Парадокс. Е, поне стана ясно как гледате на клиентите. Като на закъсали хорица, дето ще паднат на колене да се молят.

Защо трябва да поскъпват такситата? Не може ли да се приложи програмата 60/40 по нов дизайн?

А защо да не поскъпват такситата? Като искаш ефтинко - градски транспорт

Избягвам ги доколкото е възможно. Побиват ме тръпки като видя какви елементи работят таксиджии. Има и свестни хора, но голямата част са с ужасно отношение, колите са им мръсни, правят се на философи и разбирачи по всичко и ти надуват главата с глупости. Има много да се желае по отношение на качеството преди да вдигат цените.

Нямам нужда от таксита. Мога да стоя в компания и да ми е хубаво и без да пия. С колата съм навсякъде. Бакшишите за мен не съществуват.

Такъв данък за таксиметрова дейност няма....

Ще има отлив. Работата ми е такава че транспорта ми е необходимост. При предишното увеличение на цените преструкторирах работата си, като се комбинирах с колети и при солидното увеличение тогава, без да ми се отразява на работата разходите ми за такси намаляха почти на половина. При колегите ми също. доста хора ограничиха ползването на такси до неизбежна нужда. Така че тарифата се увеличава но абсолютните приходи ще намалеят.

От друга страна качеството на услугата пада драстично. Защо не се помисли и за това. Нивото и културата на водачите е ужасна, по-голяма част дори не се и опитват да спазват някаква етика на поведение.

много мъдро! държавата, т.е. ние ще им намали данъците, а бакшишите ще ни вдигнат цените... и кого спасява това?!

Качеството на обслужването, шофьорите и автомобилите вдигнало ли се е?! Аман от български идиотии. Само цени се вдигат, а качество - дъно. Навсякъде!!!!

Боко по-добре да ги беше завел на баня, вместо пак "да дава". Мръсна тиква, ОСТАВКА!