Войната пред портите на Европа и санкциите роди нова дилема за пазителите на еврото

Мерки срещу засилващата се инфлация или стимулиране на растежа, който най-вероятно ще бъде потиснат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да сте го чували! Американският икономист заяви, че е невъзможно Русия да бъде доведена на колене със санкции Март 11, 2022, 09:25 Американският икономист Джефри Сачк заяви, че антируските санкции няма да постигнат целите си и ще ударят само Запада. Сакс заяви в интервю за списание Шпигел, че не вярва в ефективността на наложените ограничителни мерки срещу Москва, съобщава РИА Новости. Освен това той предсказва различно развитие на събитията, а именно "значителни отрицателни последици за икономиката на останалия свят, с изключение на Русия". Нарече санкциите типичен инструмент на американската външна политика. В същото време, въпреки факта, че те често се използват, ограничителните мерки рядко действат. Като пример той цитира санкции срещу Иран, Северна Корея и Венецуела, ограничителни мерки, срещу които според експерта "се провалиха мизерно". "Не променихме режимите там и сега искаме да доведем много по-голяма страна на колене. Русия е огромна държава, която също има 1,6 хиляди ядрени бойни глави, с които разполага. Да я доведеш на колене е просто нереалистична, невъзможна идея. Не знам какво има в главата на онези хора, които са го измислили, "каза експертът . Той също така изрази мнението, че Русия "лесно ще оцелее" от последиците от наложените ограничения.

_stankow

Само дето преди "ужасното събитие - войната" имаше една измислена епидемия, в която, за да спечелят някои американски фарма-компании по 100 милиарда беше нанесена щета на света за няколко трилиона. И щатите хвърлиха 2 трилиона чисто нови, миришещи на боя долари в своята икономика. И ето, инфлация. Какво друго сте очаквали ? Два трилиона долара. Без всякакво покритие. И не цената на нефта се качва, ами цената на долара пада.

Пет трилиона не два, двата ги печатаха втория път.

С други думи, спорят колко пари да напечатат. Едните искат да продължат да печатат като за последно, догато другите (Германия) са по-скоро за намаляване на печатането, ограничаване на кредитирането и повишаване на лихвите.

Европуйка