Водородът и геополитиката

Експерти смятат, че зеленият водород може да подобри енергийната независимост, сигурността и устойчивостта чрез намаляване на зависимостта от внос и волативността на цените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такова чудо като "Зелен Водород". Производството на иноксовите електродни плочи в електролизерите и на соларните панели които ги захранват е толкова КАФЯВО , че изобщо не може да става и дума за каквото и да било Зелено. Плюс това същите тези плочи от неръждавейка отделят канцерогенен хексовалентен Хром. Отделно от това, живота на тези плочи е около 2 години , а цената им е около 90% от цената на целия електролизер - тоест, на всеки 2 години ще трябва да си купувате нов електролизер - на цена към момента над Един Милион Долара на MW, заедно с подмяна на почти цялото съпътстващо оборудване - уплътнения, фитинги, електроника, защити и др . Освен това работата с водород изисква супер-обучен и скъпоплатен персонал с космически застраховки и зверски мерки за безопасност . И специални компресори и съдове под налягане ( 750 атм.) за съхранението му - бутилка на Хексагон Пурус за 5кг Водород като тази на Тойота Мирай струва 7,000 Евро. Ха сега ударете чертата и смятайте . Единствената възможна алтернатива на Водорода е Технологията SGBB+BSFL - в пъти по-чиста, евтина, безопасна и ефективна - - biofuel.alle.bg .

Господа, през 2018г, в Сан Франциско се свиква конференция, която не е секретна, но с много ограничен достъп. Продължава 3 дни, като са изнесени 6 доклада. Специално за Енергетиката се посочва, че: Фотоволтаици КПД 5%, Вятърните мелници(ветрогенератори) КПД 7%, ВЕЦ-ове -17% КПД, което означава, че на тях не може да разчита като заместители на въглища, нефт и газ. Те са с над 75% КПД.

Трябва да изсмучем атмосферата на Юпитер. Състои се от водород и 15% хелий. От хелия в най-горните слоеве на атмосферата хелий 3 и близо 1%.

Водорода засега е само на хартия. Бъдещето за нас е метан и ядрена енергия. Не само защото има огромно находище на втвърден метан до Варна ( ще покрие потреблението ни за век напред, но и защото имаме доказани 14 находища на уран. Дупедавците закриха мините през 1992 г., сакън да не обидим новите ни приятели.

И къде сме ние в тази схема, че не се вижда? Купувачи?

Браво на зеления водород. В тая дописка ако вместо зелен водород напишат червена плява информацията няма да пострада

А то щото досегашните петролни играчи спят или нямат пари да инвестират в нови технологии, та ще дадат и лека на някой да изкарва пари вместо тях. Някой май е леко наивен

да няма ден без зелена простотия