Водим преговори с Гърция за изграждане на нова ядрена мощност у нас

"Ами, ако утре Ердоган каже, че иска да има санитарен кордон, и Кърджали и цяла Южна България влязат в него - какво ще правим?", попита Асен Василев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието е трепач! Направо кърти мивки!

интересно а защо русията все още не е врътнала кранчето на газта

ококорчена ли ще е?

Кирчо и Кокорчо разпродават България, тези измамници ще ги гоним с камъни.

Първата гръцка ядрена централа ще бъде на мястото на Кремиковци! ще ползва готовата площадка и ще се построи бързо.

Витошки сняг?

с вода от искаро

За съжаление България винаги е страдала от некадърни политици! "Харвардските специалисти" оглавяват класацоята по некомпетентност и слагачество. Бог да пази България!!!

Новите магистрали - на дупки, разпад след 2 месеца, без разрешителни, без гаранция, без подръжка - по-добре не пипайте нищо ... а и комбина с по-големи крадци ....

Това са изглеждащи смешно брътвежи. За съжаление обаче са по-скоро тъжни, даже тревожни, понеже идват от лице, което взима решения за всички групи граждани на нашата държава - българи, турци, гърци и т.н.. Когато някоя от групите население в една държава се определи за "правоимаща", каква може да бъде съдбата на "неправоимащите", когато "правоимащите" и "неправоимащите" не може да постигнат съгласие за общото им съществуване в една държава? Има примери за различно развитие: 1. Предимно населена с албанци сръбска територия Косово-Сърбия-НАТО; (война, включително НАТО напада суверенна държава) 2. Предимно населени с руснаци две украински територии-Украйна-Русия; (война, включително Русия напада суверенна държава) 3. Държави в които съжителстват различно-говорящи групи население, без някоя от тях да се определя за правоимаща (няма война, но почти всичко в тези държави е дву или три-езично) Дали може да си направим някакъв извод и дали трябв аи други примери да потърсим в историята? (например Каталуния-Испания?)

"Ами, ако утре Ердоган каже, че иска да има санитарен кордон, и Кърджали и цяла Южна България влязат в него - какво ще правим?" Изключително манипулативно или глупаво твърдение! Турция както и ние сме членове на НАТО. Какво точно целиш с това изказване?

Те и Гърция и Турция са членове на НАТО, но турците им отцепиха Северен Кипър! Но да не дърпаме дявола за опашката! А Кокорчо да вземе тълковния речник и да види разликата между "кордон" и "коридор", то само с Харвард не става!

В Харвард е бил на екскурзия.

"га загубим 1/3 от територията тогай ке се оправят нещата" няма нищо случайно.

Гърция и Турция отдавна са членове, но това не попречи да разделят Кипър. А и сега непрекъснато нарушават възд, си пространство и се ежат едни на други.

просто показва колко му е акълът...

Пульо да не е пребозал вчера нещо,а?!Какви ги плещи този?!Радиационната опасност за нас-гювечът за Гърция?!И за турския кордон в Родопите?!Некадърници,хвърляйте кърпата и се прибирайте в къщи да си играете с куклите и парцалките-видя се,че държава да управлявате,НЕ МОЖЕТЕ!

Как може въобще български политик да коментира хипотези като тази за отцепване на Кърджали, Хасково и въобще цяла южна България?! Има една огромна разлика между Украйна и България - България е член на НАТО. Агресия срещу нея се счита автоматично за агресия срещу НАТО и срещу пълноправен член на ЕС. Тук важат съвсем други международни правила.

Are You shure?

Кажи го на Кипър

Ще правим Нови " Американски ТЕЦ-ве " под формата на " Гръцки АЕЦ " а после ще се чудим що тока ни е толкова скъп от тоя Гръцки АЕЦ. Вместо да се загрижат да построят нещо което ще си е наше те пак ще дават на някой аванта после 20 години да смуче от народа

Кирчо и Кокорчо искат Б-я да вземе заробващ заем от американска банка за да я построи, няма да са по-назад от Бойки, я. Те са Харвардски екскурзианти.

Само дето реактора сме го купили и площадката е лицензирана - остава да се завият болтовете и гайките, за да се сглоби. Руснаците ни предлагаха да го направят по същата схема и предвиждаха, да си възвърнат парите за 5 години, след което да ни я предадат изцяло за наше ползване. А глупавите Гърци направо подарък ни правят - искат само 20 години да я ползват :)))))))))))

Благодарение на "чудесното" управление на страната, освен липсата на икономика, армия и здравеопазване, има огромен проблем с образованието. В момента България бълва фалшово образовани некадърници с реални дипломи. Кой ще обслужва тази централа, като няма специалисти?

Ма какви са тия приказки за Ердоган? Тази български политик ли е, че говори така? Да не си мисли че е седнал на приказки в кварталната кръчмй? Какъв срам за България е сегашното правителство - всеки си говори някакви неща като да е на раздумка в махалата.

Албена ли си Айше ли си, не знам, но за първи път един политик да спомене за реалната заплаха от Турция!!! И единственото спасение е НАТО и ЕС!!! Долу червените подлоги!!!!!!

Ей предател на нацуоналните интереси спри се бе рва в сащ ли ти го наложиха

Кире и Асен трябва да ги гоним, пълни нещастници

Тъпак

Ало, Росатом ли е? Да, здравствуйте. Обаждаме се от Гърция, искаме да поръчаме нова АЕЦ.Ама максимално евтина и да работи 20 години.Еднодневка. Евтина?АЕЦ?Живота ли ви омръзнал?Или имате резервна държава? Не бе, ние ще я построим на територията на любимите си съседи българите. Аааа, България.Че така кажете.Тъкмо нашата армия в украйна може да ви предложи прекрасна АЕЦ, втора ръка.Много малко използвана.Само трябва да махнем един саркофаг. Ама да не работи повече от 20 години, ей. А, нямате грижи.Тя и двайсе ако изкара ще е чудо.Ха ха ха. Хи хи хи.....

Хасенчо е напълно неадекватен. Когато гърка се е раждал евреина е плакал.

Бойче построи на руснаците транзитен газопровод, а Кокорчо смята да построи на гърците аец - да си имат те ток, а ние проблеми с отпадъци и риска.

А така, моето момче! И ще я придобием тъкмо когато си е изчерпала ресурса, а ти вече ще си позастарял и мно-ого далеч оттук на някоя веранда, заобиколен от щастливо щъкащи внуци...

построихме на сърбите газопровод за три милиарда, който е транзитен и няма отклонения за България, продадохме евтин газ на румънците заради посещение на премиера в Букурещ, сега ще строим на гърците АЕЦ в България, срещу какво - вили на Беломорието?

Т.е. ще строим ядрена централа за Гърция в България.

сто дена вече? Айде, че яко ме сърбят ръцете.

както направихме преди около месец, ще ви приложим отново схемата 9 млд. за 9 дни, през 9 секунди.

Като се абстрахирам от всичко останало, ми е интересно кой ще достави ядрените реактори, т.е. "сърцено" - чисто хипотетично. Възможни варианти: Русия, САЩ, Франция, Япония, навярно има и други (за Китай не съм сигурен)... Относно Япония: Hitachi + Toshiba. Tова не са разните им там лаптопи, стереоуредби и тем подобни, които също правят м/у другото. Няма и една дума по въпроса в статията.

Защо Гърция? Нали тя е затънала до гуша в дългове, а ние не? Нали на нея ЕС упрости милиарди и пак са длъжници?

Егати глупака. Сравнението с Ердоган е толкова дебилно и нямащо нищо общо със случващото се, че ме е срам, че съм дал гласа си за този.

Кирчо и Кокорчо. Отде се пръкнахте бе? То бива да сте малоумни, ама чак пък толкоз.

Не са малоумни момчетата, а този който ги избра.

КОГА КОГА йде

Като гледам какви идиоти ни налазиха, направо се замислям за емигриране. Това идиотче , наричано финансов министър ще ни досъсипе.

Масата коментари се вижда, че не са разбрали изказването за централата - човека казва, че е намерил дългосрочен клиент и чрез договори за износ има доста добър финансов резултат от построяването - а не само за вътрешни цели защото чист строеж ще ни вдигне тока ако е за вътрешно ползване защото ще трябва да изплатим строежа ( друг е въпроса къде са вече дадените милиарди). Не че го защитавам тоя, но е добре да има клиент за продукцията та да намажем и ние по евтино.... аз друго не моа да разбера, как някой от правителството изобщо може да си позволи да говори за южна българия при ердоган..... това е малоумно да го изкаже на глас......

От последнияти ред разбрах, че Южна Бг е при Ердоган ?!?

На Ердоган не му трябва южна България. Той ще вземе беломорието, България и македония. Ние тука и без това само кючек ще играем, сериали ще гледаме и шкембе най-обичаме.

Прочети пак какво съм написал - не мога да разбера как гласно се говори ердоган да вземе южна българия...

Хипертиреоидизъм на Кокорчо е засегнал и мозъчната му дейност. ЩЕ СТРОИМ ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА, при която ще поемем ЦЕЛИЯ РИСК, който може да възникне от операторска грешка, война или терористична атака, като в същото време дори НЯМА да ползваме евтината електроенергия!?! WTF Кокорчо?

Ти знаеш ли колко атомни електроцентрали има във Франция? Те да не са по-прости от нас? Или ти още живееш в 80-те години?

И като няма проблем, защо спряхме Белене? Защото е Българска?

За пръв път чувам, че Гърция строи АЕЦ.Тоя с какви ли не екстравагантни идеи излиза вече.Спрете се или поне се консултирайте с експерти,стига експерименти на наш гръб

Крадем всичките пари на Русия и нагло се фукаме какви щети на икономиката и нанасяме. Как ще спреш ядрена война бе идиот.

Тоя изпълзялия от нищото е гол като пушка (поне така се представя) и лигите му текат да гушне комисионна дори от един от изброените "проекти". Когато нещата се обясняват с пари, животът става някак си по-ясен.

Тоя не е добре ще стойм ама няма да стройм . Само преди месеци говореше обратното Тоя ще надмине и Бойко той поне остави нещо тея само дългове .

Егаси идиота

Кокорчооооо.... От къде изпълзя ти, бе, мамин златен?

Правете мораториум за горивата, че скоро може да имате още проблеми от "любящите" поддръжници на промяната.

Този кокорчо Спецовски се разходи до Париж за наша сметка. Да даде поне парижка информация..

и до САЩ

не водим преговори с Гърция за нова ядрена мащност, която те да построят и ние да ползваме в дългосрочен план ?

Кокорчо имитира атомна дейност, след като малоумната му дружка тръгна да "закрива" атомната ни индустрия. Целта е да прилъже БСП да не катурне "управляващата коалиция", тогава от Козяк няма да дадат центове.

Да ти го наааа тъпан това е русия а не българистика

Аз сметам, че ние ше се топлим зимата само от слънце, лятото от вятър, а в почивките от минералните извори на велинград!

"Започнахме преговори с гръцките ни колеги за изграждане на нова ядрена мощност у нас, която да бъде ползвана от Гърция по дългосрочен, 20-годишен договор." Ами ние ше я ползваме ли ве батко тая мощност???? Или само ше лапаме ядрени отпадъци.

Ако си построим нещо - ще ползваме. Ако някой ни го построи ще трябва да има договорка...

Ще викаме Ура! и ще приветстваме и с двете ръце! ...само да каже..

го Асенчо, такъв страх лъхаше от него, че направо гледаше като н@срано дете! А, че енергийната криза е вече на прага ни, е факт! Инфлация в невиждани до момента размери, на крачка от енергийна криза, а пък ние ще помагаме хуманитарно други му... Българският народ кучета го яли...!

Винаги съм против АЕЦ,това е бомба с закъснение!

Кеф! Кеф!! @?