Властта си даде от 3 до 6 месеца за смекчаване на ценовия натиск

След разкриване на нарушенията следва процедура до забраната на конкретна нелоялна практика, обясни шефът на КЗП

Обратно в новината

Коментари - Властта си даде от 3 до 6 месеца за смекчаване на ценовия натиск | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми защо не се кооперират малките производители и наемат помещения. Все веригите виновни.

Бат Гойко е виновен.

Гълъбарника нищо нямада направи.

Пак , ни лъгаросват и комисионерстват ! ДА , блажим докато сме на власт ! Няма служебни случаиници , които да не са излезли милионери след мандата си ! Много бели сътвориха ?? Чакам да видя , как ще бъдат наречени от сътворилият ги !

Правителството да отговори защо допусна толкова голямо увеличение на стоките в магзините? Не да се прави че не са били те тогава!!!

Дайте да бойкотираме веригите за 3 месеца. Ще свалят цените. Освен това защо не излезем на един протест да покажем недоволство от веригите. Стига сме седяли вкъщи на топло. Вижте гърците как за всяко нещо са на улицата, та чак палят и трошат.

Ще смекчат на Мунчо маркуча.

Путин е виновен за всичко! По времето на Брежнев не беше така - имаше и за едине и за пиене а и секса беше безплатен , даже малко интернационален по родното черноморие!

Направо се чудя що никой не ще да направи една търговска верига и направи огромните печалби. Пък най ми е чудно що производителите не са си направили една търговска верига.

Май единствената българска верига, която е работи в момента е Фантастико. Но и там цените са същите като по другите вериги , чиито собственици са чужди фирми.

производителите предпочитат да изнасят в чужбина, но нямат нищо напротив да вземат субсидии.

ТИ вярно ли се съмняваш за огромните печалби, че наистина са ОГРОМНИ? Всяка една верига дневно продава стоките не на един, а на хиляди производители и доставчици. И от всеки един от тях печели 10 пъти повече от самия производител. Пример - килограм сирене на производителя му струва за направата 7- 8 лв, вкл. цената на млякото и останалите разходи. Той печели 2 лв, доставяйки до склада за 10 лв. От склада до крайния потребител сиренето става 20-30 лв. на килограм. Разликата е 10-20 лв. Каквито и разходи да има магазина, реализираните продажби на всички стоки са стотици пъти над тези на всеки един доставчик. Как производителя се задоволява с 2 лв, а търговецът с 10-20 лв., умножено по много повече артикули, кажи?

Ами освен цените, които ще сравняват с другите държави да бяха сравнили и заплатите тия мърлячи. Докога в България ще са най - ниски заплатите ? Докога алчните властимащи ще си затварят очите за ниските доходи на населението в нашата държава?

До кога заплатите ще са най-ниски ли? Докато се научите да изкарвате по-високи!!!

С други думи са си оставили време нещата да се уталожат сами

Защо сте сложили снимка на количка 2021-2022 ? Яйца 25-36 стотинки... Снимайте ТАЗГОДИШНАТА.

отново дъртa пръдня

Цяла сутрин слушам някакви земеделци колко били поскъпнали суровините и енергията. Ами явно помощите за енергия са отишли в други сметки. Явно в офшорки. Как един път не уцелиха сметките.

когато цъкна плюс ми отчита и минус, браво на дира, страхотни сте, типично по ленински го раздавате, що се отнася да яденето "сития на гладния" не вярва, у нас има страшно богати, много даже, тези хора никой не ги иска навън, нито за бизнес, нито да ходят там, само тук тъпия народ продължава да си трае и да търпи цялата тази мафия и спекула с храни, спекула с живота ни, като цяло, не разбирате ли, ще ни затворят отвсякъде, заради нашето малодушие и безхаберие

цъкай F5 през 4 секунди и няма да ти излиза минус

Ти ли беше този, който обяснява безчинствата на западните вериги - че това било диктувано от руската мафия :))))) Нали - така хем капиталистите невинни, хем руснаците виновни.

не, такова нещо не съм писала, ати ли беше този който го написа

искам да обясня, че същите простотии бяха преди много години на чейнч бюрата на Магурата. Яка спекула. Та така се наложи да сп постави валутен борд. Разберете, заради спекулантската структура на БълГейРия, всичко трябва да се контролира централно. Ако се разчита на пазарни принципи.... виждаме цирка. То няма пазар, има спекула.

Тогава нямаше откъде другаде да купиш долари освен от магурата. И да точно на този случай се казва спекула. А сега има ли откъде да си купиш хранителни стоки и извън търговските вериги? Я ти да видиш-имало.

Неразбирам къде е проблема. Нали се борихме за свободен пазар. Какво не ви харесва?

властта да бъде така добра и да си прибере обратно помощите за спекулантите от 8 милиарда лева. Един път им плащаме помощи, после втори път плащаме бентлита...

Прах в очите на хората предизборно

Нали, ще продължава още колкото е възможно да си пълни хазната с максимални данъци върху неколкократно завишени цени. Ама ако може още и още. Това изглежда като истинско изнасилване, при което жертвата пищи с цяло гърло и се мята, насъбрали са се кибици, а изнасилвачът запушва устата - ТИХО, ТИХО, ОЩЕ няколко тека... Ама 6 месеца......!!!!!!!!! ????????????

Ще ви дам аз една обработка на документи. Срокове и други тъпотии. До сега къде бяхте?

Трябва да има най-малкото яко шамарени управници. Да ги снимат как реват и им текат сополите.

В фирмен магазин на производител на прясно мляко цена на прясно мляко на лев и 60 лв . Господина ако я виждал някъде да ми каже къде е това.

Еднакви са цените навсякъде. Големите вериги ги надуват, останалите с радост се възползват и правят същото. И като каже някой - купувайте от българските фермери ... Ненормална и гнусна работа.

Искахте западни големи магазини, да се чувствате "европейци" и да пазарите с колички, е ... унищожихте дребните производители и магазинчета! Яжте сега скъпите храни на монополистите вносители и продавачи - без локална местна конкуренция, това ви е съдбата - работите само за да съществувате!

Да си чувал че има магазини извън търговските вериги????

Егати трола, колко квартални магазинчета останаха, които се снабдяват от производителите директно!

Ти къде живееш моето момче? Ето аз например живея в софия. Значи в радиус от един километър от търговската верига има поне 15 магазина. Плюс 20-ти на плод зеленчука. Плюс към пет магазина на мандри. Отделно че имам кажи речи всички търговски вериги.

Еднакви са цените навсякъде. Големите вериги ги надуват, останалите с радост се възползват и правят същото. И като каже някой - купувайте от българските фермери ... Ненормална и гнусна работа.

""Чрез хиперинфлация към пълна капитулация!" Честито, другари еврогейци!

Фалира-нямаше европейски съюз.

вече няма да има България.

Да свалят цените на тока-те поне зависят пряко от държавата и държавата има пълен монопол на доставката на ток. Края на краищата тока така или иначе скочи точно при първото служебно правителство на радев. А след това и цената на водата. Все пак именно цените и на тока и на водата ги определя държавата.

Радев ни докара до просешка тояга

Мамка му,от това по голямо лицемерие няма.Харватия колко чакаха за да свалят цените от спекула при приемане на еврото.То след 5,6 месеца през лятото цените на зеленчуците ще паднат поради изобилие.Не се чака,защото пенсиите не са мръднали. Правителството работи заедно с спекулантите и затова нищо не върви.Просто си имат картел,цени,дохоти,данъци плащания,но на гърба на бедняка. Ето заради това започнаха пак кражби,мигранти и всичко друго.

Имам Предложение: Ако ,Чез.ЕВН,Енерго-Про,ВиК. Не бяха ги Продали-Така Обречените пишман политици. 1. Спираме Тока и Водата на Тези Вериги Магазини за месец,докато не спрът да Алчнеят. 2. Една Бърза проверка за работочасовете на Служителите. 3. Синдикатите(Тарикатите , да се активизират и без това само Плямпат по Тв - тата а Опъват заплатите. 4.На цялата Държавна администрация да се Въведат данъчните -(Не)облекчения, които ползват частният сектор. 5.Държавният сектор да се направи на : - Свършена работа както е в Часният сектор. Ако има ПриСъди Получаваш заплата.Ако има Актове,Ако ,Ако ако ... Не по-цял ден да се чудят,кой им е длъжен и кой какъв подкуп да си измисли,че е много важен и кой каква схема да измисли да открадне от Държавата... 6. Държавата да е направим като частна фирма - да Има полза от Нея Не само да се щави. 7. Да продадем на Швейцария Държавата.

Отдавна е продадена, но купувача е казал че иска територията но без жива сила, затоеа и се работи всячески да се намали живата сила

На топката.МАХНЕТЕ ВЛАСТТА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА П.МИЯ ОТ ТУК И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НИ ЧАКАТ ДОСТА ЗЛОКОБНИ,ДНИ СЛЕД ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО И МАСОВОТО ФАКСИНИРАНЕ! НЕ НА НЕОФАШИСТИТЕ ЕС И САЩ!

Че голяма част от коментиращите нямат никаква представа какви са цените в магазините. Повтарят се едни и същи безумни цифри и са твърдо против, когато им се дават конкретни примери.

Нека перифразираме: цените така или иначе между 3 и 6 месеца ще се стабилизират, а хората ще свикнат с тях! Ама онези държавни калинки ще се представят като големи герои, които са спрели инфлацията и цените. Изпозлват принципа, че икономиката се стабилизира, ако не правиш нищо. Или поне се надяват да се случи това. Най-нищоправещи и нищоставащи са държавните служители в тази територия! Срам и позор са!

Аз така и не разбрах управляващият ни пРезидент ли е, соросоид ли е и докога си мисли, че ще му позволим да ни загробва?

Слугуваше на москва. Пък и си спомням че решетников се хваляше с него. .

Клепоухият е агент Но.1 на Кравария за България!!!! Храбрият Триморец, който ни е обещал за курбан на своите задокеански шефове! Курбан за Източния фронт. Най-късно до месец май-юни тази година!!!!

Не се карайте.И двамата сте прави.Мунпо така се е разчекнал между Русия и САЩ,че и сам вече не знае на кой свят е. Но от два стола ще падне на земята.

си доставят стоките от борсата...а веригите от производителите с които сключват договори от които производителите пищят. Ето защо цените в кварталните магазини не се различават съществено от цените във веригите.

Производителите да сключват договори с търговските вериги. Интересното е че във фирмените магазини на същите тези производители цените са също толкова а понякога и по-високи отколкото е веригите. И също така никой не пречи на магазините извън веригите да си купуват директно от производителите.

Да, но веригите пазаруват на едро, да не добавяме такса за включване на продукта. Бе 5-7000 за всяка разновидност/опаковка. Сега не знам. Всички промоции са за сметка на производителя и съответно повишава цените.

Нина мамина сладкаВнучке на партийни секретарчета. Много добре помним какво беше по времето на твоя любим комунизъм когато всичко беше държавно. Колко вида сирене имаше знаеш ли моето момиче? Това че ходихме със стъклените бутилки за една бутилка олио-като чакаш задължително на опашка и не можеш да вземеш повече от една бутилка олио-това знаеш ли го моето момиче??? Огромните опашки за кучешка радост салам-това знаеш ли го моето момиче? Това че имаш да изпълняваш план-пак респективно всичките органи са длъжни да се подчиняват за изпълнението на плана-това знаеш ли го моето момиче???? След като производителя контролния орган и продавача са на едно и също подчинение и на всичкото отгоре са длъжни да осигурят определеното количество-как мислиш че това ти гарантира качество моето момиче?? Не знам кой ти е пълнил главата с простотии-вероятно баба и дядо партийните секретарчета-ама останалите хора не живеехме както живеехте вие партийните семейства. И да моето момиче-държавата фалира два пъти за 45 години и 89-та беше фалирала трети път. Затова и седяхме да режим на тока-за да се опитат твоите комунисти да се измъкнат от фанита продавайки тока на турци и румънци. И още нещо моето момиче-държавния монопол не е ли монопол???

През това време Гълъб Донев ще прелита и ще наблюдава цените! А хората ще изпукат от глад! Да благодарим на Радевия юмрук!

Не са проблем цените, а заплатите !!! С това настройват само хората едни срещу други за да отвличат вниманието! Аз като дребен земеделец имам правото на същия стандарт на живот като гражданите от града! Ако цените не позволяват да си го осигурявам, няма да произвеждам и ще ставам "гражданин" като всички други в ГолЕмото Село!

Изкуствен интелект, започна да управлява самолет (боен) и винаги побеждава, в битка човека пилот. Изкуствен интелект, каза: Гоце Делчев е българин. Със сигурност би се справил и с цените, ако му се даде задание. Партиите в Б-я са се превърнали в ОПГ-ета, това е причината, за всичките ни проблеми. Време е И. И. да замени Б.Б. , И.Г. А.В. К.П. и прочие.

Най-големият враг на хората са именно хората. Значи трябва да бъдат елиминирани хората.

Мунчо да не е решил, че ще управлява вечно?

МНОГО ВИ Е ЛЕСНО ДА КАЖЕТЕ ИСКАМЕ НИСКИ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ, АМА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ И ТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ВАС! ВМЕСТО НИСКИ ЦЕНИ, ИСКАЙТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ - АМА ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ! БАЙ ГАНЬОВЦИ - ТАКА СТАВА КАТО СТЕ МЪРЗЕЛИВИ И НЕПРОИЗВОДИТЕЛНИ Уважаеми граждани от голЕмото село, искате да рупате домати по 3лв килото, нека да направим една сметка! - Аз съм дребен производител на домати от село Горно Уйно. - Трябва да си осигуря "нормален доход" от 1400 лв на месец + 500 лв пенсионно и здравно осигуряване! - Разходи за производството на доматите 1,5 лв/ кг - Значи за да имам нормален доход като всеки друг, трябва да произвеждам по 15200 кг домати на година! Вие знаете ли как се произвеждат по 15 тона домати на година от 1 човек!? Като няма цени, които да ми осигуряват "нормален доход" като дребен земеделец или няма да произвеждам и ще работя като всички други в Държавната администрация, или ще рупате домати на по-високи цени!*

За "гражданите" с минусите! Искате да рупате евтини домати, отивайте и копайте нивите! Аз като дребен земеделец имам правото на същия стандарт на живот като вас! Ако цените не позволяват да си го осигурявам, няма да произвеждам и ще ставам "гражданин" като вас в ГолЕмото Село!

в най-скоро време ще дойдем при теб да ти национализираме "производството" и да те отървем от мъките ти!!!! В Белене ще показваш колко си трудолюбив и производителен!

Абе не е нормално в Люксембург да е по-евтино, където получават най-високите заплати. Не е нормално млякото в магазина да е по-евтино в Швейцария. Не е нормално олиото, да е по-евтино в Германия. Нявсякъде заплатите са в пъти по-високи. Тук има огромна злоупотреба и трябва да има последствия, ако не от държавата, от народа, да са изкарат на светло вдигащите цените, да ги видат хората и да им преценат последствията!

Не е нормално за вас, защото не знаете какво става! ТАМ ИМА ТАКИВА ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ, КОИТО СЕ ПЛАЩАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА "ГРАЖДАНИТЕ" , КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ НА ДРЕБНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА СИ ОСИГУРЯВАТ НОРМАЛЕН СРЕДНО-СТАТИСТИЧЕСКИ ДОХОД, ВЪПРЕКИ НИСКИТЕ ЦЕНИ НА ПРОДУКТИТЕ ... НО ДАНЪЦИТЕ СА 40-50 % ОТ ДОХОДА!

И каква ми е файдата на мен, като гражданин, че ще ти даваме пари да гледаш домати и ти ЕВЕНТУАЛНО, АКО ИСКАШ, ще ги продаваш малко по-евтино от сега? Не е ли по-добре да ми ги оставят тези пари и аз да си преценя дали турски, марокански, сръбски и ли изобщо никакви домати да ям?

Ами в момента ядете такива домати и цените са такива, каквито са, защото вече няма български производители! Така, че не мрънкайте срещу цените, те са резултат от точно това ви поведение и монополното положение на тези чуждестранни производители!

След 3 месеца всичко ще е още 100% нагоре и едва ли ще го върнат до сегашните цени дори. А за заплатите - замръзнали като в ледена епоха.

Някаква от Асоциация на хлебарите обясняваше, че нямало намаление на цените на хляба заради по-евтиното брашно и ток, защото още харчели от скъпото брашно. Явно скъпите неща се купуват мигновенно, а на евтините се назлъндисват. Хептен на глупаци ни правят.

И скъпия ток ли още използват?

Защото това е тероризъм и бандитизъм, касаещ националната сигурност на всяка една държава - в труден за целия свят момент на криза и война като сега, банда самозабравили се спекуланти ограбват народа като му крадат и ограбват и последните жалки левчета и стотинки. Жив грабеж и обир на и без това чудовищно бедния, болен, бедствуващ български народ или поне 80-90% от него! Касае се за ситуация, при която поради спекулата все повече хора не могат да си купуват храна и следователно тяхното физическо оцеляване е вече под въпрос - ето я националната сигурност и убийство на големи маси от хора чрез умишлено провокиран и подържан глад! Съучастниците на престъпници са също престъпници - в дадения случай съучастниците в престъпленията са АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ български управници и политици без оглед на цвят и партия! Нещата опират вече до геноцид! ЗА СПРАВКА: През двете световни войни също е имало огромна спекула и черноборсаджийство, които са били считани за чрезвичайно и извънредно престъпление. Как се е процедирало? При залавяне и арест на спекулантите - веднага на момента до стената и ликвидация по късата процедура без илзишни глезотии и забавяне!!!!!! Така се е процедирало навсякъде и във всички държави!

Имало е спекула заради недостига на продукти. Както и черен пазар. При изобилие на продукти каквото е в момента няма как да имаш спекула. Но на закърмен с комунистическите идеи само спекула диверсии и врагове на народа са му в главата.

Антимонополните органи трябва да започнат да си гледат работата. Закони има, но никой не ги спазва (поне от големите на пазара), а държавните органи, които би трябвало да следят за тези неща, не си вършат работата. Сиренето е фрапиращ случай за това. Големите преработватели са сравнително малко и работят в условията на олигопол. Изкупната цена е договорена, както и продажната, а това Е КАРТЕЛ. Същата работа е и с олиото. Веригите се радват на високите цени също, защото те работят с процент от цената. Колкоо по-висока цената, толкова по-висок маржът за тях. Но всичко трябва да почне от картела.

Е ние за 3-6 месеца тъкмо ще се научим да не ядем и ще хвърлим топа!

Аз мога лесно да се справя с всяко ценообразуване и завишени цени. Просто национализация и пак национализация. Първо във всички стратегически отрасли /енергетика, рудодобив, води ЕРП-та, водоснабдяване, летища/, след това тежка промишленост, после лека и хранително-вкусова. Никакви концесии. Държавата от "лош собственик" , както казва Ванче Костоф, трябва да се превърне в добър стопанин. На нахалните, алчни грабители да им бъдат счупени ръце и пръсти, за да не крадат. И нов Народен Съд за героите от "прехода", като Милен Велчев, Крадлив дедо, Продажен Станишко, Ковачки, Очите, ТИМ, Ванчето, Бай Хуй. Сещате ли се сега защо след 9-ти е имало народен съд, разбира се наложен от Англия, Америка на всички победени страни. Преди 9-ти "чорбаджиите" също са били алчни и са притискали хората и са си го получили след това.

Изживяли сме когато всичко беше държавно. Помни ме празните магазини и огромните опашки за най-елементарни стоки. И режима на тока помним. И концлагерите ги помним.

Хаха, "помните", добре, че са една креслива групичка майцепродавци, да ви "напомнят" какво е било. История, писана в едно посолство.

РАзбира се и сега трябва да има концлагери. И там трябва да бъде цялата герберска, ДПС, ПП и част от БСП пасмината, тия с къщите за тъци.

Напротив нищо не помниш. Имаше хоранително-вкусова промишленост, каквато сега няма. А сега 80% от храните са внос. Ако стане война БГ ще увехне, защото няма хранителна автономност. А това, че имаш портокали и банани и вместо три вида истинско сирене 100 сирена с палмово малсло в тях не ми го хвали. Пък киселото мляко може да ти проседи на августовския пек 15 дена без да се развали. Млъквай.

Ей некои хора ама много ги блазни комунизма. Другарко понеже сме на противоположни мнения айде да направим компромис. Ти отиди да живееш в Севрна корея дето всичко е национализирано, аз аз ще отида да живея в Италия или Германия където всичко е гаден капитализъм? Само не ми разправяй, че трябва и ние да следваме линията на Северна Корея, дори Китай я отрече и разви капитализма. Много сте болни това комунистите - МНОООООГО!

Да бе национализация, пак национализация, комунизация и фалит на държавата. Това комунистите вие го умеете. Айде и някои други да сме живяли по любимото ти време и да помним как се случваха нещата. Още в мазето имам стар чушкопек и си спомням с "умиление" как влачех бурканите до 4-тия етаж без асансьор. А съседа който беше месар беше местна знаменитост и за някой лев отгоре ни избираше "най-хубавото" месо из под щанда. А после като почнах да му помагам в магазина ме учеше как да крада от клиентите щото трябва да остане за него. Тъп, прогнил строй който насърчаваше мързелащината и корупцията. Не аз съм измислил приказката за "учи мама за да не рабоиш" или "толкова ми плащат, толкова работа" и никой не работеше, а само имитираше работа. За стажовете ми в Кремиковци изобщо не искам да говоря, а там как се крадеше...... кой каквото можеше да отмъкне. Оградата беше като швейцарско сирене за да се изнася краденото. На прослувутото ти кисело мляко в магазина му дупчехме капачките, че се надуваше и хората не го искаха. Шпековите салами ги миехме с вода за да не лепнат и после ги мажехме с олио да лъщят. Айде да помним как се живееше тогава - порнография наречена живот.

Умение да говориш много но нищо не казваш и правиш. Браво Сократ ви завижда !!!

Какъв е тоя кашкавал за 40 лв и в кой магазин го купуваш? Защото в lidl-а опаковка от 300 грама кашкавал една цена 16 и нещо за килограм.

16 лева за 300 грама колко е на килограм? 16*(1000/300) = 53,34. Ти май си бягал от часовете по математика в трети клас

Като за идиоти-цена 16 и 95 за килограм. Но явно вие от възраждане не сте се научили да четете.

Не е 16 лева за 300 грама. Цената му е 4,95 за 300 грама. Което е 16,50 лв на килограм. Нормално е да има различни марки кашкавал, някои с големи надценки - за да се вземат парите на клиентите, които са по-малко чувствителни към цената. Това е нормална търговска практика, нарича се сегментиране.

Кога това? Промоция на високосна година един път?

Постоянна цена. Как си личат тъпанарите дето не ходят да пазаруват.

Защо да бързат? Радев се готви да управлява еднолично още 4г.

Хайде другарю да ми обясниш как може да има спекула при наличието на огромен брой несвързани помежду си търговци и магазини? Как може да има спекула когато няма недостиг на стоки? Защото глупако спекулата е само когато има дефицит и когато няма конкуренция. Защото ако аз пусна една стока на висока цена, какво пречи конкурента ми да я пусне на половин цена на моята??????? Ей това е спекулата глупако-когато една стока я няма или аз съм я изкупил изцяло и ти я продавам на каквато цена си поискам. И коя е тая стока да ми кажеш?

Няма. Защото при ковид всички спряха, сега има недостиг с който се спекулира

Няма магазини различни от търговските вериги? Няма достатъчно производители вносители и така нататък? Значи определено нямате никаква представа от темата която коментирате.

Когато много от фирмите и борси са обръчи от фирми на партии, като герб и дпс. Които окрадоха и изсекоха горите в България и продължават, да го правят.

Да те изкарам сега пред един съдя да дадеш доказателства за думите си? И търговските вериги ли са на герб доган и който там още се сетиш?

Търговските вериги са на чужденци и както се говори не плащат пукната стотинка данък в БГ. Просто трябва да бъдат национализирани и заврени в мечи гъз.

Те са на чужди държави, които имат интерес да трупат свръх печалби и да ги изнасят навън, защото няма последствия от това, нито конкуренция, задушиха я! Докато герб и дпс ни ограбват. Можеш да ме съдиш! Всичко може, да се докаже, всичко се знае!

И кой е тоя търговец дето няма сметка да получава максимална печалба? Държавата може би? Брей ама тя държавата ти продава електричеството с една огромна надценка в момента.

Има разлика межу нормална печалба и свръх печалба, злоупотреба с монопол и обществено положение. Трябва да бъдат унищожени тези практики и правещите ги, да бъдат наказани, ако не от законо то от самите хора, трябва да бъдат изкарани на светло и посочени, за да може хората, да знаят кои са точно и да направят така, че да пострадат, както те карат народа да страда със злоупотребите си.

Цената на държавния ток в момента не е ли свръх печалба? И да моето момче това е търговията-стремеж да изкараш максимална печалба.

Най-лесно се обуздава инфлация от Април до октомври, после пак нагоре изведнъж и..."Ние казахме от 3 до 6 месеца..." за после не знаем!

След 5 години ще има Народен съд 2 и келешчетата ще висят по кестените. Отново. Историята се повтаря.

Ама на 32 февруари.

Не знам кво значи това. Нещо, че имам общо с Възраждане ли? Тия дето са на отчет към Козяк и му викат на "Копейкин" така да си мислим, че има нещо общо с Русия? Не аз съм тоя дето ще те висне за вратлето като дойде моментът.

Цяла България му вика копейкин. И с основание. Пък ти хлапенце възрожденско нямаш ни най-малка представа що е то народен съд и колко общо има с народа.

Е късно. След две седмици (преди изборите) трябва ме да е ефективно.

Ама ти и копейки ще сте обвиняеми.