Владислав Горанов: Няма да изоставим европейските правила след срещите в Москва

За нас е важно да имаме сигурни газови доставки, а "Белене" ще се строи само ако има инвеститор, каза министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Северен поток, Черна вода, Опал, Газела... показват че Европейското законодателство е или много разтегливо, или Тера инкогнита за Горанов и колегите му, или че е универсалното сапунче с което Борисов обяснява всички грешки в политиката си ;)

Не изоставяйте европейските правила, даже мпже да включите и манафските правила за по сигурно. А после пак ще лапаме мухите.

Фактите са следните: Рашките са казали, че можем да купуваме газ от тях и доставката може да става през т.нар. Турски поток, ако разбира се турците са съгласни. За да стане тази доставка, трябва да се изгради тръбопровод от турския до българския. Обаче за да се направи кефа на Тиквеника, газта ще отива до Провадия, където (хипотетично) ще се изгради т.нар. хъб. Затова е нужно да се направи тази допълнителна връзка. Пак за да направим густо на Еднокнижния от т.нар. хъб до Провадия газта ще се разпределя и ще заминава за Европа-та. Малка подробност е, че от Провадия до Сърбия няма и метър тръбопровод. И този все още виртуален тръбопровод трябва да бъде изграден изцяло за наша сметка. И като знам темповете на изграждане и финансиране, по всяка вероятност става въпрос за десетилетие и нагоре, ако има пари разбира се. Въобще Тиквата така яко ос...ра ситуацията, че положението е неспасяемо. Аут сме от всякакви енергийни схеми и трасета. А Вождът и неговите калинки ни хващат шарени пиленца и разказват за летящи розови слончета!

Напълно сте прав. В печата на всеядна Сърбия / освен канонизирането на измислени жертви на великобугаския шовизом/ /от 10 дена се говори, че там се полагат тръби към България. Тиквата ще ни закопае икономически в полза на Русия и Сърбия.

Не разбирам защо трябва да пускаме тръба до Турция. Ако Русия иска да продава Газ си има тръби минаващи през Украйна. Ако никой не ползва други тръби Русия ще ползва тези през Украйна.. Що нашите тъпаци трябва да играят по свирката на джудето? Щото точно това правят с тъпи договорки за доставки на газ през Турски поток. Единствено имаше смисъл да говорят втората тръба директно да се отклони към България. Ако не става единствено трябва да говорят с Турция за газ от Азербейджан. Не сме големи консуматори и сравнително малко количество газ ни трябва. Русия и Турция не можаха 20 години да сложат втора тръба на Син поток, а сега закараха на тройно по-голямо разстояние под морето тръбите за Турски поток само и само да прецакат ЕС. Ми нека Закарат Турски поток на границата на Гърция. И ако няма там кой да купува ще си ръгат тръбата отзаде и със здраве ще си ползват украинските.

Ми сля че вие нищо не разбирате и не знаете какво става всъщност!!

Тези имат спешна нужда от освидетелстване, то не бе тръби, то не бе чудо, то не бе ЕС, ЕЦБ, ЕК, че и от марсианците вече имат потвърждение за тръбата. Момчета, колкото и да говорите едва ли има нормален човек който да вярва и на дума казана от вас. Изгониха ви унизително от Москва, но май само според вас не е така.

Р.Овч. и Боги Манчев са много доволни. Дебелото момче също. И майка му.

Не им е лесно на българските политици! От едната страна са ЕС и неговите правила,, непозволяващи да се краде, а от другата страна Русия с нейните политици, които са по - големи крадци от нашите.

България вече е аут от транзита на газ и съответно няма да получава транзитни такси. Това, което можем да постгнем е да бъдем крайни потребители на края на тръбата от Турция и да си плащаме и газа на Русия и транзитните такси на Турция. Да не забравяме, че и самата тръба от Турция до България ние ще се наложи да я платим. От Големия шлем, договорен от президента Първанов и който можехме да изиграем майсторски излязахме пълно капо. Няма Южен поток, няма нефтопровод Бургас-Александропулос, няма АЕЦ Белене. Имаме от "Контрачюлейшън Борисов", най-вече контрата.

по тръбата ТЕСЛА и плана ЮНКЕР, плана на ЕС сме крайна точка на СЕВЕРЕН ПОТОК 2.. Има е друга вероятност - да ни оставят на тръбата с Украйна.. Та танте Меркел да са пъчи, че е спасила "транзита" през Украйна.. Щото от нашето потребление няма кво толкоз да печелят или губят..

Тези общо европейски цели и правила на които непрекъснато ни говорят и робуват гробарите като Горанов,цв.цв, Дончев и сие докараха България на последно място най-бедната държава в ЕС.

Що бе тъпунгер, кога не сме били на последно място в ЕС, че някой да ни докарва до там?

Румъния беше след нас...ако помниш!!!!

Дали ще получаваме/купуваме руски газ чрез "завойче"от ТП,не го решавате вие,Горанов. "Газпром"са доста скептични.ЕК са"надзора",през който ще се наложи да минете.И ако всичко е успешно,така щото руснаците да решат да ни продават......

éла да те кротна душо!!!!!!!!!!!!!!!!

Това соросоидно дебилче не знае ли, че Москва е Европа?

е много умно и дори си мисля, че достига нивото на Томислав Дончев, който е от Габрово !

Ма туй ли шай новата тенекийка, зад която ша криете провала си в Масква.. Пак ЕВРОГЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА!! Дето не важат за СЕВЕРЕН ПОТОК.. ЕДНО и ДВЕ.. Че и за ТАП с азерскио гЪз пре Гърция и Албания за ЕВРОПАТА.. Та кат погребахте и опявахте в СОФИЯ - с правилата на ЕС, ЕК, ЕЦБ и СВЕТОВНАТА БАНКА НАКУКО, някой каза ли "СОРИ, БЪЛГАРИЙО", оставаш без тръба.. И що демичка не обелвате защо ЮНКЕР и ЕК не пусна поне една тръбичка от КАРТАТА С ГЪЗОПРОВОДИ, дет Баце им черта в Брюксел. Забравихте ли я.. Ма БАЦЕ ИМА ФОТО с ЮНКЕР и с картата.. .. Как с Юнкер си я е вистибирчил кат картинка, в рамка на стената. А Бацето ти за пръв ДРАСКАЧ-АБСТРАКЦИОНИСТ на ЕС, Юнкер го награждава.. Пък и ТЕМЕНУЖКАТА ВИ изплю директно камичето - хъбчето му си е все още ръбче.. НЯМА ТРЪБА ЗА НЕГО..

Бързо свързвайте отклонението на тръбата от Азербайджан ! Бързо ! Ако не сте договорили - БЪРЗО отивайте да договаряте ! ВЪЗОБНОВЕТЕ проекта "НАБУКО". Знаете че проекта беше 100% направем. Ще трябват малки преработки. БЪРЗО ! .............. Друго: ♦ Руснаците са видяли, онова за което ви разказвах, че ставаме първостепенна сила ! Могат да си говорят, каквото им е изгодно, НО, ще правят инсталации за полипропилен ТУК ! Това говори само едно - РАЗБРАЛИ СА каквото им говорех и заемат стратегическа позиция ТУК. Значи всичко ще е наред ! Помогнете им. ♦ Вкарайте инвестиции от Арабите ! Искам техните банки ТУК - ВСИЧКИТЕ. И роботизирани предприятия ! РОБОТИЗИРАНИ ! Малки и по цялата ни територия равномерно ! Ще оправим транспорта... ♦ Вкарайте инвестиции от Китай ! Банките им ТУК и също предприятия, както горе ! ♦ Вкарайте инвестиции от Индия ! Също - банки и предприятия ! ♦ Отивайте в Япония и поканете фирмите им ТУК ! Трябват ни предприятия за Робот-Манипулатори и Електроника ! ♦ Отивайте в Корея ! Също ! ♦ Иран ще се отваря ! Също ! ♦ Поканете Мъск и Американците ! Трябва ни Подземна Скоростна Железница, на магнитни възглавници... Като пръстена за газопроводите ! ♦ Поканете Канадците ! Трябва ни съвременен Морски и Океански Флот ! ............ ♦ ТРЯБВАТ ОЩЕ ХИМИЧЕСКИ ЗАВОДИ... Всичко което прави пластмаси ! Петрол ще има... В бъдеще - военните машини и дрони, ще са на тази основа... защото няма да има хора в тях ! А и цялата транспортна техника... Всичко да е на електричество ! От автомобилите до самолетите. Корабите да са с ПРОМЕНЛИВО НАПРЕЧНО СЕЧЕНИЕ... за да се регулира газенето... И НАПЪЛНО ЕНЕРГИЙНО АВТОНОМНИ... Аз ще ви кажа как.. когато му дойде времето... ............. Стига ви толкова за днес... БЪРЗО

Някой трябва да ви покаже Центъра за психично здраве и да ви вкара там. Там са и иранските и американските и яоинските и индийските банки. Бързо!

Поредното кадрово недоразумение в кабинета на Боко е тоя Влади. Невероятни постижения направиха в Русия. Ако на инвеститора му излезе сметката ще се строи АЕЦ, ако на Ердоган му излезе сметката ще получааме газ, ако ако ако, само това слушаме от тия некадърници. За това ако ака не беше необходимо да ходите до там. И оттук всеки инвеститор ще ви каже същото. Кой ще плаща сметката - пак ние. Куде ще отиват парите и комисионните - пак на Боко в джоба. Сигурно Путин се е дезинфекцирл след ръкуването с вас, дори се извърна за да не се усмърди от нечистоплътието на Боко и екипа му. Невроятни постижения, няма що.

Къде сте герберчета? доволни ли сте от новия голям шлем и новата Тройна коалиция?

Няма по - завършен мерзавец със склонност към интриги от българската учителка, от старата комунистическа школа, тя е съвършенният простак,- така че за какво говорим в случая?! Кажете другарьо Горанов? Збогом училище - мъчилище, най - нещастият период от живота ми..

Украйна...беше по европейските стандарти ...така ли?

Бай хой беше жалък пред Путин! Но Москва не вярва на сълзи! Ще си заврем хъба на мястото му! Защото тука всички парле ву франсе !?!?!?!?

Ако европейските правила не бяха изоставени в "територията", всичките вие дето се изкарвате най-върли радетели за тях, щяхте да сте по затворите бе наглец...!!! Дааа...!!! ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ ОТ "ШАЙКА"...!!!

ЕК изобщо не се меси.ЕК няма право да разреши или неразреши строителството на газопроводи.Тя определя правилата на експлоатация,когато газопровода е построен.Политиците да се оправдават с ЕК ,това клони към лукавство.Отказаха се от ЮП,който беше в полза на народа плюс това спестява зависимостта от ненадеждна транзитна страна.С отказването,политиците работиха за интересите на Турция,но не и за България .Преди това Меркел,Макрон посетиха Русия.Държавите си гледат интересите.Подходящото време за България е изпуснато.

Прочетете в Politikus.ru статията на Руслан Осташко: Болгары приехали мириться Направо си казват що за ветропоказател е нашия шеф на суверенна България, плюс че целта на визитата е била да се снима с Путин...

никога не сте вярвали в европейските правила, но успяхте да заблудите половин милион граждани, че сте да европейско развитие на България. Но всяка заблуда е до време.

Умните хора по-малко говорят и повече мълчат !!

Отвяха ви в Москва, Горанов, станахте за смях. Освен да говорите за лична консумация, друго не ви остава

Вие не щете да зарежите еврогейските ДЖЕНДЪРИ но народа ще ви измете!!!!

Кой народ ??

На тоя само като му видя мутрата и разбирам, че няма смисъл да чета тъпотиите му.

..изтриха ми коментара... не че беше нещо важно де, коментираше гербовото мънкане :)

Може да не е било важно, ама "шубето цензорско е голем страх"...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Влади, остави ги тези русофили, ами разкажи за европейската ценностна система, за Истанбулскат конфекция, за евро-зоната/чакалнята, за успехите по високите пенсии и заплати, които достигнахте. Газ/мас не е за тебе.

Няма не искам!Ще пиеш една бира!

директно газ от Русия....сега първо питат Ердоган. Голям успех...няма що! Сега ще се мазните на двама.

Мъдро: "за мен срещата в Русия е успешна, защото най-малкото се състоя'. Но добре, че Боце каза в открит текст, че понеже сме най-по- предани на ЕС (т.е. по-католици от папата) търпим загуби и пропуснати ползи отвсякъде, срещу едно потупване по рамото или едно погалване по плешивеещата глава.

При което Путин изгледа презрително проститутката на Началниците...!!! Ха, ха, ха... :::)))

За Северен поток, европейските правила не важат, ли бе тапир, продажен?! Вие гробарите за 10 години съсипахте хубавата ни Родина....

Але Влади, да се беше отказал от политическа рябота, нали беше казал на Борисов, ме всичките ти приятели са вече милионери, а ти си в политиката.... Ако няма съд, който да осъди Кунева, Велчев, Станишшев, борисов, тази държава няма основание да съществува.

Жалка ситуация с Боко и сие. Отидоха до Москва да излижат засъхналите храчки, които преди няколко години изхрачиха срещу руснаците. И естествено получиха в отговор пълното руско презрение и бързо отправяне към летището. Дори Плевнелиев заслужава повече уважение, тъй като си държи на позицията срещу Русия и не се врътка като Боко и компания!

от кожга лилипути коментират титани в политиката жалка твар подобие на министър и не само той

"Най-важното, което постигнахме на тази среща, бе, че България няма да остане без доставки на газ и ще получаваме газ от тръбата, която сега се строи в Турция." ... Шизофрения ли е ...Наглост ли е... Още като спряха "Южен поток" стана ясно, че вместо директно от Русия ще купуваме газ пак от Русия, но с турска надценка... Сами ставаме икономически роби... "Никой народ не трябва да бъде освобождаван, а ако не иска да се освободи сам трябва да изчезне"

получи три звучни унизитени шамара : първо от Македония /уж се биЛ договорил за новото им име ама те не знаели/, от Унгария : за мигрантските квоти /НУЛА /, и униженито от Русия: мрънкане в Кремъл , газов хъб разпредеберител центъ н асвета и прочие бля бля -получава КРЪГЛА НУЛА.

Видяхме, чухме и разбрахме както и се очакваше, че посещението на Премиера и тези "министри" в Москва нищо няма да постигне и договори. Става въпрос за нищо ново което незнаем. Радев се опита нещо да направи, като задълбочи и заздрави икономическото сътрудничество и дружбата ни с Руската Федерация, но гласът му утихна някак си като ехо, защото сме парламентарна република и Боко е великана и властелина, който коли и беси и решава съдбата на всички. Ние сме виновни, че след два непълни мандата още е на власт. Ходи наляво и надясно, прегрътки с европейски лидери, подмазване на гърба на българския данъкоплатец, защото тези екскурзии и охрани са за наша сметка и накрая ние сме губещите. Каква е ползата Бойко да пътува насам натам, приеха ни в чакалнята на шенген, отношението на ЕС е по-благоприятно, докладите на ЕК са по-положителни ли? Какво?

бягай бързо на шишарките. Свършиха.

Ще бегам, но срещу вас и не само аз, а поне 70 % от Българите.

То газ можете да вземете и от Марс (ако така Ви кажат Началниците), защото няма да е от Русия, а те не дават на "територията" да търгува с Путин...!!! Само че на каква цена ще е това "удоволствие", колко ще струва на мат'риала, и на кого после ще може да я продавате?... А и с каква загуба?...!!! А "успеха" на ескурзиантите в МАсква начело с БОКо го видяхме, а скоро и ще го усетим по сметките...!!! ЗАТВОР ЗА ВАС БЕ МУТРИ...!!! И КОНФИСКАЦИЯ НА ОТКРАДНАТОТО...!!! Дааа...!!!

трай си бе брат. Не е нужно цяла страна да знае колко си тъп.

Искам да знам тоя от къде залеби толкова за кратко!?!

Ей заради такива тъпи пръчки като вас Горанов ще си останем просяците на балканите и ще се обезлюди държавата. Дотогава успех с еврогейските ти партньори, дето само ни тикат в калта и ни използват като изтривалка и пазар за боклуците си.

Горанов, успеха от посещението е грандиозен, исторически и канче отгоре. Вие видяхте Москва и ви видя. Какво повече му трябва на кабинета ББ 3 ?

Кога най-после ще започнете да защитавата интересите на България с предимство, а?

изкарайте краля слънце да се изкаже стига с лакеите му... или му шият... нови дрехи...

А какво стана с диверсификацията на доставките на газ ? Така ли ще диверсифицираме - едната доставка на руски газ през Укрйна, с друга доставка на руски газ през Турция ????

Тоя хем е осран , хем нагъл и високомерен!

Къв партньор са тия, които само смучат от 70 години от тука, а псоледните направо се уляха, лев данък не плащат, търговия с тях НЯМА, нагли бълагрохазрски копелдаци... Че ис претенции... Ако не ядяхте рубличите/сребърници и досега бяхме изградили България предуи да я разрушите 1944та година, щеше да иде един премиер там с яснто съзние че отива европеййски лидер със съюзници от ЕС и НАТО и изобщо нямаше да се цермони с ватенките както е било някога...

Америка за България колко данъци плаща? Или като ни обере десетина милиарда в злато за година ни подарява 1-2 милиона и тъпаците са доволни?

първосигнлното ти "Америка" те издава... Темата е за Рушняците, не за Краварите....