Коментари - Владислав Горанов: До 3 години приемаме еврото | Бизнес.dir.bg
назад

Владислав Горанов: До 3 години приемаме еврото

Ако минем успешно стрес тестовете, ще uандидатстваме за Чакалнята на Еврозоната от началото на юли тази година, добави министърът

Обратно в новината
| Редактор : Калин Каменов

Коментари - Владислав Горанов: До 3 години приемаме еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... показва колко е зле псевдо-икономиста Горанов!!! На такива, като него им е толкова по-лесно някой друг да им определя паричната и лихвената политика, вместо да имаме независима централна банка. Не че хубавците в БНБ не проспаха фалита на КТБ, но по принцип - еврото те лишава от всякакви лостове за самостоятелна лихвена и парична политика. Каквото за останалите, такова и за тебе ... а разликата между една Германия или Франция или дори Гърция и България са огромни ... няма как паричната политика да е еднаква и да е еднакво полезна за всички. познайте кой ще го из.уха?

Дано до 3 години да сме забравили за гербаджиите и мизериите, които причини на България. Амин.

искам да попитам Горанов нещо. Как ще подадеш документи за влизане в Еврозоната след като през 2021-ва има Парламентарни избори ? Иска да каже че още от сега всичко са нагласили и затова говори че той ще подава документите?

Ето една загадка която ще трябва да решават на Управляващите а обикновенните хора в условия на ЕРМ 2 и после в Еврозоната: " Намаляване на публичните разходи драстично и обричане на най-бедните на глад и мизерия при трусове във финансовата система При извънредна необходимост, системни рискове или трусове във финансовата система (както стана в Гърция и Италия), обричаме населението на страната, и по конкретно най-социално зависимите, на драстично намаляване на пенсии, социални помощи, заплати, бонуси и др. разходи..." Т.е в Еврозоната когато изпаднем в криза ще трябва да хващаме самолета и да стачуваме в Брюксел , защото на никой от управляващите даже да има желание някой друг ще трябва да му позволи да помогне на хората в нужда

Следващият пас загадка с който ще се удари народа и за който Горанчето неговори. "...Всички заплати при „добра” воля от управляващите ще бъдат пресметнати при фиксирания курс на БНБ, а именно 1.95583 лв/евро. Трябва да се знае, че това не е задължително, и има възможност превалутирането да стане при друг курс лев/евро. ERM II изисква валутният курс на държавата кандидат извън Еврозоната да е фиксиран спрямо еврото при допустимост да се колебае в рамките на определени граници ± 15%. Но цените на стоките няма да бъдат определени по този начин и ще се получи един шоков прозорец в който реално ще можем да купуваме много по-малко със своите доходи от преди. Точно в този момент ще се усети разликата в заплащането в страната и другите членки на еврозоната. А това неминуемо ще доведе до нова вълна от емиграция..." Кой ще гарантира че влизането в ЕРМ 2 и после в Еврозоната ще стане при този курс с който сме във Валутният борд след като се казва че това не е задължително. Италия когато е влизала в ЕРМ не са имали валутен борд след което при отценка тяхната валута е закачен за Еврото при курс който сега се отценява в Италия като надценен. За което сега се говори че реално заплатите са намалели наполовина. Друго за което Горанов не говори е данъчната политика която като бъде синхронизирана напълно с ЕС 100% няма да бъде в полза на голяма част от хората поне половин България поради ниският жизнен стандарт. Друго за което също Горанов не говори е онзи фонд в който всяка страна в Еврозоната прави вноски от стотици милиони евро всяка година чрез който фонд се спасяват закъсалите в Еврозоната членки. Говори се че този фонд може да достигне 500 милиарда Евро! От къде Горанов ще взима пари за вноските в този фонд ? Драстично увеличение на данъчната тежест , осигуровки и изобщо всичко което идва като приходи в държавата т.е голямата секира която ще отнесе пак народа. На оня който взима 5 бона в Парламента му е все тая ама на баба на село с 200 лв пенсия и на хората с по 5-6-700 лв заплати в провинцията секирата ще е като почти смъртна присъда. Никой в тая смотаната Държава не си прави трудът да помисли отговаря ли населението масовата част от него на някакъв макар и минимален стандарт на живот в Еврозоната. Всеки икономист казва по ниски лихви , по ниски транзакций в Евро , повече инвестиции ?! Първо при 3 милиона пенсионери , инвалиди , работещи бедни и тн.. се сещате кой мисли за кредити! Инвестициите повишават заплатите когато има работна ръка. Даже сега такава няма и при още по масово обедняване и последваща вълна от напуснали БГ незнам за какви заплати и инвестиции се говори като немогат сега да си намерят работници. Никой нежелае от ГРОБ да обясни как Държавата ще защити тези 3 милиона българи ?! Защо Горанов не обясни защо в Дания не е въведено Еврото и защо няма да бъде въведено ? Защо Българският народ има право да избира Президент , Парламент , Кмет и тн.. но няма право да избира иска ли въвеждането на Евро с референдум ?

не се прави на оригинален. говори за БЪЛГАРИЯ. ЕЙ... злобни малки нагли комунистчета бе.

ГЕРБавите още утре да клякат и да пазят ред в чакалнята... за психиатрията!!!

Щото всички напуснаха заради тях

Като се изпъчи в еврозоната и се похвали тсм със заплатите от 250 евро нето заплата/ месец в българия...тоя ясно ли му е , че му се присмиват европейските му колеги зад гърба - викат му крадеца наглец на гърба на мизерниците хахаха

Защо ли ме ядоса. От наблюдения знам ,че страните приели еврото първите пет години стават много зле.А какво ще каже тоя с 100евро пенсия,като всичко от лев ще стане едно евро.От бедни ще станем мизерстващи масово,а ще лапнат комисионните и ще живеят в някоя богата страна,а целият бъл.народ ще ги псува и проклиня.Не е за наше добро

Окончателно ще ни затрият,а жалкото и бсп ще бъдат същите.Бог да ви затрие изроди

"Горанов потвърди: До края на юни подаваме документи за чакалнята на еврозоната 01/06/2018 Владислав Горанов До края на юни страната ни ще подаде документи за влизане в чакалнята на еврозоната. Това потвърди финансовият министър Владислав Горанов пред тв Европа."

Няма да е първия шизофреник в България....често лъжците и мошениците приличат на луди, а може и наистина да е луд, патологичен лъжец или клептоман.....не си призна за резиденцията на ярема и за апартамента, а колко пари си е присвоил по схемата гроб от еврофондове и бюджет можем да гадаем по размера на апартаментите и резиденциите му

Надявам се до 3 години да започне разпад на ЕС. Така и никой не обяснява защо членуваме в ЕС като вредата е по-голяма от ползата.

И каква е вредата по-точно? Благодарение на ЕС успя да вземеш пари за нивите на дядо си и да се преместиш в града!

До з години ше затрият България с приемането на еврото

ъм у чакалнятъ куга би батее куга ши ни гу вкарът у чакалнятъ

Горанов или някой от фен клуба на СИК ( ГЕРБ ) може ли да каже има ли друга държава член на ЕС или на Еврозоната и коя е тя в която ще се получават 100 евро пенсия и 330 евра МРЗ ? Другият въпрос към фен клуба на СИК (ГЕРБ) е да обяснят конкретно как може да живее човек в Еврозоната с едни такива пари. Ако успеят да ми го обяснят още от утре ще стана пръв фен на Еврото !

Чак след три години ли, бе Горанов?!?! Че ти от край време друго освен Евро не приемаш....

Марулкин, Марулкин, в скоро време може да ти се наложи да отговаряш на въпроси, които да са свързани с това, как ти се струва новото... черно-бяло райе на екипировката за разходка из Централния:)))!!!

за какво евро говориш,умните хора си обърнаха парите в лири стерлинги...ако си информиран,но явно не си,парите на ротшилдите са в английската централна банка...

Ще го приемем еврото, но без тебе. Твоята оставка ще бъде поискана навръх партийния празник - 1 април.

Винаги под статти за еврото питам един и същ въпрос: За какъв чеп му е на българина еврото? И никога не съм получавал смислен отговор. Бългрския Лев е последния белег на суверинитет който е останал на държават. Да, закачен е за еврото но може да бъде откачен ако се наложи. За какво трябва да се замнят едни хартийки които поне на книга се контролорат от БНБ с други хартийки които се контролират от Дойчебанк?!?! Някой икномист може ли да осветли случая?

Няма с какво да те осветлят. Приемането на еврото няма никаква стойност и носи само негативи - загуба на паричен суверенитет най-вече. След 10 години като изчезне, ставаме европейско Зимбабве.

Ами, да въвеждаме рублата тогава? Как мислиш?

Сега произвеждам и изделията се продават у нас за 250лв и 250 евро в Европа. Няма лошо да ги продавам и у нас на 250 евро. Така ще стане. - това ми е субективното мнение. Обективно - народе ще станете зле . Това което взимате сега като лева заплата, може би ще стане почти в евро за няколко години, НО и цените ще станат в евро и като теглите чертата ще е по зле.

Няма лошо за теб, ама се пита, кой ще ти ги купува за... 250 евро в Бантустаня:)))?!?

Не прочетели, че съм написал обективно и субективно. Не направили си извода , че реално казвам , че за хората не е добре. Или просто като да напишеш нещо.

до бизнесмена с 250-те лева / евра: Нали се сещаш че това което сега ти струва 250 лева за да стане 250 евра ще трябва да вдигнеш цените със 100% , когато го направиш на което никой неможе да ти попречи това което ще продаваш за 250 евро никой няма да ти го купува защото ще търси алтернатива която ще е в пъти с по ниска цена. Тук възниква въпроса ще ти издържи ли бизнеса без да реализира продукцията на тази цена от 250 евро ? При 5-6 милиона население 1/3 са бедни т.е около прага на бедност и под него. Ако цените скочат рязко към тази група никой не знае колко стотици хиляди ще попаднат защото рязък скок на цените ще вкара средната класа по провинцията в риск от бедност.

Абе, Николаааааааааааааа, КЪДЕ в България има СРЕДНА КЛАСА бре, а ???

И защо сте толкова уверен в това, че след 3 години отново ще сте на власт, а няма да сте в затвора или в най-добрия, за вас, случай -да сте в опозиция?!

кръстник му е Кръстникът

Айде да видим. Днес е 28 януари 2019. След 3 години ще е 28 януари 2022. Тази новина следва да се пази в архива на dir.bg тогава.

До 3 години корумпираните в затвора. Пък еврото може и да почака.

Ти да видиш то от Владо зависело

горанка, изморих се да ти казвам, че не си у час. съгъ щи задам един въпрос - за домашно. как страна в ерм2 приема еврото. отговаряш си на него и после си отговаряш КОГА е възможно България ДА ПРИМЕ ЕВРОТО.

Еврото би било окончателен крах. Приемането му би дало сигнал да се увием в чаршафи и с бодра стъпка да се отправим към гробищата. Пепел му на устата на тоя мафиот!

...заплатите тоя месец!? А за еврото и Шенген , с тая песен за четвърти мандат се гласи да си довърши резиденцията на ярема

В лири ли да обръщаме парата, ако не искаме фароаоните да ни изядат. Тоя се гласи да е на власт още време, явно в костинброд ще се бачка яко на изборите. Не на премахването на българския ЛЪВ.

Първата работа на която партия дойде след гроб ако има държава да забрани гроб с закон и конфискация на имуществото им.

... и Народен съд за унищожителите на България!!!

и на кръстниците им, защото например Горанов няма нищо собствено, на крътника му са имотите. ;)

От затвора трудно ще приемеш еврото крадлив гербер....

Някой май се е наточил едни милиарди крепящи борда. Не ви щем еврото.

И аз съм на това мнение.Явно искат да окрадат валутния резерв и затова е този напън. А за хората не мислят.,както обикновено.Защо не направят референдум-дали народът иска евро?-защото ние ще се патим от еврото.

Ша приемиш,ако го има още ЕС !

колкото и да се изтъквате че ще направите ;нещо; толкова усещането че сте в безпътица се увеличава , изпуснахте момента да станете ДЪРЖАВНИЦИ , и никога няма да се издигнете повече от обикновени мутро-айдуци , приятно приземяване . АМИН

абе тупан, и питал ли си българите дали искат еврото?!

не го искам

Българите може да не искат,но индивидът Горанов ИСКА да лапа милиони...!!!!!

Милиарди!!!!!!!!!!!

Ние приемаме еврото, Горанов приема скъпи "подаръци" - апартаменти, вили и т.н. Момчето дори не си играе със суджуци, пердаши на едро.

Хем сме на прага на Шенген(или поне така всички политици искат ние да мислим) хем чак до 3 години ще приемем еврото?!Което пък от своя страна съвсем ще ни прати в първобитният строй и то ако го достигнем!

след 3 годими няма да има евро кочина вече заради обора зад океана,но както и да е,а ще зимаме ли заплати в евро или пак ще имаме евро цени със левови заплати

С две ръце се моля тоя да приме доживотна в първо на софииския затвор

"Ако минем успешно стрес тестовете и прегледа на активите на банките, ще можем да кандидатстваме за Чакалнята на Еврозоната от началото на юли тази година" - КАЗВА ВЛАДИ ГОРАНОВ. АМИ АКО НЕ УСПЕЕМ!! КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА? НЕЩО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ВАЛУТНИЯ БОРД И С ЛЕВА ЛИ?? ЗАЩО ВЛАДИ НЕ РАЗГЛЕДАШ ТАЗИ ОПЦИЯ.

Е де па ти. Опитват се да ви будалосват , че се минават проверки, които разбира се не се минават, ама да си приказваме така на седянка. Демек, ние не се натискам, а вие се натискате, значи искаме да ни играете по нашата еврогейска свирка, щото вие се натискате. Ние не се натискаме, ама тека ни го приказват, да оберът повечко се едно че се натискаме, да ни дигнът вноската. Пазарлъци по еврейски бе, куманяги. Сичкото куманяга у ЕС, от вашите пари живее, с еврейски пиниз ви цакът, а вие симислите, че мед и млеко ви канът.

Ако не преминем тестовете, тогава този същия ще каже че няма да приеме евроро защото така народа е пожелал. Така е при ГЕРБ. Което и да погледнеш все си е лъжа.

ЕС ще изгладнее страшно без втората си най-голяма парична вноска, а ЕС цоциалистите комисари нема да си свалът заплатите, вервайте ми. Требе да земът отнекъде пари, и се вижда вече как си точът зъбките еврейски, за откраднати парици. Не виждате ли знаците, слепи ли сте - сичкото е обрано, ометено, и се търсът нови жертви, секи ден се приказва откъде да се открадне, да ви имъм добитъковото спокойствие. Следваща фаза, масови гробове, ако има кой да ги изкопае. Гладория, озврели цигани маат пръЖки, а вие, на чевермето, щото друго нема да има какво да се яде. Едни хора помниме добричкия куманизам. Точно това ви се случва, евреския комаизам се връща, по-силен от секога.

За куманиЗта ,минусяаджия, дано тебе пръФ те закопаят в масовия гроП дето го изкопахте на тоя измъчен нароТ. Бог да ви избие и вас, и семействата ви, и до 28 покуление, и мир да нема за вас, еврейски атеиЗти, ни на тоя, ни на оня свет. Убийци, носите тоя грех пред Бога, дано пукнете в мъки, народни изедници и мъчители. Ше додем безплатно да ви копам масовите гробове, на куманягите, и ше разфърлем кокаляци на гарваните и циганите, да ви остържат космаляка и да го здъФчът. После да ви изсерът на курешка.

Това е за да свалят борда валутния и да окльопат паричките в гаранцията, които са мелярди. Хич да не споменаваме, че ЕС е пред тотален фалит който ше се задълбочи страшно след Брекзит. Та присъединяване към потъващото евро, и то без валутен борд, ще е страшна национална катастрофа. Умножете по 10 Лукановата зима и купоните, и пак може би няма да е подходящо сравнение, щото тогава страната имаше народ и все още се произвеждаше макар символично, и абе ..имаше нещо тук-таме резерви. Не ви виждам. Африка е по-добре, чеЗно. Ония поне получават чат-пат чаритис и храни и разни помощи безплатни. А циганите, ше озвереят. Въоръжавайте се, щото гладните цигани нема да се цереномят ноо какво да ядът на обед.

DANO TE PRIEMAT MANGALITE OTZAD ...

Това човече вместо да се скрие в миша дупка излиза и приказва какво щяло да е след три години.Сигурно си мисли,че и тогава ще е финансов министър, а проверката срещу него или няма да е приключила или ще го е изкарала невинен.

Какво сравнение изплющя само ВЛАДИ (така го наричат "НЕЖНО"... Боцето и Цецу) : "Този, който произвеждал хляб,... като му се вдигала заплатаTA,... Това,... повишавало цените ????? Ами вие, като Нищо.... не произвеждате,... Какво ви вдига заплатите ??? Сигурно, защото ти е малка заплатата и затова "Кръстниците" ти подаряват къщи(палати)?? Да ви Е.П.М !!;))

На всички българи ,Владко -още им е много рано ,защото заплатите ни са ...-африкански ...,а Вие -министрите и депутатите -всички с вече ..бая ... европейски заплати -ако искате ходете в Европата ..-където се харчи еврото и не се връщайте тук ,защото се оказахте мнооого крадливи управници ..!?

НА ГОРАНОВ МУ ПОДСКАЗВА СТОЯЩИЯТ НА ПРЕДНАТА СКАМЕЙКА НЕГОВ РОДСТВЕНИК И МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. ХВАНИ ЕДИНИЯ УДАРИ ДРУГИЯ. И ДВАМАТА СА ЗА ЗАТВОРА.

До три години ЕС няма да съществува, а ти ще си в затвора редом с Бащицата и цялата ви сволоч

Амин!

Не прави планове ,горанчо, гроп си отива скоро.Толкова си нагъл некадърник..Готви се за бай Ставри.Ще има народен съд.Ко речи кръстникът...,а проверката?

Нагло мекеренце

След развода между Англия и ЕС, който ще се състои на 30 март , Европа няма да бъде същата. Като пир всяко бракоразводно дело на 30 март ще бъде констатирана несъвместимостта между ВТОРАТА по участие с вноските си държава и ЕС. ИСТИНСКАТА ДЕЛБА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД ТАЗИ ДАТА. Странното в тази делба е, че от едната страна е ИМПЕРИЯТА АНГЛИЯ , а от другата не държава а някакъв ПАРИЧЕН СЪЮЗ в който не виждам нито лидери , нито нации водачи. КЪДЕ ОТИВАМЕ НИЕ ?? В съюз в който доминираща държава ще е Германия ли? Та Германия е една окупирана от войските на САЩ държава. В момента България е като лодка , която ще бъде обърната при първия по голяма буря. ЖАЛНА НИ Е МАЙКА С ТЕЗИ НЕГОДНИ ЗА НИЩО ПОЛИТИЦИ.

Абе охлюв...нещастен...ти до три години знаеш ли къде ще си...

Предлагам, ГЛАВАТА му да "хвръкне" в най-скоро време !!!

И ЩЕ Е В РЪЦЕТЕ НА СЛЕДВАЩИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР. ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ПРИ ИЗБОРА МУ РАДЕВ ЩЕ ПОКАЖЕ ГРЪБНАК И ТОВА , ЧЕ ИМА ТОПКИ , А НЕ Е САМО ЕДНА ОПЛАКВАЧКА.

След 3 години минималната работна заплата ще е 350 евро най-много, а цените ще от лева ще преминат в евро 1 към 1! И ще можем да си купим 35 кг картофи на месец!

С 350€ в Германия, а и в БГ може да си купиш предостатъчно храна за поне ДВА месеца. Нема да си само на компири, не бой се!

Ама само ако живееш в палатка или под някой мост

е , пожелавам ти да живееш с 350 Е , щом ти харесва

Дай Боже до три години да сте изметени от властта, а преди това обясни КОЙ ти плаща наема, а може би и разходите за апартамента ?? Явно, преди да стане политик човек го оперират от срам, почтеност и честност!!

Много по-важно ще е за България до три години да сте в затвора заедно с кръстника.