Високата цена на тока стопи приходите на хотелиерите по морето

Летният туристически сезон беше труден за бизнеса в Слънчев бряг

Обратно в новината

Коментари - Високата цена на тока стопи приходите на хотелиерите по морето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо така лекомислено се пишат пълни глупости нямащи нищо общо с действителността?!

400 лв за стая в хотел с 400 стаи умнижено по 50 дни е 8 милиона лева. Минимални заплати и персонал който работи по 16 часа на ден за да може хотелиера да спести от осигуровки. Вместо да нсемеш 2 работника намираш един глупав да работи за двама... ГОРКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ТОКА ГИ СМАЗА. А това че не се спазват никакви хигиенични мерки и никой не проверява инклузувните хотели не е проблем???

Какви глупости приказват тея . По 50 обяви кандидатствах за работа на "родното море" и нищо. За две само опитах за чужбина и вече 2ри месец хората се радват на трудът ми а аз на заплатите им. Не мога да разбера има ли още наивници да им се вързват на приказките.

При условие че разходите им за ток са не повече от 10% от всичките им разходи и при условие че цената на тока е нарастнала с около 150% през лятото, ориентировъчно сумарните им разходи са нарастнали с около 15%. При това положение, да говорят за нарастване от порядъка на 3-5 ПЪТИ е нищо друго освен балкантуристка кернерска наглост.

МУТРИТЕ не се наситиха на пари.От години не стъпвам по това черноморие

не се нареваха.

пОскам сАлза за мутрите, дето оср@ха черноморието!

"Държавата отново не ни помогна. Напротив, накараха ни да си платим на загубата данък печалба и ДДС", Айде някой да ми обясни както точно ги накараха да плащат данък печалба на ЗАГУБАТА! За ДДС са още по-смешни - ДДС се плаща за продажбите (и то след като се приспадне ДДС за покупките) и няма нищо общо с печалбата или загубата! Не мисля че хотелиерите чак толкова я закъсаха, просто не спечелиха чудовищно както в минали години. Като си свикнал на милиони, трудно ти е да се разделиш и с един от тях.

Стопи печалбите се казва, а не стопи приходите....

кажете на каква цена го продавате на хотелиерите бе. аре стига.

До вчера обясняваха, че тоя сезон е бил добър. Предупреждаваха да не се ходи на южното море без резервация щото няма места и това беше вярно. Цените в кръчмите бяха като на хотел Астория ама не за Киевски котлет а за пържена цаца. И пак бяха пълни. А сега из веднъж - лошо било, тока бил скъп, държавата не помагала. Кога фалирал Томас Кук пак не помогнала па и ДДС трябвало да плащат. Аз мисля, че трябва да се спре всякъва помощ за хотели и ресторанти, и да ги спукват от проверки от всички възможни посоки. И кой оцелее - оцелее. Това ще значи, че знае какво прави и защо го прави.

ДДС е другият майтап с населението, завещан от БКП, въвеждането на данъка е едно от последните решения на БКП преди промените и "закриването" и, но данъкът започва да се налага от 01.04.1994, денят на шегата. От тогава от държавата са източени милиарди само с фиктивни вносове и износи и други мурафети, а гражданите и селяните стават все по-бедни. Най-трагичното е, че предприятия и търговци, които са с чадър от властите придобиват сериозно предимство пред конкуренцията си като не плащат данъци и осигуровки, и постепенно се превръщат в монополисти на територията.

ще се разплача

Тези високи разходи са стопили скромните приходи ?!?! Първо, тази година приходите са далеч от скромни, за всички що годе кадърни да се пренасочат от чартърни към местни туристи Второ, няма как разходите за ел. енергия за хотелите да повлияят на приходите на същите тези хотели. Очевидно повишените разходи намаляват печалбата на хотелите. Що за неграмотност е да се напише изречението " Тези високи разходи са стопили скромните приходи" ? За пълнота и ограмотяване: Безобразно високите цени на ел. енергията биха могли да намалят приходите на туристическия бранш, ако тези цени водеха до увеличени разходи за потребителите на туристическата услуга,. Което очевидно не е вярно - високите цени важат (засега) само за бизнеса, не за потребителите

Кога тока се вдига 4-5 пъти, че разходите са им скочили 4-5 пъти. Тока се вдигна да но чак в стотици проценти не е поскъпнал. А да не говорим, че тези новите климатици са толкова икономични, вода почти не топлят всичко е от слунчевите системи на покривите. Реално да са имали 20% покачване на сметката за ток.

Тези кожодери, изнасят евтиния ток а ние да фалираме, имам познати, занимават се с гледане на кокошки, един по един всичките фалираха от тази цена на тока, защото там всичко е с тек и хранене и поене, пакетиране... а цената на яйцата (но не по магазините, която е а доставната е ниска). Все едно сме колония и се чудят как да унищожат родното поризводство. Произвеждаме много суровини, но вместо да ги изнасяме, защо не ги обработваме тук? Например желязо, да се преработва тук, още нови работни места, още пари към БВП... ама няма, ние го изнасяме, за да храним други и да вдигаме друго БВП. А КЕВР са мошенници и предатели.

що бе? да не сте ги топлили с радиатори на ток??