Виетнамците се връщат в България като работна ръка

Азиатската държава планира да изнесе 120 000 работници в Европа и Азия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

0тчитах водомерите на с. Величков и податох карнетата на един виетамец да се потпише и долната му жълта азиатска виетнамска маймуна ми на драска карнетата. По това разбрах че американците малко ги трепаха във Виетнам.

фейк нюз!!! в момента във Виетнам взимат заплати като тука но цените там са 3-4 пъти по ниски от тука много добре си живеят и не мислят за европа .Само за Сащ са съгласни да ходят да работят . И там вече много рядко ще попаднеш на някой да знае къде е България . Такива са ми впечатленията след като бях 3 години там .

Ще намалеят уличните кучета,внасяйте по-скоро!

А мечти някакви, беше то времето когато работеха за без пари, ся вече няма балами!

Не търсете сензации с неверни заглавия и използвайте правилно глаголните времена. Все още никой не е дошъл.

Аз този филм вече го гледах :) Преди 10-на години в корабния завод в Русе. Внос на виетнамци. Подсигурени БЕЗПЛАТНИ жилища, безплатен ток, вода и храна в стола. Виетнамците като си получиха първата заплата, като разбраха за колко ще работят, даже не разбрахме кога са се изнесли. Така че - успех на тия, които ще внасят виетнамци :)

Ае нема нужда!

Сега ще ги назначим на минимална и ще покажем на народа, че и с 600 лв. се живее супер....Стига ревал за тез пари.....Даже и на 4 часа може да ги назначим, че да видят нашите ревльовци как се преживява без пари! Тази мярка връща растежа, толкова е слабо и евтино. Ако мога да дам на виетнамец 600 лв., защо да давам на българин 1000 за същата работа? Българина - в чужбината, тука става още по - голяма пустош. Затова никога няма да видите Пекарна от 1952г., или малко магазинче от 1927г. Бизнесът у нас не иска традиции, иска печалба и нов мерцедес, а за целта ниското заплащане на боклучави чужденци идва дюшеш. Българите когато имат условия са показали, че могат да работят. Тези единствено са показали, че могат да унищожават улични псета, пак за без пари! Сами се предлагаме евтино, станахме евтина дестинация, евтин труд, евтино пиене и евтини екстри.

Който си мисли ,че виетнамец ще работи за 560 лв./месец,горчиво се лъже!Виетнам е 4-та икономическа сила в ЮИ Азия.

Колко ора сме окрали, та вас ли няма да окрадем. Елате повече.....

и виетнамските проститутки естестветно

По-добре се заинтересовайте за икономическия ръст на Виетнам, за сферите в които западни и американски инвеститори си влагат парите и защо там, а не при нас. Говорим за ефективно производство, а не за вълнисти магистрали.

Работя в сфера, в която има много специалисти от Виетнам( близка до IT браншаи с елементи на творчество). Като цяло, новината може да се дефинира като позитивна , но.... Конкретно, въпросната индустрия отдавна вече е глобална, като е излишно да споменавам, че ние по-скоро трябва да ги догоним ценово. Мисля, че е време, хората с власт в България, да потърсят начини за привличане на квалифицирани специалисти, а не "черноработници" - слаба и неработеща социална система, слабо здравеопазване, нехигиенна градска среда и т.н.

И остави другото,но след това пак смесени бракове,както по бай тошово време стана. И накрая от нас нищо няма да остане българско. Абсолютно.

Най-сетне уличните кьопеци ще изчезнат!

Komundetata oligarsi se nadiavat niakoi da doide da im raboti v mizeriata ama nanaisi, svarshi soca svarshiha balacite.

Напомнян на участниците във форума, че има една русенска фирма, Оргахим, която навремето внасяше работна ръка от Виетнам. Да и помогнем да фалира - никой да не купува от производството им ! Такива прояви на работодателите трябва да се наказват безмилостно.

Само, че шефът на тази фирма е много по полезен на държавата и обществото от колкото ти! Първо осигурява препитание на много хора, второ плаща и много данъци. Ти на кой си осигурил работа и заплата, и колко данък плащаш в сравнение с него ?

Че плаща повече от мене, плаща.Но дали плаща колкото дължи?Дали осигурява препитание на много хора, или държейки заплатите около жизнения минимум гони много хора от България?Ще се учудиш но много малко хора питаят топли чувства към тия "бизнесмени" и проблемите им с намирането на работници никак не са случайни.

Не знам за шефовете ,но боите са им хубави и качествени .На "Мегахим"също .

Нерде Япония и Тайланд....нерде Герберистан?!

Миналата година колеги бяха в Китай. Наш работник взема 750лв -за същата работа китаеца взема в 1600лв. И в момента се прехвърля производство в България от Китай заради митата на Тръмп. Е де е Киро на кирия......................... !

Ти нормален ли си ? В Германия сигурно пък взема 2600 евро? Замисли се защо? Какво произвеждаш ти самия, че да искаш 2600 евро например заплата ?

Па кой си ти, да кажеш кой колко работи? Стига с тоя изтъркан лаф!

Димо ,прав си и не само в Китай е така ,ама ние с нашите назначени бизнесмени ще си пати още дълго ...

Слава Богу ! Поне бездомните кучета ще ги отняма.

Искам да попитам кой ще поеме сметката за: -здравното им обслужване!!! -настаняването- къде ще е ,кой ще го плаща? -евентуални проблеми с престъпност -охрана -когато не им се плати и бизнесмена им изчезне кой ще им плати обратния път? -На какво ще се отопляват?

Ще плащаме и за лечение,и квартири и всичко ,,тия нещо като работодатели,,за тях ше намерят пари,а за нас няма.Много по скъпо ще ще им излезе сметката,ама на сънародника не дават,въпреки ,че те ни ограбиха и забогатяха,проклети да изродите робовладелци

чернилка и виетнамец. Първо, виетнамеца ще научи български, нищо че е дошъл преди 3 години а чернилката няма, въпреки че е тук вече 13-то поколение. Второ, виетнамеца не вони. Трето, виетнамеца може да учи, може и да работи. Кърлежа го знаем какво може. От там нататък, дори да даваме същото на виетнамеца, той ще е много по-полезен.

Крийте кучета котки ако дойдат ще ги изядат.

Спомням си преди 10 години на гости ми беше крупен бизнесмен, комунист. С няколко завода лично негови след оттеглянето му от приватизационния фонд който управляваха. Няма заеми, няма кредити. Та той обясняваше, че в бъдеще ще внася работна ръка от Виетнам и не би се нервил с мързеливите български работници, постоянно оплакващи се от ниските заплати. Все още няма и един виетнамец при него. Винаги ми се е искало да му кажа, че не е комунист, а долен капиталист.

Умрях от смях ! :))):)))):):):):):):)))

Кой български предприемач плаща нормална заплата? Колко лв. ще получи виетнамеца, Колко ще му е наема и храната? Ще успее ли виетнамеца да спести 100лв. от заплатата, които да изпрати във Виетнам?

Тъкмо ще намалеят кучетата по улиците :)

Бе кой е тоя дето ще дойде от оня край на света да работи за 300 евра на месец???? Средната работна заплата във Виетнам е 400 евро ( справка GOOGLE ).

Дори и минималната не дава на шивачките,а сега какво си мислят робовладетелите със всяка работна събота

Таман ще се реггулира и кучешката популация на др.Фандъкова.

Тези хора дадоха 20 милиона жертви в тяхната гражданската война, умни, храбри, непримирими. Ако мислите, че това са маймуни, които да разигравате за жълти стотинки много жестоко сте се излъгали. Ако дойдат сите 12 000 при нас точно след половин година такъв народен съд ще спретнат и така ще наожат тяхната си версия на комунизъм, че цял свят ще се включи в бавното ръкопляскане.

Абе тия виетнамци са вече в космоса- в столицата само небостъргачи и имат растеж по над 10% на година... Май не са работници и май не сме ги внесли, ами са се изнесли едни наши работници там да работят!

Ще ни излапат кучетата и котките !

Иначе спасение няма от бездомните кучета.Децата със страх излизат на улицата.И все пак са по трудолюбиви от цигани и араби,,добре дошли,,

Ето, одма решаваме проблема с бездомните кучета и котки.

Управляващите се чудят как да паднат от власт у нас.

Е, сега вече си взехте каишка за кучетата.

Интересно ми е как ще се конкурираме с азиатските страни, като заплащането там е двойно тройно по-високо от тук.

Тук поне деликатесната храна си ходи по улиците ;)

Е то хубаво, ама в България ще получават 300 евро, а в Япония 3000 евро, дали ще останат тук, а?:)