17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама какво стана с ролята на пазара, като главен регулатор на цените според идеологията на капитализма ? Или това е важно само тогава, когато трябва да се критикува социализма, когато се разрушава нещо, за да се завладее по-лесно. Подлостта е основно качество на английската политика.

Кой ще покрие разликата от комунистическите цени на Лиз и пазарните. Само да напомня, ОК е една от държавите на либералния капитализъм, където всичко се оставя в ръцете на "дългата ръка на пазара".

Ще го покрие бюджета - няколко процента (3-4%) и това е правилния подход. Никой не фиксира цените, пазара си остава свободен, просто крайните потребители и бизнеси са защитени от Русия. Това все пак е война и е нормално докато Русия капитулира и фалира, далеч по-богатите страни (20 пъти да сме по-точни) ще подсигурят, че инфлацията няма да се вихри. Математиката е проста и категорично доказуемо, че слаба Русия ще стаде фира преди САЩ и Европа.

Русия е загубил.Фактите са следните:руснаците са завладели част от територията на Украйна, а не обратното.От къде идва тази увереност,че Русия ще бъде победена.

Близ Гъз ще вземе заеми от името на Юкейците за да им сложи таван на цените, пък като стане време да го връщат, тя ще е някъде под палмите с негри жиголата.

всичко ще бъде платено от данъкоплатеца и то с лихвите и то дори и евтината енергия за бизняса. Е в това е перверзията. Данъкоплатеца ще плаща на бизнеса да има евтин ток и газ с който да генерира печалби.

Англия изледе от ЕС и държавата ще доплаща разликата в цените като тегли заеми или печата пари. В ЕС какво се случва ? Разликата пак ще се покрива от държавата но със заем, който пак ние ще връщаме т.е. държавата изкуствено сваля цената и ние плащаме разликата с лихви. Така и така ще платим високата цена поне да е без лихви. Нещо икономиката се е изродила в услуга на шепа лихвари, каква пазарна икономика какви 5 лева. Връщат социализма в много уродлив вариянт, резултата ви е ясен.

Клаус Шваб го каза - западният капитализъм и либерализъм се провалиха още 2017 г. Корабът потъва с голяма скорост. А Клаус Шваб не е про100киро или кокорчо.

Клаус Мартин Шваб (на немски: Klaus Martin Schwab) е швейцарски икономист от германски произход, основател и президент на Световния икономически форум в Давос.

Е с развита пазарна икономика и държавата се намесва,когато пазара не може сам да се регулира и са засегнати големи групи от хора, а ние доскоро бяхме с планово стопанство и искаме новоизлюпения ни пазар сам да се справи.Пример за успешна намеса на държавата в България е поставенято на таван на надценката при търговията с лекарства.Това озапти алчността на търговците и лекарствата са с по-поносими цени.Същото може да се направи с някои дефицитни стоки,които поради голямото търсене се предлагат на много високи цени.

Таван на надценката е едно, друго е да сложиш таван на крайната цена и да компенсираш търговците. Така просто всички плащат цената, но през бюджета. Не пише нищо за макс надценка, макс печалба или какви количества ще компенсират

Че държавата трябва да се намесва,особено при нас,където има много аномалии.

В смисъл, аз разбирам нуждата от държавна намеса, но не разбирам самата мярка

Тавани на надценки за много стоки има в Европа, но тук са изключения.

А у нас докараха инфлацията, като ни ЗАДЪЛЖИХА да сме на европейския пазар на цените на ток и газ!!!

Те могат да се пробват да ни задължат много неща, проблемът е че нашите чукундури изпълняват като пионерчета.

Само, че първо трябва да излезем от ЕС!

Не знаех че Унгария е излязла от ЕС.

Ей, спираме инфлацията като просто сложим таван на цените. Как никой не се е сетил преди.

Наистина не разбирам какъв е смисъла от този таван?!? Както е написано по-долу - разликата ще се плати от бюджета. Предполагам ще емитират дълг. Ако компенсират напълно търговците те няма да имат никакъв стимул да търсят по-ниска цена. Все едно вадиш от единия джоб на данъкоплатците и им връщаш част от тях.

че комунизмът си е отишъл?;)

Да живее британизъма. И всички сороски мекерета по всички земни кълбета.

Ха ха, е нали разликата пак ще я плати данъкоплатеца... Страшно "умен" ход.

Ко стана капитализмар и идеята че който не може да си плаща трябва да фалира?! Не беше ли това вашата мантра когато тикахте нашите мутри да разфасоват българската индустрия правена през комунизма?! Мама ви гнусна...Путя погрешните хора бие! Вас трябваше да подхване!!!!

Те мантрите са си все същите и още си важат, ама само за нас За тях е друго

Комунизъм в действие. Фиксирани цени , на всичко. Либералния пазар, утиде у кенефо.