ВЕИ осигуряват 40% от електроенергията във Великобритания

Слънцето, вятърът, биомасата и водните ресурси - това са главните възобновяеми енергийни източници на Обединеното кралство. Но Лондон удължи използването на въглища

Обратно в новината

Коментари - ВЕИ осигуряват 40% от електроенергията във Великобритания | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едни 20-30% никога не може да се заместят с ВЕИ, а трябва да имаш поне 50% резерв за балансиране щото не винаги има вятър и мъгла и не винаги се получава номера....

Може и да е така. Ако не знаете, Острова е доста ветровит и времето е доста променливо. Ако летите със самолет и минете над мястото където се влива Темза в морето ще видите огромен брой перки. А ги има и на много други места. Що се отнася до слънчевите панели се виждат по доста къщи, а отделно има и соларни ферми. Слънчевото греене сумарно за година е значителни по-ниско отколкото в България, но броя на панелите е много по-голям и явно се произвежда много повече слънчева енергия. Проблема е в България! И по-точно в законодателството и в сложните процедури. Дори и последните промени които ужким улесняват, но пак не дават възможност на обикновените хора да произвеждат и да ПРОДАВАТ електричество. Важно е да се допуснат обикновени хора до пазара за електричество, да може всеки да си сложи панели на къщата или в двора и да изкарва някакви пари от това. Тогава хората ще започнат да инвестират собствени пари.

Няма проблем д ате допуснат като обикновен човек до пазара, но ти искаш и субсидия, нали? Щото не можеш да биеш по цена АЕЦ и никой няма да ти купува тока от покрива! А ако не си конкурентен и свалиш цените никога няма да си изплатиш инвестицията, остави печалбата! Така, че тоя номер всеки да си измисля благовидни поводи да взима субсидии от общото е скандално и прави останалите на глупаци!

НЕ споменавам за субсидии! Ти къде го видя? Вече съм монтирал няколко панела на къщата си и грея водата в бойлера като съм монтирал допълнителен нагревател. Ако няма слънце водата се подгрява от мрежата както обикновено. Така съм спестил от инвертор и батерии. Системата е значително по-евтина и без почти никаква поддръжка. Като ориентир за сметки мога да ти кажа, че: Инсталирани фотосоларни панели с 1 кВт мощност за една година в условията за България ще произведат електричество около 1000-1100 кВт/ч. Така аз си спестявам около 200 лв годишно от 1 КВт инсталирана мощност, а системата ми се изплаща за около ... 5-6 години максимум. Проблема е, че ако инсталирам в повече, няма какво да е правя тази енергия. Панелите в голяма част от времето ще "бездействат" защото няма как да синхронизирам потреблението си със слънчевото време. Именно за това е необходимо свързване с мрежата /ще е необходим и инвертор/ за да може произведеното от мен електричество да се ползва от някой друг. Естествено всеки инвестирал ще трябва да може да спечели нещо. Печалбата е в спестяването на електричество от мрежата. Ако аз произвеждам и продавам, в същото време Й консумирам от мрежата то може да ми се приспадне произведеното и плащам само това което съм консумирал в повече. Ако съм произвел в повече, то това може да ми се заплати по доста по-ниска цена. Така ще има пари и за ел.компанията за да поддържа мрежата. При тези условия никой няма да инсталира мощности които са много по-големи от неговата собствена консумация и естествено ще се запита сам - Къде е границата, до колко е удачно да се инсталира от гледна точка на лятно-зимно производство и потребление? И всеки ще намери собствено решение в зависимост от неговите си условия и финанси. ПРИМЕР: Консумирал съм 100 кВт/ч а съм произвел 80кВт/ч за месеца. Тогава плащам само 20 кВт/ч по цена примерно 20 ст. И обратното - ако съм консумирал 80 кВт/ч, а съм произвел 100 кВт/ч за месеца. Тогава ми се плащат тези 20 кВт/ч но по цена ... примерно 10 ст. Същата енергия ел.компанията ще е продаде по 20 ст. и ще спечели по 10 ст. Е, реалните сметки са доста по-сложни, особено около ценообразуването.

Може би 40 процента от инсталираните мощности са ВЕИ. Това означава , че е 4-6 процента от енергията е от ВЕИ. Въпреки този малък дял , се налага да уврличат въглищата , за да балансират.

Тези са като украинците - колкото повече ракети свалят , толкова повече поражения имат. А англичаните - колкото повече ВЕИ , толкова повече въглища. Честито на всички , които не сещат за каква далавера става дума.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Долна лъжа! Ройтерс са дали данни за един ден когото има вятър, осреднено за цялата година едва ли минава 10 процента,

Зачетох се в статията. И аз, като ида на село, съм 98% въглеродно неутрален -- горя "биомаса", а 2% са за осветлението и циркулационната помпа. Егати криворазбраната цивилизация...

Ами те за това стоят на студено, палят свещи, къпят се веднъж на 2 месеца с хладка вода и си сменят спалното бельо два пъти годишно!

Хаха, дааа и един мармот завива шоколадите в станиол... Знаем знаем. Чак Калифорния им завижда

Да бе, да!

Не става с вятър и мъгла тази работа! Ясно е, че искат да обложат с мита “мръсния” внос от китайци и други конкуренти, но по- скоро ще ни спрат на нас ТЕЦ овете и ще го закъсаме. И малката ни независимост ще се изпари!

Все по-малко зависимост от фалиралата бензиностанция Фашия, все по-добре.

Ми ко ти пука за Путин тогава?! Живей си с ВЕИ и умиргай при тиха студена зимна нощ! Ни вятър, ни слънце, ни топло! Ко ти пука бе? Нали си имаш 40% ВЕИ! Живей и не се занимавай с другите!!!

Въпроса е, ти троле защо се занимаваш с други? Бъдещето е без газ и нефт и русия ще ги яде големия ...

Трол си ти, нещастник! Какво гледаш в канчето на другите?! Живей си скотския живот и си мечтай за бъдещето! Остави ни нас да живеем в настоящето!!! Както искаш така си мечтай - за безвъглеродни горива, за чиста и екологична енергия от вакуума, за вегетарианско меню … тук вече ще се бориш с кравите и овцете за паша! Не ми показвай “твоето бъдеще”! Аз си имам свое и в него ти нямаш място! Т.е. имаш място в червената книга на изчезващ мечтателен вид!

че светът ползва научният прогрес, но при евентуална световна война, танковете и корабите и те ли на батерии ще ги разхождате?

На платна, и като няма вятър екипажа ще спуска във водата дълги пръти с гребла на края, и същото ще правят и пасажерите

А танковете явно ще са с въглища , сега това е модерно

Въпросът ти е грешен. Правилният е : през война откъде ще имате гориво да воювате, ако го изразходвате в промишлеността и гражданските обекти? И хората са намерили отговора. Колкото повече ВЕИ , толкова повече излишък на горива , повече горива за армията и повече сигурност. И не са останали само на етапа на правилни въпроси , ами и реализират решението, решават проблема с ускорено въвеждане на ВЕИ, намаляват зависимостта , пък ние стоим при яйцето и кокошката.

Тц! С ВЕИ! Важното е да са екологични, че Тумберицата пак ще лудне!

Дръпнете си данните от оператора на националната мрежа и вижте сами. Данните са публични. При потребление от средно 26000 MW веи генерира средно 3500 мегавата. Това не са 40%, не са 30% а са едни мизерни 14%. Не виждам смисъла от тези лъжи при положение че всички данни и доклади на оператора на мрежата са публични.

А бе че някой ще го духа е ясно! Но е ясно и кой ще го духа!! та така.

За да изглеждат цифрите добре, милиони англета стоят на студено, и всяка година има над 10 хиляди умрели от студ. Сега, днес, не преди 100 години, в 21-ви век. пАри нЕма.

Всъщност цифрите на достъпността на мрежата са мега зле - усреднено достъпността на мрежата е 94.98% за периода 2021-2022 което означава че средно по 432 часа на година (18 дни) хората стоят без ток. Официални данни от доклада за надеждност на оператора на ЮК мрежата

Не знам как ги смяташ...ама аз живея във Великобритания от 18 години и тока нещо не си спомням да е спирал непредвидено. Спомням си, че веднъж го спираха, ама преди това бяха предупредителни писма, флаери в пощенската кутия... за да ни предупредят, че ще се спре тока за около 1 час!!!

40% за кратко? А през останалото време?

В Германия 60% от електроенергията идва от ВЕИ!!! Факт, не фейк!

затова стоят на студено и се къпят по 5 минути'

Ама кога? През деня или през ноща? :-) Когато духа вятър или когато не духа? :-) И с какво КПД работят соларките в Германия, като няма много слънчеви дни там? :-)

Ами защо не стачкуват руснаците?

Какви са тези измислени статии, ядрената енвргетика във франция е тази която осигурява енергия във великобритания

Великобритания има според техния енергиен оператор "недоставени" над 960000 мегаватчаса за 2022 година. Това е потребление което не е задоволено и е предизвикало изменения в качеството на доставеното електричество от мрежата. Честотата е паднала до 48.5 хз при стандарти от 49.8 до 50.2 хз. Така че тия хвалебствени пасквили са безумни. Основният начин по който стигат обявените 40% е чрез използване на "биомаса", която се изгаря. За незапознатите, под "биомаса" се крие дефиницията на вековни дървета от Канада, отрязани и смлени на талашит които се изгарят в тецовете. Това не е възобновяемо. Поне не и в срока на живот на обикновен човек.

И е много евтина тази енергия ! Затова хората стачкуват, понеже им остават много пари и започва голям разврат ! :)))

Цензурата на Дира работи та се кине.Пичеве, все пак - който се смее последен, най-добре се смее.А, ние/виж историята/ винаги сме от страната на булката.

Но Ние Българите се смееме винаги последни.И сега в този момент Ние сме на най печелившата страна.Страната на Европейският Съюз и НАТО

Така и трябва, умните хора не разчитат на ватника че ще измисли нещо. Сядат, мислят и строят. 40% днес , до година 80% . Джуджето пак ще се натяга на Европа но няма да му се получи вече.

6 пъти е по-висока цената на енергията в Европа спрямо 2020-та. На кой точно казваш умни хора не знам.

Цената другари, цената каква е? То може да наредите хиляди хора да вартят педали и динамо да правят енергия. Пак ще е "възобновяема енергия" но колко ще струва това!

Това го имаше в един от епизодите на black mirror - втори епизод от първи сезон. Точно за в Англия

Абе, къде е онова момиче с пътната карта - Теменушка Петкова?

Бреййй! За това ли ежедневно стачкуват, сигурно стачките са ЗА вдигане цената на енергията.