ВЕИ изпревариха изкопаемите горива като главен източник на електроенергия в ЕС през 2020 г.

Делът на възобновяемите енергийни източници в електроенергийния микс достига 38%, докато на изкопаемите горива се падат 37%, а на ядрената енергетика 25 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При проблем с Ел. Енергията в България, Да спрем да предлагаме преференции за ЕЛЕКРОМОБИЛИ! В криза на тока, не са нужни допълнителни енергийни разходи! Преференции за ДВГ двигателите с алтернативна енергия!

От 38% щели да се увеличат на 32% през 2030г.

Ядреното гориво от къде идва, от слънцето ли, май и то беше изкопаемо, но тогава сметките отиват на кино и остават само 37 процента възобновяеми. А и тези чистите енергии не са съвсем чисти, но това е дълга тема.

Как няма да изпреварят, като зад изкопаемите горива толкова много лапачи са се навързали. Да не говорим, че са и по-скъпи. Лапачи и мошеници.

А у нас кога? В Германия инвестират масово във фотоволтаици, където слънчевите дни са доста по-малко от тук. А ние искаме да строим Белене или 7ми блок на АЕЦ Козлодуй. За да сме зависими още 50-60 години от руснаците. Един фотоволтаичен парк от 2000 мегавата (колкото биха произвеждали 2та нови блока) ще струва вероятно под една трета от цената за нова ядрена електроцентрала. С останалите пари могат да се закупят батерии за да поемат пика на потреблението и да спрем ТЕЦ-овете както правят в Австралия.

Да си чувал за водещи централи. С перки, фото, малки вец, енергийна система не става.

Ами инвестирай ,кой те спира тебе. За такава фото централа мислил ли си каква площ ще е нужна. А ако се надяваш на такива "зелени" мощности зимата ще си на студено , а всяка нощ ще си на свещи. Помисли малко поне пък тогава пиши.

Ще стоим без ток като в Германия.

Те за това няма да го бъде СП2. Не заради санкциите на САЩ.

Не виждам да променя селяндурската политика на ББ

В големия студ Германия купи от РУСИЯ 20% повече въглища

1955та нали?

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Energyproductionand_imports/bg

Кой ги пише тези глупости

Това сочи нов доклад, публикувани в понеделник от мозъчните тръстове Ember и Agora Energiewende.