Коментари - Вдигат социалната помощ от 1 юни, няма да се обвързва с минималния доход | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естрадните певци получиха пенсии, без да са се осигурявали. Редно е и на ромите да се дадат пенсии ,без да са се осигурявали! Бизнесът получи 10 милиарда за скъпия ток, но цените не паднаха. Редно е и бедните да получат 10 милиарда. 10 милиарда лева подарък!!!!! Актьорите получиха хиляди левове "стипендии", по време на ковида-но другите свободни професии-нищо. ДДС е намален за туризма и книгите, но зените не спаднаха. Бизнеса си ги прибра спестените проценти от ДДС, а не намали цените. Хлябът е с нула ДДС-но цените не спаднаха. Къщите за тъщи няма да бъдат върнати, въпреки,че са незаконно раздадени пари. 40 процента са вече нормативно признатите разходи на адвокати. От години ДДС в туризма е смешните 9 процента. А откраднатите еврофондове за милиарди? А откраднатите 3 милиарда за дупката за белене. А това,че в съдебната систевма заплатите са по 7 000 лв, без носене на отговорност. Тоест-богатите получават далеч повече помощи, от бедните.

"За 2023-а година линията на бедност е 504 лева." Значи с 505 лв, или с минимална работна заплата не съм беден, богат съм. Линията на бедност рябва да покрива 3 хранения -20лв, облекло/подслон - 20лв, и "други разходи" - 10лв, т.е. 50лв на ден или 1500 лв. на месец.

ти и кола ще искаш

Поглеждаме колко е издръжката на един украински беглец и получаваме сумата , а не измислените 504 лева.

След 33 години на свобода и демокрация, и в условията на капитализъм- див капитализъм, България се циганизира и чалганизира, като се првърна в държава на абсурдите, а основните въжделения на всички управляващи са насочени към мангалите.

Държавни псета идва вашият край

Много обяснение, много нещо, иди го разбери...

повече кинти за мангалите, мирграторите и останалите паразити!

Като се има предвид,че социалните помощи за богатите българи-са 20 милиарда лева-сумата зда подпомагане на фирмите ,за последните 18 месеца, няма лошо да има за ромите. 2 милиарда лева са помощите за бедни, и 15 милиарда лева са разните форми за социални помощи за богатите-за фирмаджиите. За скъпия ток-10 милиарда, милиарди за програмата 60-40, за намален ДДС-милиарди, милиарди за раздни субсидии за бизнеса, сумите за заменки, за къщите за тъщи и тн.

за "сиуксите" не важи, нали? те получават всичко наготово!!!

Сериозно?! Държавата взима заеми, за да раздава пари на маргиналите срещу какво..? Че намалява и обществено полезния труд, който те така или иначе НЕ полагат?!

Нали държавата беше фалирала бе служебници ???

А какво да правят хилядите пенсионери, които получават пенсии под и около линията на бедност?

то и работещите на минимална са така! само че, те ходят на работа, плащат транспорт и гледат деца! пенсиите само гледат турски сериали и се бутат в час пик в градския транспорт, щото им е безплатно! да не изпуснат прИмоциите в "кауфлана" !!!!