Василев обяви параметрите в актуализацията на бюджета

Сметките са при годишна инфлация от 10,9 %. Приходната и разходната част на бюджета ще се увеличат с 1,645 млрд. лева, дълговият лимит се вдига с 2,7 милиарда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще разберете че с писане в дира не става? Или само си мрънкате?

РАДВАМ СЕ ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ РАДОСТНА СВЕТЛИНКА В ЗЪРКЕЛИТЕ НА ГЮБРЕТАТА :) ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЩЕ СЕ РАДВАМ, КОГАТО СЕ ИЗЦЪКЛЯТ И ОПЛЕЗАТ! :) С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИТЕ!

Спешно вдигат заплатите в Министерски съвет, Че били много ниски! Кирил и Асен се измъчили! То това, живот ли е?

Да ти разкрият офшорките дано педал мазен.

И какво сега, всеки месец ли ще се събират да "актуализират параметрите"? Защото тя инфлацията вече премина 19.9%.... Егати спезиалистите, егати експертите, егати дипломите, не си заслужаваше целия масраф да си губим времето са ги издигаме. И тия като ония, и винаги накрая се отправя взор само към......нас с вас, по-скоро и втренчено към джоба, дали има още нещо и пак ще пусне. Само ако свиеха щатовете в министерства и агенции с 15%, върнеха двама-трима юнаци да си платят старите дългове и лихви, и си намалеха заплатите и безотчетните, хазната щеше да прелее, но не би. Нищо, ще докараме други следващия път. И така ще си я караме в полуунес до...края си. А казват, че нямало перпетуум мобиле! Авми ето го и даже си работи безотказно у нас.

асане, за теб какво съм написал да стане, ще има да се пулиш, нещастник радевско-прокопиев. ооохххооо! но щом са ви избрали с малцинство, нека реват.

Дълг за една година?! Нямам думи. Другият път на изборите, ще ме хваните за шнура.

Ще забравиш, Ясно е. Толкоз и помниш

Просто е невероятно да харчиш чужди пари.... И аз искам да пробвам... Моля.... моля... много ти се моля бе тате тате.

Нещата отиват пак към ДС/КГБ грабеж. 10 милиарда заеми!!!! И къде отиват парите? Чрез намаленото ДДС при хотелиери, ресторантьори, хкебари.... все комуно-преватизатири. Поредният комунистически пладнешки обир е в ход. Който има пари,да ги обръща като Копейкин в евро и да ги тегли от банката.

Криви са ви сметките. За да фи изправите, ще се наложи пак да актуализирате. Знаем ви, подли същества такива :)

Работа, работа, работа! Беше заменено от ЗАЕМИ, ЗАЕМИ, ЗАЕМИ! честито

Да боднем Копейкин!

Сорос умира, с него и вие.

При 20% неофициална инфлация днес, 10% дефицит в момента..

Много ли е? Кирил и Асен, Могат много повече, от това!

Как ли се чете това ПП - Проститутки на Патя или Прекалено Прости, или пък Посредствени Педа ли ?

А инфлацията е двойна. И ококореният мошеник много добре го знае.

Според евростат промишлената инфалция у нас е 49.7%. И това няма как да не се пренесе върху крайния потребител. https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/14636262/4-02062022-AP-EN.pdf

Единственото ни спасение в момента е да изгоним със сопи и ритници и Киро тъпото, и Асенчо идиотчето. Двамата лъжци и американски агенти съсипаха България. Ток, вода, газ, петрол, храна - всичко върви нагоре. Настъпва безпаричие и глад. Докога ще ги търпим!!!

Капитане май не схващаш пари има въпросът е че не са наши а на заем. Пари които никога няма да върнем. Пари които са заемат за да бъдат закърпени дупки умишлено създадени. Пари назаем които те заробват и ставаш един васал без право на избор на глас

МФ очаква превишение на приходите над разходите по консолидираната фискална програма в размер на 570 млн. лв. към края на май 2022 г. "На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към май 2022 г. да бъде ПОЛОЖИТЕЛНО в размер на 570 млн. лв. (0,4 % от прогнозния БВП). За сравнение, за същия период на 2021 г. бе отчетен ДЕФИЦИТ в размер на 140,6 млн. лева. Основни параметри по КФП на база предварителни данни и оценки: ПРИХОДИТЕ, помощите и даренията по КФП към май 2022 г. се очаква да бъдат в размер на 22 755 млн. лв. (39,7 % от годишния разчет) и нарастват с 2 280 млн. лв. (11,1 %) спрямо отчетените за същия период на 2021 година. Данъчните и неданъчните постъпления по КФП нарастват номинално спрямо май 2021 г. с 2 259 млн. лв., докато постъпленията в частта на помощите и даренията (основно грантове по програмите и фондовете на ЕС) са близко до отчетените за същия период на предходната година. РАЗХОДИТЕ по консолидираната фискална програма (вкл. вноската на Република България в бюджета на ЕС) към май 2022 г. са в размер на 22 185 млн. лв. (35,1 % от годишния разчет). За сравнение, разходите по КФП към май 2021 г. бяха в размер на 20 616,2 млн. лева." ДЕФИЦИТИТЕ при Банкянския станаха ИЗЛИШЪЦИ при А. Василев. :) А. Василев събрал 2.28 млрд. ЛВ. ПОВЕЧЕ на годишна база и ги раздал...

Ден в София се разхождат американски войници. Май вече сме окупирани съвсем. Кой знае още какви неща ще ни се случат благодарение на тази пасмина

Приказки, другари, само приказки. Резултатите ги чувстваме в момента, тези се очаква да ни смачкат в следващите месеци!!! А инфлацията е поне 2.5 пъти по-голяма от 10.9%. Правете буркани това лято, щото няма да има отцеляване следващата зима, другари!!!

И следващата зима няма да има оцеляване и по-следващата и това е само началото

Комай бързат да теглят заеми докато все още ни дават. Вече имаше два или три пъти тази година неуспешно вземане на дълг и май бързат да вземат каквото могат преди да ни спрат кранчето. Втори път ЕС няма да позволи някоя държава с нулева икономика да взема заеми и да харчи пари като луди за пенсионерите.

А как кореспондира това с изискванията за дълг в еврозоната, предвид че бвпто може да спадне?

За да се изплаща СТАР дълг БЕЗ НОВ ДЪЛГ, трябва да има бюджетни ИЗЛИШЪЦИ, равни на ДЪЛГА. Бойчето пое държавата с 4 757.0 МЛН. ЕВРО / 14.0% от БВП / ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ към края на юли 2009 г. и я остави с 30 111.4 млн.ЛВ. / 24.2% от БВП / към края на май 2021 г. Дълг, НАРАСНАЛ от 9 МЛРД.лв. на 30 МЛРД. лв., как СЕ ИЗПЛАЩА?! Плюс ЛИХВИТЕ?! Из Средносрочната бюджетна прогноза 2023–2025 г. 1. ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ. ОБСЛУЖВАНЕ И ФИНАНСИРАНЕ "През периода 2023-2025 г. се планира поемането на нов държавен дълг в границите от 9,3 млрд. лв. до 10,0 млрд. лв. ГОДИШНО, като дългът в обращение, който ще бъде РЕФИНАНСИРАН през всяка от годините варира между 3,0 млрд. лв. и 3,5 млрд. лв. (падежиращите се еврооблигации за периода са както следва: 2,4 млрд. лв. през 2022 г., 2,2 млрд. лв. през 2023 г. и 2,9 млрд. лв. – 2024 г.)... ...ЛИХВЕНИТЕ РАЗХОДИ за обслужването на държавния дълг през 2021 г. са в размер на 584,3 млн. лв. (от които 422,4 млн. лв. по външния и 161,9 млн. лв. по вътрешния), апрез 2022 г. се очаква да нараснат до 610,2 млн. лв. (485,8 млн. лв. по външния и 124,4 млн. лв. по вътрешния), като очакванията за периода 2023-2025 г. са за размер на лихвените плащания съответно от 764,5 млн. лв., 1 076,0 млн. лв. и 1 272,2 млн. лв. Запериода 2022-2025 г. се предвижда съотношението на лихвените разходи спрямо прогнозния БВП да се запази в рамките под 1,0%." Вноската в Бюджета на ЕС също расте - гони 2 МЛРД. лв. ГОДИШНО....

Ще изгоним: Херо Мустафа - циганският травестит, Кирил Петков - харвардският педераст и Асен Василев - ококореният спермояд ???? Кога???? Кога бе панелни чалгари?

И кой ще докараш бе кавал? Костя Копейкин ли или Стьопа Янев?

От твоя травестит.

Вкарват умишлено държавата в дефолт, затова спасявайте се докато е време. Преди да приемем еврото ще сринат държавата. Ще ви каже нещо, което само две дузини хора знаят в България. Аз го знам от роднина известен бивш финансист. Условие №1 за да бъдем приети в ЕС е тогавашните политици да сринат цялата финансова система, с цел българските баМки да не могат да участват в предстоящата приватизация, тоест да не могат да изкупуват фирмите в България. Така отвориха пътя за чужди фирми да изкупуват предварително източените български фирми под масата за по 1 лев. Ако български политици се съгласят на това условие, те за подарък ще получат и ще си поделят всички активи на баМките. Те така и направиха, обраха ги, фалираха ги и изнесоха парите в куфари зад граница - 1996 година ! ЕС и САЩ сложиха техни хора в СДС и обещаха на лидерите им като си свършат работата те и децата им да станат привилегировани хора на САЩ - безплатни жилища, работа и образование за децата им. Те свършиха тая престъпна работа с приватизацията, след което духнаха за САЩ. Петър Стоянов и останалите продажници и национални предатели, помните ли ги? Така, че БСП и СДС закопаха България и българите тогава ! Част от милиардите изнесоха, а с останалата част застроиха цяла България с имоти, палати и сараи. Скъпи яхти, коли и курви.

Как се разграбва ЕС.Сород слага подставени лица като този галфон на снимката,които теглат външни дългове,които разбира се отоват обратно,чрез фиктивни държавни поръчки в частните банки на Ротшилд или Рокфелер( нали на си мислите,че истинските собственици на банките по света са някакви случайни акционерчета-ако не вярвате поровете се има информация и за това).Всичко се пише държавен външен дълги и хоп поколения българи трябва да плащат с робски труд външния дълг,докато не стане непосилен и хоп идват "спасителите" МВФ които приватизират каквото е изработено с робски труд и така до пълно унищожение на една нация.Всичко това е опаковано в един слоган- "Либерална демокрация о свободен пазар". Вие вервайте и продължавайте да бачкате.

Мирише ми на гръцки вариант за България. Тези ще разпродадат сраната след няколко години. Точно така, както им наредят.

ИСКАМ ДА ВЛЯЗА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ КАТО ОСНОВАТЕЛ НА "МУЗЕЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ" .... ЩЕ ГО ВДИГНА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА НА МЯСТОТО НА МАВЗОЛЕЯ ... МНОГО ВЪЗДУХ, СВЕТЛИНА И ВЪТРЕ ПРЕПАРИРАНИТЕ ГЛАВИЧКИ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ В СТЪКЛЕНИ КУБОВЕ С ФОРМАЛИН И СПИРТ .... ДА МОГАТ ПИОНЕРЧЕТАТА ОЩЕ ОТ МАЛКИ ДА ХОДЯТ И ДА ГИ ГЛЕДАТ С МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО :)

Супер, ликвидацията на протестърите върви с пълна пара. Дерзай Румба, дерзай.

Българина както винаги изяде солта ,,сега ще ще язеде боя ..накрая ще плати и сметката...жалки сме ..

Целта поставена на Киро и Асен е да натрупат $100млд външен дълг и да се спасяват.

Еврозона, а? Чес8тито българи-бунаци, ние грасувахте за тези крадци и измамници. Вижте какво става и със спестяванията ви в банките. Някой опитвал ли е скара да изтегли 10 000 лв?

мога само да завиждам на хората дето имат такива влогове, аз съм с една пенсия и тя е изхарчена дори още преди да ми е приведат и изтегля от банкомата. обаче, съм го ял веднъж 1997 и при текущата ситуация пари в банка не бих държал, както и пари в лева и евро, че дори и долар и паунд. трябва ти някоя стабилна валута на държава с индустрия като Йена, Юан, ЮжноКарейски Вон, дето и да гръмнат Западните хартийки, ще запази някаква стойност. Тая година, чета заради Проблемите в Китай с КОВИД, ЮжноКарея яко са дръпнали напред с всичката им електроника, щото са напълно независи от Китай.

Нали щяха да спрат кражбите, да запушат дупките и да не теглят повече заеми. РУК Така. Дилърите казали теглете сега а не догодина. Еееее, не. Аз не познавам дилър който да каже, не тегли сега, отказвам се от комисионните, може и да не се наложи.

Кокорчо - " .. обратна връзка от банките дилъри е, че трябва да емитираме тази година, а не догодина, за да получим значително по-ниски лихвени проценти.." Уж финансисте, прехвален, превъзнесен.. Банките - дилъри не ти дават съвет.. Натискат те да им ГАРАНТИРАШ към датата на падежа парите, бет Бочкото изпапка по 16 милиардния заем от 2015-та.. Ми притесняват си се хората.. С тез вашички широки пръсти с просто Кирето ни.. Има ли протест, който ДА НЕ СТЕ СМАЗАЛИ С ПАРИЧКИ ОТ БЮДЖЕТА.. И с нови заеми.. За тез ви 150 дни УЖ управление.. А в туй време - инфлация на промишлеността при производителите - вече над 40%.. Инфлация почти ДВА пъти таз на ЕС... Донорство на "измъчените" укротуристи. И донорство от бюджета на малкото средства от ЕС за издръжката им.. Колкото и да го сучеш.. Барем милиардче и за гЪзотанкерите от Мексиканския залив си си турнал Кокорчо..

Вярно ли е че този ококорения има бойфренд мускулест мъж и нощем се целуват?

Неее, денем се целуват, нощем се еват

Разследване на Труд: Правителството само ни спряло газа от „Газпром“. Заради клаузата “вземи или плати”, дължим пари за заявените количества дори и да не ползваме доставки!!! Имаме правителство на националното предателство

Държ. дълг към 31.12.2021: 31 218.0 МЛН. ЛВ. / 23.5% от БВП /; Държ. дълг към 30.04.2022: 30 237.6 МЛН. ЛВ. / 20.5% от БВП /. През първите 4 месеца на годината държ. дълг е НАМАЛЯЛ и НОМИНАЛНО, и като % от БВП. :)))

Промяната се оказа в най-лошата от всички посоки...

Тъпото ,гея и еврея , и баща им мунчо невнятника !!!! Оправиха този народ , през последната година ...... по библейски !!! И вече е позабременял .

НеВероятно е че Съден и то в Лондон е на Висш Държавен пост, а мене дори за чистач да ме начначат ми Искат Свидетелство за Съдимост и ако съм съден - досвидание!

Остани Кокорчо, мазен измамник е. Ами Кирето Лъжеца, който се изсра на Конституцията е Премиер!!!! Помните ли кой ни ги натресе? "Ако имаме повече министри като Кирил Петков, българия ще изглежда по друг начин" - РРадев.

Не е възможно да ни пуснат в Еврозоната защото ще станем Гърция 2.0 Без икономика ще се теглят стотици милиарди евро . В ЕЦБ има умни хора и няма да позволят България в Еврозоната. Което устройва българите.

Къде е Льона Бориславова, нещо не се явява. Липсва ми…

Лена е транс с мъжко достойнство. И любовница на Кирчо от Канада. Децата на Линда са от Лена Бориславова , защото Кирчо е стерилен хомосексуалист. Шокиращо е ,но това е реалността.

Който не харесва правителството да си ебе майката. Не давате заплати за украинците защото сте свидливи и прости. Киро,Асен и Лена са богати и умни защото са завършили Харвард. Тъпи селяни сте.

Киро, Асен и Лена са с родители от партията, които са имали пари да ги пратят на учение в САЩ. Въпреки образованието си, това са хора на ниво продавач на самолетни билети и хранителни добавки. Повече от това не са!

че имаме Експерт по Фалитите като Асенчу, начело на Държавата в този труден Момент, все пак той няма Компания, която да не е Фалирал и Източил - за това и в Лондон го съдили за Кражба, а тези дено Изнесоха Информацията сега са му Коалиционни Партньори, щото 4-ната Ляма е Гладна за Пари и Жадна за Власт!

Взимането на Заеми само Увеличава Инфлацията, това се учи в Икономика за Начинаещи, но явно не е залегнало в Програмата на Харвард, щото това увеличава паричната маса на пари без покритие от реален продукт и услуга!

От Дянково време държавата е в ДЪЛГОВА СПИРАЛА. ГЕРБ 1, 2 и 3 УВЕЛИЧИ държавния дълг НАД 3 ПЪТИ. България е ЕВРО РЕКОРДЬОР по РЪСТ на ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. Имаш ли идеи как се погасява СТАР дълг - между 3 и 3.5 МЛРД. лв. ГОДИШНО?!

А как ще се погасява дълг от 7 млрд може би по-лесно от 3?

Госпожо 123, падежиране на 3 МЛРД. лв. ЗА 1 ГОДИНА. :) Нима мислиш, че дългът от 8.1 МЛРД. EВРО., който взе Шайката, падежира през 1 ГОДИНА?! Например, тази година през МАРТ изплатихме ПЪРВИЯ транш от 1.25 МЛРД. ЕВРО от ТРОЙНИЯ ТРАНШ от 3.1 МЛРД. ЕВРО, взет през 2015 г. от Шайката; ВТОРИЯТ транш от 1 МЛРД. ЕВРО падежира през 2027. г.; ТРЕТИЯТ транш от 850 МЛН. лв. падежира през 2035. Падежиране на 1 ДЪЛГ... А останалите дългове?!

Теглете парите си от пенсионните фондове и купувайте нещо ,което ви трябва. Инфлацията яде парите. Ако падне борда парите стават жълти стотинки. Също така не е сигурно дали ще доживеете 10 години ,за да вземете цялата сума от вноски.

jingiby

Противно на мълвата през миналата година държавните служители масово НЕ гласуваха за ГЕРБ на всички избори, понеже бяха силно разочаровани от кражбите им. След като дойдоха на власт новите властимащи обявиха, че ще има големи съкращения в администрацията. Освен това, те упорито продължават да не повишават и без това невисоките заплати в администрацията. Сега вече от много места чувам, че чиновниците вече са разочаровани и няма да подкрепят на евентуални избори новите властимащи. Тези хора сами режат клона на който седят. Това е странно и дори глупаво решение...

Точно това е проблемът. Твърде много държавни чиновници на хранилка и твърде малко действителен труд с добавена стойност

България има нужда от пазари и заплатите ще се удвоят за шест месеца. След това няма нужда от дългове .

Този политически евнух плямпа само глупости.

Хиляди Пенсионери питат - Кога ще отпадне Тавана на Пенсията ? Искаме си Законните Пенсии за които сме плащали . Тези с минимална пенсия ,не са работили ,а са одъртели - преместете ги на Социалното Министерство - да им дават Купони за Храна и Отопление - навсякъде по Света е този Справедлив Модел .