Васил Велев посъветва да приемем руската схема за плащане на газа

Азербайджанският договор не е точно алтернатива, защото там отново е "Газпром" като голям акционер, отбеляза председателят на АИКБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не го знам какъв е, но мозъкът си личи от километри ... както на Кирчо му личи простотията!

Компетентен е! Такъв е! Посочил е всичко точно и ясно! Няма политика, има прагматизъм. Посочил е и цената на "алтернативните доставки" и как тя ще повлияе на бизнеса. ЗА МЕН ТОВА Е НАЙ-СТОЙНОСТНИЯ КОМЕНТАР ЗА ДНЕС, А ВИЖТЕ КОЛКО КОМЕНТАРА ИМА САМО! Само 21! ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО ХОРАТА НЕ ЗНАЯТ И ЗАЩО СЕ ПИШАТ ГЛУПОСТИ.

Другарят Велев, като защитава офшорката Агрополихим, нека ни каже КОЙ е собственик, та така пламенно го защитава - тимаджиите, догановци или руски агенти? Защото друга възможност няма.

начукаха ли ни го яко руснаците отзад.Начукаха го.А прости Киро туриста ходи на екскурзия в Украйна да надига осраната опашка на Зеленски.Смях в залата,държавата ще фалира ,а те Харвардските некадърници се разхождат из Европа.

Не са ни го напукали руснаците а родните комунета и техните големи шлемове. Да припомням ли Първанов, Овцаров, цялото БКП и БСП, което с десетилетия обвързвала България само и единствено с Руските енергийни доставки.

Българският индустриален капитал ще се окаже...руски. Изненадани?

_stankow

Ако беше руски нямаше да ни спират газа. От 33 г. тука са сайбии американците. Колко мислите "руски капитал" е останал неотнет ?

И ко сега? Зарафи турската фирма "Шише-джам" да се надупим... Как па не. Да фалират бе

Аас... И варненския ТЕЦ... На турчака Доган... Ма както гледам турчаците почнаха с минусите.

Австрия обяви, че ще плаща в рубли, натам върви и Германия. А ние се репчим. Ами смешно е!

fake news

В Газпромбанк за чуждестранни купувачи се откриват специални сметки в рубли и валута от тип "К". OMV плаща за газ в договорната валута, GPB го продава на Московската борса и превежда рубли на Газпром Към този момент задължението за плащане на природния ресурс се счита за изпълнено.Това е.

Лъжеш.

"... Разбира се, OMV ще продължи да плаща за доставките на газ от Русия в евро. Австрия стриктно се придържа към съвместно договорените санкции на ЕС", пише Карл Неxамер

Защо се притеснявате, нали Ленчето каза, че те са готови за спирането на руския газ! Ама като сте готови защо на пожар ти1ате в Брщксел, дано някой ви каже какво да правите. Защото Германия и Франция си договориха техните доставли и изобщо не се интересуват, че вие искате някой друг да договаря вашите (нащите). И то при положение, че Германия зависи от рудкия газ на 57%, а България - 97%. Вратът на вълка е дебел, защото сам си върши работата. А вие се репчите на Русия по нареждане на САЩ, пък после тичате в Брюксел някой друг да ви бърше насрания задник. ОСТАВКА, недоклатеняци!

Очертава се голяма Zачистка на рашистките протежета в политиката и бизнеса като този Велев!

Махайте го този Путинец. Утре ще каже да играем и по свирката на Китай -да се разплащаме с йоани. Откъде ги намираме такива пустиняци-болшевики.? Наистина сме големи баламуряци и льольовци. Май наистина пасем трева.....

Проблемът, ако наистина те интересува, е, че като плащаме с евра, те не достигат до доставчика, поради новите европейски "правила".

Не разбирам: Защо не е проблем да плащат в долари, а е проблем да плащат в рубли????? Русия продава руска стока (в случая - газ), и иска плащане в рубли. Точка.

така се заобикалят санкциите и се качва курса на рублата. А нали САЩ и ЕС водят война с Русия, затова. Но всъщност пускат на предния(източен)фланг на войната страните от бившия СИВ.

То при всякакво плащане към Русия се заобикалят санкциите. Да спират веднага и газта и нефта в цяла Европа, а то сега хем ми се ебем, хем сме девствени.

Самоубийство другарю Велев е да се играе по свирката на кремъл! Както винаги е било.

А е ритуално убийство да се играе по свирката на САЩ. По-друго си е така някак да умреш под ръкопляскания и викове: Конгратулейшън, нали? Може и по главата да те погалят - студен!