Коментари - Васил Велев: Безработицата расте, бюджетът е нереалистичен и ни отдалечава от еврозоната | Бизнес.dir.bg
назад

Васил Велев: Безработицата расте, бюджетът е нереалистичен и ни отдалечава от еврозоната

Проектобюджетът съдържа риск за прекомерен дефицит. В момента влизаме в криза, заяви председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Васил Велев: Безработицата расте, бюджетът е нереалистичен и ни отдалечава от еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мушенник отдаличавали го

Всеки може като Кокорчо - взима заеми и те потъват без следно Е Що, Имаме поръчано оръжие за десетки милиарди! Па после бюджета не излизал?!? Ето заради това ще вдигне данъците на трудещите се! Всичко друго е Ала бала!

Няма ли кой да ми шибне два шамара и да ме завре в гъза на ментора ми Боко?!

По полезно ще е, в тоз на Асен, Пък и ще го зарадва!

Г-н Велев най-добре да се разбере със себе си - безработицата ли расте или има недостиг на работна ръка и трябва да вкарваме отвън?

lu4ka

Защо изтрихте коментара ми???? ЕВРОЗОНА НЕ НИ ТРЯБВА!

ИЗРАЖДАНЕ!

Е, всичко друго, ама безработицата колко пък да расте?Смешки. Защо не ходи да квалифицира мангалите дето живеят на помощи цял живот? Това е армия. Ама не са по работата.

Защото не можеш да научиш лентяй на труд. Примерно няма медицински сестри и лекари. Какво, ще обучаваш мангалите за такава работа ли? Изобщо ти не знаеш ли, че мангал и без пари да ти бачка ще си на загуба? Ти ще го назначиш ли?

На Велев май не трябва да му дават думата за какъвто и да е коментар повече! Последният път коментираше срещу "дългото майчинство на жените", защото жените след раждане, според Велев, трябвало веднага да се връщат на работа, за да спасяват България.... Защо Велев не помисли и коментира за себе се? Васил Велев е завършил за инженер преди близо 40 години и не е работил НИТО ЕДИН ДЕН като инженер! На практика той е бил близо 40 години в "МАЙЧИНСТВО"! https://bg.wikipedia.org/wiki/Васил_Велев Защо Васил Велев не прекрати своето 40 годишно "МАЙЧИНСТВО" и не отиде в заводите, които сега лично притежава, да работи като инженер? Или бившите секретари на БКП в Техническия Унверситет София, не трябва да работят като инженери?

Да, ама сглобката не падна и няма никаква вероятност да се разпадне! Каквото и да ви говорят, колкото и да се плюят помежду си, тези докато не затрият окончателно тази територия, няма да мирясат!

Бюджетът ни бил отдалечавал от еврозоната! Баце, да ти издам една малка тайна, всички бюджети в момента в еврозоната отдалечават страните си от нея. Евросъюза е тръгнал яко по нанадолнището и скоро ще е вече бивш, ако не се промени генерално управлението, но те са назначени от другаде, така че няма надежда!

Общи приказки, тотална липса на конкретика, никакви алтернативи, но така не трябвало ... защо не се напъна и каза 5 български фирми, които са избрали да инвестират в чужбина вместо в България. Да каже, но ... как не омръзна и на медии, как един журналист не попита и поиска конкретика. Само шум, празнодумстване, махленски приказки, като в безкраен сутрешен блок на телевизия.

Човека си е платил да говори. Не случайно в налите медии отдавна няма телефон на зрителя, даже и чат. Всичко е по платен и поръчан сценарий. А, както казва Кито в края на годината се раздават награди и празнуват независима и обективна журналистика.

Дреме му на Велев, човека си има Параклис в задния двор на къща за 20-30 милиона евро в Драгалевци. Може да каже квото иска ...

този. Бивш военен. Лъснали са му мозъка с СССР - комунистическият ботш във военното училище. И си заработва копейките. Преди две години скачаше от телевизия в телевизия да обяснява как ще умрем бе руски газ. Който няма работа клати лодката.

Това е добре, че се отдалечава е от ЕЗ. Сега остана да озлезем от ЕС! След 44-та само "робство". Достатъчно!

а преди 44-та, съюзници на хитлер, 7 млрд. златни лева заем, който германия никога не ни връща, рязане на глави на антифашисти срещу награда от 50 хиляди лева, затова дори в Македония ни наричат фашисти

lu4ka

Абе, като започнете да говорите глупости за заеми преди '44 и преди'89..... Я вижте в момента колко са ни заемите и кога са натрупани!!!

кога? след 2009 година с идването на ГЕРБ на власт, с едноличнта власт на борисов, веднага след като спечели изтегли 1 млрд. от световната банка като реверанс на кристалина георгиева, въпреки че нямаше нужда, Станишев им беше оставил 9 млрд., теглеше заеми наедро, през 2015 г. 8 млрд. накуп, а вдигаше протести че Орешарски изтегли 1 млрд. за да плати вноските по неговите заеми, тогава дори дългът намаля, защото част от него беше платен от бюджета, ПП продължават в същия дух, служебното правителство завар прзна хазна, след няколко месеца им остави 10 млрд. за повишаване на пенсии и заплати, повишиха пенсиите за общо 1 млрд. до края на годината, заплатите не, къде са 9-те милиарда, избра ги мъдрият български народ, иска "редовно" правителство, те нямат бъдеще извън властта, не умеят нищо, да не забравяме че при предишното им управление бяха спрели дори уличното осветление, затова и кукувците ги свалиха, защото пари в бюджета нямаше

lu4ka

Е да де!

Като расте безработица, г-н Велев, защо твоите работодатели внасят индийска работна ръка?? Знаеш ли колко стотин иа в България вече??? От Индия!!

А откога частният капитал изпълнява социални дейности? Ти на тях ли плащаш данъци или на държавата?

Това съшият Васил Велев ли е, който преди година твърдеше , че няма алтернатива на дългосрочния договор с „Газпром“? Ами, погледнато от днешна дата, реалността го опроверга. При това положение колко можем да му вярваме на твърденията за бюджета?! Аман от пишман-експерти по всичко!

То не е необходимо да вярваш, да разбираш за какво иде реч. Статията е писана за хора, които разбират от темата и затова е в рубриката Бизнес. Не е писана за писачи на коментари - специалисти по всичко.

Велев разбира от бизнес, но с парите от куфарчета и подарени предприятия. Затова и особено се дразни, че хората искат да им се заплаща на тях, а не те на него и компания.

Защо не си кажеъе в прав текст че правителството на Посолството не работи в интерес на България?

Трябва и ние да станем свръх задлъжнели като другите държави в еврозоната и тогава ще отговорим на всички условия. Сега още не сме за еврото.

Първо трябва да ни набълбукат с практически необслужване дълг и чак тогава ще ни "приемат" в евро експеримента. Асан добре разбира това положение. Велев не е в час.

"Статистиката вече отчита, че безработицата расте" Каква безработица, какви пет пари. Погледнете обявите за работа. Но всеки неграмотен и мързелив младеж е съгласен да бъде само генерален директор и непременно "американците да му дадат" (неясно какво, но това не му пречи да хленчи по форумите че нищо не работи, но кой знае защо не поучава 5000 евро заплата и "американците нищо не ни дадоха". Та на калпав... космос и вълната му пречи.

Да се намалят заплатите, че Велив и компания вече от няколко месеца не са си сменяли колите. Произвеждайте и вие бе и ние ще консумираме, кой ви спира, ама по-лесно е да сте на държавни поръчки, нали. Същите боклуци като "земеделците", ония нямат кьорав стрък домат, но иначе субсидии чакат и цените им ниски. В Полша как могат, нали и там бе соц, ама всичко в магазина е полско, що? Нали и те има субсидии и вие имате субсидии.

Най-големият крадец в Българско далече не е Бойко или Дилян. Западните банки и корпорации са изнесли през 2022 г. 16,5 млрд Евро печалба, която надали изцяло са декларирали. 5 века Западът е грабел и убивал света, отвсякъде ги изгонват, само ние сме се подложили.

Всеки може като Кокорчо - взима заеми и те потъват без следи.

Що бе, Имаме поръчано оръжие за десетки милиарди! Па после бюджета не излизал?!?

дългосрочни, поне 15 години напред, заробване

Евро -> Дигитално Евро -> Контрол -> Тоталитарна система от нов тип .

и после ма що така, и.. абе ше ни 'оправят', и то продължително Бациликус Булгарикус ЩЕ оцелее, независимо какво се опитват да ни облъчват