Вашингтон отвори нов фронт във "войната" с Пекин: зачеркна китайските авиокомпании

Китай междувременно въведе много ограничен достъп на чуждестранната гражданска авиация до свои летища

Обратно в новината

Коментари - Вашингтон отвори нов фронт във "войната" с Пекин: зачеркна китайските авиокомпании | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре да сме с една спорна демокрация отколкото с една откровена диктатура. Удри бай Дончо, бой по глобалистите !

Тръпп, след всички глупости е оставил китайците да си летят и да усвояват целия трафик, докато те са забранили достъп до техните летища. Ега ти простотията. По принцип не одобрявам политиката на сегашния американски президент, но Китай трябва да разбере, че не може да е само в привилигировано положение. Когато някой стане твърде силен, той става и твърде агресивен, следователно опасен. Валидно е за всички. Виждали сме го с Наполеон и със Западно индийската компания и с Хитлер и със Сталин, с Русия и с Турция, абе точно ние много сме се нагледали с нашата древна и мътан история.

Специалист...............

Лошо! Много лошо! УСА самолетоносачи плават към южнокитайското море, китайците подобряват противоракетната защита и са категорични ,че ще си вземат Тайван със цената на всичко , мериканците не го дават, И едните и другите са съгласни на военен сблъсък.Лошо!

Ти на боб ли гледаш, че ги виждаш тези лошотии?

Китай е втората страна след САЩ по количества долари в резерв. В момента в който решат да пуснат тия долари на пазара и с тях да купят примерно гръцки драхми, ако щат и САЩ хващат пътя към дъното. Долара ще се обезцени, икономиката отива по дяволите. 40% от производството на американските фирми е в Китай. Налагат данък на всички американски фирми или забавят документално всеки експорт на "американски" стоки и пак довиждане. Тръмп много си повярва, че от него зависи всичко...

кво да се прави, не разбираш от икономика.....

Много добре са направили, за разлика на всички останали дето им лижат задника.

Да де само дето китайците първи са ги затворили сега тези взимат реципрочни мерки

Шило

Нито виждам фронт, нито война. Най-много- реципрочност!

Америка ИЗДИША. Опитаха с тероризма след като си събориха кулите, живнаха малко, сега с короната май си сложиха автогол. Или не забелязвате как набързо никой не говори за Ирак, Сирия, Иран а и атентати няма в Европа. Всяка империя има начало и край. Отворените завеси отвориха очите що е то американска мечта. А зад ВСИЧКО по горе стоят евреите. А защо ли вечно някой ги преследва и мрази ей така безпричинно.

Тръмп не е открил никакъв нов фронт. Това е реципрочна мярка, абсолютно симетрична, това буквално е описано в новината. При това мярката още не е въведена, за разлика от наглите китайски рестрикции. И въобще, цялата външна политика на Тръмп спрямо Китай е дефанзивна, а съвсем не агресивна, както я представят медиите на глобалистите.

Абсолютна истина. В авиационните съобщения (когато не е "open sky") има основен оринцип за равенство в капацитета. Т.е. колкото седалки на китайски превозваи "отлитат" от Китай за САЩ, толкова на американски превозвачи "летят" от САЩ за Китай. Договарят се също и пунктовете на опериране. Всяка промяна се съгласува предварително с ответната страна.

А каква е политиката на краварите? Вътрешна или добросъседска? Затова ли нападнаха всичките си съседи :Виетнам, Лаос, Ирак, Либия, Афганистан, Сърбия, Гвинея...

Ако говорим за политика във превозите по въздуха, политиката на "крарварите" е както на всички останали. Всеки се стреми да вози повече пътници и товари със собствени превозвачи. Някои държави за защита на авиопревочваите си въвеждат допълнителни "royalty fee", например за "взет" пътник.

Китайците като умрат от глад ще нападнат тъпите ватенки и ще ги изядат барабар с опиканите им крачоли.

Шило

И кога да чакаме да почнат да мрат от глад? Че ми стана интересно?

Я па тоя, жела някой да умре от глад. Що бе, Демби, ти само китайско ли ядеш и пиеш? Само че по CNN показват Армията на спасението как раздава на дълги опашки торбички с храна на гладните американци. А когато преди години Китай наистина гладуваше на никой не му пукаше, пък и те не ореваха света че някой им е виновен. Сега така дръпнаха напред, че чак Вашингтон се гърчи от злоба и налага санкции. Реципрочни или не, това си е показател кой страда от тази нова стена.

Само тъп малоумен балканец може да каже подобна глупост. Влез във YouTube-ата, на реда за търсене напиши "GWEILO 60" и ще видиш повече от 200 видеа. Един канадец живее в град Нанинг Китай и се разхожда из града с камера. Точно вчера е минал по пазарището им. Ще ти се сбръчка мозъкът от завист като видиш какво и в какво количество се продава там. Ако знаеш английски, ще разбереш и за цените им.

ДА ПИТАМ 1 ВЪПРОС- А КИТАЙЦИТЕ КОГА ЩЕ СИ ВЪРНАТ СИБИР?

А той кога е бил техен? Никога. Даже са се заграждали с високи стени от нападения откъм Сибир.

Не го открехвай платения червей на сорос. Нека тъне в неведение, че ако разбере, че между Китай и Сибир има и трета държава...

там, че може да попитаме и за Аляска . Малиййй, страх.

га володя продаде левия си чорап, той го открадва от серюжа на следващия ден и вика, че това му бил десния :))))))

Ами Калифорния... или Хаваите, дето руснаците им подариха;)

Шило

Никога. Задоволи ли си любопитството?

МАЧКАЙ КАМУНИСТИТЕ! САМО ТАКА! ДАВАЙ СМЕЛО, ДОКАТО ИЗПУКАТ ОТ ГЛАД И ОТ КОРОНАВИРУС!

я карат "краварите" няма как да го доживеят. :)

поредния автогол на американците

на коронавирус и индустриални шпиони, голям автогол! бухахахахахахахахаха

някой друг трябва да им е виновен на (х)американците, че са най-зле по отношение на коронавируса. И да си дадат малък отдих от безредиците и хаоса. Да бъдат благодарни, че китайците са по-стриктни от тях. Всъщност китайците пазят себе си от безотговорността и безхаберието на американците, които допуснаха такива големи размери на пандемията на американска земя. Така те се превърнаха и в огромен нетен износител на зараза.

Вашингтон тъпо си създава опасен враг, още един.

А Китай отвърна че спира производството на самолети Боинг...

да спрат всичко да произвеждат и да умрат като теб - от глад и в мизерия ;)

Че аз да не живея в Америка, беее... само там за безплатен сандвич и 20 долар, без данъци, са готови на всичко-)

не живееш комунде, защото партията майка не те е отрдеила за кредитен милионер или приватизатор ти си прост гном драскач :((((

Ква партия?! Кви кредити?! Айде стига с тия американизми беее, САЩ са единствената държава която живее на кредит и никога няма да си плати дълговете... просто няма с какво, то и затова за тях е необяснимо как можеш да живееш без дългове-)

Светът трябва да завре китайците в границите на тяхната държава. Стоп на търговията от и с Китай! Изтегляне на всички чужди предприятия от Китай!Стоп на посещенията на китайците по света! Тези крадливи и гнусни изчадия трябва да бъдат жестоко наказани. Светът ще бъде по добър без Китай и техните боклуци.

Научи английски и почвай да тролиш в западните сайтове. Там подобни глупости са особено вървежни и се плащат луди пари.

Той и български не знае добре. Само копи/пейст. Това са от негросите в Ново село. Имат цяла рота кюмюри да тролят в българските форуми и да "генерират стабилност" и да "утвърждават американските ценности"...

Да те светна, как стоят нещата. Всяка фирма с чуждо участие в Китай е с най-малко 51% участие на държавата Китай. Така, че като решиш да се изнасяш от там, не можеш да си вземеш технологиите, а само търговската марка. Изплащаат ти твоите акции със законното платежно средство в Китай - юани. А в завода започват да произвеждат същата стока но с тяхна търговска марка. Ние решихме да се изнесем от там, в същите заводи китайците започнаха производството на ЛЕНОВО, което моментално стана пазарен лидер, а за нас вече или добро или нищо. Та ти предлагаш, ама не мислиш!

Е ти какво очакваш? Мислиш ли, че разбира въобще нещо от това за което пише?

....... а след година като нямат американско или европейско ноу хау, какво правим? Пускаме на пазара един и същ продукт и така до кога: ) Проблема на жълтурите е ноу хауто, нищо не измислят сами само гепят технологии от ЕС и САЩ

Ти за това не се чуди. Ще си купят и ноу-хау. Я иди да видиш колко европейци има там.

Какво ноу хау? Ти да не мислиш, че някой проектира в САЩ, послеизпращат разработката в Китай, превеждат я на китайски, заменят американските стандарти (за материали) с китайски, превръщат размерностите в система СИ и после започват да налагат производството. Ако беше така, щяха да изостават с по три - четири години. А то хуавей и оппо по-добри и от самсунга и от огризката.

IBM продаде производството на персонални компютри на китайците, които сега вървят под името Lenovo.

ей го поредния олигофрен на който анти-китайската пропаганда му е промила мозъка

Тръмпача се осра в преносния смисъл на деянееъо, сега остава и да се осере и в буквалня му смисъл !

В петък в бункера под билия вигвам може и това да е станало... Дано са имали памперси.

билия или библия? Хахахааааа, неграмотник шльокан

абе как така си пропуснал "вигвам"?

виждам, че тук пишат няколко малоумника с промити мозъци, които само комунисти и Русия им е в главата, аве олигофрени като толкова много мислите за Русия и комунистите, че под всяка статия драскате по 100 коментара, що не отидите да се усамотите с тея мисли в банята? или най-добре заминавайте за Русия и Китай да борите комунизЪма, там много ще ви се зарадват

Човек не трябва да им има никак вавяра. Лошото е, че алчините за печалба "западняци" им сервираха своите топ технологии и сега остава само да им лижат зад*ниците ( на жълите де) !

Восток дело тонкое. Руснаците са го установили това преди 200години. Не е за простаци като вас.

са най-бедната страна с гладуващ народ. Русия е суровинен придатък за запада от 1901 г - вече120 г, а в последните 30 г и за Изтока!

А 40млн американски граждани на купони за храна и без жилище, без течащата прясна вода и тоалетна са ебати богаташите! 40 млн души. По данни на американски държавни институции. В LA Бидонвил е дълъг 35км. L.A.'s homelessness surged 75% in six years. Here’s why the crisis has been decades in the making https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-homeless-how-we-got-here-20180201-story.html Да ти превеждам ли?

Бедните според тебе руснаци имат по българското черноморие 350 000 жилища. Самите българи имат по-малко. Влез в някой магазин в Бургас или Варна да видиш, как харчат бедните руснаци и как харчат богатите българи.

а американците са едни добрички и честни, нали?

и велик и, но ти си жалък непрокопсаник и никога няма да можеш да го видиш това! И стига си се врял по контейнерите за ЛЯБ, клошар миризлив

хаха истината боли, нали ве малоумник? и недей да съдиш по себе си за другите хора, не всички са мизерни цървули като теб

Разбирам тактиката на Тръмп. Ако ти имаш пазаря, ти държиш и ножа и хляба. Който има опит в бизнеса, знае че продавачи и производители бол (и ако има празна ниша, бързо ще се запълни), но куповачите и пазарите са кът. Понеже САЩ е пазаря/куповачи на повечето китайски продукти, Тръмп си мисли че с това може да ги рекетира...и е прав. Но да видим до колко ще им издържат нервите и на жълтите.

купОвачите са обикновнеи мишоци и това се видя много ясно като залипсваха маски и лекарства, защото се произвеждат предимно в Китай. И тогава купОвачите си остават само с надиплените хартийки в ръка, защото няма кой да им продаде това, което те искат да купят... И копОвачите започнат да канибалстват като плъшоци и да се изяждат образно казано помежду си. Краварите започнаха да изтеглят с военни самолети медицински продукти точно от окото на бурята - Италия! После започнаха да "арестуват" товари предназначени за трети страни с цел да си ги ползват те... Видя се цялата проядени и фалшива "евроатлантическа солидарност", че не струва нищо. Видя се, че на такива съюзи като отан не може да се разчита за нищо! Че това всъщност е едно организация на селския кмет само за неговите нужди. Също като онзи измислен съвет, дето му викаха "щаб", с който бою симитлията си измиваше ръцете.

Да, да производители бол!? Някъде стоят един милиард висококвалифицирани инжинерно технически работници и производители и необходимите им технологии и чакат само от САЩ да им кажат СТАРТ и започват работа. Ей така, стоят си и чакат. Вероятно ти им плащаш престоя. Докато индийците се обучат да могат да заместят китай ще им трябват поне 25 години.

Едно време имаше една американска авиокомпания с рекламен слоган: "Всяка държава има авиокомпания. Светът има Pan Am." Днес от американците няма и помен... Всъщност във въздуха основно са германците, китайците и арабите от гълфа. Там е голямата война. Дойчовците от Луфтханза свалиха цените си с 60% през 2017, за да могат да оперират в Русия и да натиснат китайците. Тук гледам само платени коври, които и идея си нямат от този бизнес... Много падна нивото на форума. Много.

то ниво на в този сайт няма от години измислен "щерев" и е точно от такива платени пенсионирани ченгета и доносници останали на милостинята на копейките та до като все още ви ги дават шепата останали живи плювачи ще я карате така до като ви кажат,че няма повече денги и ще си седните на задните части и ще чакате пак българите които храчите да ви хранят-нищожества сте и си го знаете та за това сте така злобни!

ДОКАТО се пише като ВКЪЩИ малоумник. Къде видя да плюя по българите в поста си?! И нивото на платените сороски проститутки е паднало отчайващо.

На 02.12.2019 година бе пуснат газопровода "Силата на Сибир" . 4 месеца по-късно газопровода вече не работи ! Ха-ха-ха-ха-ха!!!

Това по какъв начин ще помогне на безвъзвратно разкъсаната от проблеми Америка?

През месец април 2020 автомобилните фирми в Нанобритания са произвели 187 леки автомобила, в това число СУВ и кросовър. Намалението е 99,7% спрямо миналата година! 99,7% означава, че направо са умрели! И то не е само в Нанобритания и не е само в автомобилната промишленост. Западът е зашеметен от един изислен вирус, нищо не произвежда, нищо не купува. Съответно по-малко се работи за него, затова по Силата на Сибир тече по-малко газ. Не е спрял, доставките са по-малки!

Китайците са доста тъпи парчета. Какво им пречат авиокомпаниите. Да забранят влизането на болни и пътницит сами ще спрат да пътуват. Истината е че този комунистически режим не трябва да бъде спонсориран повече с американски пари, докато не се смени с нормално правителство. Тогава ще дойде и краят на китайското робство, производителите ще се върнат в Европа и САЩ и светът ще се нормализира. Сакнции и рестрикции му е майката.

ще дойдат, ще се върнат... ще, ще... заклинания на тъпи платени сороски червеи.

Аре ходи в Китай да си харчиш рублите. Много добре си личи кой от двама ни е на заплата. Крайно време е да върнат закона за лустрацията, както направиха Германия при обединението си. Тогава всякакви комунистически синчета и бивши бодигарди на комунистически величия ще чистят кенефите. А на тебе ще ти дадат избор - в панделата заради подкрепата на един тоталитарен и нечовешки режим ИЛИ да си живееш в свободен Китай и всеки ден да те опрашва секретаря на партията.

Че сте точно червени червеи съм съгласен но в безсилието си да проумеете промените в света и останали в периферията освен да бълвате жлъч нищо друго не правите и това показва,че сте бита карта и окончателно си заминавате от световна сцена( имам предвид комунистическото ви минало) та щом ви харесва ежедневно да живеете в жлъч и омраза продължавайте-чували сте,че каквото говорите това ви постига (ако има с какво да го проумеете)

Нали видя какво става по света: Комунистическите лидери са се погрижили да ваксинират БЕЗПЛАТНО народите си и сега тези хора не умират. Понеже на Запад парица-царица, им е досвидяло да похарчат сума средства да си ваксинират населението и сега там хората мрат като мух. Слава богу, времето се затопли и сега жертвите намаляха, вирусът трудно оцелява, но след половин година зимата ще дойде.

Докато българските чебуРашки възхваляват Китай - китайските комунисти изкупуват на безценица тяхната любима Русия ! Путин трябва да храни мързеливите ватенки , а цените на петрола са прекалено ниски !

И без пари да е петрола се тая. Никой ви не вярва вече на тъпотиите. Да ви закриват отдела, че само рейтинга на путин и си вдигате, неграмотници.

Китайските комунисти изкупиха Пирея и Александрополу. Американците трябва да им плащат такса като разтоварват нефт и газ. Мъка, мъка-а-ааа.. Руснаците земя не продават. Не са прости. Тук навремето дебелата свиня ал-йорданоф разправяше така - и какво, вика, като я купи чужденеца?! Няма да я натовари и да я езнесе от тук?... Да, земята няма да я натовари, но товари цялата земеделска продукция и я изнася. Най-големият чуждестранен земевладелец (фирма) от целия ЕС се намира в... точно така! В България! В малка България.

знаи Китай е нашокал каската на тръмп и той сега с еопитва да рерагира уж адекватно. как не ви писна да лижете американски задници бе?

Май заради ниските цени на горивата , заплатите на българските рубладжии са поети от китайското посолство !

Сега Китай е злата сила, а? :)

Май, юни се тая. Затъпяваш прогресивно. Обречен си.

много си прост ама толкова много че ако не ти четах писанията из коментарите нямаше да повярвам че е възможно

Американската смърт е оприличима със гибелта на мъж който твърде късно разбира, че основното си мислене го е правил с грешната глава. Времето е минало, 'решенията' са взети и оптитът в банята да 'отрежеш' проблема ще доведе до минимум животозастрашяваща кръвозагуба и тотална импотентност. Е, ако оцелееш, винаги може да си запазиш ножа (армията), но ще го размахва евнух. Тръмп за Америка е като лепенка върху рак. Твърде късно и твърде малко за да има каквото и да е значение. Примери колкото искаш - Китайците борят Англичаните в Хонк-Конг, а Американците борят други Американци във всеки Американски град.

Това ли сънува тая вечер? Смени си дилъра!

Радвам се когато някой селски комуноид започне да ми казва как Америка загива и фалира.......ами българите вече 70г. го слушат това от такива кретени като теб бе недоучен РАБ ФАК малоумник а коя държава фалира през 89г или си позабравил та живей си илюзиите и с тях ще си умреш неразбран и оплют

САЩ фалираха само преди 6 месеца... и то за пореден път-)

Ще летят само до Тайван

Др. тръмп съвсем изперка от короната1 Американците съвсем скоро ще изхвърлят от властта този див каубой!

Ще им пръцне на очилцата, ще летят до Европа и от там ще намажат европейските превозвачи.

Брей, много специални тези китайци, една компания по един полет на седмица до едно летище. Никаква конкуренция на техните си. Спешно да се изтеглят от Китай производствата, нека се върне промишлеността в Европа, Канада, САЩ и ще видят те дебелия край. Детето има шведска играчка, много хубаво направена и по-качествена от китайските, които се продават у нас. Вчера купихме немски конструктор, с документация, прилежно опаковано всичко, изпипани детайли. И цената не е много по-висока от на китайските боклуци.

Ами да се пробват да ги върнат, цените ще станат по 3, кадри я има я няма, лакомията на запада така го прецака че оправия трудно

Айде сега, виж какво пише. Може да е немска фирма, ЕС марки и някъде ситно made in china.

започна да отсвирва китай. Джонсън дава визи на 3 милиона от Хонг Гонг, което е икономически фронт срещу Китай!

Бе да даде на Тайван, още 5 милиона. И на Китай, там може без лимит - 1,4 милиарда имат, колко му е едни 20 милиона на острова.

не става дума за пари, а за визи са 3 милиона население от Хонг Конг - тоест - сасява ги от китайците. много тъпи хора сте

ТЪПАКО, точно това ти пише човекът - в Китай има над 1,4млрд. души, и да се изнесат тия гномове към Лондон веднага ще напълни града с хора. Празно няма! Но платените гномчета с маските едва ли ще изнесат към Лондон... Както нашите соросорасти не се изнасят към Лондон и Америка.

Ако целия свят се обедини срещу китайските комунисти - то планетата ще е едно по-хубаво място за живеене !

Смени си снимката, а простотията ти остана. Какво ти пречи Китай, де да бяхме като тях, как ще ги стигнем китайците. Комунисти, ама Тръмп има разстройство от тях. За сега душевно, скоро и на коремния тракт.

Снимката е на една копейка от 1979 година в чест на Костя Копейкин , който е и той емисия 1979 г.

Ей че си глупав, много знаеш за китайските комунисти! И за Чан Кай Ши си осведомен...

Такива като него бяха в червената агитка преди 89-та. Сигурно още си пази томчето на Мао до партийната книжка в най-долното чекмедже.

ККП наложи карантината като уж ефикасна мярка!ККП налага безумни ограничения на народа си и се опитва да ги изнесе по света с помощ от СЗО.Правят едно проучване как да ни контролират в световен мащаб,а ние плюеме по Тръмп,който им се опъва всячески.Вирус има,създаден от ККП и разпространен с цел проучване как в глобален мащаб да се съсипе икономиката и Китай да ни държи на каишка!Най-добрия комунист е мъртвият!

Само комунисти са в психясалата ти глава. Защо не идеш пред мавзолея на Мао Дзедун в Пекин и там да се провикнеш с последното си изречение .

Няма нужда да ходи пред мавзолея на Мао Дзедун в Пекин. Достатъчно е да забрани на дръпнатите да идват в Европа. Вторатата стъпка е да не се забрани продажбата на китайски стоки. Тогава феновете на Мао Дзедун сами ще си измрат.

От какъв зор аз да ходя там?Аз в кочини не стъпвам,а сред прасета още по-малко!

както върви сам се самозачерква -гражданска война и гладни бунтове в САЩ.

Нашите чебуРашки не са прочели статията и вече плюят Тръмп и Щатите ! А то всъщност американците налагат реципрочни мерки срещу китайски компании , каквито има и срещу американските от страна на комундетата !

ЧучЧуРУшка центова , ти ли си Ма??

Браво на Тръмп! С комунисти се преговаря от позиция на силата.

Бай Доньо като стане сутрин и си мисли: Как да прецакам днес Китай и Мексико... Обаче китайците не са вчерашни...

тепърва ще им яде г.за баница, заслужават си го. очакваме и от Европа подобни мерки...

Щатите се държат като 2-годишно в истерия. Крайно незряло поведение, но какво друго да очакваме от разглезения сбирщайн с инфантил начело?

а ти очакваше да си мълчат ли ? защо Китайските авиолиний да имат право да превозват пътници между САЩ и Китай но Американските да не могат ? Марш отсюда чорная обизяна .

не приемам сериозно коментари с включени в тях имена на римски императори :)

Накрая светът ще зачеркне Вашингтон и всичко ще се успокои.