Коментари - Върхът на Bitcoin не е добър знак за пазара на акции | Бизнес.dir.bg
назад

Върхът на Bitcoin не е добър знак за пазара на акции

Фирмата за финансови услуги Stifel изрази загриженост относно последиците от неотдавнашния връх на цената на Биткойн за по-широкия пазар на акции

Обратно в новината
| Автор: Иван Цанев, ForexWithTsanev.com

Коментари - Върхът на Bitcoin не е добър знак за пазара на акции | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Акциите и без това са нереално оценени. Видяхме го и с Тесла преди 1-2 години, когато компанията беше оценена на 2 пъти повече пари отколкото те реално притежават като активи. Биткойн вече се използва широко и сред руските превозвачи на стоки, за да се заобикалят лъжесанкциите на ЕС. Уж санкции, ама пак хвърчат камиони с руски стоки и всичко се разплаща в биткойни. Идиоите от ЕС дето искат да борят криптото реално правят възможно реалното му прилагане.

Фед, мед... догодина 100к евро.

Не ти трябва да четеш тъпи статии или да му разбираш. Важно е да го имаш.

Ама как...2 апартамента ипотекирах...биткойна трябва да расте поне до 200 000...че иначе ще трябва да работя!!!

В зависимост от това кой брокер използваш различните акции са хиляди или десетки хиляди. Всички те ли са надценени като Тесла? Радвам се да чуя, че имаш някаква методология за изчисляване на активи и стойност на акции ... Каква методология ползваш за изчисляване на стойността на Биткойн? Много ми е интересно да я чуя. Дано не е нещо от типа на хвърлих ези-тура, 3 врабчета кацнаха на клона срещу прозореца ми което винаги е на късмет или то просто той Биткойна винаги е недооценен ...

защо само до 200 000, защо не до 1 000 000?

Има неща, които вечно само растат, като златото например. А Биткойна ще расте докато някой 15 годишен пъпчивко не успее да го хакне.

Цената на Биткойн в момента се определя от маркет капа (т.е. колко пари са наляти общо) делено на броя на биткойните. Естествено, всичко това за момента си е чиста спекулация - днес е 60 000 утре 100 000, вдругиден 20 000. Истинската стойност на биткойн ще се появи в момента, в който започне да се използва като разплащателно средство. За момента си играем на стокова борса, нагоре - надолу, купуваш - продаваш. Единствената разлика с акциите е, че наистина е волатилен актив и може да направиш и изгубиш много пари за кратко време. Но биткойн е хазарт точно колкото акциите са хазарт.

Който знае какъв ще е пазара след дни месеци, години, знае и числата от тотото, нали? Биткойна е вече под 48% от всичките криптовалути, изживя звездния си миг, скоро ще има друга звезда за хамсиите.

Ако ги беше ипотекирал на 15к сега си над 4х, ако ги беше ипотекирал на 20к, сега си над 3х. Дори закупуване на биткойн на цена от 30к докара към момента ти носи повече от двойна възвръщаемост. Та в този ред на мисли не знам какво си ревнал тук, че си ипотекирал два апартамента. Очевидно който ги е ипотекирал навреме в момента е в много добра позиция.

Ипотекирай!70к е само началото! Догодина ще е минимум 10х!

Докато плаща ипотеката още 10 години, в каква позиция ще е тогава, хахаха! В Щатите съсед си направи втора ипотека на къщата заради биткойна, и сега живее при баба си.

някакъв форекс Нострадамус са прави на умен

Криптото върши чудесна работа като попивателно на инфлация. Забърсва свободните излишни пари по света и намалява натурално инфлационните процеси без да върши никаква работа. Така САЩ могат да си продължат с печатарския бизнеса безконечно.

Пълни глупости! Маркет капа е производна на моментната цена умножена по общото количество от съответният актив, НЕ ОБРАТНОТО. За самата цена ... тука си прав - чиста спекулация. Дори Биткойна да стане разплащателно средство, всъщност в Ел.Салвадор той е разплащателно средство, това няма да промени нищо в предното изречение. С други думи, нямаш никаква идея, модел, методология ... по която да прецениш каква е стойността на Биткойн, дали днес е надценен или подценен. Дали днес да купиш или да чакаш до утре. Въобще недей да слагаш акциите и Биткойн в една категория! Забравяш, че купувайки си акция ти притежаваш дял от съответната фирма. Самата акция се явява правно обвързващ договор между теб и съответната фирма, а какви са правата ти по този договор можеш да прочетеш в акционерският договор на всяка фирма (има такова нещо, обикновено е обявено на сайта им, те са длъжни да ти го предоставят, ако го поискаш). Какво точно притежаваш когато купуваш Биткойн? Ти кажи! Лично твоето отношение към акциите може да е сходно на това към криптовалутите - просто инструмент за спекула, но това не означава че двата инструмента са аналогични.

Бийткойна ще се СРИНЕ , също , като долара !!!! Сигурност има САМО в З Л А Т О Т О !!!!!! САЩ -нямат злато !!!! САЩ "върна" в Китай кюлчета САМО със златна "БАНЯ"!!!!! По време на "атентата" на близнаците в САЩ ИЗЧЕЗНАХА 273 тона злата !?!?? ЗАЩО никаде НЕ ОТКРИХА дори и едно КЮЛЧЕ?????Оказва се че хамериканците са изтъргувале сичкото чуждо злато !!! А ся , ко праим ???? -ВОЙНА естественно!!!! Цирка е пълен !

С какво мислите, че Русия пращана на Северна Кореа за снарядите?

Криптото само показва, че има още една безкрайност. Човешката алчност…

sten

Тури по още една удивителна, белким станеш по-убедителен

А биткойна какво е, при това веднъж платиш ри с тях, няма гаранции, няма съд, няма регулации. Няма нито една система, създадена от човек, която да не маже да се манипулира, включително и биткойна. Въпрос на време, освен ако някой азиатец вече не е готов с това. И пак ще си с фиата.

Абе защо отваряш очите на слепите. Имали бол пари, платили. Същото като евромилиони или друго лото - десетки ще спечелят, милиони балъци ще вентилират под вода.

Продължаващите да рекламират и инвестират в крипто са само тези, които изгоряха като факли, и сега се надяват да си върнат някоя монета от черната дупка биткойн.

Който българин го е страх от мечки по добре да не ходи във гората!Така е и със спекулацията на бит койн!Най добре е сигурна държавна работа,и работа във местна власт,корупция и монополи и български партийни обръчи от фирми!

Ли?

аре ве мърши :) колко тъпака пак изгорехте баш на фалшивия "връх" алчни промити въшкари