В САЩ приеха законопроект срещу доставките на енергия от Русия за Европа

Предстои той да бъде разгледан от Сената и представен на Тръмп за подпис

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе защо ми струва празно от смисъл всичко това. Една страна , която е на г*за на географията, приема законопроект за бизнеса между Европа И Русия?!?!?

Без американска помощ не можем се отърва от ненаситните ни ,,освободители” и ,,братушки” които ни изсмукват по всякакъв начин ресурсите доколкото ги имаме и европейските фондове в голямата си част също заминават за там! Дано до две три години с американска помощ успеем да ги озаптим във ламтежа им да бъдат единствени монополисти на Българският пазар

"Дано до две три години с американска помощ успеем да ги озаптим във ламтежа им да бъдат единствени монополисти на Българският пазар" "Дано до две(-)три години с американска помощ успеем да ги озаптим (в) ламтежа им да бъдат единствени монополисти на Български(я) пазар(.)" МисЛа, "невчесана" с граматически гребен!

Ние пък ще приемем закон САЩ да си диверсифицират източниците на храна и напитки и да започнат приоритетно да внасят от България сирене, кашкавал, кисело мляко, сланина, лимонада, боза, айрян, тулумбички, бабек, народна наденица, сливова и гроздова.

САЩ боксуват ... Светът навлиза в ерата на постамериканизъм. Американците губят в енергийната война с РФ. И приемат нелепи законопроекти, по отношение на трети страни.

Каквото и да правят американците, става дума за пари. Руските енергодоставки за Европа са пъти по-евтини от американските. Няма луди хора да купуват нещо по-скъпо, даже и ако е от САЩ и има американски законопроект за него

САЩ и РУСИЯ са схеми на едни и същи кукловоди за управление на плебса, това важи и за ЕС! И като гледам само безродници тролят!

Много гут Сапунени мехури ще доставят газ и мармалад за дезертификация чат пат некое апартаментче не повече от 25броя

И да рИвете и да рИнете със зурлите тъпи ватни свини нЕма полза: Току-що намерих цената на американския втечнен природен газ, доставен на Испания - 187 долара, затова не съветвам на вадалистите да размахват устните си особено срещу европейския газов пазар. Половината от руския газ ще бъде заменен в следващите 2-3 години от LNG от САЩ, Канада и BV ...

Другата половина от GP-груп българия срещу совалки и апартаментчета

Цены на газ в Европе рухнули на 50%. https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/ceny-na-gaz-v-evrope-rukhnuli-na-50percent-1028055963

Рекет- изнудване- принуждаване - склоняване към безизходица. Живите мъртви Да идват Китайците

станаха задължителни за целия свят?!

Нямат война на собствена територия от 200години Затова боклука изнасят навън!!!!

На фона на свръхпредлагането на ВПГ, масовото въвеждане на нови съоръжения за втечняване в Австралия, Катар и САЩ, цената на газа в Европа и Азия се срина рекордно от началото на 2015 година. В най-големия европейски център - TTF в Холандия - газът е намалял с 50% в сравнение със септемврийските нива, казват анализатори от Morgan Stanley: от 10 долара за милион британски термални единици, цените са паднали до 5 долара (на 21 март). В петък и понеделник пазарът не успя да намери "дъното" - цените са актуализирали дъното си от 2017 година. На 25 март договорите за доставка през май бяха сключени при 14,65 евро за мегават / час, което съответства на цена от 4,87 долара за един милион британски термални единици, или 171 долара за хиляда кубически метра. Това е с близо 30% по-малко от очакваното от руските власти и "Газпром": бюджетът на компанията е коригиран на базата на цената от 240 долара за хиляда кубически метра, а Министерството на икономическото развитие и търговията е определило 233 долара в сценария на базовата прогноза. Газовото стопанство, чийто бюджет вече е недостатъчен поради мегапроектите „Северен поток 2“, Силата на Сибир и турския поток, ще доведе до нови финансови проблеми и може би ще наложи увеличаване на програмата за увеличаване на дълга. Намаляването на цената на газа със средно една година за долар за хиляда кубически метра намалява приходите на Газпром с около 13 милиарда рубли при постоянен валутен курс на рублата, според анализатори от BKS Express. По този начин, дори и по текущи цени, компанията ще загуби около 700 милиарда рубли в сравнение с 2018, пише finanz.ru. В Азия, втечнен газ - вече половин година се продава на цена $ 150 за хиляда кубически метра.

Америка е най-големият производител на петрол в света. Тя ще диктува цените , така че мурзилките ще фалират...

Стартиран е първия завод за втечнен природен газ с разрешение за износ от САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни региони на света. Историята на шистовият нефт се повтаря и с LNG. Проправителствената пропаганда в Русия от години твърди, че цената на шистовият нефт е много висока - около 80 долара за барел и следователно не е традиционен конкурент. Но това отне само няколко години и цената на производството на шистов петрол е намаляла няколко пъти, до 30 и дори 25 долара. И сега червената фашистка пропаганда се фокусира отново с лъжите си върху факта, че LNG е скъп. И отново - това ще бъде няколко години и напредъкът на технологиите ще направи възможно значително намаляване на разходите за производство и регазификация на LNG. До този момент Съединените щати могат да си позволят дъмпинг, за да завладеят пазара. Сега в САЩ се строят 7 !!! завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще могже да увеличи износа си с 6 пъти, да изпревари Катар, да заемат първо място в света по търговията с втечнен природен газ и тогава да започне реалното фалиране на ГъзПромчето. Ватни партенки, най-много пет години живот остана за вашата бензоколонка … Преди 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флота от супертанкери в Южна Корея. А когато завърши строителството им, ще дойдат лоши времена за "Гъзпром".

В заполярието Ямала в Русия , 15 южнокърейски танкера-ледоразбивача работят целогодишно. В момента Русия произвежда собствени танкери-лядоразбивачи за сгъстен газ. Русия е и голям износител на сгъстен газ. Така че, руската цена няма кой да я бие. А това, че в България има некадърни политици и гладни посредници, не означава, че цената на дребно на газта ще падне.

Според Федералната митническа служба износът на петрол и газ съставлява 65% от цялата валута, вливаща се в Русия. Рублата е за нефт и газ. Лесно е да се разбере какво ще се случи с рублата, когато цената на петрола и газа спадне значително и ще бъде на ниско ниво дълго време. Рублата ще се срине. Населението на Русия, което е по-бедно от 6 години подред, ще стане още по-бедно и по-дълбоко. Путинизмът е просто куп блъфове. Надут газ и петрол балон.

Чо стана тъпи руски тролчета? Къде се изпокрихте в миша дупка ? Къде са ви тъпите кресливи хленчения , че видите ли американския газ бил по-скъп от този на орките от сибир, и нямало кои да го купува ? Сега този АМЕРИКАНСКИ ГАЗ СВАЛИ ЦЕНИТЕ С 50% и няма да има кой след няколко години да купува газта на фалиращия гъзпром.

Гледам, че мача се е заформил и едните погребват Русия, а другите САЩ... За България нито дума. А никой не се сеща и да каже колко точно отрови ще се налеят в земята за добива на шистовия газ ? Утре ще се окажа, че чистата вода ще е по-скъпа. Човекът бил умно същество .... грънци. Земята стана за еднократно ползване, но нова май още няма. Тъпо много тъпо....

Руски плиткоумен глупак, новите технологии не замърсяват земята. В Америка законите за опазване на природната среда са в пъти по строги и съвършенни от тези в България. И въпреки това Америка излиза на първо място в света по добив на сланцев газ. Твоите кремълски шефове също искат да добиват сланцев газ, но нямат нито технологии, нито машините, нито пари за добив. Как алкохоликът с ватенка Милър се бореше със шистов газ 2005 - Съединените щати произвеждат 32 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е като консумацията на Франция ... 2009 - САЩ извличат 104 милиарда кубически метра шистов газ. Това е като консумиране на Канада. ... 2010 година. Милър нарича шистовия газ "мусор за пазара". Ще цитирам по-нататък: "Така че условията за добив на шистов газ, който да показва нови запаси до края на годината, вече не съществуват-твърди ватенката" Но пшрез същата 2010 год. САЩ извличат 155 милиарда кубически метра. шистов газ. По това време това е повече от консумация на Китай. ... 2011 година. Милър: "Шистовият газ е добре планирана глобална PR кампания, има много PR кампании: глобално захлаждане, биогориво". САЩ извличат 228 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около половината от производството на "Газпром"!!!!!!!!!!! ... 2012 година. Милър се обръща като типична лъжлива ватна фурнаджийска лопата: "Производството на газ в областта Бованенковском месторождении [115 милиарда кубически метра] в ЯНАО е сравнимо с общото производство на шистов газ в САЩ"(тук трябва да се отбележи, че едно е да го има на огромна дълбочина, и друго е да бъде извлечен от там без ватенките да имат разработена технология и огромната сума пари за добива от такива методи. А денги НЕТ.) САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) ... 2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". ... 2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ. ... 2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". ... 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

Със сегашните темпове на добив – Русия има залежи от газ само за още 7 години. Останалите неразработени залежи са много на север и не са евтини за добив. Русия към момента в състояние на санкции нямат нито пари, нито технологии, нито оборудване за да започне да добива газ от нови , неразработени находища. Разбира се добиването за в бъдеще на тази газ ще бъде много по-скъпа. И цената няма да е конкурентна за износ в Европа, в сравнение с евтиния Американски , Катарски и други доставчици на газ. Същото важи и за сланцевия газ в Русия.

Революцията в енергетиката ,която направи САЩ нетен износител на петрол и природен газ, за първи път от 75 години, явно няма да приключи скоро. По последни данни, запасите в най-голямото находище на шистов петрол, открито в страната - Permian - се оказаха в пъти повече от първоначалните очаквания, става ясно от публикуваните данни на Геоложката служба на САЩ. Запасите от шистов петрол се оценяват на 46.3 милиарда барела, а на природния газ - 17 пъти повече, отколкото са били прогнозирани през 2016 година или 281 трилиона кубични фута. Това са само извлекаемите сравнително лесно залежи, твърдят от USGS. Заради тях Permian вече е сред най-големите райони със залежи от петрол и природен газ в света. През ноември тук се добиваха по 3.6 милиона петрол на денонощие. Общо в САЩ през ноември са добивани средно по 11.24 милиона барела на денонощие, което означава ,че за последните 10 години производството на петрол се е увеличило двойно.

Вече и ватенките поискаха да добиват шистов газ, но горките нямат необходимите технологии. Без технологична помощ от Америка не са в състояние да направят нищо. Техните "лесни" находища вече се изтощават, и остават такива, където добивът е скъпо струващ. Което автоматично означава краха на ватната държавица.

В Америка от петролните приходи за 2018 г. всеки жител на Аляска е получил надбавка от 1600 долара. От петролните приходи на страната за 2018 г. всеки жител на Русия получава: + 2% за ДДС, + 15% за цената на горивото, + 10% за полезните тарифи, +5 години до пенсионна възраст, +рентгеново облъчване на храната, +орязване на парите за медицината + ваксинации, химически отрови и орязани социални норми, и така нататък

Скоро ще бъде забит и последния гвоздей в ковчега на гъзпрома

"Предвижда се и пряка помощ от САЩ за строителство на газопроводи, които спомагат за постигане на поставените цели." За каква помощ става въпрос?, че се неразбира! Ще ни подават руските тръби или ако става въпрос за пари, поглеждали ли са си последно време бюджетния дефицит!!!

Вадят едни пари (дето ще им ги дадем за самолетите) и си правят газопроводи. СТОП ! Те трябва да могат да се ползват и от други ....ух..... лошо. Я по добре да им забраним ! Свободния свят съвсем изтрещя.

Ми убуу, да дойдат хамериканците да ни построят 2-3 газопровода дето да ни карат газ от къде ли не, а после да ни ги харижат за без пари да си ги ползваме и обещаваме да не купуваме толкова много газ от Русия.

Що за идиотизъм

И от кога националните закони на една страна станаха задължителни за целия свят?!

Когато самолетоносачите ти са по целия свят.

в централна европа американския втечнен газ дава своя резултат. Цените на газа рухната на половина. Това ако се случи в България би означавало двойно по-евтино парно

резултати : САЩ износ на газ за ЕС: 5 млрд.куб, Русия износ на газ за ЕС :200 млрд.куб.м.На всичкото отгове Полша и Литва представят 1/2 от закупеният втечнен газ от Русия -Ямал СПГ Като американски АМА УЖ И много бързо ги хванаха в лъжата.

ЛЪЖЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Революцията в енергетиката ,която направи САЩ нетен износител на петрол и природен газ, за първи път от 75 години, явно няма да приключи скоро. По последни данни, запасите в най-голямото находище на шистов петрол, открито в страната - Permian - се оказаха в пъти повече от първоначалните очаквания, става ясно от публикуваните данни на Геоложката служба на САЩ. Запасите от шистов петрол се оценяват на 46.3 милиарда барела, а на природния газ - 17 пъти повече, отколкото са били прогнозирани през 2016 година или 281 трилиона кубични фута. Това са само извлекаемите сравнително лесно залежи, твърдят от USGS. Заради тях Permian вече е сред най-големите райони със залежи от петрол и природен газ в света. През ноември тук се добиваха по 3.6 милиона петрол на денонощие. Общо в САЩ през ноември са добивани средно по 11.24 милиона барела на денонощие, което означава ,че за последните 10 години производството на петрол се е увеличило двойно.

Като прочетеш заглавието и си викаш как така трета страна ще определя взаимоотношенията между две други страни!? А като прочетеш статията става ясно, че този закон е за нас - източноевропейците. Това е ново модерно робство. Демек ние се задължаваме да купуваме от САЩ или откъдето те ни посочат и в същото време обещаваме да не купуваме от Русия. Или иначе казано ние се задължаваме да гледаме интереса на САЩ, а не нашият.

Ако втечненият газ е по-евтин какъв ти е проблема? Ако дойде газ от Израел или Кипър и е по-евтин? Това е българският интерес. Това че ти защитаваш руските интереси е друга работа.

И тези наши освободители от соца, които според Плевнелиев щом са ни освободили то те ще ни заробят, тези наши ,,благодетели"вече тридесет години ни лъжат с идиотщината ,,пазарна икономика"! Или може би пазарната икономика означава, че с оръжие в ръка трябва да те задължават откъде да купиш стоката, която търсиш! А може би и стоката, която не търсиш? Кой знае?

време е САЩ да бъдат изключени от цивилизования свят. Да бъдат поставени под карантина.

то може ли така? Дайте нашето НС да приеме един закон, срещу доставките на американска соя за Китай.

Толкова за пазарната икономика - силово държавно налагане на насилствено купуване на "демократична" газ.

Всеки европеец е длъжен да плаща по 100$ на месец, на американците, защото на тях им трябват пари. Това е засега. догодина може и повече. Закон

На световната борса цената е 140 долара , ватенките ни го продават по 240 !!! Ха-ха-ха-ха-ха !

некой пес на козяк бе третополовия

Време е в Русия да приемат закон с който да забранят износа на петрол и петролни продукти от Американският континент.Мера според мера!

Ден след ден си набива фалита

Тия от ФАЩ съвсем изперкаха. Приемат закон срещу свободна търговия между трети страни?

Ха, ама за кървавите диаманти от Африка и хероина от Авганистан няма проблем

Турски поток оттече, ЧебуРашки !!!

Щом са го извадили от теб