В Москва обмислят връщане към "Южен поток"

Ако потреблението на газ в Европа расте, ще се наложи да бъде изградена и трета тръба от "Северен поток"

Обратно в новината

Коментари - В Москва обмислят връщане към "Южен поток" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Тръбата за Турския Поток под морето ще е в пъти по-скъпа отколкото съществуващата тръба през Украйна. Отгатнете каква ще е ценаа на газта през турската тръба. ЗАщо никой не говори и не пише за това? Защото на Борисов и неговата смет ни им пука за цената, главното е те да лапат. Освен това потреблението на газ в Европа спада, така че руснаците да търсят сами на кого да си я продават...

Ето какво говорят: "точно България се отказа от нов газопровод - затова нова тръба със сигурност няма да има, убеден е руският специалист." Та така. Ще ми купи колело, ама друг път. Изтървахме питомното, сега тръгнали да се молят поне полувината на батисания ЮП да получим. Ама надали.

А някой от вас замислял ли се е защо има северен поток при положение че много по-евтино би било да се прокара газопровод по суша през Полша? Но поляците не са иди0ти и знаят че с такъв газопровод руснаците ще им се бъркат във вътрешните работи и е свързан с много руска мафия. Никой не желае да си има работа с руснаци и това не е случайно. Немците се оправят, но и при тях има някои особености. Все пак все още не сме Германия дай боже някой ден да станем.

ха ха? ...мужиците не искат алъш -вериш с пановете...ха ха

Те предложиха първо на пановете и пановете под давление на Германия и запада им отказаха. Сега пановете разбраха, че отново са ги изработили от запад. Също като нас. Тъпи парчета сме и ние и пановете. Ай са да купуват от Шмеркел на двойна цена, щото са много умни.

Поляците са идиоти, отказаха Северен поток, защото говедата им наредиха така. Е са, като са толко умни, танте Шмеркел ще им го продава мноого по-скъпо. Меркел не е идиот, гледа си народа и не й пука, кой какво ще каже. А поляците ОТНОВО ще го духат, също като нас, за кой ли път.

Изглежда или имате партизански убеждения/плащания или не следите от близо полската политика. Поляците продължават да режат руснаците по всички възможни линии. Нито Полша нито България иска газов проект за транзит без транзитни такси. В крайна сметка за какво ни е тогава - само ядове?

Колко е самостоятелна Меркел в решенията си мога само да подмина с усмивка.

Приятел, живея в Полша. Да, поляците продължават да режат руснаците, но под западно давление. Отдавна им стана ясно как са се нахакали със запада. обикновеният поляк е много зле икономически, изпитват огромни финансови трудности, но са вече окупирана държава, с бази и няма мърдане. А руснаците предзложиха газта да минанава през Полша, но Германия не им разреши на поляците тогава. Сега .... вече е късно.

Пак ни прекараха.Турция правеше проблеми на руснаците с втората тръба от "Турски поток" .Радев поиска тръбопровод и турците веднага се съгласиха за доставки на газ по втората тръба до ЕС.С две думи руснаците ни ползваха за да изплашат турците с въможен вариант през България.Сключиха и договор със Сърбия за хъб.С две думи посещението на Бойко е безсмислено!

Ама Русия върна на Турция 1 милиард $. Това искаха турците.

Като Бойко усети, че ще загуби София ако не промени руския си уклон и България ще си промени позицията. Трудно ще се намерят мотивирани и квалифицирани хора да работят по руски правила при положение, че имаме възможност да работим по европейски. В обществените поръчки , който са такъв пример за работа по руски правила се вижда, че 90% от работещите не са българи. Ама и те вече са на изчерпване и не знам кой ще работи. Който не врява да обиколи строителните обекти. Та политици и експерти да ми обяснят доколко е редно АЕЦ и газопровод да се строи от такива работници. И колко ще е сигурно.

Казваш, че за Северен поток няма да се намерят мотивирани и квалифицирани фора да работят по руски правила, след като имат възможност по европейски??? Противоречиш си! Или само за България не трябва да става никакъв енергиен проект? Нещо за северен поток и Меркел да кажеш?

Какви руски правила в Северен Поток 2 бе??

то па по европарите сите са от РъБъ шъ знайш смешник

Знаем те аз как работиш по европейските правила у евронивата, и как живееш като скот у некоя чурдисала барака или каравана! Напрау си свръх европеец да ти кажа!, даже сиганията от катуна ти завижда.мбухахаха Я

За какво ручахме жабетата тогава? Какво се промени сега, отмениха Третия енергиен пакет ли? Или Америка не е против газовите руски доставки? Ние сме е.аси фурнаджийската лопата! Късно е, чадо ББ, дъ мандало мейд хлоп!

Фурнаджийска лопата са в Брюксел! За Меркел може, за Макарон може, абе само за нашата България НИЩО НЕ МОЖЕЛО БЕ! Ай стига с тия двойни стандарти!

Не е отменен. Толкова ли сте тъпи та не разбирате. Преди Южен поток минаваше през България, а сега и турски и северен поток са до границата на ЕС. И джуджака прекрати Южен поток, а не някой друг както нагло лъжат руснаците или както са ги излъгали.

Първо, Орешака обяви, че спира Южен Поток, след като го налазиха тримата храмерикансди сенатора и забраниха проекта! После се разпоредиха посъщия начин и с Боко. това, което Путин каза, "щом България не е суверена държава и предпочита да губи над 400 млн. долара годишни такси - да го спират, ние имаме и други кандидати!" - това е истината - наш Илия па у калта - обаче с любезното съдействие на крамерика за България - мизерия.

Да де, не е отменен, само печалбата от транзита няма да е за България. България я заобиколиха отвсякъде - абе да мизерстват българите. Нали за западните държави има гарантиран газ от Русия?

Не пишете глупости!!Южен поток е ненужен вече!!!

Не е нужен на враговете на България! А на българите Е НУЖЕН!

Падишахът ще се погрижи да всичко и всички!

Това след като осмучат АЕЦ Белене, имат си Лукойл, Булгар газ - все монополисти - пък кажете, че рашките не ни третират като колония .

А да затворят Мариците де, от тия по-големи кръвопийци не знам да има на БГ пазара! Смучат от 20 години, но защо ти не се противиш против тях?

нещо тежко се живее без центовете от лозенец а?))

Точно както в Бакърена фабрика!!!

В Москва няма начин да обмислят Южен поток, след като вече има Турски поток.

Може и да има! И най.вероятно има. Дай Боже братушките да го направят! След като Северен поток може, значи и Българския такъв ще стане!

до последното изречение... И "Тати ша ми купи колело.. Ама другия път..."