17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпожа авторка, ваша, цитирам, фраза "Украйна е ... и ключова транзитна страна за руския газ към Стария континент" вече не е актуална! Забелязахте ли, че строителството на газопровода „Северен поток 2” приключи? Рано или късно, но той ще проработи и това ще сложи край на ключовата роля на Украйна в транзита на руски газ. Между другото, самата Украйна ( и специално нейните ментори) е виновна за изграждането на СП - 2!

Руската империя се свива обективно.Нашата зависимост от русия сащо се свива и русофилите изпадат в истерия.Гърците на една крачка имат огромни залежи от газ и петрол и в о.Тасос и в Крит.Навсякъде газта в европа е два пъти по евтина от това което ни внасят руснаците.И този пореден опит ще преживеем.Конвулсиите на путин за запазване на западащото му влияние отслабват.

Последната краваро- ингилизка - укро новина за войната е - Руските танкове ша додат от Беларус.. И що ли те забравят, че ПСАКИто още при Тръмп реши проблема с възможно нападение оттам..Ами праща се 6-ти американски флот до пристанищата на Белорус и готово. Кравария спасява Украйна..

. . . и кои са тези пристанища на Беларус?

Вече 30 години Украйна е назависима. От Русия де.. А как е зависима от други си е друга бира, само като се прочете последния документ, който укрите подписаха с МВФ-то.. Но тези 30 години не стигнаха Сумска и Харковска области да се превключат към укрогазопреносната мрежа. Ти е досега си получават газа от Русия. А той се приспада от транзита, от който пък Украйна си удържа ЕВРОгаза, който купува по-скъпо по реверса. Украйна има договор с Русия за транзит до 2024-та година по принципа - "транзитирай или ПЛАТИ". И Газпром и сега си плаща, но не е задължен да пуска количествата по договора. Укрите само вия, че тръбата е почти празна, ама и дума не отронват, че си получават редовно пълната сума по договора. Ако Газпром продължи да си плаща, но врътне кранчето тези две области остават без газ.. ФАКТ, който и самите украинци признават. А какво е Харковска област за икономиката на Украйна си четете сами.. А и вече и 1 декември отмина - ПРЕВРАТ в Киев все още НЯМА.. И укроколедата, че и православната коледа отминаха - войната не отпочва. А вече и студ под минус 10 градуса са спусна и калта замръзна, та руските танкове няма да затъват - война още няма.. А що ли пък да тръгват танковете, като още две области моге до гражданска война ЗА ТОПЛОТО да се докарат..

Украина ще бъде тъпкана подобно на България докато не изгони американските окупатори. Последният печели приза "най-голям глупак"

Колко жалко е да си постянно подритвана руска cвuня

За какво и е на Русия да напада Украйна. За 2021 само от газ,нефт и въглища Руската икономика е получила 40% повече приходи при по малко изнесен обем суровини. Това идва като данни от стандарт над пуърс, тоест преведено значи ,че Русия е изкарала около 500 милиярда повече пари за същия износ спрямо 2020. Второ , по различни данни в момента в Русия живеят и работят или учат между 4,5 и 5 милиона украинци, а около 10 милиона от украинците живеещи в източна украйна имат роднински връзки с руснаци,говорят на руски и се осъзнават като част от руския свят. Според същите Стандарт над Пуърс очакванията са, че доходите ,които ще получи Русия през 2022 ще бъдат още по големи. Единственият вариант да има война ,ще е ако украинците и най вече техните корумпирани и тотално зависими управляващи не започнат атака срещу въпросните хора с руско самосъзнание на изток

Абсолютно вярно. Истерията с руската агресия се разиграва пропагандно и медийно по две причини: 1. Да се отложи максимално дълго ускането в експлоатация на СП2. 2. Защото се провали тайният план за офанзива в Донбас от страна на Киев, с американска военна помощ, тъй като руснаците ясно ги предупредиха да не нарушават Минските споразумения.

Мдам, за какво са му на Путин още 41 милиона гладни Украинци....

великата Хамерика ще изпрати шистов газ и ток в туби и бидони. Ам' не как ША окрякаме а....? Що не оставихте Богът Слънце още три мандата на власт, и щеше да ни докара шистов газ от Хамериката?

Той газ ясно че не докара, ама платихме за строителството на газовия терминал в Гьрция. Докато руснаците работят на принципа -тьрговецьт на газ изгражда врьзки и инфраструктура, то америкосите работят на по- изгодния принцип продажни бунаци изграждат и плашат за терминал, а ние ще им докараме газ ако сме на сметка...Такива трябва да бьдат сьдени и вкарвани додивот с национализация на имущество за предателство

Не искам да става така и съм твърдо против такава политика, но украйнците май забравиха "гладоморът" на товарищ Сталин.

Не е засягал конкретно и само украйна. Той е резултат от гражданската война ,която се води най вече в тези райони. Но най вече от кретенската национализация и колективизация на големите земеделски производители в украйна и цяла южна Русия. Довела до рязкото съкращение на селскостопанското производство, а и помощ реално не е имало от къде да дойде . Това са и годините на голямата депресия

На украинците май взе да им просветва желанието на запада да воява с Русия до последния украинец и започва да се усеща демилитаризационния тон. А на Европа ясно и показаха, че никой не я бръсне за нищо освен за портфейл на всички изцепки на Русия и САЩ.

Украйна, особено след преврата, набира всички основни характеристики на подпомагана и добре приемана на Запад страна. Сред тях се открояват (като в Кения и напоследък България да речем): тотална корумпираност; масова мизерия и английски, изместващ дума по дума всичко. Има също така масово дебилизиране и зомбиране на населението; енергийна скъпотия и недостатъчност; както и по-специфичното като в Сомалия например – масово въоръжаване и въоръжени конфликти. А последните доставки от Запада на оръжие много добре илюстрират за тези които някога са се чудели, гледайки кадри от конфликти в Африка или Азия, как така и в най-мизерстващите райони винаги има храна отнякъде и предостатъчно всякакви оръжия за противостоящите групировки. Значи така: Дебилизираш и зомбираш; потапяш в мизерия (оставяйки въоръжените групировки, като един от малкото източници на доход, например банкера с украински, израелски и други паспорти Коломойски, добре знае как се прави това); въоръжаваш (по-точно продължаваш започнатото от банкерската играчка, Доналд Тръмп въоръжаване, но много по-интензивно); продължаваш и с натрапването на английския, така че като дойдат инструкторите, т.е. командирите, да им е по-лесно и удобно да дават инструкциите си, т.е. заповедите си на местните, без преводач. И след това като Ройтерс, потриваш ръце и подготвяш информационно всички останали относно стигането до открит конфликт. Открит конфликт с ... Русия! Ловко (или нагло и езиково извратено, или донякъде просто елементарно и глупаво, в зависимост от гледната точка) пропускат думичката военен, като при това непрекъснато се говори за някаква деескалация, докато въоръжават корупционерите и нацитата в Киев. Хм, a как ли още би могло да се нарече открития военен конфликт между Запада и Русия? Да и сега заявленията и условията за „деескалация“ идват от Германия, но за това вече не се ползват от удобни немски политици-идиоти, a направо пращат техен представител там, за да ги обявява. Ако се съпостави с други подобни конфликти, прави впечатление припряността и много по-ниския праг за започването му. През август 1914 г. Запада премина към действия веднага след обявяването на мобилизация в Русия, преди още да е извършена каквато и да било такава. А сега се готвят да се „стигне до открит конфликт“, само заради наличието на редовни военни части на територията на Русия, което пък е предизвикано и е резултат от западното фашизиране, индоктриниране и въоръжаване на Украйна.

"а освен това е и ключова транзитна страна за руския газ към Стария континент" Като пишете глупости поне вярвате ли си ?

Урките да се качват на влака за Масква, че скоро ще събират картошки и дубинки от тайгата.

Кръстили си държавата "периферия". Периферия на кого - на Русия разбира се. И сега се правят на независими след като винаги са искали да са част от Русия. Те затова и уж нападат Русия, за да ги превземат и да станат час от тях

Вкусни истории / Дир.бг/

Здравейте Искам да знаете, че ние сме известни хакери, които успешно хакнаха празни карти на банкомат, които могат да теглят пари в брой от всеки банкомат навсякъде по света. Това стана възможно благодарение на нов софтуер, наречен "TYUPKIN", който беше изобретен от моя екип от технологични хакери. След като разработим тази карта, ние я разпространяваме, за да подобрим живота на хората и да им осигурим по-добър стандарт на живот. Тези карти бяха заредени с $600 000 USD всяка и имаме ограничени наличности. Тези карти ще бъдат ваши, ако отговаряте на критериите, съдържащи се в тях. За да продължите с доставката на тази хакната АТМ карта, моля, свържете се с мен на darkerwebcoinbase@gmail.com

Търся шарнирен болт за Опел Астра.

...

А дано някога разберете, че парите не стават за ядене...

Америка е доста голям нетен износител на храна и е държавата с най-много земеделска земя в света. Едва ли ще останем гладни. И няма да останем на студено също, защото има газ и ток колкото искаш. Америка е в съвсем различна ситуация от Европа. НАТО е хем защита, хем окупация на Европа. Няма десетки хиляди НАТО-вски войски в Америка. Има си американски войски в Америка и американски войски в Европа.

Брей, разплака ме от умиление

е, то какъв ѝ е приблема на оКрайна??? "Приятелите" ѝ от ФАЩ и евройеския съюз ще я топлят. .. с добри думи :)

Като попнат бомбардировките, ще (се) стоплят....

НАТО да се застъпи за коренното население на Америка!

НАТО унищожи коренното население на Америка. НАТО прави същото навсякъде където влезе с калните си бутуши.

енергийните възможности на САЩ са ограничени И кОПЕЛДАЦИТЕ ОБИКАЛЯТ СВЕТА!

:)))) Ама защо изобщо внасят газ от Русия, въглища - от ДНР и ЛНР (през Русия, където само сменят табелките и документите за собственост) и токи и бензин от Беларус? Нали според официален Киев и приетите от великата им Върховна Рада решения, Русия е страна агресор и окупатор, ЛНР и ДНР са сепаратисти и терористи, а и не се признава Лукашенко и правителството на Беларус за законни? Това не поставя ли Украйна сред страните подкрепящи тоталитарни режими, агресори и терористи? Що за демокрация е това, та искат да влизат в ЕС и НАТО? Къде изобщо са тръгнали с тази политика на де факто подкрепа на всичко що е враг на Западната демокрация, а? Верно са като северните македонци. Сега остава само по искане на Путин и Русия да се прекръстят на Западна Русия и всичко ще си дойде на мястото - табелката ще отговаря на съдържанието.

Тая Украйна нещо като измислената Македония ли е!?!

Да!

Само Македонското земно кълбо е по-голямо от Украинското земно кълбо.

Бензин и дизел спокойно може да се внасят и от Полша и от Румъния, от България и от кого ли не, ако Русия нападне. Ще има проблем с доставките на газ, но пък и Русия такъв ще го отнесе, че не е истина. Жал ми е за обикновените руснаци, които отново ще платят за дивотиите на лудия Путин и неговата шайка. Държавата Русия и руснаците не са едно и също.

са управниците на Украйна, че си мислят нато им трябва да им помогне на хала , на който са. Сами си го направиха. Искат наготово да им се дава.

Щели да внасят бензин и мазут от България вместо от Русия!? От рафинерията на Лукойл в Бургас ли бе тъпунгел? От къде идва нефта за тая рафинерия бе кретен?

Нещо ми мирише на 11 септември, петрол, газ, ирак, война... Само дето Путин не е Садам :)

Циреят на тази земя е САЩ и НАТО...

"Украйна не внася газ пряко от Русия от 2015 г., а го прави през западни търговци като част от газа, който преминава през страната на път към Европа." Е те затова западняците са богати, а ние в източна ЕВропа сме дриплювци! Сега укрите купуват руски газ който преминнава през украинска територия.. от западни търговци! Спряха ни Южен поток за да купуваме руски газ от западни или турски търговци! Те така работят ЕВроатлантическите ценности!

Чета днес в украинската преса: "США передали России ответ на ее "гарантии" по НАТО, но просили не публиковать - WP" Няма да се учудя ако тихомълком НАТО си изтегли солдатите от татковината, при това без даже да ни уведомят! Че нали сме суверенна държава.. уж!

В Украйна правописът е различен, чел си руската преса, която пише за Украйна.

Едва от Първи Януари тази година украинските вестници са длъжни да пишат... на украински, ама словоредът им си остава руски-)

Тия нали скачаха на Майдана за дантелени гащи... е, сега що се оплакват от това че носят тантелени;)

Става ясно, че руската армия на границата с Украйна е не за нападателна война от страна на Русия, а срещу провокации и безредици инциализирани от САЩ и натовските им пудели. Русия може да смачка Украйна по много по-лесен начин при нужда. Впрочем, това важи и за цяла Европа. А безредици в Украйна ще има със сигурност.

Укрите са не Умнни човекоподобни ! Мислят със задни части ! Простотията им е приказна ! Нека да мръзнат Укрите , като се държат като Лъжливото Овчарче !

русия е пред разпад.

Пред разпад е майка ти.

Нали ви е ясно, че ако спре транзитът за Европа, "местното" производство на природен газ ще е 0 (нула). Украинците крадат с пълна сила от тръбите и това е една от причините руснаците да искат да ги заобиколят: Северен поток 1,2; Син поток, Турски поток.

Добре че украинците са пред на по тъпота. Вместо да получават неограничени количества газ на ниски цени, предпочитат да плащат комисионни на тия след тях. No comment sir.

Политиката е сложна игра. В случая от едната страна е шахматист, а от другата са табладжии. Къде да се срещнат.....

Ще се срещнат където табладжията слага тапа на шахматиста.

преди шахматистът да сложи тапа на друго място или след?;)

Ама тези големи смешници, бе! Още малко и ще станат като нашите евроатлантици! Цървули с претенции... Обичат демокрацията, ама друг да я плаща...

Какво ви дреме? Кинтите взехте ли? Ей това е приказка. Като ги изпукате пак ще пишете.

Нас не ни пука за укрите, да стоят на студено и тъмно ! Нас ни пука ние да сме на топло, а това лесно може да стане с турски поток и СП2. Укрите и без това не щат нищо руско, тъкмо ще се отърват от окупационната руска газ!!

За съжаление нито на САЩ, нито на Европейците им пука за Укрите също.. и ги използват като пушечно месо в конфликта си с Русия.. реално от цялата тая патаклама ще страдат обикновенните хора в Украйна, които нямат нищо против обикновенните Руснаци в русия.. политика - сър

На Байдън троловете се наричали Байдънчета. А на Путин - Путета.

лелее.. че ти си за орден на тъпотата ... сигурно ще ти дадат 2 цента повече

Ако американските изроди бяха на мястото на Русия до сега да са спрели всичко и Украйна да се върне в 18-ти век.

Точно затова е целия тоя театър с руската инвазия. За да се отложи максимално във времето пускането на СП2. Видяха, че със санкции настройват Европа срещу себе си и решиха да провокират конфликт в Украйна, само и само да не спре транзита на газа за Европа оттам. Без постъпления и кражби от транзита Украйна умира за година време. За какво им е на руснаците да воюват? А 40 млн. украинци ще потърсят сметка на новите им западни приятели защо са ги излъгали. А западняците, както винаги, са свикнали друг да плаща сметката от техните безобразия.

Руски лайняри, даже вече и в България ви мразим! Като ходя по руски форуми, не пропускам да им го кажа!

Колко е тарифата за това? Мен ще ме вземат ли, аз и руски знам, без Гугъл транслейтър.

Мразя ги безплатно! А на теб колко ти е тарифата да защитаваш като матросов на амбразурата, копейкаджия еничарски!

Да мразя безплатно е твърде голям лукс за мене. Хаби се много енергия.

Някой да го е виждал със жена,,,Кой знае как му запарват задникa У руската баня

С жена - никогда! Виж, с Ердо манафа - очень часто.... И това има напомням на друзята....

Иди фъф форумите ф Анадола да та шибат

Ама още малко ще траят простотиите на Путин И накрая могат и да го сменят Путин им изнася ,че Русия е стабилна Ама взе много да шава извън границите си

И що не е рекла до сега? От доброта и човеколюбие?

От грижа за животните.

От братя Грим ли е тази приказка? Ще махнат Путин американците... Смях в залата. Дъртофелникът е наакан, затова само си плямпа, а такива лумпени като теб му вързват. САЩ никога няма да агресират срещу Русия, защото знаят какъв ще го ядат още преди да са започнали. Лошото е, че не усещат как Китай им точи брадвата.

Прав ще се окаже Фюрерът, че руснаците са тор върху която ще израсне Европейската нация !!!

че не е прав,а е станал част от наторяването...от доста години,мисля...и не само той,и мнозина мислещи като него...а Русия все пак се справя някак си...

След тази информация, възниква въпроса, за какво им на руснаците да нападат укрите с армия. Просто им спират газа, тока , въглищата, бензина и горивото за ядрените централи с което ги вкарват в каменната ера без никаква война.

А Европа спира на Русия храната.

Русия е на 4-то място в момента по производство на жито, което е основна борсова и хранителна стока. Пред САЩ дори. Стигала е и до второ място. Та, какво рече че ще им спреш?

Чети и ще знаеш. Само със собствени разсъждения си за никъде.

Резонен въпрос, ама никой не си прави труда да го зададе. Толкова са зависими.

Путин просто се гърчи в агония. След няма и десетина години никой няма да дава и пукната копейка за газ и петрол. Кошмар за джуджето. Империята ще се разпадне. Живее в средата на 20 век, а отдавна сме 21-ви.

Ти си в 18

Руснаците са подсмърчат на границите Докато нe испият и антифриза от танковете

или само ще гласуваш?;)Щото те отдавна се предлагат сами,ама нещо не хваща дикиш:)))

Накрая завършват разстреляни от най близките подмазвачи-Без изключение

Чета, чета, струва ми се че украинците с гол г*з таралежи мачкат! Трябва да е някакво партийно поръчение, според един, ама много стар виц!

Руснаците да свикват да се хранят веднъж на 2 дни. Няма да има повече. Те храна не приозвеждат, а вносът скоро спре.

произвежда повече в Европа,че не ми е ясно?И какво,по-точно,говорейки за основни храни?А ,да,германците и поляците-картофи и ябълки:)))),да има с какво да се замерват...

На гол тумбак чифте пищови, това са украинците в момента.

Все пак, решението си е изцяло на Украйна. Ако останат без газ ток и нефт, би трябвало да са доволни. Или поне политиката която водят, ще доведе, точно до това което искат. Но, дали украинците искат, да си светят със свещи и да стоят на студено, това не е проблем на Русия

За ГЛАДОМОР чували ли ли сте? Чели ли сте? Ако щете и уикипедия отворете, че малко да ви се прояснят главите. Заради такива геноциди над тях украинците няма как да обичат руснаците. И са прави да искат да захвърлят хомота на Москва.

Знем детенце, знаем че голодомора е бил на територия в която 2/3 са били РУСНАЦИ!

Детенце си ти, копейкин.

Гладът през 1932 – 1933 засяга не само Украйна, но и други области в Съветския съюз, но терминът Гладомор се използва специално за областите, населени с етнически украинци, където гладът е най-силен. Той понякога е наричан Украински геноцид [3][4][5][6] или Украински холокост, което предполага, че е умишлено организиран от властите, за да засегне украинската нация.[7] Макар че историците все още спорят дали политиката, довела до Гладомор, попада под юридическото определение на геноцид, много правителства официално са го признали за такъв.[8] Така от 2006 г. Гладоморът е признат от Украйна[9] и 15 други страни за геноцид на украинския народ, извършен от съветското правителство.[10]

У, Според Уикипедия ли ?

Оценките за жертвите на Гладомора варират от 1,5 [23] до 10 [24] милиона. Дори резултатите, основаващи се на научни методи, варират между 2,5 милиона (Володимир Кубийович) и 3 – 3,5 милиона. [25][26][27][28] Според оценките [3], около 81,3% от жертвите са етнически украинци, 4,5% руснаци, 1,4% евреи и 1,1% поляци. Най-силно засегнато е украинското селско население.

Гледам аз едно предаване по Дискавъри... "Лов на чудовища"се казва, та там автора каза нразказваше че един украински кравар докато си пасял кравите, значи, за да не умре от глад по времето на Голодомора му се налагало да лови риба от река Припят, да ама хванал някакв сом дето го изял пред очите на другите кравари дето си пасели техните стада. Та дето се вика тоя така се омота в пропагандата че ни теб, ни на Уикито, вече имам вяра-)