В ГЕРБ обмислят прекратяване на договорите с US централите

Това ще доведе до глътка въздух за Фонда за енергийна сигурност, смята новият шеф на енергийната комисия Валентин Николов

Обратно в новината

Коментари - В ГЕРБ обмислят прекратяване на договорите с US централите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо Иван Костов е още на свобода? Докога ще плащаме за щетите нанесени с неговите договори? След това ще питаме къде отидоха парите от заемите.

За кой ли път корумпираните управници ни лъжат и защо не се отчитат публично на кого, кога, колко и за какво точно изразходваха специално взетия за целта държавен дълг? Корумпираният "Ало, Ваньо" защо си мълчи?

Щели да прекратят едностранно договорите на американците. Може, ама само ако те го поискат. Щото иначе едно кукване по Свободна Европа и на де що има прекратител ще му лъснат офшорните сметки и имотите зад граница. И тутакси прокуратурата ще смени отношението си към тях.

"американски" централи и златодобива са си нашенска работа, зад които стоят българи. Няма обаче кой да го оповести от "независимите" медии. Волен Сидеров правеше гръмки изявления, но напоследък не казва нищо, все едно не е ставало дума.

Костофф ги продаде , а Бойко ще ги "купува обратно" !!?? И в двата случая американците плащат комисионни !?;) Познайте на кого са платили и ще платят мазни КОМИСИОНКИ !!?? хахаха ;))

цариста Милко Ковачев. Някой да знае къде е и какво прави?

Румен Овчаров подипса договорите за Мариците и цените за изкупуване на електроенергията. Костов подписа МЕМОРАНДУМ. Това е незадължаващ договор в който се говори за цени от 3 и 4,5 американски цента, което е 5 и 8 ст/кВтч, как тези цени станаха 12 и съответно 16-17 ст е въпрос към Р.Овч и Делян Добрев

Да-а-а, идват избори.

Преизборни кьорфишеци.

Е, това вече е прогрес! Започва да ви светва под шапките затова какво трябва да се прави. Светва ви, ама малко късно, защото АЕЦ"Белене" е безнадеждно закъсняла. По добре късно, отколкото никога казват хората. Проблемът е, че ГЕРБ на теория всичко разбират, а на практика нищо няма да направят! Защо? Ами защото отказа на държавата да се ангажира с проекта АЕЦ"Белене" означава, че той никога няма да се състои. А точно такава е политиката на ГЕРБ.

АЕЦ Белене е излишна, а без държавно гарантирани преференциални цени е абсурдна. Да се откажем от договори за 12-16 стотинки с Американските централи за да плащаме по 30 за АЕЦ е пълно малоумие.

лъжеш наглецо, киловатчас от Козлодуй е 4 стотинки, а от американските марици е 70 ст !!

Ти лъжеш, наглецо. В КЕРВ са дадени цените АЕЦ 54 лева за меганватчас при искани от централата 57 лева за мегаватчас. ТЕЦ Марица 3 цена от 115 лв. на МВтч. ТЕЦ Марица 1 цена от 173 лв. на МВтч. При това АЕЦ Козлодуй е изплатена. А примера е Акую, където договорената преференциално цена на изкупуване е 15,5 цента или 155 долара на Мтч

Централите се водят работещи от 2011 г. Тогава се е знаела инвестицията и на тази база са подписани договорите, като държавата е гарантирала възвръщаемостта за 15 годишен период. Но след само 8 години твърдят, че инвестициите са изплатени. Значи някой е изчислил грешно цените в периода 2006-2011 г., когато са подписани договорите от НЕК за строителство и рехабилитация и са изчислявани цените. Но тогава Боко решаваше поне за Марица 3. За Марица 1 договорите и сметките бяха на Овчаров.

Това да не е чешма да го спреш бе, това централи на американските лешояди и корпоративни глутници, на които вие денонощно козирувате и се дупите... кого лъжете че ще ги спрете...

Лешоядите са : ТЕЦовете на Ковачки, които не успяха да осигурят баланс на системата през февруари 2017 г въпреки че им се плаща за студен резерв и човекът от БСП Данаил Папазов взел ТЕЦ Варна и получаващ милиони за студен резерв за сметка на ТЕЦ Маица 2, която чудно защо, се отказа да поддържа такъв и влезе в огромни дългове.

Единственият начин това да се случи е или американците да са спрели да получават печалба от ТЕЦ-овете, или да не са се разбрали за "комисионната". При всички случаи губещи в света на акулите няма да има. Губещият е българския народ - или Американците са изчислили, че амортизацията на машините е стигнала лимита, от който нататък печалбата им не си струва, или просто вече не сме им интересна зона. При всички случаи цялата пушилка е предварително режисирана - дали ще стане така ще разберем в последствие. Аз лично свързвам две паралелни новини - за искането на "прекупвачите" за увеличаване на цените и тази. Да му мислим ние, българите!

Сигурно! А неустойките ? Сега тъпаците, дето бяха против Белене да кажат, дали няма да купуваме ток от Турция! Не,че няма и газ да внасяме от там! Боко май пак обърна палачинката. А, задокеанските братя няма да ни онодят, нали сме съюзници.

20 години след подписката против затваряне на реакторите в Козлодуй. 600 000 подписа се бяха събрали от истински хора! Повече от колкото ходят да "Гласуват". Допитването до народа и гласуването беше обявено, против закона и Спряно мисля, че беше от някакъв съТ. Сега ще се справяме като строим Беляне. Тук нещо не ми стана ясно: Тогава сме били идиоти, сега сме идиоти или какво?

Какви US централи бе пумияри. Това са си дружества регистрирани в щата Делауеър от бивши ДС ченгета и сега всички им викат "АМЕРИКАНСКИ" централи за да промивят мозъците на тъпите червени бабички че американците са лоши и гадни и ги ограбват а пък то каква била работата.....

лъжеш, бивши ДС ченгета не могат да припарят до Америка, щото ги надушват още през океана !

Рано или късно всички ТЕЦ-ове ще се закрият, защото с тия емисии вече са крайно неизгодни. Всички преминават вече на АЕЦ, газ и възобновяеми източници на енергия. Иначе можем да си чешем езиците цяла нощ. Не е в това проблема. Проблема е в работната ръка , която остава без работа.

глупости

абе искам да питам соросите, що още ползват евтин комунистически ток от комунистическата АЕЦ Козлодуй ?? Не е ли редно да е само за нас русофилите по 4 ст киловатчаса, а за соросоидите да е по 70 ст от американските централи !

Всъщност не ползваш "евтин"комунистически ток от АЕЦ Козлодуй. Евтиния ток от Козлодуй го изкопуват и препродават 10-тина фирми близки до две проруски партии в България(едната се води социалистическа а другата етническа) Та годишната печалба на АЕЦ Козлодуй е около 50 милиона долара - а печалбата на тези 10 фирми които изкупуват и препродават тока е 1 милиард и половина долара Капиш?

Бая глупости си написал. АЕЦ"Козлодуй" наистина изнася ток и това е твърде солидна печалба за България. Един ден и тя ще изчезне, защото ще затворим Козлодуй и няма да имаме заместваща мощност. Ако не е намесата на Козлодуй на вътрешният пазар, цената на тока щеше да е поне два пъти по висока! Това си го набий в главата и не пиши глупости! ВЕИ,американските централи и тецовете вдигат цената на тока на покрива на света!

Ако козлодуй изнася ток, то трябва да има печалба и както си написал солидна. Само че той не изнася. изнасят разни червени фирмички, а АЕЦ тайно се спонсорира от държавата за да държи ниски цени. Примерно НЕК плаща за Депото за радиоактивни отпадъци. Застраховката за авария на АЕЦ-а е силно занижена, за утилизация на блоковете не се отделят достатъчно пари, а се разчита на международен дарителски фонд, който е спонсориран от ЕС с 800 милиона евро, Но някой ден тези отложени разходи ще ни бъдат стоварени на главите. Факта е че Руслямска държава има цели 18% електроенергия произведени от "евтини" АЕЦ, докато ние сме с 40%

близко,близко...близко необозримо! Колкото спряха каруците! Предизборни кьорфишеци!

В ГЕРБ обмислят прекратяване на договорите с US централите - плували корабче ?

Отново пунт и пластика от Тиквата. Краварите никога няма да се съгласят. А, Тиквата допита ли се агента на ЦРУ - цецо цървула, оня от помощното?

имат ли умен човек да обмисля

Е обмислете още няколко години това важно решение.

за да спечелят някой и друг глас ще вземат да пускат новини че мислят по въпроса да да земат да си редлагат и з"дниците за безпари на избирателите - то не бяха акции заловени наркотици заловени измамници абе предизборно за единия глас са съгласни и на елна стойка да застанат

Предизборно :)

Изгонете руския посланик от България - почна да дава лоши идеи на Тиквоча. Прекратете всякакви отношения с Русия.Руснак в България да не стъпва

а братушките американци?

Какво тях?

обявяване на война. Смешно е, че не се сещаш колко си ограничен.

Фалшива новина ! Направо сте за затвора другари гробари! Каза Бойко и си дръпна една стрела!

мислила, мислила, пък взела та умряла

Не пипайте централите...измекяри

Бате Бойко е български реотан -- бавно загрява! ЦецУ е завършил помощно училище. От тези двамата енергийна сигурност не чакайте. Сети се Мара да се побара та и на тиквата работата същата. Когато трябваше да мисли и решава се нагъзи на американците сега бак думата ЩЕ разтяга...

Погледнах - Костов. А бе, вземи един удари другия. Всички продажници. Докарали са българския народ до нищета.

Кой сключи тези неизгодни договори? Кой продава интересите на България? Нека да отговори Бойко.

Иван Костов

Когато Костов сключи договорите,те не бяха неизгодни ...по простата причина че тогава още нямаше цена. Първия договор за изкупуване на енергия от централите беше подписан от Меглена Кунева.Няколко години след това Румен Овчаров подписан анекс към договорите и повиши цената за изкупуване

Политиците са като ало измамниците с тази разлика да ги не добара винкела са защитени от закона

Кой, подписа договорите с хамериканските централи и взе комисиона.Кой.Кой.Кой...

Иван Костов,после Румен Овчаров с тройната коалиция ги предоговориха през 2006г и ни закопаха

Закопаха те руските непостижими обекти Белене и разни потоци.Които 30 години цоцат бюджета

Ковачев.

Тези долни майцепродавци да се противопоставят на господаря си? Това е толкова невероятно колкото и Тиквата да каже нещо различно от конграчулейшън на английски.

Ако гласувате за нас.... иначе няма...

Вън руснаците от България

Си аповете и турай ченето у буркана и легай,турските сапунки минаха

Американските послушници обмисляли???? Айде стига бе:-)))

Тия от ГРОБ го обмисляли..СЕ№ГА ЛИ ГО ОБМИСЛЯЛИ..ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ?! А НЕ КОГАТО ДПЙДОХА НА ВЛАСТ ПРЕДИ ЮБЛИЗО 10 ГОДИНИ!! НЯМА ДА ВИ МИНАТ НОМЕРАТА МАМИЦАТА ВИ ГРОБАРСКА!

PEYTSCH

Както искаш...Тогава след 10 години пак...

E,за какъп чеп ни трябваха тези централи от САЩ? Взелите комисионна да връщат комисионната веднага!

Поредно подтвърждение , че конците на бг-политиката се дърпат от МасквА!

по скоро ми се струва че от помия се затъпява на гьон

Пак ли :) Туй вече май беше - размахахме пръстче - и дотам :) За тази работа се искат топки, а кат гледам ВОЖДА - той по го влече истамбулската конвенциа - та се съмнявам в "намеренията" на "партията" - по-скоро предизборен кьорфишек ;) А да не споменваме за ядренните мощности :) Че и Белене се споменава ама доколкот си спомням самият ВОЖД каза че онуй нящо е един гьол само :) Па сега видиш ли герберските калинки са сетили за "високите технологии" :) Как беше - Пунта Мара ;)

Бойко е великан. Това е.

Спирането на реактори в АЕЦ Козлодуй беше престъпление. Но спирането на ТЕЦ ще бъде още по голямо, защото произвеждат еленергия от наши местни суровини/нискокачествени въглища/ . Като знаем интелекта и ерудицията на гейберастите, могат да извършат това национално предателство.

Тока ще стане 3 лв преди бензина!!!

Аз пък обмислям да кацна на Марс! И още едно нещо обмислям - да пробягам 100 метра за 3 секунди!

Явно само когато им замирише на минаване в опозиция нашите пишман политици започват да втасват и да редят словосъчетания близки до истината. А колко убедени бяха, че ще се справим и без Белене. На това му се вика простотия, а не перспективно мислене. За поколение закърмено с мисълта за лично облагодетелстване такова мислене е нормално, но не и за имащи претенции за строители на нова България.

Кой подписа тези заробващи договори с американците? Защо мазника от Драгалевци не е още в панделата? "С настоящите технологии не можем да се справим без АЕЦ "Белене". " Кой спря Белене, като беше всичко готово за да се построи? Кой ще плати за загубите от забавянето му?

Ако затворят и тецовете и оставят на суха крадльовците работещи там ще гласувам за тях на изборите.

В ГЕРБ мислят! Стига бе.

До този извод Шайката трябваше да достигне още при протестите през 2013 г., а не Главатарят да подава оставка и да шикалкави. Шайката не информира гражданството за числата. Какви инвестиции са били правени, дали са били проверени за неоправдани разходи, колко в повече е платила НЕК спрямо цената на другите доставчици. А целесъобразността на цялата тази работа е съмнителна. Плащаме години наред за сероочистки, които облагодетелстват турските производитили на зеленчуци, а изведнъж се оказва, че сега плащаме и за въглеродните емисии. Някои трябва да бъдат посочени поименно и да понесат отговорност.

И ти да беше шев на шайката и ти така щеше да направи, много е лесно да се приказва от страни. В статията има една малка подробност - ЕС разрешил, та затова сега

А ГЕП обмислят ли разкриване на истинските собственици на т. нар. "американски" централи? Да не говорим колко лицемерно е да сеправят на загрижени за хората по отношение на едни централи, а да харизват на големия си "враг" камара народна пара, без псоледния дори да прозиведе и 1 киловат.