В БНБ си вдигнаха заплатите с близо 10%

Управителят вече ще взима 16 849 лева месечно, подуправителите - 14 442 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, така трябва! Цели две години не е фалирала банка у нас.

Сега не се казва фалиране, а поглъщане.

За такива отговорни постове тези заплати са нищожни. Искров вземаше 50 000лв. месечно. Левон 200 000лв. месечно без да броим премии и бонуси. За заплатите на западните банкери не си струва въобще да се пише.

Напълно "резонно решение" след като активно спомогнаха за изчезването на няколко милиарда през 2014 година:)))!!! "Добрите дела" никога не остават... невъзнаградени:)))!!!

Да, ама, както и ти си казал... в западните държави, а не в онези, в които няколко милиарда "изчезват" безследно, има разлика, нали така:)))?!?

Предизборно се вдигат заплатите на администрацията...

Това са хората от които зависи финансовата система на държавата. Сиреч кръвоносната система на икономиката. За такива отговорности такава заплата е нищожна.

БНБ не е на бюджетна издръжка.

заплатите добре. но има ч4 банки в коитo се краде. Кои са и какво правим? или ако са от кръга на бойко се спотайваме?

Когато рухнаха големите западни банки и започна финансовата криза изчезнаха трилиони.

Във всички банки се краде. Но имат милиарди печалба за 2018г.

Защо да е нищожна? Поста е престижен и носи ценен опит. Вероятно кандидати се "натискат" за тези позиции и местата се заемат не без необходимите връзки. Пък и заплатата, макар и "нищожна", е висока за българските реалности.

да им е честито, дано няма следваща КТБ...

Персонала на БНБ не са държавни служители и не са на бюджетна издръжка.

В България и последният клошар е кандидат за Управител на БНБ и за Министър председател.

Вместо да ги опандизят заради КТБ, те заплата в пъти над средната! Срама нямат!

Като вземаше такава заплата, защо не предотврати фалита на КТБ?

Горкият народ! КРАДЦИ

От теб какво откраднаха?

Когато рухна КТБ ръководството на БНБ бе друго.

ми то печалба за тях е всеки лев внесен в банка. справка КТБ.

ми нормално, работят много, висока отговорност... ето, успяха да хванат навреме фалита на КТБ и това не довде до никакви загуби, само няколко милиарда... затова шефът на БНБ взима 15 000 заплата (вече повече), много е отговорен :)

По всяка вероятност защото за да си затвори очите е взел 50 милиона.

КОЯ герберастска мутра им НАРЕДИ да си вдигат?? Винетку де сай скрил кафята чума.

Тъй ли:)))??? И от кога, ако смея да Ви запитам, че съм пропуснал тази... подробност:)))?!?

КТБ фалира при Искров. Банки фалират постоянно. Преди дни фалира голяма италианска банка. Когато комунистите бяха начело на БНБ фалираха всички български банки. До една.

и какво им е отговорното? кой от БНБ отнесе наказание за фалита на КТБ?

Посрещнете ме с такава заплата на летището и се връщам веднага обратно

При цялото си над 100г съществуване БНБ винаги е била независима институция. Дори при комунягите.

Ще ви последва съдбата на айдука буров ще се наядете на задушниците.

Придобии нужната квалификация и опит и заповядай.

Годината, в която банките по света се рушаха беше... 2008, ако не се лъжа, нали?!? Спомняш ли си, коя година се опоска КТБ??? Изводите оставям на теб, още повече, че двадесетина години по-рано, банките в Бантустаня отново гърмяха като тапи от шампанско:)))!!!

Не, след изтичането на мандата им ще отидат в големи международни финансови институции и ще получават милиони евра. За това стоят за жълти стотинки в БНБ.

бъдеще, труд, достойнство и чест! Дали е достатъчно? Как ми гепнаха бъдещето - хиперинфлационът, как ми гепнаха достойнството и честта: приватизационът, как ми гепнаха трудъ - КТБ!

16 бона е заплата, която със сигурност е значително по-ниска от заплатите на шефовете на големи компании у нас, вкл. шефовете на търговските банки. Хампарцумян помня беше с 200 бона. Така че за управител на БНБ е напълно смислена сума, даже ми се вижда ниска.

каква квалификация, как с подкрепата на борисов , делянчо и цветанов да окрадат КТБ и да обвинят друг ли?

Много ниска за отговорността която носят тези люде.

фалира ли иван костов за да дойде като спасител на бял кон и да заграби после и предприятията и да ги раздаде за жълти стинки а той да прибере под масата дебелите пачки. Голям тъпак си гербер недоклатен джендърски

отговорност да крадат и да спекулират с моите пари ли лобист джендърски ?

ТО ПА ЕНА ОТГОВОРНОС.... БОЙКО ТИ ЗАПОВЕДВА ПО ПЕТОЛЪЧКАТА И ТИ ТРЕБВА САМО ДА КАЖЕШ: ЯВОЛ МАЙНЕ ФЮРЕР, ше ви дадеме парите, дигнеме инфлациата, направиме рецесиа, обезцениме имотите....както му се поиска.

От 1 Януари заплатите на ВСИЧКИ държавни служители са увеличени. Предизборно ГРОБ си осигурява гласовете на крадливите Калинки.

Ами така е. Добър или лош, шефът си е шеф и заплатата му е 10 пъти и повече над тази на касиера и счетоводителя например. В целия свят е така, във всички частни компании, не виждам в БНБ защо да е различно.

ще идат с твоите пари, а ти ще събираш жълти стинки за да си купиш рогче от циганската баничарница долен гербер изклатен с джендърско самосъзнание

За каква отговорност бълнуваш бе трол герберастки

на теб ти откраднаха аналната девственост ..а не сори там борисов ти я открадна като ти прощаваше, затова си му така лоялен сега .. айде иди лапай пак джендър зомбиран изпростял

В БНБ няма държавни служители !

И държавните служители са хора. И те семейства хранят. А комунягите като дойдат на власт по улиците ще текат реки от мед и масло а от чешмите червено вино.

А 75% от населението на България се издържа с доходи между 350 до 750 лв нето. (Официална статистика!) А другата 1/4 безработни се издържат от наши емигранти в чужбина. (Официална статистика!) КАК НЕ ГИ Е СРАМ ТИЯ?!

БНБ частно предприятие ли е?

Не е важно дали си комунист или не, а дали вършиш добра работа и постигаш резултати! Аз да попитам ако така и така фалират банки, каква е целта на надзора от страна на националната банка? И защо се плаща на хора, за работа която няма да бъде свършена?