Коментари - Увеличението на пенсиите: Ще доведе ли до вдигане на пенсионната възраст или до нови данъци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това ще го плаща този който е останал в БГ ! Новите са големи некадърници и дебили на които не им пука!!

Този е убиец на пенсионери ,колко стари хора изпрати в отвъдното с надеждата за достойни старини а умираха в мизерия.Бог да го богослови и неговити последователи.

Повишаването на пенсиите означава автоматично повишаване смъртността в пенсионна и предпенсионна възраст. Държавата знае как да убива.

Пенсионирах се, когато двамата "ивановци" убиха социалистическата пенсионна система. Сега съм наясно с посоката в която ще се развива покупателната ми способност. "Порциите ми" ще ги определят милиардери и милионери, а ковидарите чрез "ваксиниране" ще осигуряват по-кратко време за да получавам пенсията си. Данъците и цените ще растат, защото трябва населението на света да намалява.

Комунизма вече идва-няма смисъл да се осигуряваш според дохода.От всеки според възможностите, на всеки според нуждите.

Това плямпало свършил ли е работа за 5 лева през жалкия си синдикален животец?

Той е най компетентния в тази област. Лошото е, че дебилите са много и то на важни позиции.

Дето по времето на Костов направи пенсията на родителите ни от 120 лева на 30 лева.А сега ми говори кой модел на осигуряване бил по справедлив.Откъде им намират на тия бивши министри, че всеки един да оглавява по един измислен Институт,дето никога студенти не са ходили Това,ако не е крадлива прослойка,която се храни на гърба на народа.

Не беше ли от 3 долара на доста повече? Видновист нещастен.

Харесват ми хората дет мислят, че Виденов е виновен за нещо или пък Костов - ако се противопоставиш следва наказание като това в България тогава и след това - също в модерни времена за справка Кипър, Египет, Гърция, Турция и сега Ливан ......

Да започнем с Нейков и това което казва, цитирам: "..."Начинът, по който се дават тези 120 лева като социално подпомагане е лош. Това не е пенсия, а социално подпомагане. Само че при социалното подпомагане целта е максимална справедливост - помага се на този, който има нужда", казва Иван Нейков. Според него по този начин се деформира социалното осигуряване и се разкъсва връзката между приноса на човека и размера на пенсията, а в пенсията се слагат неща, които нямат нищо общо със социалното осигуряване...." Немога да разбера тоя човек с каква форма на биполярно разтройство е ?! Първо той самият казва че тия 120 лв не са част от пенсията а са ПОДПОМАГАНЕ на нуждаещите се пострадали от ковид кризата което е временна мярка. Едно изречение по-късно казва че това подпомагане деформирало СОЦИАЛНОТО ОСИГУРЯВАНЕ ?! А бе галфоний какво Социално Осигуряване има в подпомагане на кризата бе пич ? Това са грантове които държавата дава за да се облекчи затрудненото положение на хората в положение на Ковид криза. Пенсиите отпуснати на основание на трудов стаж и възраст се отпускат от НОИ а отдел Социално подпомагане няма нищо общо с НОИ. Социално подпомагане ако не бъркам изплаща инвалидните пенсии и социалната подкрепа на хората с увреждания а това са доходи отпуснати на база Здравен статус а не Социално осигуряване както е с тия 120 лв за последните 3 месеца. По отношение на вдигане на стаж или възраст тука вярвайте я посегнат ще изкарат на улицата повече народ отколкото излезе да стачкува с/у шебека от Банкя. Нейков да вземе да поработи нещо а не да дава акъл. Аз също мога да си стоя на 90 години зад некое бюро да раздавам заповеди и в почивката да си сменям памперса ама масовата част от народа работи 6 дни в седмицата ама не зад бюро Нейкооооооов!

Първо вдигане на пенсионната възраст на полицаи и военни, а държавната администрация да започнат да си плащат осигуровките.

човек , пенсионната възраст и сега я вдигат всяка година с по 1-2 месеца това е заложено от Шебека от Банкя и реформата през 2015-та год с тая разлика че тогава бе заложено коефициента да стигне 1,5 за всяка година реален осигурителен стаж а тия шушляци от ГЕРБ замразиха коефициента. Всеки който нежелае да вдигне доходите на пенсионерите в България които са най-бедните жители на ЕС е или съдист или фашист

Тя инфлацията им ги изяде още преди да са ги получили. Даже ще обеднеят още повече.

Няма да издържам дърти пенсии. Така за мене няма да има някой ден вместо аз да се образовам или да пратя децата ми да учат някъде щя ги хвърлям по тъпи пенсии дето все им е малко. Емиии разцерете го няма за всички. Арее стига с тоя тъп соц всичко в общия кюп отделни партиди за всеки и тва ее

ама те са плаащали и издържали навремето си. Разчистиха ги с ковида и нелекувани смъртоносни болести последните две години. Знаеш ли колко е спестила държавата досега от пенсии на мъртъвци? Гладът не ги уби, здравната система и твоето мислене ги довършиха. Като станеш дядо, се самоубий поне, да не пречиш.

Що се обаждаш изобщо.Кого си издържал,като такива като тебе ,все трябва да те издържа държавата.

или ваксинирани! Пенсионери, ако си направите партия, ще промените системата. Младите и красивите не успяха.

Хората са си внасяли с десетилетия осигуровките, които изчезнаха нейде. възрастта я дигнахте, данъците за богатите - не. Защо това да е лошо, ако се вдигне възрастта за полицаи и други привилегировани, а данъците - за тези, които богатеят

Промяна на пенсионната възраст на първа категория труд - иначе ще имаме на работа хора над четвъртата възраст.

Помним какво направи с пенсиоте , когато беше социален министър при Костов! Така че акъл не искам , а ти после се издигна до настоящата си длъжност!

Чакам да видя кои партии ще гласуват намалението на пенсиите след 01.01.2022.

мога да потвърдя за две и да се осъмня за трета. 100% ГЕРБ и ДПС а за Има такъв народ имам подозрения