Uniper гарантира газовите доставки за Германия и вече гледа към водорода

Бързината, с която е построен терминалът във Вилхелмсхавен свидетелства, че Германия би могла да даде бързи отговори по отношение на инфраструктурата, смятат в компанията

Обратно в новината

Коментари - Uniper гарантира газовите доставки за Германия и вече гледа към водорода | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТОП НА РУСКИТЕ ЛЪЖИ И НАШИТЕ ПЛАТЕНИ РУСОФИЛИ: https://www.gazeta.ru/business/2022/05/11/14841740.shtml „Цената е по-ниска от тази на Газпром. България минава на газ от САЩ България се съгласи да доставя американски газ вместо руски Българският министър-председател Кирил Петков и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се срещнаха в Белия дом. След края на преговорите българското правителство обяви, че страната ще купува газ от САЩ "на цени под тези на Газпром". Цената, на която София възнамерява да закупи енергийни ресурси от Вашингтон, не се разкрива. „Вицепрезидентът Камала Харис поздрави България за предприетите решителни действия за защита на енергийния си суверенитет. От своя страна министър-председателят Петков отбеляза, че партньорството между София и Вашингтон е важна част от постигането на газовата независимост на България, както и солидарността с ЕС“, се казва в съобщението на правителството на републиката. България заяви, че ще може да получава втечнен природен газ от САЩ по-евтино, отколкото от Газпром. Първите доставки се очакват през юни. По-рано "Газпром" спря доставките на газ за България и Полша, тъй като те отказаха да го плащат в рубли. Повече от 90% от газа, консумиран от републиката, идва от Русия, но София заяви, че ще използва услугите на алтернативни доставчици.

Супер - Русия да си го пият този газ, предпочитам да плащам два пъти по скъп ток ама да не е от руски гЪ(з). Пълно токмаци, дано да им свършат скоро ракетките.

Комедианти сте, и щеше да е смешно ако не беше толкова скъпо. Този газ се взема от някъде. и се продава поради пренасянето и посредниците поне на 3-4-5 път по-голяма цена от руския. И независимо дали ще го наточат директно от Русия, или от някъде, където в замяна на това Русия ще даде, пазарът на газта не е с излишъци. Така че тези санкции ще 'ударят' и Русия, но само докато нещата се наместят. След това ще удрят само магаретата, които предпочита да вземат по-скъпо и по-отдалеч, вместо по-близо и по-евтино. Това не са санкции, това е само-застрелване. И наричат 'диверсификация' не добавянето на алтернативен източник, а замяната на по-евтиния и по-достъпен с по-скъп и по-отдалеч.... Това не е разнообразие, това е от трън та на глог.

Бързината, с която е построен терминалът във Вилхелмсхавен свидетелства, че Германия би могла да даде бързи отговори по отношение на инфраструктурата, смятат в компанията 17:40 | 19 декември 2022 13 1424 Даже и името си го е срам да сложи наведеният служител на Дир.бг... Що така бе?! От кое ви е срам? Да не би от това, че "терминалът" всъщност е корито под наем да 18 месеца, а?

Ако Боко не беше отмъкнал парите, а беше инвестирал в няколко танкера за втечнен газ , сега нямаше да имаме никакъв проблем, нито липса на газ, нито инфлация, но бандита си е бандит. Най е опасен полицейският бандитизъм. Следва се линията на нелегалната партизанщина.

много игри играете. танкерът за газ не е извор на безплатна газ..

Ейй сега какво ще пишем да му се не види. Хайде пак - Германците са на тъмно и студено. Обикалят и протестират гладни по площадите.

Всичкото Юнипер втасала сал водорода останал. Държавата ги наля с 51 милиарда за да ги спаси от фалит и то не е ясно дали след време няма да трябват още много милиарди те насочили вниманието към водорода. С тази политика която налага Шолц /американците/ не само Юнипер и много други компании ще фалират преди да дойде време да се ползва масово водород.

За да угодят на Американзи германци ще стоят на тъмно и студено заради псевдо еколози затвориха атомни централи Да се закрие НАТО и ЕС Държавите да си отдъхнат и да работят като трябва

A, според тебе на Путя ли трябва да угодят?

всъщност, трябва да си гледаме нашите интереси. САЩ се карат с Путлер а ние какво се месиме не мога да разбера.

Много хубаво и дисциплинирано се живее в Германия.Спазват се закони,осигуровки,заплащане и има много работа.Благодаря ти Господи, че помогна на мен и моето семейство да се интегрираме успешно и да живеем прекрасен живот в най голямата европейска икономика.Благодаря ти още веднъж Боже

Кой Господ е този? Защото Исус Христос даде малко по-различен пример и не можа да се интегрира много успешно сред синедриона? Иначе ада се пълни с добре осигурени хора, дори и да са емигранти!

аллах акбар

Никакви пречки няма, само дето правителството е принудено да изкупи 99 % от компанията, а акционерите са принудени да се съгласят или да останат с една кръгла нула. Няма проблем и в това, че са обвързани с договори да продават евтин газ, а ще трябва да купуват на спот цени в пъти по-високи от преди. И вече гледат към водорода, в който също ще бъдат търговец посредник без възможности за производство. Е тая същата схема, която се провали с гръм и трясък. Цъфнали и вързали са отвсякъде !

Ха да видим отоплението с този втечнен газ как ще им се отрази и какви печалби ще имат компаниите които го използват как ще просперират. Най лесно ще се разбере от сметките на софиянци за парното през януари.

От 4 цента на квч - 15. Това за газ. За ток е още по-забавно - от 18 на 40. Апропо най-забавно е за фирмите и държавните учреждения.. там са на 65 цента на квч от 1ви Януари. Толкова с "4 пъти по-евтиния и независим газ"

Това е важното! Пари имам, а вие?

2022-12-20 08:36:50 Вън руските шматки! (нерегистриран) Ама разбира се!!! Ние парите ($) си ги печатаме сами (само хартията е скъпа), иначе НЯМА ПРОБЛЕМ!!! Колкото искаш ЩЕ ТИ НАПЕЧАТАМЕ. Имаме да компенсираме (САЩ) ОГРОМЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ. ХА СЪС ЗДРАВЕ!