Унгария въведе държавно регулиране на цените на основни храни

Пазарните стойности на шест продукта са връщат на нивата им от 1 октомври

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а това е само началото. след тридесеитолкоз години вездесъща свобода, "деморация" "победилият" строй ни връща в изходната позиция - следвоенна европа. следват купони за храни, нали? не се наиграхте на вирусопобедители и локдауни, май-май, а? ми поиграйте си още. на "филантропите" точно това им трябва. зиг урсула! хайл ек! венсеремус! и но пасаран без зелен сертификат!

Глад и сръбска музика. Това е следващото ниво на развитие на Човечеството ...

Скоро ще се конкурират със Северна Корея!:))))

И защо ги ядохте жабетата през 56-та??? Тогава мряхте срещу комунизма, сега си го връщате по желание? Ами сами сте си виновни!

Няма ли и на нас да ни се падне такъв водачи родолюбец?

Айдеееее и тоя малоумник като бянкалийския толуп се отече

Разбра че залъгалките за свободен пазар са фикция

Че това е отдавна в Германия и тези стоки са с еднакво ниски цени все едно в Лидл или РЕВЕ....

Ами, произведителите на мляко просто ще сменят прпцента на масленост. Или ше изнасят стоката си извън Унгария. Егати тъпия социализъм!

А не беше толкова далеч комунизма, че да са забравили, до какво води намесата в пазара. Ами тяхна си работа! Кой каквото сам си направи и най-големият му враг не може да го направи.

Браво на Унгарците! Нашите унгарски братовчеди се оказаха истински наследници на прабългарите. Човечеството може да живее отлично,спокойно,в социално равенство и мир само в Социализъм и евентуално Комунизъм ! За Световните Олигарси милиардеритова звучи като кошмар...за останалите ще е супер.

Там е истината, в социализма. Капиталистическото уродливо чудовище , бавно, но сигурно си заминава.

А защо го махнахме комунизма, като е толкова хубав, та той си беше тук!? Аааа ... той фалира!!! Е, нищо де, пак ще фалира.;)))))

кО фалира?... Ко речи?...

Орбан все по-близо отива към Русия. Бързо забравиха 1956 и руския ботуш. Фиксирането на цените води ДО ЧЕРЕН ПАЗАР И СПЕКУЛА. Да попитат американците, и те имат подобни залитания, хем със стоки, търгувани на борсата. Който се интересува, да потърси историята с шперплата в Щатите през 80-те (plywood).

Който показва неравенството в доходите е 41,докато в нормалните европейски страни е между 24 и 34. За щатите също е около 40.такъв е и за Турция и Русия. Крайно време е да станем европейци.

хей, опашки, празни рафтове и спекула - здравей! даже на селския идиот (а Орбан далеч не е такъв) му е ясно, че никой няма да произвежда и продава на загуба. ако един от елементите на производствената цена - енергоносителите расте като ракета, то значи или цената ще расте или ако замразят цената - ще падне производството ... или ще се продава на черния пазар още по-скъпо. Ни ние, и унграците го гледахме тоя филм за 45 години социализъм, жалко ще май ще се наложи да повторим ... а бе, няма ли да е по-лесно да намят ДДС-то, или подкрепят производителите с някоя субсидия? Или за това трябва акъл?

вече кьорав икономист не вярва в теорията за магичната способност на пазара да се САМОрегулира посредством конкуренция . резултатът е че се създават картели

Пазара ще се саморегулира само, ако е свободен. Проблема е, че той обикновено не е свободен.

свободен пазар има само на селския мегдан - там е свободен, евентуално..освен в Галиче :)

Ти за цената на енергоносителите не ги мисли унгарците. Те сключиха 15 годишен договор с Газпром и сега цената им е 3-4 по-ниска от спота. Сега могат излишъка да го продават на съседите и да реализирад добри печалби. Също така сключиха договор за два нови блока на атомната централа. В тази новина не е казано, но вероятно е помислено за компенсиране на производителите. Дори при нас се предвиждат мерки за подпомагане на бизнеса поради високите цени на ел. енергията. Не си мислете че старото куче Орбан не е наясно какво ще стане с производителите при фиксирани цени на стоките. Не случайно вече толкова години е на власт и даже Сорос не може да го мръдне.

Щото имат акъл.Те останаха на дългосрочни договори с Русия за газа и цената там им е значително по ниска от слотовите цени,на които сме ние.