Унгария удължи живота на 4 руски ядрени реактора в АЕЦ "Пакш"

Правителството планира да експлоатира блоковете още 20 години и да разшири централата

Обратно в новината

Коментари - Унгария удължи живота на 4 руски ядрени реактора в АЕЦ "Пакш" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точка. Каквото и да кажем е излишно.

Русия не е строила ядрени реактори в Унгария. Имало е една държава СССьр, в която жили били киргизи, арменци, литовци и украинци и те атомни централи строили.

Пръмовица кога ще я тричаме.

За това Унгария е добре, защото си защитава националните интереси.

!

Нея Господ я е тричал. Не я ли виждаш.

Дела, а не думи.

Сравнението с Орбан прави още по-очевидно какви редки гомна са узурпирали управлението на България. С подкрепата на "запада".

Ние няма и да усетим как ще затворим Козлодуй.

Евтин ток и газ и квалифицирана работна ръка. А сега да видим кой ще привлече повече инвеститори. А май не искат и еврото, което пък няма нищо общо с горепосочените фактори.

Ех, Викторе, шапка ти свалям... В днешно време който разполага с евтина енергия произвежда, а населението му благоденства. Осъзнал го е... Сега искам да попитам противниците на АЕЦ Белене що така се покриха, като мишленца? Кво стана? Нали енергия повече нямало да ни трябва, нямало на кой да продаваме, българите не сме я купували и дрън-дрън? И кой така ни подхлъзна та не я достроихме-пак проамериканските лакеи!

Ставаш за депутат - продажник. Я си дай адреса да ви почвам един по един.

Белгия също удължи с 10 г по стари реактори от тези които НИ ЗАТВОРИХА в Козлодуй.

Един Орбан трябва на България! Един!

нормални политици нормална Държава не като нащи гащитници у софето! Оня зеления украински подплашипутарник сигур газ пика. А Белене кога?

Да не забравяме че Унгария е държава на 1000 години(не измислени 1300),че Унгария се опъна на СССР и ;благодарение;на Запада революцията им се провали затова Орбан си има едно на ум.В Умгария НПО на ШОРОШ не играят -много фактори и може би най важното е УНГАРЦИТЕ СА ГОРД НАРОД!!! а не руски подлоги

Ние кога ще затворим нашите? Мегленчето какво беше подписала?

Тези реактори са като нашите СТАРИТЕ, тези дето отдавна ги затворихме доброзорлем. Правете си сметка колко сме изгубили. Могли сме да ги ползваме до края на ресурса им и даже след това да го удължим. Тези , старите реактори бяха много добри за България защото са с по-ниска мощност и през зимата ако един спре това не е проблем за системата като цяло. "Новите", които сега работят са с голяма мощност, по-ефективни са, но ако един спре през зимата ... има проблем.

Русия превърна Унгария и Турция в енергийни суперсили в Европа. Унгарците си гледат интереса на държавата и никакви умопобъркани ЕС и НАТО не ги интересуват. .... И към Дир бг .... Цените на газ,петрол, ресурси....се повишиха не заради навлизането на Русия в Донбас,с след като ЕС и запд наложиха Непредизвикани Санкции срещу Русия. Все пак Русия не заплашва по никакъв начин ЕС!

Това само доказва че България е напълно превзета и окупирана от САЩ държава. Унгария няма 4 военни бази на САЩ на територията си. Унгария няма никакви чужди бази на територията си и е независима държава.

А нашите какво ще правим? Експерименти с друго гориво, дето реално сигурно не става. Като на обявилият несъстоятелност клон на Тошиба Уестингхаус, дето им гърмяха реакторите във Фукошима (една категория с Чернобил). И където според западни медии, горивото им е много по-слабо от руското.

Като затваряха старите реактори имаше футболен мач Албания-България. Покрай него се разбра, че всички в Албания знаят за спирането на реакторите, защото минават на режим на тока.

С всички реактори можеше да печелим по 1 милярд на месец.

БРАВО. НИ ГИ ЗАТВАРЯМЕ И СКОРО ЩЕ НИ НАКАРАТ ДА ВНАСЯМЕ.

Цените на петрола и газта не са се вдигнали заради руската специална операция в Украйна/денацификация основно/, а заради тъпотиите на Запада и наглостта и алчността на САЩ и всичките и патерици!!! Журналистите стига лъжи!!! Кой се набута на скъпия газ от САЩ?! ЕС!!!ЕЙ...!

Ние нашите ще ги затворим защото сме много умни.

Ей, тая думичка война много лоша, а... Той и един друг започна един план Барбароса, ама се видя до къде го докара

Ако се заговори за продължаване строежа на АЕЦ Белене, отново ще активират противниците му. Както, когато щяха да отпускат 100 млн. лв. за довършване на детската болница в София, веднага се активизираха комитети за нова детска болница, а когато няма пари - няма и желаещи за "усвояването" им!

Много лош тоз Путин ей, само недемократични реактори прави. Друго си е да платиш на краварските ни стратегически партньори на 4 пъти по-ниски цени. Техните реактори поизвеждат само демократичен ток.

Унгарците са пичове. Мноо ме кефат да знаиш.

Става дума за 4 реактора ВВЕР-440, които работят в АЕЦ"Пакш-1". Те са същите като нашите в Козлодуй, които ние затворихме. АЕЦ"Пакш-2" ще се изгражда на нова площадка и там ще се монтират два реактора ВВЕР-1200 от поколение 3+. Защо в Унгария може да се случват нещата, а у нас не?! Защото там си нямат "Демократична България", "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. Все слугински формации, които изпълняват заповеди отвън и никога няма да допуснат изграждането на мощности като в Унгария. Българинът сам си е виновен!

А Меси какво каза?

Какъв е този гьол?

Два от малките реактори са с със специална защита , защо не ги пуснат ?! Сега е времето !!!!!!!!!!!!!!!!!

Нарязани са на скрап,от герб.

Браво на маджарите. Едно време те се учеха от нас ,сега ние трябва да се учим от тях- Поведение ,приоритети.

Не може да е вярно , ти как си представяш да режеш метал който преди това е бил в активната зона ????????!!!!!!!!!!!!!!!! Това трябва да е луд , доказателства имаш ли ??????????????

.....обаче ние сме супер "евроатлантици", докато унгарците са умерени скептици....... ха сега да оценим как ни "третират" .....абе марионетки......бъдеще на изпепелената колония, "сигурна" площадка за отан...... "умна" политика на изтриване от картата......

Планът Барбароса беше изготвен и реализиран от бившия шеф на НАТО Адолф Хойзингер. Та, те така.

луд за връзване си ,

А не бе,ще свалят гащи пред еврейския съюз като нашите плъхове!!! БРАВО!!!

ние затваряме, други - отварят ... или е просто кръговрат