Унгария получи руско ядрено гориво за АЕЦ "Пакш" по въздуха

Страната възнамерява да разшири централата с още два руски реактора от типа VVER, всеки от които е с мощност от 1,2 гигавата

Обратно в новината

Коментари - Унгария получи руско ядрено гориво за АЕЦ "Пакш" по въздуха | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето как другите страни работят за собствения си интерес.

Щото французи, японци и кой ли още не нямат ядрени централи ... без руско гориво. Като почнете да ги представяте руските стоки и суровини като безаналогови - сякаш нормалните държави са го окъсали без руски стоки и сякаш ние не помним и не знаем как беше.

50% от световното производство на ядрено гориво е руско, а 20% от американските централи се захранват с руско ядрено гориво .... така че, реактори може и други да произвеждат, но за гориво няма толкова доставчици. Преди да тролите, се информирайте ... но ядрена енергетика и трол ... космически кораб и маймуна.

Ей мъда, що говориш глупости бе?

Ми то нормалните доржави си имат и интереси а не като нас евроатлантически подлоги!!!

имат си интерес Унгарците

"50% от световното производство на ядрено гориво е руско" - ЛЪЖА! От 15 476 тона годишно в Света, раССия произвежда само 1200 тона! Това няма и 5%! ЗАПОМНЕТЕ! Всичко изречено от Путин, Лавров или техен интернет трол е ЛЪЖА! 100% ЛЪЖА!

До Тролетариат Вярно си проЗ трол! Не се спряхте да лъжете като разпрани руските мъстии!

Абе майорче я се скрии бе неграмотнико. Ти на работа не ходиш ли бе, американски хрантутник гнусен!

За жалост българите никога няма да имат такъв министър председател! Ние имаме миндили с подвити опашки.

Драскайте ,тролчета...Ама в АЕЦ има свежо гориво за още два планови ремонта . С гориво на американците не става - касетите имат по-къс експлотационен период , има съмнения за качеството на изработка , където са го пробвали в руски реактори винаги е имало някакъв проблем , включително и в нашата АЕЦ .Това разбира се минава тихомълком , без да се афишира , но усложнява работата на специалистите в АЕЦ изключително много.

https://www.mediapool.bg/diversifikatsiyata-na-yadreno-gorivo-e-slozhen-protses-news318109.html

Ние като много "хитри" сме във филма: "Докато правихте тези номера, самолета ви излетя" Е да де, от магистралата можеш да крадеш милиони на километър, ама за краденето от АЕЦ Тиквата не можа да "разработи" технология за 12 години. И сега ще чакаме Киро де Киро да "измисли" нещо по въпроса. Надай се х.йо на пияна жена.

никога не са използвани Сборки на Уестингхаус в руски централи ....само в украйнски и то безпроблеми ...в Южноукрайнската и Запорожката АЕЦ .....другата е Темелин и евентуакно на нашата ....а има ли алтернатива най-малкото ще накараме бастуните от ТВЕЛ да смъкнат цената ...

кой ти каза че Тиквата не е измислил как да стане ...та то в АЕЦ-а от 20 години са само схеми за всичко ....а при управлението на тукварите най-много и най-нагло

Проклетите унгарци не се научиха да лапкат негърския сладолед като нас.

Това е ярък пример какви способности има като противовъздушна отбрана хер фюрер зеленски. През крайна карат ядрено гориво за унгария.?!!! Слама УКРАИНЕ.

Боже,вземи си Киро простото и ни дай Орбан !

на 2 часа път със самолет може да имаш дори нещо по-добро - самият Путин.

2 планови ремонта? А руснаците ще ни дадат ли изобщо сертификат за ползване след тези два ремонта? Ако не - доставката на свежо гориво става безмислено. Или се лъжа?

те по-скоро се застраховат срещу натиск от ЕС за едни или други "реформи". Но това е временно. Орбан няма да е на власт за винаги.

Тъп си като гъз, малоумен трол - "то е доставено със самолет през въздушните пространства на Беларус, Полша и Словакия с тяхното знание и съгласие"

Абе гориво ще се намери,ама обучен персонал и инжинери ??? Бай Тошо ни купи за ПАВЕЦ Чаира , турбина на Тошиба, а нашите идиоти с пуска я хвърлиха на боклука .

Когато имаш истински държавник за лидер, той прави всичко възможно нродът и поверената му държава д просперира. Когато нямаш такъв, получаваш Бългрия ;)

послушанието на бибко Орбан се отплаща. Ето, даже много бързо стана. Ще има и още, за "назидание" на непослушния и омразен Запад. Сега ще си намерят и други слаби звена да ги къткат с показна цел. Но дали католическа ЕУнгария ще допусне да замени пронемския си стандарт с руски лади и жигулита? Гложди ме дълбоко съмнение. Вичо, как си, мой човек, кезечоколо? Йоно пот.....Ще видим, засега толкова, немтодом.

БРАВО ВРЕМЕ Е ЗА-ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Оставка на предателите от ПП. НАТО - ВЪН Проклет да е тази американска слуга,която ще ни вкара във война

Гаранция, че си от ваксаните шарани? По-голяма простотия не бях чел

Леле, колко са глупави маджарите. А на нас, умниците, същите блокове стоят и ръждясват, но си имаме екологични американски въглищни централи! Колко сме хитри и енергийно независими! Хората си имат лидер, на който му пука за държавата си и интересите и. Ние си имаме Бойко и Киро!

Не искам Орбан! Човекът си е унгарец и си обича страната! Искам някой като него, с неговото обкръжение и с власт, която да принуди корумпетата да си сядат на задниците и да работят за България, а не за себе си! Абсолютни смешници сме! Една магистрала 450 километра 50 години не можем да я направим! Много ми е тъжно да говоря така, защото не се смятам за нихилист. Но положението по горните етажи е трагично! Убеден съм, че ако хванеш всички от общински съветник нагоре и им зададе

... един път да цъкна погрешка и да не ми иска capcha .. . Та, ако ги хванеш на полиграфа и зададеш два прости въпроса - Бихте ли дали нерегламентирано възнаграждение на някой за собствена изгода и бихте ли взели такова, поне 80% ще отговорят с да!

......трагедията на държавата-марионетка...... от никъде нищо се не види, само обир на марионетната държава....