Украйна забрани всякакъв внос от Русия

Тя беше един от ключовите й търговски партньори преди войната с годишен внос на стойност около 6 милиарда долара

Обратно в новината

Коментари - Украйна забрани всякакъв внос от Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поради безумните санкции, тази година жестоко пострадаха 1,5 милиона годеници в Америка и Западна Европа, понеже няма да могат да си получат любимите годежни пръстенчета с диамантчета. Защото 29% от търгуваните диаманти в света (1,2 млн. унции) идват от Якутия, но сега те са под запрещение, а тези от Канада и Ботсвана са много скъпи. Този проблем янките го разрешиха относителн лесно и бързо, като приеха демагогски промени в законодателството, а имено: Руските диаманти, обработени и шлифовани в Индия, НЕ СА РУСКИ, понеже вече им е придадена значителна допълнителна принадена стойност и поради това вече могат да се продават легално в „обетования свят“, но на ДРУГА ЦЕНА! Кой мислите предложи и прокара през Конгреса тази законодателна промяна? Естествено тези, които тъгуват с въпросната стока и губят от намаляването на преодажбите ѝ - Е В Р Е И Т Е. За да успеят да направят това, сами преценете какво ВЛИЯТЕЛНО ЛОБИ ИМАТ ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА - демек навсякъде !!! А у нас: Може да слагаш гориво в колата си с капкомер, може да умираш от студ и глад, но до край бъди евригъзар!

Нищо руско ! Даже и Москвич няма да си купя . То водката е посока , Римската салата също , а всъщност освен петрол/гас аз не виждам какво точно потреблението би му липсвало от Русия Моля кажете ми от какво бихте имали нужда от Русия -освен от руските проститутки

Шебек я вземи се пообразовай малко и не пълни нета със спам. Това че не произвеждат тениски, слънчеви очила, дънки и маратонки нищо не значи. Във всичко останало Русия е №1.

Ама то без петрол, всичката тази шир потреба пак е невъзможна!

Как да ти кажа приятелю? Гледаш света от своята си камбанарийка, а тя явно е твърде ниска. Водка и салата. Друга не ти е нужно. Хората по света обаче ги интересуват и други неща. Например да пътуват бързо, и комфортно. Да, ама 90% от световния добив на титан идва от Русия. Няма руски титан, няма реактивни двигатели, няма модерни самолети. И не е само титана. От Русия идва над 60% от световното производство на алуминий. Половината менделеева таблица, тази част с редките метали които се използват все в засукани производства ги има в Русия. Защо си мислиш че американците са толкова загрижени за човешките права на хората в Русия?

Русия ще се разпадне на първоначалноте й държави които руснаците ги наричат провинций

Русия осигурява с доставки ключови индустрии по целият свят- от ядрени технологии и обогатяване на урани и плутон без които 75% от АЕЦ по света спират да работят, до строителството на кораби, автомобили, самолети и чипове.За продоволствие -храни и торове няма да говорим.

Присетиха се...

Ще спрат доставките и ще получават руски газ реверсивно от Германия, а в същото време ще плюят немците, че купуват газ от Русия.

Украйна не може да забранява нищо. Тя е една умряла, затънала държава с милиони напускащи я хора. Икономиката дето беше останала от СССР вече почти е разрушена. Суровинната и база Донбас вече е руска. За тях остава само кукуруза и сланината. След войната тя ще бъде забравена и изоставена от сегашните подстрекатели и ще разбере истината че сиренето е с пари. Кредитите на укрите са вече умопомрачителни, а за възстановяване да не говорим. Така че давай да видим от кого какво ще внасят. Най-изгодно ще им е да внасят въглища от америка. Те веднъж опитаха....

То виж първо в собствената ни родина положението какво е и тогава се присмивай …

Не не , няма по-откачен народ от украинците, да имат подарени земи от СССР, да получават даром нефт и газ и всичко и всичко и с такава ярост да са срещу всичко руско. Това не мога да си го обясня, това не е нормално. Все повече и повече започвам да вярвам в чипирането. Това не е нормално и не е човешко. Като гледам и с каква жестокост убиват и чужди и свои, на какви извращения подлагат хората и геноцид, колкото и да не ми се вярва стигам до извода че тези хора са в бяс и ги управлява самият Сатана.

Тъпчо , я виж и потърси информация и разбери ,че Украйна е много по стара държава от Русия . Когато е имало Украйна ,Русия е било нищо и след това свормират Москва -Русия Промити фенове на Костя Копейкин - неуки , необразовани и предимно купени цигански гласове , развяващи руски знамена

Ти си по-тъп. Имало е киевска Русия не Украйна.

Как ще спрат газа, нали ще стане война! В момента е само военна операция. Тук доста лъсва истината, че целия свят се е подготвил за този конфликт и сега действат по сценарий. НАТО какво са си мислили, че ще стане след 2014г и Майдана, да не би столицата Москва да бъде изместена на Изток и всички ще седнат на студена биричка с пържени картофки. Никога не е имало демокрация, просто прах в очите докато посеят и пожънат новия световен ред, ред с участието на новите технологии- сателити, GPS, 5G, смарт устройства, дигитални валути, тоталитаризъм тип Китай. Успех!

Украйна многократно се е отказвала от руски внос. Още от времето на Ющенко спираха газови доставки и внос на Ел. енергия и въглища, въпреки че ги получаваха на много ниски цени. Няколко месеца по-късно студът и гладът притискаха хохлите и те коленопреклонно се молеха доставките да бъдат възстановени. Тази игра е играна много пъти. Но хохълите вече се наиграха

То война, а тия щели да спрат доставките. Откачена работа. Все едно Робинзон Крузо да напише с огин на плажа на самотния остров- бойтот на помощта от юг, само от север ще приемам помощ. То помощ няма, той претенции имал.

горканчовци - те си мислят, че летящите от Русия към тях ракети са оформени под митнически режим "внос", ли?

Що не спрат и газта тия кретени?

Как ще спрат газа, нали ще стане война! В момента е само военна операция. Тук доста лъсва истината, че целия свят се е подготвил за този конфликт и сега действат по сценарий. НАТО какво са си мислили, че ще стане след 2014г и Майдана, да не би столицата Москва да бъде изместена на Изток и всички ще седнат на студена биричка с пържени картофки. Никога не е имало демокрация, просто прах в очите докато посеят и пожънат новия световен ред, ред с участието на новите технологии- сателити, GPS, 5G, смарт устройства, дигитални валути, тоталитаризъм тип Китай. Успех!

Бавно, полека но много сигурно уркаина се лишава от излаз на Черно море. Факт.

А газчица откъде?

Интересно. Ама Полша ще спре ли да купува РУСКИ газ през Германия и през щатите? Или тогава вече не руски? А Украйна ще спре ли да купува газ? Това е върха на лицемерието!

Ами и Полша само се изхвърля , но само в бъдеще време. Що веднага днес не затворят кранчето? Е да ама не им стиска , ще го направим ,но когато на нас ни е угодно. А иначе на думи са солидарни с всичко което Америка каже.

Ей това е да си правиш харакири, ама не са само те, Европа водена за носа от хамериканчията и тя си отива. Късметлии сме да глефаме залеза на стария континент и изгряването на новите сили - Русия и Китай. САЩ също си отива, но след още няколко годинки!

Големи я`йца! На руснаците им е, от единия крачол, та в другия.

Половината Украйна ще е свободна от нацизма. Те ще продължат да са в Русия и да имат Двойно по висок стандарт на живот. За укро нацистите...на кой му пука за тях освен на сриващите САЩ и давещите се в собствените си Санкции срещу Русия.. ЕС!

чакаме ви с вашите гривни,дето никой вече не ги ще.

И сега какво ще ядат украинците... любимото им сало беше руско, както и почти всечкото всинско дето го ядата, краставичките за мезе на първака и те идваха от Русия. Виж Зеленски спокойно може да се откаже от дъмбели руско производство с които се хвалеше че трупа мускули;)

ВРЕМЕ Е ЗА-ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Оставка на предателите от ПП. НАТО - ВЪН Проклет да е тази американска слуга,която ще ни вкара във война

Дрън - Дрън Копейкин!

Баси зурлата имаш ... много си грозен бе!

Да купуваме от руснаците и ще го продаваме на укрите на тройни цени ! Чиста печалба за нас, а укрите ще са доволни, че не внасят от Русия ! Да им помогнем да се отърват от руския внос !

Те пропищяха света да налагат санкции и много им се вързаха, а те чак сега обявяват, че щяли да спрат да търгуват с агресора. Няма такива лицемери.

Бюджетът на врага няма да получи тези средства и това ще намали неговия потенциал да финансира войната", подчерта министър Свидиренко Колко тъпо, така врагат има стоките, и може да ги продаде, да кажем на вътрешния или външния пазар, а укрите ще си гризат мъдете

По ми е интетесно какво става в Азовстайл :)

ми ко стаа.. укрофашагите от -азов, сич, цинторион , лун, уна, и др. фашаги ежедневно пълнят гащята с фъшкии и се крият като плъхове из дупки и мазета . ббаахаха

Азовстал ли? "Я родил - я убил"

Някакъв измислен нацист няма правото да се изказва от името на Украйна. Ще видим дали, къде и каква територия ще отпусне Русия за гето на оцелелите нацисти, където те ще имат възможността да купуват или не руски стоки. Досегашната експериментална държава Украйна показа пълна несъстоятелност по всички направления и ще бъде преформатирана според историческата истина и справедливост.

Постигнато с "любезното" съдействие на краварите!

На границите с европа, например с любимата Полша, и далеч от тръбата, въгледобивните басейни, атомните централи, степите и бреговете на Ч и Аз морета Амин

Какво плашите Русия със санкции при положение че има необятния китайски пазар?

Сега отиват към Харкiв окупаторите. 13 км дълъг конвой. Защо не ги ударят по въздуха украинците?

Щото няма вече живи азовски отрочета да джиткат байрактарчета :)

До трезво мислещите. Където и да видите фалшива руска пропаганда, веднага я докладвайте като такава. Facebook и Youtube веднага свалят публикациите. Засега е така в цивилизования Свят, скоро и у нас.

Тук ни залива укрофашистка пропаганда!

Нека кажат и колко изнасяха. Повече от половината им икономика преди 14 г. беше ориентирана за износ към Русия. Сега какво ще правят? Вноса ще е от братския ЕС, но къде ще си изнасят боклуците?

А парите от транзита на газ ще ги взимат ли ? Или и там ще спрат ... Залагам, че няма

хохлузърите както винаги лъжат. газчицата си върби ро тръбичките, и тръбичките да ви кажа са много яко пазени от тия същите лъжливи хохлузъри мизерни. спрете го ве, спретего тоа окупационен гАз, ама веднага го спрете. спрете вноса на руски горива и електроенергия през Белорусия ве хохлузъри спрете.. ббаахаха

Правилно. Ния ще ви храним. Богати хора сме.

Ще ги призная украинските нацики за мъже, ако спрат транзита на руска газ през Украйна.

Молчи трол. До вчера ревеше тук, че Байдън е изкуфял и че Матушката ти няма да нападне Украйна. Руските боклуци всичките сте еднакви!

Това е спец операция по всички правила на международното АМЕРИКАНСКО право, за освобождаването на Украйна от нацизма

Газ ли ще спрат да вземат от Русия ха ха

Украински коментар: - Докато руските военни правеха сапунк и боядисваха бордюри, украинските военни се учеха да воюват. Резултатът го видяхме - пълно и позорно отстъпление от Киев, Чернигов и Суми. Руснаците избягват пряк бой и гледат само отдалече да бомбардират с артилерия, ракети и авиация. Който е служив в българската армия на Радев и Янев знае и ще ме разбере, за какво говоря. От всички, които са служили 80-те, 70-те, 60-те съм чувал - че времето в БНА е било загубено време. Само от служили през 40-те не съм чувал такъв коментар.

Воювали украинските нацисти с мирното население на Донецк и Луганск и с водния канал и електрическата мрежа към Крим

Тогава няма за какво да риват, че на обучаваните по натовските стандарти воини им трябва помощ срещу метачи и бояджии

на кви години си та си си приказвал с такива дето били в казармата рез 40 г. на миналия век? И що не си бил в казарма?

Абе те всички спират вноса от Русия, обаче купуват през Германия пак руски газ. Явно американците ще се бият с Русия до последния украинец и докато Европа има пари. Ако Европа няма пари следващата цел ще стане най вероятно Китай.

Е пък Русия не каза "Ще нападна Украйна след 2 години. Давам ви срок да се приготвите за санкции." Русия влезе в Украйна като циганин в 4-часа през нощта, след като дълго и упорито твърдеше "Аз, бате, не крада!"

Моя грешка! Другия път ще ви дам точен ден и час :)

Аре бе, що не спре транзита на руски газ от който цоцка пет милиарда долара на година, да даде пример и да накаже агресора, демагози

Расия стана за смях, а през следващите 10 години ще се върнат 50 год назад в развитието си. Това и заслужава народ, който си избира КГБ управляващи отново и отново. Жалка работа.

Вие чухте ли някоя укра да каже - да, имаше зверства в Донбас, простете! Не, нали! При доказано зверски избити 15 000 мъже, жени и деца! Не, че казвам, че всичките укри са укрофашисти. Просто всички ги е страх от отмъщението на азовците. Но това не ги прави невинни! ВИНОВНИ СА!

Доказано от руската пропаганда:)

Тия жени и деца ги избиха бандитите на Моторола, Гиви, бурятските и якутските "доброволци", абхазците. Гледали сме как Моторола стреля гранати в ДНР в жилище квартал за кеф.

Нещастник,да беше гледал украинска телевизия преди 8 год.

И още нещо. Кой трепеше осем години Донбас, бе, хора??? С танкове и артилерия? А, сега, сърбайте каквото сте дробили!!! Абсолютни нацисти???

България разчита за отбраната си на военна техника на 60 - 70 години Придобиването на изтребители е изключително важно. Българската армия има нужда от ново въоръжение и техника. За да бъде модерна и на нивото на нашите съюзници, трябва да придобиваме техника и за сухопътните войски, и за военноморските сили. Гледаме да има баланс в придобиването. Това каза пред "Нова телевизия" заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов. "За нас като министерство първостепенна задача е малко по малко всичката техника, която е на ръба на физическите и моралните си възможности, да бъде заменена. Кога ще се случи е въпрос на средства и на добра организация", коментира той. По думите му България разчита за своята отбрана на военна техника на 60 - 70 години. "Най-модерните платформи са купувани в края на 80-те. Нашата задача е да модернизираме армията, за да е адекватна на настоящата ситуация", посочи Божилов.

Те на това разчитат русоробите. Уж защитават националния интерес, а всъщност ни искат слаби, за да не сме пречка за господарите им от изток.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш 2 млрд за 8 самолета в аванс след 5 години 3 млрд за 8 самолета в аванс след 10 години 3 млрд в аванс за зелен преход, дигитализация и върховенство на закона (уж) 3 млрд в аванс за 2022 за покриване на растящата инфлация тотално погиване на малък и среден бизнес едър бизнес в ръцете на инвеститори, които винаги са ба загуба и винаги могат да се изнесат масова безработица ...... Сметката: ще плаща твоя пра-пра внук

Предлагам 1) национализация на недвижими имоти на руснаци в БГ. 2) премахване на всички съветски паметници в БГ 3) затваряне на руското посолство в София 4) пълна лустрация 5) забрана на всички онлайн телевизии като СТВ 6) БСП- обявена за антибългарска партия 7) Възраждане - забранена 8) Атака - забранена 9) премахване на всички табели на руски по нашето Черно отиде 10) създаване на нови Натовски бази из цяла България

Не се приема!

Я имате думата, я не.

Скоро ще стане

Няма, няма :)

не предлагай нищо а си пий хапчета

А аз предлагам да отворим Белене и другите трудово възпитателни лагери и да осигурим присъствието на такива като теб там.И после да похапнем свинско-много е вкусно ,когато фуража е либерастки боклук.

Чета коментари от руснаци - "Смятахме, че само ОМОН, Росгвардия, вътрешни войски и кадирците са способни на безчинства, а то се оказа, че цялата ни армия са престъпници и диваци. Срам! Срам! Ужасно ме е срам."

Не риви :)

Боли ме Хоя за окрайната

Гледай други болежки да не те налегнат.

Я сподели, какви :)

Дупарата го боли :) Забравил вазелина при последното ходене в пасольството.

Например сифилис от украинка ???

А на мен дори ми е густо, майна :)

Цялата пропаднала гнусна, пропаднала и неграмотна сган на Копейкин по цял ден виси тука да хвали Путята и неговия пророк Кадиров.

А са бегай да сменяш памперса на Бай ти Дън :)

За съжаление Путин някак успя да убеди сам себе си, че е голям стратег, заобиколи се с хора, които доведоха тази заблуда до абсурд, като накараха и средния руснак да повярва в нея. Какво имахме преди войната? Дребни санкции, конфликт в Донбас, руски контрол върху обширни области от Донбас. Конфликтът в Донбас беше отшумяващ - след многото жертви от двете страни преди 6-8 години, в последните 2-3 години жертвите на военни действия там бяха по-малко от жертвите на автомобилни катастрофи в същият район. Русия си се разпореждаше в Донбас и Крим необезпокоявана, в самият Донбас жителите се бяха разделили според разбиранията си, а в останалата част от Украйна Донбас не се разглеждаше като някаква загуба, а напротив - като възможен изход от напрежението. Само месец-две след началото на войната Путин какво постигна? Руснак е мръсна дума, особено сред славяните и православните. За няколко поколения напред "руснак" за украинците ще означава това, което означава "фашист" за руснаците. Никакви изгледи украинци и руснаци да заживеят пак заедно и щастливо през следващите 50-60 години. Почти пълна изолация на Русия от всички що-годе нормални страни. Консолидация на НАТО, опашка за приемане на нови членове. Хиляди и хиляди убити и ранени руснаци и украинци. И това срещу какво? Срещу Донбас, който така или иначе си беше руски на практика? Срещу няколко града, няколко находища на газ и други суровини, от които руснаците така или иначе имат практически безкрайни количества? Някой може ли да ми каже за какво кремълските обитатели причиниха толкова страдание на братята си, на себе си, но и на следващите няколко поколения руснаци?! Егати "стратега", дето съсипа половин държава, причини поголовна смърт за чужди и за свои, отврати всички от руснаците и накрая имаше два-три града в повече - нещо, което всеки политик с ресурсите на Русия можеше да осигури някак и без един изстрел.

Каква стратегия пък толкова е нужна? Изтрепват азовците и си взимат републиките! Това е толкоз просто и логично!

Русийката се превръща бързо в Северна Корея. Със Запада шега на бива.

Ха ха ха ха :)

Северна Корея е изкована по модел на СССР-Русия. Просто Русия се връща в естественото си състояние след краткото лирично отклонение, в което я вкара Горбачов с неговите перестройки и гласност.

Те са си за бъзик

Путлеровите тролове леят помия и в неделя. Скоро гнусната путия ще се разпадне и ще останат без работа:)))

Колко да е скоро :)

Ако Путин нападне България в никакъв случай не пишете на къщата си, автомобила си, бомбоубежещитето си: 1. ДЕЦА 2. ХОРА 3. БРАТУШКИ 4. ДОБРЕ ДОШЛИ и друг привестващи и отличителни знаци, защото веднага ви гарантират, че ще бъдете маркирани за цел за руската Авиация, Ракетни и Въздушно-космически войски и кадировските шпицкоманди и мародери. :)

Ние българите ще посрещнем братушките с хляб и сол, за трети път

По-добре с презерватив и вазелин, мито и обръснато дупе. :)

Ти гледай да не те посрещнат в шесто РУ. Без хляб със сол.

Въпрос на време е процес в Хага да определи нахлуването на русия като геноцид. От там и всички произлизащи забрани за възхвала путиновия режим. Така нашите русороби само по пощата ще могат да си препращат душевните терзания.

Не виждам причина за това. Спец.операция на Русия е по всички правила на международното АМЕРИКАНСКО право.

Айде да дойде това време, до тогава да не коментираме неща които не са ни ясни…