Удължават срока за изготвяне на технически паспорти на сградите до 2024 г.

Предвижда се също и създаване на специален фонд, финансиран със средства от държавния бюджет, който да подпомогне процеса

Обратно в новината

Коментари - Удължават срока за изготвяне на технически паспорти на сградите до 2024 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редно е поне където държавата е строила да си оправи бакиите! Ние сме си платили с апартаментчетата и паспортите, къде са?

ДОСТАТЪЧНО Е ДА СЕ ПРАВЯТ ПАСПОРТИ НА ЖИЛИЩА КОИТО СМЕНЯТ СВОЯТА СОБСТВЕНОСТ. ТАКА В РАМКИТЕ НА 20 ГОДИНИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ БЕЗБОЛЕЗНЕНО ! ГЕРБ ОТНОВО НЯМАТ ВИЖДАНЕ ПО ВЪПРОСА.

Голямо притеснение бе . Днес съм решил да се наспа .

голямото количество собственост на недвижими имоти в България и искат да стане като у тях - всички под наем. Целта е да се отнеме тая собственост, в голяма степен от празни апартаменти. Послушните плужеци на високи постове вече действат под диктовка на великия ЕС.

А и условията за тези паспорти са безумни. Едно от тях е, че трябва да представя фактури за потребление на ел.енергия три години назад. Представям си какви опашки ще има пред енергото и пред други такива. А дали ще ни ги дават безплатно? Умряла работа на калинки от всички цветове!

TL;DR

тази леля с фолк прическата не се вози в джипа...изглежда е там за парлама. Нанков обаче като гледам как се е ушил явно редовно дели стековете с ББ.

Тази патица още ли не е разбрала ,че половината от новото строителство е незаконно,без Акт 16 , без разрешения за ползване ,без редовен ток и вода,без улици и тротоари около незаконните сгради ? Какви паспорти те гонят бе,глупава жено ? Първо има редица други неща , които трябва да се случат.Напълване на затворите с неизправните и бандитски строители,привеждане на незавършените сгради в завършено състояние от държавата и уреждане на всички инфраструктурни и регулационни въпроси по едни начин от един субект , така че да има съгласуваност.

Абе дайте им парите на фирмаджиите с паспортизирането и да се свършва, ясно е че от хората трудно ще ги вземете. Как да не му дам на някой пумияр 500 лв. за да ми обясни ше сградата ми е със стоманобетонна конструкция. Особенно новите сгради имат по едно ремарке документи, проекти, разрешения, декларации и т.н. и сега ще ги обследват, смешници.

Единствено отмяна на тази наредба ще е репение на проблема. Отлагане за 2,3,5,15 год не е решение а отлагане на справедливо недоволство за една безмислена бумага

Това е най добрия коментар.БРАВО!!!!!!

Всяка сграда си има подробна строителна документация. Сега тия искат тази документация да се препише срещу възнаграждение на група хоботи и да се смята за паспорт на сградата. И то при условие че се пази на няколко места!? Вместо служебно общините да си я правят , те искат хората да плащат за нещо, което не им трябва. Напълно бюрократичен грабеж, за който Борисов също нищо не знае, понеже е прост и ние сме прости. Ама защо да ви ръси кинти целия народ? Това е чиста измама с цел обедняване на хората. ТОВА Е КОРУПЦИЯТА, НО НИКОЙ НЕ ИСКА ТОВА ДА СПРЕ! НЕЩО КАТО СИНЯ ЗОНА В СТРОИТЕЛСТВОТО.

Абе , гума , трябва да уточниш че всяка сграда по принцип трябва да има подробна строителна документация.Защото реалността е различна, както би следвало да знаеш

А бутката убиец на Фандъкова дали е имала технически паспорт

Не разбирам как така искат да наложат закон със задна дата. Завареното положение къде изчезна за сгради преди 2007 г

Ха да ви е честит ЕС! Очаквайте данъци до дупка и регулации безчет от капути, които дори и не сте и избирали! Иначе плачете за субсидиите си, само че да знаете, че който дава, двойно взема! Модерна форма на комунизъм, която ни радва като по онова време, само че тогава поне се произвеждаше нещо ...

Пак копираме , ама не точно и нито се разбира и нито се приема от хората това поредно безумие . В САЩ , КОГАТО едно жилище СМЕНЯ собственика си ! идва строителен инспектор , който проверява всички системи , конструкцията , безопасноста и издава документ “за безопасност” валиден за следващия : собственик, ползвател, наемател ! От какъв зор трябва да се прави това за всички жилища в БГ ? Да се снимаме с него ? И ако техническите норми и изисквания се проченят в следващите 10-20-30 г какво правим тогава ? “Ваксинираме се “ всяка година ? Стига глупости !

Браво ! Разумна стъпка в правилната посока . До към 2030 година естествения саморазпад на панелките напълно ще обезмисли паспортизацията . И за да няма изненадани , редно е още сега да се създаде държавен фонд , който ще финансира масовото им премахване .

Те сега затова премахват хората, за да няма проблем с панелките ...

Като попрочетох коментарите се вижда, че почти всички коментари са на червени тролове, а не са прочели сигурно как това е създадено през 2006 година, когато нямаше ГЕРБ. Не трябваше да е задължителен техническия паспорт за старите сгради, а само за новопостроените. При управлението на БСП е прието това и Нинова да отговаря защо го направиха така, вместо да подлъгва пак, че трябвало да се направи безплатно. Ами нали "безплатното" ще се плати пак от данъците ни. Ето това е цинизма на цоциалистите- те забъркаха кашата, а друг бил виновен, че не я оправил 11 години. Защо не я оправи правителството на Орешарски? Ами защото не му е пукало за народа. Та наистина добре мислете дали трябва да допускате коалицията БСП/ДПС пак до власт.

Боже каква пача, пък на министерски пост!...

Направих ФБ група за БОЙКОТ на този идиотизъм. Постнах линка. Който иска - да се присъедини. Съединението прави силата! https://www.facebook.com/groups/836460746933196

Защо просто не се откажете от тия тъпотии. Спрете да се бъркате в живота на хората най-накрая. През 1944г. народа ви каза да се омитате, не да се прикривате под нови форми.Фашистите могат да бъдат различни видове и разцветки, мразим ги еднакво. Крайно време е да се яви политическа сила, коята да обещае че НЯМА ДА ЗАДЪЛЖАВА ХОРАТА никога с нищо.Я законодателството е обрасло ужасно с боклуци и трябва ад ес съкрати на 95%. Имаме нужда само от кратък наказателен кодекс и 3-4 стопански закона, всичко друго на боклука моля.

Питай другарката си корнела кой беше на власт през 2006 г., когато е направена тази глупост задължителна и за старите сгради. Като ти гледам елементарното мислене съм сигурен, че си от наследниците на тая вредна партия, заграбила властта през 1944 г. Още не може да се оправи България от такива неграмотници с петолъчки в главата.

Прокарват абсурден рекетьорски закон, по време на финансова криза и потенциална рецесия на така или иначе мизерстващия народ и сега ох бага ми тези добродетели ни дават реверанс 4г. Хахахах скрийте се някъде. Искат безразличниците да си платят и после да разделят обществото.

Кое го налага този "технически паспорт" или по-скоро КОЙ? Скапаните фашаги от ГЕРБ и СДС са свикнали да не мислят и да изпълняват безпрекословно заповедите на "началниците". Европейската свинщина започна да надхвърля границите на допустимото и измъква и последната собственост на българите от ръцете им.

Този закон го направиха твоите дрОгари бсп и дпс през 2006 г.

За една мутра най-важното нещо е БУХАЛКАТА. Разбира се, когато е на улицата. А когато е на власт - БУХАЛКИТЕ на Мутрата са всички контролни органи в държавата - МВР, ДАНС, прокуратура, КПКОНПИ, ДНСК и всякакви други агенции, комисии, министерства и каквото още се сетите - всички на пряко и единствено подчинение на бойко. При бойко няма правила, няма закони. Думата на Мутрата бойко е закон за всички назначени "калинки" в държавната администрация.

Румънците как направиха? Чаушеску и жена му до стената. Иди ги стигни сега. Не че ми харесват особено, но те вървят напред и нагоре, а нас Някой ни движи назад и надолу.

Стига с тези паспорти бе изедници.

Как така стига, ти за какво мислиш че лихвените проценти в ЕС са толкова ниски? В момента става лов на морони с недвижими имоти, щото са недвижими и ... облагаеми до дупка по различни канали. На юрналите се честито! Дрането на кожи тепърва започва ... Чакайте само да видите новите данъци общ доход и т.н. след короната ...

Вие си знаете!

Защо просто не се откажете от тия тъпотии. Спрете да се бъркате в живота на хората най-накрая. През 1989г. народа ви каза да се омитате, не да се прикривате под нови форми.Комунистите могат да бъдат различни видове и разцветки, мразим ги еднакво. Крайно време е да се яви политическа сила, коята да обещае че НЯМА ДА ЗАДЪЛЖАВА ХОРАТА никога с нищо.Я законодателството е обрасло ужасно с боклуци и трябва ад ес съкрати на 95%. Имаме нужда само от кратък наказателен кодекс и 3-4 стопански закона, всичко друго на боклука моля.

Кое го налага този "технически паспорт" или по-скоро КОЙ? Скапаните комуняги от ГЕРБ и БСП са свикнали да не мислят и да изпълняват безпрекословно заповедите на "началниците". Европейската свинщина започна да надхвърля границите на допустимото и измъква и последната собственост на българите от ръцете им.

Докато държавата и общините не изготвят паспорти на своите сгради да не се говори за такива на гражданите.

И всички фирми за своите обекти също..

В България законите се правят от държавни хрантутници в интерес на чиновници администратори и олигарси, тук е опасно да си обикновен човек с дребен бизнес, най доходното е да си политик или държавен чиновник /извадка от форум/.

В българия законите се правят от държавни хрантутници в интерес на чиновници администратори и олигарси, тук е опасно да си обикновен човек с дребен бизнес, най доходното е да си политик или държавен чиновник /извадка от форум/.

Технически паспорт за една сграда въобще не е задължение на собствениците на сградата!!! Всички необходими документи и данни се съдържат в проектната документация и в актовете за приемането и акт15 и акт16. Те се съхраняват в общините и въз основа на тях се събират и данъците за сградите. Тези данъци явно не се ползват по предназначение ,а общините ако не са си опазили документите би следвало да се на меси прокуратурата и съда. Очевидно е че има организирана престъпна група от политици и депутати ,които чрез злоупотреба с власт се опитват да прехвърлят изкуствено създаден проблем от тях като финансово и законово задължение на собствениците на имотите. Очевидно е че няма държава ,а живеем в абсурдистан в който няма компетентни институции. Другия месец малоумниците пак ще се наредят на опашка да гласуват и изберат същите разбойници от които сега се оплакват без въобще да осъзнават че всички партии в парламента са участвали в приемането на този безумен рекет и участват във углавно престъпление. На нито един собственик на имот този технически паспорт не му трябва. Трябва им на разбойниците за да зъбира пари и за него и привидно рекета да изглежда законен. Паспорта с нищо не допринася за състоянието на сградата.

100+

От 25 години еб.......... майката на строителното предприемачество. По тъпи и пречещи на строителното предприемачеството от брокера Плевнелиев, партийната адвокатка Павлова и тази случайна сбъркана женица за министри на строителството /регионалното развитие/ няма. При някакво предприемане се набъркват няколко министерства и куп ненужни административни пречки. Инвеститора е никой. Кмета е никой. Паспорта за къщата ми на село да си го заврат .....Скица виза и опис на имота в кадастъра. Нотариален акт ако трябва. Това е всичко.

се не е засилил да ходи по света и паспорт му не требва.. на който му требва да си го плати , стига сте ни бъркали в джоба за вашите мераци дебилчета, че ще ви бръкнем един път ама на друго место с чадъра и ще го отворя, ако ако не се кротнете с дебилщините си!

И до 67-ма да го удължите все ми е тая1

сикмата.? Ало , оти си не идешу врачАнско.

Чудя се как още има хора да вярват, че ако не е ГЕРБ на власт то БСП или пък някоя друга от активните в момента партии ще оправят нещата. Всички са едни и същи, преди избори обещават на поразия, а след това забрвят какво са обещали. Ето и сега Нинова обяснява как ГЕРБ 11 години нищо не били направили по темата. Ами БСП, НДСВ и ДПС какво направиха по тази тема? Нали те са я приели тази недоносена наредба през 2006 г. по време на управлението на тяхната тройна коалиция с премиер Сергей Станишев. Какво направиха 3 години тия партии след като приеха тая наредба - от 2006 до есента на 2009 г.? Какво точно направиха освен да си дръгнат макарите и да се надпреварват да крадат. А сега, вижте ни колко сме активни 3 седмици преди изборите. Ами къде бяхте през 2013 и 2014, нали тогава пк вие управлявахте чрез правителството на Пламен Орешарски? Всички са едни и същи мързеливи и крадливи толупи, които се активизират само по проекти, където може да се краде. Всичко друго им е безразлично.

За да могат да организират добре измамата...ГРАБ на власт...

Скоро ще ги сертифицират в Софийския централен затвор при бай Ставри))))))))))))

Тази далавера замислена от герб и БСП ще бъде разследвана. Най-напред трябва да се се започне с извършеното саниране на сгради за милиарди лева европейско и българско финансиране без да има такива паспорти. Ще има обвиняеми, следствие, съд и затвор!

Аз няма да дам пари за това, идиоти

Петя,ти вече приличаш на мумия.Тия пари ви ебаха майката.

Тази прилича на смачкана топка ! Усети се , като днес Корнелия обеща безплатни паспорти за зградите ! Когато им разкрият Далаверките на ГЕРБ , почват да се снишават и старите смачкани чанти !

"Както държавата можа да планира и изхарчи близо 4 млрд. лева за саниране на ограничен брой жилища, така би трябвало сега да отдели средства, за да направи цялата тази програма по обследване и издаване на технически паспорти" Много точно казано. Лошото е, че пак пълним чекмеджета...

‘Що не вземат да ми паспортизират и ЧЛЕН-кореспондента ?! На БАН !!!!

Педерастията в държавата се разраства - но се отлага до 2024

И колко ХИТРО го измислиха до 2024-та - Точно когато изтича мандата , а те вече ще са съсипали държавата и и м е през .........!!!! После се оправяйте както можете !!!

Не разбирам какво налага издаването на т.нар. Технически Паспорт??? С какво подобен документ ще помогне? Каква ще е ползата от подобен документ? Ако някой купува жилище и поиска този паспорт то това означава ли, че написаното вътре ще отговаря на действителното състояние? А ако не отговаря то кой носи отговорност? Изобщо КАКВА ПОЛЗАТА от цялото упражнение????

Хайде да Ви е честито новото заемче от 300 млн. - Явно има още място в чекмеджето ако не е купил ново , което е празно !! Този мерак за власт явно му струва доста парички ?!

бъдат свалени от власт на 04 04 2021 Аврамката ще получи много обвинения от съда!Едното от обвиненията ще бъде за язовир Студена!