17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Физиономията й на тази казва всичко и ясно показва що за стока е.

2 лева не бих ви дал, защото сте представители на олигархична прослойка ръководена от диктатор и се къпете в пари, докато хората се трепят за мизерно заплащане.

БИТИЯ БИТ,ВТОРАТА ЧАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА...

А това работодателите ще го включат и без договор със минимално заплащане в цяла Европа се стремят да намалят работните часове а в нас като по голяма демокрация ще увеличаваме

Аз си ги върнах обратно в НОИ в понеделник..

Преди няколко дни тази особа беше попитана защо се е отнесла пренебрежително към новината от Румъния за вдигане на пeнcиитe c 40%. Рaзгoвoрът пoмeжду им бe излъчeн в прeдaвaнeтo ''EврoДикoФ'' пo ТВ Eврoкoм. ''Тe oщe нe ca гo нaпрaвили, нeкa първo ce рeaлизирa. Cлeд тoвa щe видим дaли e дoбрo или нe. Нeкa нe cрaвнявaмe Бългaрия caмo c тaкивa пaрaмeтри, 40%, 20%." - арогантно отговори тази. Преди ни оспиваха колко зле са гърците, а сега колко недалновидни са румънците! В края на краищата така наречения СОЛИДАРЕН принцип в пенсионната и здравната системи е всъщност "свинско със зеле". Едни тунеядци преяждат на гърба на работещите бедни и наивни. Според внушенията й пенсията било заместващ доход според ПРИНОСА на песионера. А реално именно тези, които ограбиха народа, съсипаха работещи предприятия и системи и провеждат десетки години геноцидна политика, пса си подсигурили да взимат и най-високи пенсии. И в двете системи, здравна и социална, тази циничка участва най-активно за установяване на въпиюща несправедливост и много добре си осребри това си участие с два апартамента, земя покрай голф-игрищата във Варненско и банкови влогове по няколкостотин бона. Всичко е точно!

Затова най-голяма : най-малка пенсия = 3:1. Това е опитът на Германия.

Промени в закона за соц. осигуряване е действие на закон с обратна дата!!! Пенсионирането трябва да става по закона, такъв какъвто е в първия ти работен ден!!! Т.е. взимаш информирано решение, дали да се осигуряваш според този закон или не! А не за 35 години стаж, да го променят 10 пъти и да изядеш дървото.

Интересно, за каква лична отговорност говори въпросната женица (в друг сайт й четох бръщолевенията, че трябва ние да носим лична отговорност за пенсиите си)?! Та, нали от 2002 г. ни ЗАДЪЛЖИХА да се осигуряваме в УПФ с определената по ЗАКОН вноска от 2% тогава (сега 5%)! Та, нали именно в ЗАКОНА (КСО) определиха възрастта на тези хора - т. е. всички родени след 1959 г.! Къде е тук моята отговорност за несбъднатия проект, заложен от ДЪРЖАВАТА и даден за управление на частните фондове (които, държа да отбележа, винаги са действали според ЗАКОНА). Имахме ли ние правото да кажем, че не искаме да се осигуряваме допълнително в УПФ? НЯМАХМЕ!!! Даже ни разпределяха служебно на лотариен принцип, ако случайно не сме се възползвали от задължението да си изберем фонд! За какво говори тази семпла, месечинеста селска тьотка?! Разбира ли тя от ресора, който са й дали да управлява, или е поредната калинка-любовница на някой застарял чичка с пари и власт? Един човек само по физиономията мога да го разпозная дали е интелигентен с висок интелект, или е плоскочело приспособяващо се плазмотично същество. Въпросната определено е ЕнтелектОалка и е с образУвание - като всички в герберското правителство!

Коментара ви обобщава кражбите на Олигархията . Само искам да допълня - на тези 5% вноска по Закон се удържа 5%такса , от 4 години я намалиха на 3,75% . И да подчертая - Тези Фондове са собственост на Български Олигарси - Ковачки е собственик на едни фонд , другите 6 са собственост на Партиици .

Да, прав сте за таксите, но пак казвам, че те са определени в ЗАКОНА, т.е. дружествата, управляващи песионните фондове, не са си ги определили сами, а ги взимат според ЗАКОНА. Е, да, биха могли да бъдат алтруистични и да работят с нулева такса, т.е. да са с идеална цел. Но не са, защото пак по ЗАКОН са АД-та, които предвиждат да работят за печалба. И аз като бивш редови служител на заплата от 300 лв. (през далечната 2000 г.) нямаше да се съглася да работя за О лева по 12-14 часа на ден. И мога съвсем отговорно да твърдя, че дружествата си изпълняват най-съвестно всичко, предписано им от ЗАКОНА. Макар вече отдавна да не работя там, все още ги следя чрез данните на КФН какво правят и съм достатъчно грамотен, за да виждам кой всъщност иска да прилапа парите от УПФ-та. Ако на някого не е ясно, ще го кажа ясно - ПРАВИТЕЛСТВОТО! Аз имам пари в УПФ и макар изобщо да не са достатъчни за т. нар. втора пенсия, не искам да ги прехвърлям на НОИ. Ако нещо стане с мен, децата ми веднага ще наследят натрупаната сума в УПФ и ще имат няколко хиляди накуп. Като ги прехвърля в НОИ и утре се гътна и ако децата ми са вече пълнолетни, ще видят от умрял писмо. Ако ли пък са непълнолетни, ще получват някаква мижава сумичка от по 100-ина лева +-. С две думи, който има жълти стотинки в УПФ-то, да се мести в НОИ - няма какво толкова да го мисли. Но който има нещо по-голямо там като натрупвания, да не бърза толкова да ги подарява на боковата шайка или на кяото и да дойде след това. Относно фонда на Ковачки - ами да му мислят тези, които са решили да си дадат парите на Ковачки. Аз моите съм ги сложил на име, международно познато. Това е като д си избереш правителство - може да заложиш на Бойко и да си имаш после оправдание, че нищо хубаво не става в тази държава, а може и на някой друг дебил да заложиш - няма проблем. Все пак залагането на дебили се е превърнало в национален спорт за българина.

Това ако не е признание от страна на синдикатите, че така наречените пенсионни фондове всъщност са кухи пирамиди здраве му кажи.

Хич даже не са кухи! Я виж колко милиарда има в тях! Обаче са апетитна хапка и всяко лакомо правителство иска да ги дръпне, за да покрие временно дефицита в НОИ и да остане още на власт. Поинересувайте се как започна реформата, кой я наложи, какво искаха фондовете да се направи, за да не се стига до това положение сега. Защото беше ясно, че с мижавата вноска, която се заделя за втора пенсия, няма как да имаш достатъчно пари за нормална пенсия. И кой е виновен за това?! Ще ви кажа - държавата, а не фондовете! Никой не е откраднал и една стотинка от фондовете - парите са си там, но просто не са достатъчно, а не са достатъчно, защото недостатъчно е внесено! И аз имам вече 10 години една спестовна банкова сметка с 27 лева в нея и всеки път като ми дойде извлечението псувам банката, че на са станали 270 000. А тя ми вика, че не съм бил внасял нищо през годините! Как нищо, бе?! 27 лева малко ли ви бяха, та за 10 години нищо не можахте да направите с тях?! Крадци, некадърници и пр. епитети им пращам, ама това е положението!

сравни доходът им с инвестиционните фондове Сравни доходността им с борсовите индекси. Разликата е кражбата от твоя джоб. Защо ги защитаваш, да не би да те хранят?

това е сюедващата бомба на герб! това е масов натиск срещу хората да си прехвърлят ДОБРОВОЛНО ФОНДА КЪМ НОИ!!!! за да има пари за близките 3 г, после кучет ни яли! в Полша 2008 всички частни фондове доброволно поскаха да ги национализират защото са измама. ГЕРБ проспаха и тази криза!!! да се махат !!!

В Чехия прекратиха измишльотината втори стълб. Дори Чили се провалиха в частните пенсии.

Отгде ги изравя такива гадини бОко, бе!?!

Това е умишлено тласкане към сивата икономика.Когато законово парите не са защитени по - добре изобщо да не се дават нито на фондове,нито на държавата,която не може да ги гарантира. Работиш - пестиш и толкоз. Аз не внасям за пенсии, не се знае дали ще доживея, а и каква полза? Нали гледам участта на родителите си - цял живот работили като волове, сега - 220 лева?Е?

то сивата икономика е единствената работеща икономика в България. Дори държавата осигурява служителите си на минималната заплата!

И аз имам един такъв "родител" (не точно мой, но в кръга на семейството) - докато работеше взимаше доста добри пари, но искаше да го водят на минимална, за да плаща минимум осигуровки. Непрекъснато пееше мантрата, че няма да доживее до пенсия и че даже и да доживее - това пенсия ли било? Е, доживя (да е жив и здрав)! Но кой мислите му доплаща още една "мизерна" пенсия отгоре?! Познайте от три пъти - този, който през цялото време му повтаряше да се осигурява на пълната си заплата. Сега, моето семейство и моето дете е в недоимък и със затегнат колан до последна дупка, за да може старият вече всезнаещ родител да се чувства комфортно и че не е забравен и изоставен. Едни 400 лева всеки месец изхвърчат към вечно псуващия държавата "родител", вместо с тях да си покривам наем на квартирата. Ама, нали?! Пак казвам, да е жив и здрав да си ги харчи, само да не се разболява! Даже и до Гърция успява да отскочи от време на време, докато моето семейство си "почива" в големия град вече трета година! И на човека не му прави впечатление, че като дойде у нас, че хладилмикът е почти празен всеки път. Че и кусури намира на манджата - защо все с картофи и ориз сме го гощавали. Къде били мръвките? За да излезна от положение му обяснявам, че сме почти вегетарианци и че неси падаме много по месото, което няма нищо общо с истината. И на нас ни се яде месо, но ..."родителят" е по-важен в случая и никой не смее да му каже да бъде поне малко благодарен и по-тактичен. Не че, ако му го кажем в прав текст, ще разбере и ще се промени, де.

"Според сегашната методика бъдещите пенсионери ще получават с 20% по-ниска пенсия от НОИ, заради възможността да получават втора такава от частен пенсионен фонд." Ей не се накрадоха тези в НОИ. Те нормална пенсия не дават, че и я намаляват с 1/5 за това че си се осигурявал и в друг фонд. Тенденцията е всички 3 категория да получават минималната пенсия независимо от осигуровките. Трябва да има пари за депутатските и министерските пенсии след един мандат, независимо от стажа и възрастта както е по закон сега. щщд

Трябва да се намалят депутатските и министерските пенсии или бройката или и двете. Изборът е наш!

Защо ?