Турция се кани да захранва с природен газ Балканите през България

Енергийният министър Фатих Дьонмез каза, че двете страни ще възродят Трансбалканския газопровод, през който Анкара получаваше руски газ през Украйна, Румъния и България

Обратно в новината

Коментари - Турция се кани да захранва с природен газ Балканите през България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ще го направи, Ердоган не е глупак като нашите управници.

Като получава газ от 25 страни,но се целуват с Путин който им пусна турски поток,а и газов хъб ще им направи! А ние сами се наебахме за кеф на САЩ и ЕС.

Нормално, преди газта минаваше през Украйна, сега минава през Турция. Украйна загуби, Турция спечели от това и от Турски поток.

А можеше да бъдем ние!

Много важно е да изключим Австрия от доставките от Турция и в Истанбул да се направи втора борса за газ, която да конкурира холандската! И ще видим дали няма да ни задължат да влезнем в шенгеня... Мошениците са търгаши и като им покажеш дебелото на тоягата клякат.

Санкциите на ЕС удариха сериозно Русия: Доставките на суров петрол се сринаха Транспортът по море вече отнема 31 дни, а не 7 Доставките на руски суров петрол се понижават до най-ниското си ниво за 2022 г. през последните четири седмици на годината, тъй като санкциите ограничиха износа на Москва. Обемите, предназначени за Китай, Индия и Турция, които се превърнаха в спасителен пояс за руските доставки, изместени от Европа, отбелязват трети пореден спад, съобщава Bloomberg. Общите морски потоци в страната намаляват със 117 хиляди барела на ден до 2,615 милиона барела на средна база за четирите седмици. Обемите също намаляват на седмична база, въпреки че се възстановяват от спада в средата на месеца, който беше свързан с климатичните условия. Притоците към хазната на Кремъл намаляват на фона на комбинация от санкции на страните от Г-7 и Европейския съюз, предназначени да накажат президента Владимир Путин за нахлуването в Украйна през февруари миналата година. Забраната на ЕС, която влезе в сила на 5 декември, затвори най-близкия петролен пазар на Москва, който пое приблизително половината от руския морски износ в началото на годината. С изключение на малък обем, доставен за България, морските потоци руски суров петрол към блока спряха изцяло, както беше планирано. Забраната доведе до много по-дълги пътувания - доставките отнемат средно 31 дни от балтийските пристанища до Индия, в сравнение със само седем дни от същите терминали до Ротердам. Това оказва по-голям натиск върху намаляващия флот от кораби, чиито собственици са склонни да превозват руски товари.

Там вече е США и го задръсти.