Турската лира удари дъното- доларът вече струва почти 5 лири

Причината е в паниката на пазарите след последните изявления на президента Ердоган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не звучи добре:велика Турция която размахваше пръст на цяла Европа.И тенденцията се запазва.Което показва че когато кучето рие си хвърля кал на гърба.

ИМА ВРЕМЕ АМИ ДО 3000 ПРОЦЕНТА КАК МИСЛИТЕ

И тия само обещават. Ама как ще гръмне... Че и едновременно даже! И в Рашата и в султаната!

Продължава спадЪТ... = СпадЪТ продължава. Много ли е трудно да се запомни, че не мястото в изречението определя дали една дума е подлог или допълнение?

cheeseus

В същото изречение има още две грешки: 1. "рекортно ниско равнище" и 2. "4.9767 лири" (десетичният знак в българския език е запетаята). Неграмотници, сър.

Това са дира - едни некадърници, на които име се плаща да славят др. Путин и олигархично-коруппционният му модел.

путин е лично отговорен за кенеф.бг

Нема да се плашите, пътят надолу отначало е бавен, но с всеки изминат ден скоростта на обезценка ще расте, докато накрая лирата просто ще полети! После, като се приземи, едни други хора идват начело на държавата! Но има време до тогава ...

Следете курса лирата сега и по нова година - ще откриете фрапиращи разлики.

ще ще ще ще

Простотии и лъжи съм пишел, а? :) Чифт джапанки, произведени в Турция, допреди девалвацията струваха (през евро-то) 1 лев. Сега в България вносителите купуват чифт джапанки за 34 стотинки :)) И купуват като луди, че даже и реекспорт правят!

значи турчина е на далавера щото не печели по 1 лев, на джапанки ,а по 34 стотинки. Трябва да направи 3 джапанки, вместо 1 за да си изкара парите. Абе руска му "мисъл" :))) а тези 3 джапанки имат по-малко материали от 1 джапанка. По-малко производствена сила и на по-малко хора се плаща за тях? Печалбата е по-голяма щото вместо да печели по стотинки, той губи само 1 стотинка :))) абе смешкооооо... стой си в землянката и не давай акъл за икономика.

Да, на далавера е, защото количеството влияе на себестойността. Да не говорим, че става дума само за външния пазар, а на вътрешния промяна - няма!!

Като цяло поевтиняването на една валута се разглежда като плюс за износа на тази държава. Разбира се, нещата се усложняват ако материалите са внос. Немам опит в правенето на джапанки но ако не си внасят материала за тях, може и да са по добре сега. А това за което евро-негъра говори се казва економис оф скейл (на български може би Икономика на Мащаба?), което обаче си има границите.

абе Горд Путинолизец... ти си ненормален бе. Нали за да направиш 3 джапанки ти трябва 300 грама суровина, вместо 100 грама за една. Нали ти трябва 30 мин работа, вместо 10. Нали ти трябва 300 вата ток вместо 100. Те без пари ли са? Нали ти трябват 3 тира вместо 1. С тази руска "икономика" си затрихте държавата. НЯМА СТРАНА КОЯТО ДА ИСКА ВАЛУТАТА И ДА СЕ СРИВА !!!! Дору каПутин се бори със зъби и нокти да си повиши себестойността на валутата Нямало промяна на вътрешния пазар... значи няма разлика дали ще внесе 6000 овце или 2000 овце (щото в крайна сметка храната е са конвертируеми пари, а не с тапети) с които да нахрани хората си. Те ще ядът 3х по-малко и ще са доволни, така ли? Какво да обяснявам на тъп путлераст...

Китайците си девалвираха юанът с 0,3% и говедата ореваха света. Сега ЕС ли е наред да реве, като нетен вносител?

да бе... сами си го девалвираха :)))) Китайците биха шута на каПутин като стана този проблем и вместо да финансират БРИКС измишльотината му си финансираха собствената банка. ех че си прост :)))

точно декември 2016 1 юан стана 0.14 долара и Китай веднага затвори пазарите си и спря инвестициите в Китай и покупката на книжа (които отвори преди 2 дена отново). От тогава юана върви на горе и стигна 0.16... сигурно щото са тъпи и не те слушат. Преди 2016та беше 0.15... та сега ми кажи - що пишеш простотии и лъжи?