17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корабът потъва по график, вода ще има за всички.

Ми то няма диктатура по света, която да не води до такива резултати. Абсолютно закономерно е, Ердо е поредния диктатор, който си е повярвал , ще мине и той по техния път, въпроса е само - дали ще е жив в края му, или убит с камъни като Кадафи и прочиее ... Уважавам турския народ, те тия отсам босфора са като европейци, тия в Анадолса са дето са за Ердо, мислят си че с биене челото в земята и Алаах, Алаах стават нещата-то се вижда как стават ...

Приятелю, Ердоган спечели референдума за президентска република с малко благодарение на турците живеещи в Западна Европа, и основно в Германия. Тия от Анадола които ти плюеш гласуваха за демокрация под формата на парламентарна република. Невероятно но факт. Точно тия дето живеят в средата на Европа, и би следвало да са най- проевропейкси настроени точно те пожелаха властта да е в " силната ръка". Аз си миля че гласуваха така точно защото живеят в условията на такава " хипер " демокрация, и виждат до какво води тя.

Съвсем нормален развой на нещата , умните и учените хора са в затвора а на тяхно място са сложени диви и бесни фанатици които са пълни невежи но са правоверни и удобни на султана. За това ще има да пропадат още докато ударят нашето ниво , по надолу няма накъде да се отиде.

Важното е Ердоган да е добре...И колкото по-зле,нали с руснаците ще минем напред...

Финансовите пазари в Турция усещат напрежението, а турската лира е на ново рекордно дъно, задминавайки нивото от 4,20 лири за долар Ердоган да внимава това напрежение да не се "пренесе" и върху него,защото военният преврат не успя , но един финансов такъв ще го отсвири от властта.

колкото са по-зле, толкова по-добре за нас

Елементарно погледнато е така но... Винаги когато положението вътре в страна стане напечено властта, особено ако е тоталитарна, търси сплотяване на населението като вади на преден план външния враг. Какво може да обедини повече турците от идеята за възстановяване на великата Османска империя. Дали това може да стане е друг въпрос, но че съседите могат да имат проблеми е съвсем реално.