Туроператорите скочиха срещу "занзибарската заповед" за карантина

АБТТА не е съгласна с новите здравно-санитарни изисквания към гражданите, пристигащи в страната ни от Африка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борбата е живот срещу бизнес! Ти избираш!

Борбата е живот срещу изнес! Ти избираш!

си се чувства чудесно и на Нареченските минерални бани, и на бунгало на Поморие, и на вилата си на село. Ако може да отиде на пет звезди хотел на "Златни пясъци" или дори "Слънчев бряг" - пак си почива. Защо? Защото има от какво. Има да си навакса сън и физическо възстановяване. Хората, които не работят, или други работят за тях, а те надзирават, нямат от какво да почиват. Освен психически(а това става със спорт и физическа активност). Но трябва да се покажат във Фейсбук. Да не си помисли някой, че са по-долу, нали. И се почва - Занзибар, Малдиви, Доминикана, Дубай... Казвам го като човек обиколил половината свят, но като турист, не като почиващ. Да види, да сравни, да се запознае, да научи. Бил съм и в ресторанти две, три звезди Мишлен, бил съм и на палатка. Почивката и екскурзията трябва да се разграничават. Не е нужно сега в пандемия да се правят Екскурзии. Може да се почива и в България.

Не разбрахте ли, че всички правителства в света изпълняват нарежданията на Бул Гейст ? Никакви далечни почивки, ще се яде синтетично месо и никаква собственост ! И ижектиране на ГМО субстанции през няколко месеца за да с е превърнем в тотално зависими .

Всеки си гони финансовия интерес и друго нищо не го вълнува .Ами пък мен що да ме вълнува финансовия интерес на някой си . Айде да го духат туроператорите . От вируса си имаме достатъчно , повече няма нужда да внасяме, още по-малко африканския или нигерийския вариант.

Що не се ваксинираш и да приключиш с параноята?

Много им здраве на туроператорите. Имаме си достатъчно "заразари" и без да си внасяме от Африка. Че и от където и да е другаде. Така че карантината си е съвсем на място.

Обалагам се, че тия, дето са цъкнали минуси тука не са виждали Занзибар ни на карта ни на снимка, от беднотия и лай.. в г..а си нямат.

След кръчмарите, без които светът щял да се затрие, още едни не чак толкова нужни от икономическа гледна точка търгаши ревнаха, че не им дават необезпокоявано да ни морят. Учудващо е, че въобще не са забранили всякакви безцелни пътувания насам-натам.

да скочат и медицинските работници.

Че ако ви почне и Комисия за защита на конкуренцията само на скачане ще ми станете. Нямало Ковид в Занзибар, щото някакъв човекоядец-шеф на племе(президент) казал така !? То е ясно, че сте почерпили...

Президентът на Танзания, който измисли тази простотия, че само там няма коронавирус, в момента според Дир-а, умира от същия този вирус дето го няма. И се опитват да го спасят в Кения или Индия. Цитирам статията.

Защо след като сте толкова примерни и послушковци спрямо мерките, миналата зима и пролет гузно си мълчахте за тумбите с цигани, идващи на рояци я от Италия, я от Германия? Тогава защо не се възмущавахте, че идват заразни, още повече, че тогава още нищо не се знаеше за вируса? Ей, българите сме големи завистници, много обичаме да мерим с двойния аршин и да обръщаме мнението си като фурнаджийски лопати в зависимост от интереса ни! И пак казвам- ако в Занзибар беше толкова страшно, болните нямаше да с шестима, а шест хиляди сигурно. И не само българи, щото и чужденци ходят в Африка!

В един филм имаше една култова реплика " Да го дхат бедните " . Значи всичко живо в България трябва да търпим ограничения, а червената буржоазия ще си развява здниците по целия свят!?

Няма друго толкова злобно племе като българското, убеден съм в това. Сега намерихте да скачате на хората които искат да ходят на почивка, при това в страни в които заболеваемостта е в пъти по-малка от тази в България и европа. Защо не скачате да карантинират идващите от Англия, от Германия, от Австрия, от Италия. Вируса пристига от там, а не от Африка. Нигерийски вирус може да намерите само в гъза на ботоксовия и на онзи брадатия лъжец. Хайде скачайте сега, нали са ви такива гербаристките инструкции. Малко ви остана...

като скочат лекарите.

243Win

Умньо, само в последни самолет от Занзибар е имало 4-ма позитивно.

Колко е имало ,зашо не кажат нали са тествани. Или просто ги е яд , че хората си гледат живота и не искат Препарирания да си г рижи за тях. А колко има във всекш полет от Лондон..и т.н

ли ги преброи, бе мухъл?

Много завист много нещо...същите тия възмутени граждани дали не ходят по центъра на София или Пловдив, където не можеш да се разминеш събота и неделя. Занзибар им бил виновен...а и са прави...защо покрай сухото гори и суровото? В Египет или Тунис изобщо не става въпрос за струпване, а и мерки се взимат. Защо и от там да има карантина? Това, което супер много дразни е абсолютно двойния аршин с който се мери...

Няколко субекта не били съгласни заради частни интереси. Ами никой не ги пита. Скачали били. Ами като скачат само ще си ударят главата в тавана, а може и някой с един парен чук отгоре да ги прасне.

На някои много им се иска България да е един разграден двор и да си правят каквото им щукне .Утре като ни докарат нигерийския щам , и до Гърция няма да можем да отидем .Манафите грозни .

За колко стотин човека става дума?

Повече българи на почивка в България, иначе пълним джобовете на други страни. Нямам симпатия към тия посредници с дълбоки джобове. Чух че има наши "инвеститори" в хотели в Зинзибар.

Значи след като моите деца могат да спазват наредбите и си стоят у дома и гражданите, на които им се ходи в Занзибар ще спазват наредбите. Развяват и се задника до Занзибар- няма лошо, но ще си носиш последствията.. Нямаше край да страда цялото население, заради шепа гевезета.

Пет бона е почивката на калпак там. До сега са почивали около 5000 души. Ама каквото било било.

малоумно е, при положение, че моментното състояние в България е буквално плачевно и е почти толкова лошо колкото Ноември 2020. За какъв чеп, при положение, че се регистрират над 3000 новозаразени дневно ще налагат карантина на хора идващи от Занзибар?

и да поясня. Аз не съм ходил в занзибар, нито смятам да ходя някъде докато ситуацията не се нормализира.

Владо, а за африканската мутация на вируса чувал ли си?

да чакаш ситуацията да се нормализира! Никой няма да ти позволи от тук нататък да пътуваш, не го ли разбра! Ще си стоиш, където те е заварила истерията (пардон - пандемията)! Мантрата е “дръж го на тъмно, за да му е ясно”! Не е необходимо много много да се знае какво става (или какво се прави) по света!

Нали в офертите им има Застраховка от провалено пътуване. Гаранция при затваряне и налагане на ограничения и т.н. обещания. Сега кво стана: който откаже пътуване "по собствено желание" щял да загуби парите и да има напрежение. Т.е. не искат да връщат ... А може да заобикалят правилата и да водят хората там дето "Ковид няма". Да, овце винаги ще има, и печалбари също, но трябва да се затвори тази врата в интерес на здравето на всички.

Ще ми скочат на чепа! Болкуци!

Нека ви обясня какво ще се случи ако няма карантина на идващите от Африка. ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА на идващите от България. Такъв пример е Австрия. Аре народа малко да сметне колко хора ходят до Занзибар и колко пътуват до Германия, Франция, Ирландия, Великобритания, Белгия, Италия и т.н. Сега замислете се като ви сложат задължителна карантина (а във някои държави тя е във хотел, който се плаща от пътуващия) как ще се почуствате. Така че не ми пука за туроператорите и тия дето искат да ходят на почивка. Аз искам да мога да работя нормално без да прекарвам по две седмици като затворник в някой КОВИД хотел, който съм задължен да плащам....

Понеже не се разбира - пътниците идващи от Австрия са под строга карантина в голяма част от Европейските страни, защото Австрия няма строга карантина за пътниците от някои проблеми дестинации, като Бразилия и Африка. Та ако искате и пътниците от България да влизат в ковид затворите, подкрепяйте туроператорите...

Тези изроди от туристическия бранш съвсем се оляха... Нима те ще дават акъл за медицина??? Аман от печалбари, кръчмари, туроператори, хотелиери... Няма ли и проститутките да надигнат вой...

До наглост и срамота! Щом математиците могат да дават медицински съвети, защо туроператорите да не могат!

Е, занзибарнаха ли ви ;-) Ама заведенията в България откриха ли? Откриха. А Фандъкова рече ли: "Няма да въвеждаме нови мерки срещу коронавируса в София"? Рече. Ха да го видим сега вируса! А щаба, впрочем, що рече? На няколко гласа ... Свет ше му се завие на вируса ...

А ти що изпускаш премиера, бе?!

Заа-а-ан-зиби спишлидобре, завиват ли тееее...

Това само на мен ли ми изглежда вече нелепо? Щяло да има напрежение между туроператори и клиенти... Ако с ей такъв аргумент излизат май са си големи тъпчовци

На туроператорите не им пука колко ще се заразят в Занзибар и колко ще заразят като се върнат. Те искат бизнесът им да върви, пък на когото му е писано да умре от занзибарски вирус ,болниците да им бере гайлето.

И на Бойко не му пука за хората а иска само шкафчето му да се пълни.

а като им пълнят гушите за загубите, които им причинява пандемията с пари от бюджета що не скачат

кофти е да си мека ботоксова китка от другия бряг

това е грозно ти от къде знаеш на тоя бряг ли стоиш

Харесва ти значи

Туроператорите ДГД!

Операторите да се бяха сетили като протестират да си отстояват всички интереси, не да ми се продават за 100 лв там помощ и тва е Боко ще ги изкъпе пак със сапуна от кестени и пак ще млъкнат ! Докато тоя народ не се научи, че трябва да отстоява исканията си няма да стане, жалкото е , че това няма да го бъде скоро време с тоя материал !!!! ЕДНИ И СЪЩИ схеми едни и същи лъжи и пак се вързва всеки

не са останали гладни не ги жали

Да скачат, кво им пречи. Само няколко държави се осмелиха да наложат истинска карантина на абсолютно всеки влизащ в страната и нямат проблеми с вируса. Ние практически нищо не правим и само броим вълните.

Прегазих със стар Зил цялото семейство на туроператор ! Поздравете ме и правете като мен ,бесило за всички киснали в Занзибар ,не карантина ,а на кладата !

Най-добре ще бъде държавата да позволи на туроператорите да задържат парите при промяна в обстоятелствата. Така бай Булгар ще се научи да не играе хоро в Занзибар по никое време.

ЗАРАДИ ПЕЧАЛБИТЕ НА НЯКОЛКО ФИРМИ ДРУГИ ТРЯБВА ДА УМРАТ!!!!!!!!!!!

100 разлигавени нашенски лигоча искат да си правят кефа, а след тях и потоп. Ами няма бе, като сте се нахендрили в баш-развъдника на африканския щам, не под карантина ще стоите, ами и бой с тояги на голо ще ядете! Заради егоизма на няколко самозабравили се селяндура, няма цялата държава да повтаряме последната година от начало. Айде у лево.

зимата как тръгна вируса от ски курортите в Алпита нашите новобогаташи ходиха на ски и после напълниха софиямед и ВМА

Само да има късмет тоя олиго здравния министър да я ОТМЕНИ! При него ще ги водят всички дошли от Танзания.

точно защото НЕ Е олиго.

Тур агенцийките са Говеда. Също и екскурзиантите. Заради дребната им далаверка да напълним болниците!!!

Аре тези туроператори с по една маска и чифт ръкавици към Ковид-отделенията да работят като санитари. Все пак трябва да си изработят милионите дето им ги дадоха от нашия джоб

шъ ви бий Пеевски, да знайте :) оставете туристите да ходят само на Слънчев ден, ей :)

Ама много вече почват да наглеят и туроператори и кръчми+чалготеки... Цял свят се чуди как да се справи с тъпия вирус, ама на операторчетата една шепа хора са им приоритетни, щот видиш ли са изкарАли по 3500 лв на човек за пет дни в другия край на света. Миналата година пропищяха света, че не се затваряли границите за идващи си българи от много засегнати страни, сега обаче мрън-мрън. Айде стига вече са се натрапвали и кръчмарите и екскурзоводите.....имаме си по-важна цел в живота от това да ви слушаме мрънкянето. Друг е въпросът, че ББ и сие са като пилета в кълчища-налагат, отменят, променят изключват от заповени, нареждания, хрумки и тн....и тия ни побъркАха

ти не разбрали, всички не разбрахте ли - В цял свят не разбират колкото нас, после се сърдете на макетата че дървени били....

Долу ръцете от Занзибара на народа! Не посягайте на витаминЪт Д на трудещите се в България.

Тези сериозно се опитват да сложат намордник на всичко...

Ами затваряйте ги тия куроператори.. няма заради 50 човека за стоим заключени още 1 година

тия 50 човека са в парламента.

Снощи в една група.... 4 заразни!!! Какво искат, да пламне цялата държава? Ами кръчмата на Алидагоебов ще е отворена, но като няма живи хора да влязат да харчат пари???

Банкянския кенеф най-нагло продължава да се гаври с всички.

Хело Африка, тел ми хау ю дуинг! ...

+