Цените на жилищата продължават да растат

През третото тримесечие на годишна база увеличението е най-голямото за тази година

Обратно в новината

Коментари - Цените на жилищата продължават да растат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В София тази година най-много дръпна Сухата река.

Цените растат най рязко преди да почнат да падат

е то се едно си Сан Тропе с най мършавата заплата в ЕС ...и ти обясняват колко си добре...е аз не вярвам а ти!?

Вчера, 28.12. 2022г. тук в www.dir.bg в същия този раздел "Бизнес" излезе статия, в която се говори, че 1.5 милиона(милион и половина) българи гладуват и нямат пари за храна. Добавяме и данните на Пламен Димитров, шеф на Синдикатите в България(КНСБ), че поне 500 000 българи работят на минималната заплата(710лв), добавяме и 2.5 милиона(два и половина милиона) БГ-пенсионери и поне 1 милион деца и младежи на възраст от 1 до 18 години, които нямат доходи и не са участници в каквито и да е пазари, събираме всичко това и го вадим от общия брой на населението в БГ, което е не повече от 5.5 - 6.0 милиона души и виждаме...виждаме голямото пропадане в л@йната на спекулантите, БГ-мафията и всички лакоми, прости, селски гъзове на територията на колонията-протекторат. Мега лакоми и мега прости селски гъзове, които си мислят, че евтините им просташки "схеми" и спекула ще бъдат вечни. Ами very sorry, няма вечни неща на този свят, нищо и никой не е вечен, включително и спекулата, измамите и търгашеството! А пък лакомите БГ-селски гъзове нека да надуват цените, колкото искат, ако искат даже да направят имотите и 20 000 евра за кв. метър. Папото свърши, селяци, гответе се да плувате в л@йната. Големите, мазни л@йна! Гответе се за тръстиката или за овчари на село! И недейте чака купувачи от богатия Запад, щото Запада отдавна вече е в л@йната. Всъщност целият свят отдавна е в л@йната! Остават единствено извънземните да дойдат да ви купуват смрадливите коптори! Ха, честито! Гадничко е, ама требе да приемете нещата такива, каквито са! И недейте да си хабите парите за поръчкови статии - просто няма смисъл!

Имотната мафия пак започна с глупавите реклами.Жилища има ,но няма вече абдали да купуват.Брокерчетата на недвижими имоти пак пикаят газ.С тези измислени статии мислите ,че ще хванете някой балък,няма вече ,то беше едно време,когато селяните продаваха земи и купуваха апартаменти в София на баснословни цени.Сега потока е обратен от големия град към село,където е спокойно и има всичко .

Гарсониера в Люлин 5 е по-добра алтернатива от милиони безполезни евра в банката. Вие пишете каквото искате, аз съм богат и мнението ви не ме интересува.

Хубаво ремонтирана Гарсониера в Люлин 5 е 50 000 евро… и да, може би е по-добра алтернатива от 95 хил. лева в банката

Е как ваа..?,ффчера един отявлен икономист плямпаше че пазара на имотите се охлажда

Ай стига бе, нали щяха да паднат бе. От 10 г ви слушам глупостите , че ще паднат цени, че 2 за лев, че балон, че 2008г. Идиотите още живеят в 2008г. Имам семейство и чакам от 7 г. цените да паднат и си чакам ли чакам, това е толкова тъжно. 60 бона за наеми съм набил

Те може да си дигат колкото искат но кой ще купува? Ипотечни Кредити вече не се теглят а още не са сигнали лихвите. Единствено страхът от инфлация може да бута имотите нагоре но хората със спестени пари и малко акъл никога няма да инвестират да го дават под наем. Кой нормален човек дава 200к лева минимум да ги затвори в имот да го дата под наем трябва да си идиот

Още по-голям идиот трябва да си, да държиш 200 000 лв в банката при тази инфлация. Ти разбира се, нямаш тези пари, но имаш мнение, за хората лоито ги имат. :-) Забавно е.

Аз ги имам, но се чудя.

Еми вкарвай в тухли и тва е пожелавам ти да си жив и здрав след 30 години като излезеш на нулата от тази страхотна инвестиция да почерпиш. Разбира се на бай Ганьо няма как да му дойде на акъла да вкара в други по-сигурни активи опциите са много само облигации да купиш пак ще си с повече пари от колкото имот

Какви облигазии бе юнак, те повечето не могат да си направят сметката в кръчмата, ти за облигации говориш. Да не говорим, че облигациите напоследък никой не ги иска. 8 от 10 държатели на американски дълг са си намалили експозициите през тази година и ще продължат да го правят и следващата. Китайците са намалили експозицията си с над един трилион. Сигурно ти си по-умен от тях. :-)

Аз имам много по 200000 ,но никога няма да затворя пари в тухли ,които с всяка година се обезценяват.

Само в София има над 200 000 празни жилища. Не се продават и не се дават под наем. Купувачите са повече от продавачите. Нека разгледаме двете най-елементарни постановки: - лихвите остават ниски, инфлацията продължава. Тогава ситуацията ще се запази и цените на имотите ще продължат да растат. - лихвите нарастват значително, инфлацията спира. Тогава продавачите стават доста повече и цените падат. Разбира се, има и някакъв микс от горните варианти и няма да има голямо колебание на сегашните цени. Лично мое мнение е, че при имотите има цикличност и в скоро време тенденцията ще се обърне.

Когато цените на всичко останало паднат, най-вероятно и на имотите ще паднат :)

Строителните материали са поскъпнали средно 30-40%, а чакат на имотите да падат цените, щото новите ще ги строят евтино :)

Индексът на цените с 15%. Смях!!! Индексът на сиренето за същият период е със 120% нагоре. Излиза че жилищата реално са поевтинели.

Абсолютно! Инфлацията е към 30 % средно, а имотите са поскъпнали с 15 %,

В последна време ми се случиха десетина сделки с недвижими имоти, та се чудя. Като купувате или продавате апартамент, защо търсите брокери, какво ви дават те, освен, че ви вземат една доста сериозна част от цената? Брокерите не дават никаква сигурност при сключване на сделката, дори напротив, те ще укрият евентуална чувствителна/съмнителна информация, само и само да стане сделка и те да си вземат комисионата. Нещо повече те биха ви въвели в заблуждение пак по същата причини. Та, толкова ли е трудно да разгледате обавите на подобните на вашето жилище обяви и сами да си пуснете обявите? А не е ли по-добре вие сами да разгледате обявите и сами да си потърсите желаното жилище? - Брокерът ще ви води в имоти, които са изгодни за него, не за вас!

Ами да! Пускайте си сами обявите! За какво са ви тези брокери?

България е много изостанала и бедна държава. Няма никакъв пазар за акции, фондове и т.н. в които масово американците инвестират в САЩ напр. Бизнесът ни няма никакъв шанс , в конкуренцията с ЕС а и с всички по света. И затова, единствения шанс за инвестиране, за запазване на стойността на спестявания, а и за печалба е в недвижимите имоти. България е в ЕС, скоро ще блезе в Еврозоната, цените ни са все още най- ниски, инфлацията е висока ( вкл. и за недвижимостите ) и въпреки множеството фактори, които би трябвало да доведат до спад в цените ( да не ги споменавам ), в края на краищата цените на имотите ще растат още много.

Така, имаш катакомба "жилище" в блок от т.нар. Нобо строителство, вероятно Калкан, долепен до друг блок. Блокът пред блокът няма паркоместа, единствените са в затворен гараж срещу скромната сума от мин.10-20 хил. евро. На някои съседи не им харесва, че си паркирате в затворен гараж и те почват там да паркират и почвате да се съдите и глупости. Самото жилище е 50 кв. м., чувате как съседите от 3 етажа надолу/нагоре се пердашат. Входът след 10 години почва да се разпада, мазилакта пада, защото материалите са най-евтините от БауХаус за 10лв/кв. Таванът прокапва, но вие не живеете на последния етаж, така че те да се оправят. Но може и да се наложи да съберете по няколко бона за ремонти на дограми във входа/ тавана и т.н. Наемът на въпросното жилище е 500лв. , а пазарната му цена е 200 000 лв. Ако теглите заем да го изплатите и сте 30 годишен, ще го изплащате 34г Чак тогава (ако сте жив и го давате под наем през ЦЯЛОТО време) ще излезнете на +. А това е ако не израходите допълнителни средства за ремонт (много вероятно), поправяте щетите ит дебилни наематели и т.н. Заплатата ви е средно за София да речем 2000лв.(макар че вероятно реално като излючим далавераджиите е 1500, но все тая). Парите ще ви стигат за храна, ток, 1 оригинална дреха на месец т.н. Истинските капиталисти и икономисти (не тия измамници от брокерните агенции. дето държат чадъра на пазарния картел), казват че с 1 годишна заплата трябва да си купите жилище. Тоест въпростното жилище (катакомба 50кв. пълен боклук) трябва да струва средно 80к лв. Между 60-100 хил лева. А то е 200к. Тоест балонът е двоен и половина до троен. Това е абсолютно малоумие, в нормалните държави двоен балон и нагоре е ОГРОМЕН, тука казват че изобщо нямало. Пълна олигофрения, не знам колко дебили с такива пари иам в България да оскубете, но щом така приказват. Дръжте си апартаментите за "инвестиция", барем на 70 години направите печалба. Ебати глупостите.

Прав си , друже. А какво ще правиш с парите,( ако ги имаш )- В банката, в буркани, ще почваш бизнес или КАКВО ? Доходността вече не е това , което беше, но по- добра няма никъде. Доходността при имотите се доказа , че е най висока, тя е двойна: от наем, или че живееш и не плащаш ти самия наем ( около 2-3-5 % ) и от нарастване на цените на имотите ( за 20 години е 1000% ) И така друже приказките са ти логични, но си купи нещо , ако можеш.

Добер де, нали ти обясних, че ти трябват 34 години да си избиеш парите. Това ако е добра доходност - нямам думи просто. Сигурно лошата доходност се избива по време на пра-внуците ти. Иначе мерси за загрижеността, ИМАМ някакви средства и ЗНАМ какво да ги правя. Надявам се да предпазя и да информирам някой да не се излъже, но все пак живеем в България. Тука куче яде куче.

А ако нямаш катакомба, къде живееш през тези 30 години?

АКО нямаш - под наем. Вече споменах, че ти е по-изгодно да си седиш под наем, вместо да се набутваш с 34 годишен заем със същата твноска като наема, щото тогава хептен ще ти изгорят парите. ИЛИ имот извън София, където цените са долу-горе по-норлани А що се отнася до това в какво да ги инвестираме, това си е цяла наука. Ако ти кажа в какво да ги инвестираш нали ще ми вземеш хляба :Д. НО ще ви подскажа все пак - инвестицията с цел печалба в имоти НЕ Е много добра идея..

У нас инвестицията в имот НЕ за да има доходност, а да има стабилност на инвестицията. т. е. парите да не бъдат изядени от инфлацията. Като за тази цел имотите си вътршат работата и ще продължат да го правят. А другите инвестиции, в акции, облигации, коини са си рискови и няма никаква, ама никаква гаранция за стабилност. Да може да носят висока доходност, но също така могат да доведат до големи загуби. Също юе кажа, че земеделската земя е ограничено количество. Не може да се произведе нова, крайна бройка е. Винаи ще струва добри пари. Та като инвестиция е доста приличен избор.

Хахахахаха. По-голяма тъпота не бях чел. Растат като пролетни гъби. Хахахахаха. Хахахахахаха. Купувачи нема, но они си растат, хахахахахахаха.

Топли имоти - парят! Купувайте сега!!!

Стига с тези Балони Ужасно много хора са на пазара в изчакване, при толкова голям потенциал от купувачи, няма как да се спука т.нар "Балон" Всички купувачи трябва да разберат че съвременния пазар предлага атрактивни кредитни инструменти с множество опции за рефинанасиране. Купувачът не трябва да се страхува а да се довери на професионалисти.

Цените растат но не и продажбите.

А, пък банка ДСК продава 2400 имота?

Dokato na vlast e mafiqta, opraviq nqma da ima.

Докато има глупаци ще има и тарикати!

Няма глупаци, има много свободни пари /долари, евро, левове/! Напечатани и правещи брутална инфлация. Има ниски лихви, защото ако ги вдигнат, ще има фалити на държави, затънали в държавни дългове. За това остава едно, да продължат да печатат. Повтарям, няма глупаци, има инфлация. Не очаквайте цените да падат. Няма как да се случи. Тази криза НЕ е като през 2008-ма. Там частните банки направиха кризата. Тази е директно направена от центрланите банки, т. е. от държавите.

Така ще ти влезе кризата отзад, че не можеш да си представиш. Но успокоявай се още няколко месеца, че после идва плач и скърцане със зъби.

Виж сега, дали ти харесва това, което съм написал или не ти харесва е все едно, защото това са фактите. Западните държави са брутално задлъжняло. Единсвеният начин да изчистят кредитите и да започнат отначало е хиперинфлация и махане на 3 нули от стойността на парите. Грейт ресет започна. 50 на 50 е това да стане само с печане и инфалция или с печатане, инфлация плюс война. Единсвеното, което ни спасява от войната в моомента е, че западните държави изобщо НЕ са милитаризирани, т. е. в момента нямат организация, армия и оръжие да водят война. Иначе отдавна щяха да са се включили истински в Украйна и да оправдават цялата инфлация с това. Криза НЕ значи ниски цени. На практика имотите /стоките/ НЕ поскъпват, а парите поевтиняват и се обезценяват.

Ако не знаете, например, земеделската н иземя вече е доста над цените във Франция, Испания и Италия. Разбира се, комисионерчетата и спекулантчетата ще предпочетат да сравнят сените в приказно богати държави-джуджета (териториално) като Люкесмбург, Белгия и Нидерландия, но вие по-дибре не им се връзвайте. За непотребните кутийки в градове в които шанса да видите истински дядо Коледа е по-голям, отколккото да си намерите работа, няма и да пиша.

А кога точно ще паднат цените, че все чакам, чакам, а разбирачите все казваге как ей сега щял да се спука балонът, и така 10 години си плащам наем вместо да изплащам свое жилище?

ако си сигурен, че няма да останеш без работа за тези 10г и банката да ти вземе жилищшето както ще се случва, купувай