Цените на маслото в Европа са скочили с 83% за година
Това е лоша новина за пекарите и производителите на сладкиши, докато се подготвят за коледните празненства, а и вече са изправени пред високи цени и на шоколада и захарта
Обратно в новинатаКоментари - Цените на маслото в Европа са скочили с 83% за година | Бизнес.dir.bg
Коментари
От години никой от хранителната индустрия в България не използва масло. Тази новина само ще покачи цената на продуктите в които се предполага че се използва масло.Много е лесно...и още по- доходоносно.
Абе нищо не разбирате, това е заради високата производителност на труда. Тя изведнъц е скочила с 83% и респективно и цената скача.. Спокойно, пазарът ще саморегулира. Ако ли не - Путин е виновен., ама пък вие ще плащаме.
Според НСИ, такова нещо няма. Въртят, сучат само и само да изпълнят поръчката - нулева инфлация, за да ни вкарат в Еврозоната. Е, после, като обеднеете - да знаете - вие сте си виновни.
Ама защо някой си позволява да се учудва на тази предизвестена реалност. Не са газомери на кравите, не са вегански внушения, не са стовлови паржоли и мляко от космически разработки..., та за какво ни е масло. Ще се сложи друг мазньоч 20 пъти по-евтин от вече несъществуващия специалитет и продължаваме със сладкарстовто и кроасаните с масълце.
83% маргарин. Даже добре, ако е маргарин, че кой знае какви отпадъмни растителни мазнини има още. Скоро 100%
Маслото е опасно за човека когато се яде на закуска с горещ чай , разтапя се , влиза в кръвоносната система и почва да се втърдява . Падал съм от стола веднъж и разбрах какво става . Яжте масло по-малко и без гореща напитка.
Пекарите и производителите на сладкиши НЕ използват истинско масло. Вие в коя вселена живеете
Немското масло си е масло. Българските опаковки дето пише на тях "масло" спряхме да ги купуваме преди поне 25 години, очеивден маргарин (вадиш го от хладилника и то меко за размазване....). В щатите го вдигнали до 5-6 лева на половин кило, тук истинското (немското) масло струва повече за 250 грама....