Цените на горивата може и да поевтинеят, но въпросът е дали ще ги има?

Мерките за подкрепа на потребителите с евтино гориво трябва добре да се прецизират от държавата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера приятел се завъърна от Германия и каза, че пакета санкции срещу руския петрол не е минал и доставките от Русия си остават. Някой тук ни лъже, че спират доставките на петрол за да може да си играе с цените. Другаря Златев ако си мислите че някогани е казвал истината жестоко се лъжете. В момента Русия продава петрол на дъмпингови цени , а при нас цените растат. Защо ?

0.10 лв. за литър или казано иначе - с 10 стотинки !!! Евала, браво, машалла

Когато на един пазар доставчикът на сирене спре да носи сирене, идва друг. В Гърция и Турция има предостатъчн доставчици на горива и ако Луковете спрат светът не свършва с тях. В рамките на 24 часа ще има други доставчици, което означава, че руснаците могат само да си вкарат автогол. Но вече лъснаха лъжите, че Нефтохим можел да работи само с руски петрол. Тази грозна лъжа вече я нама. Митът за готините руснаци вече го няма. Така се изложиха, че не може да се появят в Европа поне 100 години.

"Ще "поевтинява,а газа ей тъй реши да поскъпне с 30% за май и пак с посредници както си беше уредено,а през юни" много ,много по евтин"танкерите тръгнали ,а дали са тръгнали или пак на линия посредниците.Същото и с рафинерията ,лъжи,игри,свинщини за частни интереси и всичко от лакомията на кирчококорчовците.Долно и нагло на целия хал на българите през главите са унижавани и крадени .Такава пасмина корумпирани и алчни,не е за вярване," нулевата корупция",пародия!

Дир.ру обича да всява паника. То не бяха хоперзвуци с елементи на изкуствен интелект, то не беше Супник от 1до7, то не бяха невидими самолети ( верно още никой не ги е виждал) то не беше "ще ви спрем каза" И на края какво? Чекалят пред някаква фабрика, великате руска армия.

И кво за фабриката? Там победиха тактически. Онези се навряха под земята и там гният или чакат гладна смърт. За кво им е на руснаците да дават жертви по засади и минирани проходи, като вече са си свършили работата?

Отказахте ме още на заглавието,Дир. Няма такова нещо като евтина цена, или бърза скорост. И двете са "ниска" или "висока" .

Нито горива ще има , нито цени .... ще има едно голямо мучене ....

Цените не поевтиняват - те се повишават или понижават. Възможно ли е да сте толкова неграмотни и некомпетентни?..??

Възможно е, че и отгоре! Веднага го доказват: Цените можело да поевтинеят, но не се знаело дали ще ги има. Демек, горивото може и да стане безплатно. :)))

Няма нужда от ембарго , нека народа сам преценя за себе си ... който иска няма да ползва руски петролни продукти Но нали е "демокрация" нещата трябва да се НАЛАГАТ на простото стадо

Чешем си езиците или показваме колко не разбираме от елементарна икономика с тази статия? Това се учи в 10 клас, не се излагайте! Че чак и в секция "Бизнес" го сложили.

Цените не могат да поевтинеят. Могат да поевтинеят горивата. А по въпроса дали ще ги има - да. Щом ще им "поевтиняват" цените. Виж, ако им "поскъпват" цените, значи няма достатъчно количества на пазара.

Цените на горивата може и да поевтинеят, но въпросът е дали ще ги има? Цените могат да се повишават или понижават. Могат да се сринат или да се изстрелят в небесата... Цените. Поевтинява стоката. В случая горивото поветинява или поскъпва. маринело, маринело-о-оо-ооу-у-ууу... вятър ТА вей на куцо магаре мале-ле... Ти да не си чиракувала при нищялко пърдялков?

Баба Ванга е предсказала един литър бензин да стане поне 5 лева и нагоре!Ще е здравословно и разумно за българинът, по скъпите горива,и другите цени!Ще се принуди да работи креативно,чесно, без тарикатлък,и ще цени и стотинката!

А стига с Баба Ванга бе !! За биткойните не ли казала нещо?

На борсите цената на суровия петрол се запазва горе долу една и съща, тука по колоните само нагоре. Струва ми се пробват докъде ще може да вдигнат цените.

Аз само да попитам правилно ли съм разбрал?_Европа мисли върху 6 пакет санкции срещу Русия и изпитва трудности без Русия да е въвела санкции срещу Европа.В Европа дали политиците не са същите малоумници както в България

Когато на времето ме сложиха в черния списък на Русия, мои руски познати ме информираха, че предложението за това е дошло от руското посолство, от български олигарх и проруски сдружения. И сега е същото - ГЕРБ подтикна Газпром и Путин да ни спрат природния газ за да предизвикат брожение и свалят правителството. На български това се нарича предателство. Прави изключително впечатлениe синхрона в атаките срещу българското правителство на ГЕРБ и Газпром, партньорство родено с парите за Южен и по-късно Турски поток - най-голямата геополитическа услуга, която България е правила на Путинова Русия, и която доведе до нахлуването в Украйна. Борисов и неговите хора в Булгаргаз - Николай Павлов, за когото няма друг газ освен руския, съзнателно се отказаха от азерския газ и не нагнетиха достатъчно природен газ в Чирен до 1 октомври 2021 година /с 100 милиона кубически метра по-малко/, за да създадат изкуствен недостиг на газ именно в периода февруари-март - когато се разгърна войната на Путин. С това те създадоха предпоставки за усилване на ролята на природния газ като оръжие за политическо влияние и подчиняване на България. в най-трудните за реагиране месеци на отоплителния сезон - март и април. Обиняват Петков и компания, че са причината за спиране на руския газ !?, защото отказали, в условията на война да подпишат нов договор за доставка на природен газ с Газпром. И вместо да подкрепят усилията на правителството за справяне със ситуацията, злорадстват, че се е вдигнала цената. За някои може и да е изненада, но това е същността на проекта ГЕРБ - евроатлантическа фасада зад която се крие законспирирана проруска партия, чиято основна цел е да осигури вътрешнополитическите рамки за реализация на руските стратегически цели. Докато даваше уверения на Запад за лоялност, реалните пари, реалните действия на Борисов бяха в полза на Русия. Делян Добрев нагледно демонстрира това двуличие с ярката си защита на позициите на руския газ у нас и с лъжите и с полуистините. Турски поток няма нищо общо с преноса на газ за Гърция, който се реализира по старата съществуваща преносна мрежа. Но кой да му каже че лъже безсрамно като обвързва 3 милиарда лева откуп, който дадохме на Путин, за да могат Борисов и Пеевски да приберат 800 милиона евро от Южен поток. Обвиняват правителстото че не платило с рубли? Да, тези същите, суператлантиците!? призовават българското правителство да наруши европейските санкции и да плати на господарите им от Кремъл?! Стана ясно, че спирането на природния газ е наказателна акция срещу България, след като Газпром не спря природния газ на никой друг, въпреки че не плащат в рубли. Газпром удрят отвън, ГЕРБ удрят отвътре. Прекрасен тандем, няма що. Продажни, корумпирани души. От вожда до последния крадец в тази партия на политическите олигарси. Как ви изглежда 350 кв м апартамент за 85 хиляди лева!? Могат, крадат. Илиян Василев

МОЖЕ ДА ПОЕВТИНЕЯТ ??А АБЕ ЩО ЗА ГЛУПАВ НАРОД ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ?! НЕКА ВИ Е , КВО И 10 ЛВ. ДА СТАНЕ ГОРИВОТО ВИЕ СТЕ СИ ПАПЛАЧ! ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ ! ТО ВИ ЛЪГАХА,ЛЪГАХА ,АМА КОЛКО ТРЕБВА ДА СИ СЛЯП ЗА ДА НЕ ВИДИШ ЧЕ ТЕ ВСИЧКИТЕ ПРОПАГАНДИРАТ ЕДНО И СЪЩО ! ИДЕЯТА Е СЛЕД ВРЕМЕ ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ!

Харесва ми политиката на САЩ и ЕС Нека спрем горивото от този кръволок Путин и да вземаме само от най великия човеколюбец Мохамед Бин Салман Саудитския принц. Нека хората като него продължават да забогатяват и допринасят за човешките права. Нека просто да забравим че Саудитска Арабия е най престъпната държава където още режат глави и ръце на площадите. Където жените се третират по лошо от животните и които убиват и разчленяват противниците си в посолствата си в други държави. Които избиха стотици хиляди в Йемен. Само с тези забележки. Иначе хрисими хора. Да живеят и тези любители на човешки права от ЕС. В добра компания сме

Управляват ни идиоти!

тези така ни оправиха живота че да се чудиш,чакам пак купонна система.

Ееее, па ако няма горива, ще ида с колата от София до Ниш и там ще заредя от Нишпетрол, много важно!

Боже... Няма НИШ Петрол - компанията е НИС Петрол (Нафтена Индустрия Сърбие). И не е нужно да ходиш до Сърбия, имат 34 бензиностанции в България.

ЦЕните могат да бъдат понижени, да се понижат, да се намаят, но не и да поевтинеят. Стоката може да поевтинее, но не и цената. ЦЕната може само и единствено да падне или стане по-ниска.

Демек, верно казват Просто Киро и Кокорчо, че горивата ще поевтинеят, даже ще са и безплатни, щом ги няма. А бе добре ги избраха Мунчо и Мустафа ханъм тия двамата, че да довършат "оправянето" на България, което започнаха другарите основатели на БСП с преврата на 10.11.1989 г.

колите строшени пътища нямаме за къв уй са ни горива ?

Европейският съюз и САЩ съзнателно и упорито смазват България и българския народ. Забраниха ни Южният поток да мине през страната ни, забраниха ни и да построим Белене. Съвсем наскоро ни забраниха да плащаме руския газ с рубли, поради което изпаднахме в газова криза, а сега ни забраняват и да внасяме петрол от Русия. Към това трябва да прибавим и факта, че ни изнудват да допуснем Македония в Европейския съюз, което ще причини ужасяващи бъдещи проблеми за България. Никога България не е била така зависима, така поробена!

Баба ти е съзнателна и упорита! Също като тебе!

Имаме нужда от нощ на дългите ножове и да се справим с тези родоотстъпници. Да увиснат като Мусолини

ЕС под натиска на САЩ, реши миналата година, че дългогодишните договори с Твърди Ниски цени, за доставки на газ от Русия са скъпи и неизгодни. ... ЕС Препоръча на членките си да се Откажат от договорите, и да купуват на Газовата Борса ден за ден!! Цените станаха Тройни! България сега се Ко куриера с Германия, Франция, Белгия.. като купува газ. Унгария Отказа да приеме това... И подписа Нов 10годишен Договор с Русия.. .. На 270 Евро за 1000 кубика. България Плаща по около 1000! През зимата се очаква цената да е над 2000 Евро.

Умният държавник първо мисли за народа си и чак след това за другите. Справка: Орбан, Ердоган... Киро Тъпото нито е българин, нито е държавник. Той ни е назначен от бай Дъно. И следва американските интереси

Нещо, което намалява като количество и се тъси все повече, но цената му ще спада?????? Това сигурно е Харвардска икономика.

Цените могат да паднат, или горивата да поевтинеят. Но не може цените данпоетиняват. Това, май преди журналистическия факултет се учеше …

Е без цени -прави сте. То и поевтиняващи цени е омикрон пардон оксиморон итн…

Цените се понижават или се повишават, а стоките са евтини или скъпи!!! Нямате ли редактори в този сайт?

Нали уж Ковида беше виновен, сега пък вийната... Как една Унгария без да русифилска се ориентира и си реши въпросите. Плащат 270 долара за 1000 куб метра газ, за разлика от ЕС който е на БОРСАТА и цената е ТРОЙНА.

ЕС под натиска на САЩ, реши миналата година, че дългогодишните договори с Твърди Ниски цени, за доставки на газ от Русия са скъпи и неизгодни. ... ЕС Препоръча на членките си да се Откажат от договорите, и да купуват на Газовата Борса ден за ден!! Цените станаха Тройни! България сега се Ко куриера с Германия, Франция, Белгия.. като купува газ. Унгария Отказа да приеме това... И подписа Нов 10годишен Договор с Русия.. .. На 270 Евро за 1000 кубика. България Плаща по около 1000! През зимата се очаква цената да е над 2000 Евро.

днес гледам текат неспирни дебати по всички "демократични" медии по повод инфлацията и ми става адски смешно. първо си създаваш излишни проблеми, а после обилно дискутираш как да ги отстраниш със средства, които изобщо нямаш. много е маняшко. ето това наистина вече е нова ера... на дебилизъма, който прелива, като селски кенеф.

На селският кенеф се намира колая за разлика от този на политиците ни

уважаеми 2022-05-15 17:34:39 П. Ескобар (нерегистриран) с това си сравнение просто исках да кажа, че мозъкът им извира така, като лайна от дупка на селски кенеф. компенсират инфлацията със средства на данъкоплатеца при това на последното стъпало на далаверата. както и да е. все тая. който е решил да се самоубие не мож го спря. а аз дори и не искам. всеки трябва да си плати и отговаря за действията и бездействията.

единият край на китарата е в гъза на поета, а другия е заврян в кифлата на майка му, която мие преливащите от лайна селски кенефи!

великата Хамерика ни обеща реки от петрол, втечнен газ, ядрено гориво, и тем подобни неща. Цените ни са поне два пъти по-ниски, от както ни обещаха всичко краварите. Ние вече усещаме колко е хубаво да живееш в условията на див капитализъм.

ЕС като послушно кученце налага санкции без да отчита обратния ефект. Това не са санкции, които да накажат санкционирания, а демонстрация на мускули след употреба на стимуланти. Русия ще има пазари за своите изкопаеми, а санкциите ще засегнат тези които ги налагат. Не напразно западноевропейски вождове са водили войни срещу Русия и СССР. Не могат да преглътнат, че на тази територия има толкова богатства, които не са техни. Цялата стратегия на запада е да се докара Русия до техен суровинен придатък на ниска цена, а защо не и без пари. Бъдещето ще покаже чия стратегия ще сработи. Историята е ясна.

Ще ползваме санкции, цели пакети от санкции. И ако не греша, цените не поевтиняват, поевтиняват стоките, но вие от дира знаете по-добре.

Цените може да се понижава или повешат. Стоките са тези, които поевтиняват или постъпват. Ахххх, език мой...

Ммдааа.Родна реч,О,майна сладка

Еее, може да са евтини, ама няма да ги има, ако ги има и са евтини може да са некачествени, ами ходете пеша бе, и без това имат много от нас нужда от движение за здраве е,

Липсата на бендзин ще доведе липса на задръствания. Ще мога да си карам електричкаъа с кеф по празните улици.

Всичките проблеми на България и ЕС .. Започнаха След налагането на Санкциите срещу Русия!!! Непредизвикани от Русия към Запада, Незаконни санкции!! Българите обединяват страшно бързо Заради Санкциите, а не заради военната операция на Русия в Украйна!! Русия пи никакъв начин не се е държала неприятелски към ЕС, САЩ или друг освен УкроНацистите в Украйна.

Ако едни дебили пореваха във ваксите за ковид, защо пък същите дебили да не повярват, че нещо което го няма в търсеното количество, става по-евтино...

В Руската Федерация /Русия/, живеят 148 млн. души, от които: - 90 млн. нямат автомобили - 110 млн. никога не са напускали пределите на страната - 78 млн. нямат интернет - 29 млн. нямат водоснабдяване - 35 млн. нямат канализация - 5 млн. са регистрираните алкохолици - 9 млн. наркомани - 2 млн. психично болни - 1 млн. туберкулозно болни - 2,5 млн. заразени с ХИВ-вирус Русия е на ПЪРВО място в света по: - предумишлени убийства - самоубийства - изоставени деца - потребление на хероин - търговия с органи и хора. И една част от българите искат и ние да живеем така

Не, не искаме. Искаме само възможно най-евтин газ и бензин, дебиле!

разходи се до някое българско село и после пак пиши. По темата - хубаво отстъпки, нещо си, ама сега ще се почне с преинсталиране на касови апарати, промени в законовата и подзаконова нормативна уредба, проблеми с НАП и прочие. Така, че едно е да се каже, а друго е да се направи. Ще минат месеци.

мисирко, ти само пишеш не четеш, чукча си. Само вчера 10 убити къде? Ти змаеш ли , че от 350млн. американци 300млн не са напускали пределите на квартала дето живеят. Не ти не знаеш, ти повтаряш това което са ти наредили. Хайде бягай да се ограмотиш и тогава се изявявай.

Почвам да се чудя А бе Как така запада просперираше по време на студената война без ресурсите на Русия??????? А въпреки всичките тия ресурси Съветския съюз фалира.

По време на Студената война Запада се развиваш Главно с евтината Енергия и ресурси от Русия. Почти изцяло.

ти каза, че не се е търгувало бе пич? Да не си на 20 г., либераст.

При комунягите е така. Нема нищо у магазина ама всичко е много евтино. Това по дъртите сме го прееживели, ама младте не го знаят.

Затова... БулЕкзит от ЕС и НАТО.. Далеч от комунягите.

Европейският съюз вече разреши на европейските компании да откриват сметки в рубли. Откриваме сметка в рубли и няма да имаме проблеми, не е нужно да се минава през посредници , което вдига цената.

Кога това? Кой го е разрешил и в кой документ са го побликували?

"Блумберг " съобщават че такова решение е взето на закрито заседание, но при едно условие: да се открият две сметки в евро и в рубли и ние да плащаме в евро а те да си го конвертират

Интересна анти-пазарна икономическа концепция! Как може нещо да го няма в търсеното количество , а то да поевтинява! Логиката на свободния пазар работи по точно обратния начин.

Няма да има свободен пазар. Ще можеш да купиш 50литра/годишно за 3лв с 25ст. отстъпка с купони. Ниска цена, но количествата са ограничени.

При Жан Виденов бензинът беше 7 цента литъра ама немаше бензин. Та по дъртите не сме изненадани. Нали пак комуняги ни управляват.

Га комунистите са на власт винаги нема бензин.

Ама е евтин!

като там няма горива колко е евтино И въобще по каква логика когато липсва нещо което е много търсено то поевтинява? А защо ценита на всичко скочиха двойно тогава?

Бензин и дизел няма да има, но пък ще са много евтини!!??? Което разбира се е демократично, за разлика от соца когато имаше много ама пък беше евтино.

Евроатлантическите ценности към които България пренадлижи струват малки неудобства, които ние сме готови да получим. НАТО ни пази и ние си плащаме,което е нормално. Русия хем не ни пазеше при гадния кумунизъм хем ни уграбваше.

Кой ценности?

Свобода на словото и на всичко, плурализъм, липса на цензура,пълна свобода да правиш лесно бизнес и пари....

Аз имам една *цена, която не поевтинява... Кой пише!?