Цената на тока в България бележи нов рекорд

Страната ни ще попадне в групата на държавите с най-скъпо електричество

Обратно в новината

Коментари - Цената на тока в България бележи нов рекорд | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си мечтаете за Борисов ама.. така и не разбрахте ,че на това племе от тарикати , крадци и завистливи душици е нужна твърда ръка.Тия харвардците те ли ще спрат износа на енергия или спрат енергийната мафия,ще ги схрускат на закуска.Не записи от тоалетната ,а порно между двамата ще излезне в нета. ако тръгнат да оправят нещата.

разпърчосаха държавното дружество Ел.снабдяване и ги продадоха на три чужди но пак държавни фирми.Взеха огромни подкупи и застрашиха на сигурноствода и ток на чужденци Веднага затвор по гл.1 на НК

Прочетете кои хора имат частни електро централи, като съберете 2 + 2 ще разберете защо Бойко и Гешев са им криви :)

да, бе... нали 12 год управлява. Има адски много трески за дялане - но не може да се отрече че вдигна БВП от 4800$ на 8600$ на човек и намали държавния дълг с 40%, независимо че кресливците викаха че отнесъл милиарди. Съживи умрялото Софисйко метро, и криво-ляво довърши (с доста забележки) някои от магситралите започнати 1980г. То и гърците си оправиха магистралите с европейски пари (солун-игуменица, солун-волос) с доста пощипване на средства. Нека сме реалисти- без пощипване не може. И може да поотнесъл пари, ама има нещо останало след него. Пък от примъкнизацията и отнесеното от Б СП няма нищо.. Иначе не се справи никак с корупцията, а и толерираше много полицейщината в отношението НАП-данъкоплатци, НЗОК-болници..... Всъщност затова не го обича дребния бизнес.

То тиквата ни завеща това не е от сега пак ще видим новите.........

Вярвай, че е от него и ще живееш по-добре.

А честит ви нов-стар президент. ..."Държавата се кани да поеме още 500 млн. лева дъ лг." - само за сведение е втория за месец. ..."След одобрението на тези поръчки, новопоетият дълг от началото на годината нарасна до 3,3 млрд. лева....". Айде на хорото за изборната победа. Малоумници. След 6 до 7 месеца всички разберат каква точно е голямата "радостна" новина, а и защо беше потребно чегъртането. Жокер: оправяйте си семейните финанси, наистина - връщайте си кредитите. А и помислете за депозитите си, ако не сте на кредити. Няма нужда от излишно философсване. Това ви е достатъчно. Айде преди коледа стават чудеса - искахте промяна и зл рибка ви я даде.

Не са важни цените !Важни са светлите демократични ценности...

Помияра Двойку бюрЮсуф де сай скрил.

Дали е САМО в България? Или и по другите държави?

Преди се протестираше за двойно по ниска цена на горивата и тока ! Сега всички мълчим ! Та.затова са тези локдауни и пропагандата която набива от всякъде - ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ,ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ, ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ , ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ....

И КОЙ си ти бе, да ми казваш какво да правя с моето тяло? Плазмодий!

Тенкю Хилари, тенкю МакКейн, тенкю тулуп, тенкю Орешарски за спирането на Белене и Южен поток! Тенкю Костов за изграждането на американските въглещени ТЕЦове! Мамка ви мръсна продажна!

Аз си произвеждам месо,плодове и зеленчуци,вино и ракия.Напролет слагаме няколко слънчеви панели и започвам да се самозадоволявам с ток.Какъв е проблема?

И кът падне снего през зимата кво прайш? Дърва и въглища?! Да те у зеления тъпигьоз!

Жан Виденовата зима ще ви се стори като рай в сравнение с това , което ви чака. Скоро ще се окорите като Кокорко!

Нема са плащите - продължаваме промяната . Скоро нито горива ще ви трябва на повечето, нито коли… за ток - освен да си зареждате телефоните , за друго няма да ви трябва - има свещи а и е по-здравословно да се ляга като се стъмни и да се става рано сутрин !

Да допълня - не си мислете да избягате от сметните на тока като си купите нещо дето произвежда ток, щото ще ви вдигнем и водата … и кладенци да изкопат е , ще ви сложим такса кислород и ще плащате на кг телесна маса! Това ще обедини в едно хем такса лукс(щото който е дебел е имал кво да яде) хем такса разход , щото голям камион( човек) иска много кислород за изминаване на определен пробег

Един ни караше да ядем мас, този ще ни кара на свещи да четем.

Да започват бързо да чегъртат енергото.

Не гледайте Полша. Там има много ТЕЦ на въглища, които скоро ще тя да затворят и тогава сметката ще се промени. Без нова АЕЦ и договори за изкупуване на тока с предимство за вътрешния пазар няма как да имаме устойчивост. Очаквам новото правителство, ако въобще има такова да започне активно да работи пи въпроса. Той е от национално значение. Стига са ни пробутвали лобистки планиве за газ, водород и др.

А защо ви е ток?

Ако в държавата не намерят вариант да въздействат на борсата и на цената на тока за бизнеса, след не дълго ще трябва да въздействат на трудовата борса. То и сега сме на 13% безработица - връх за последните 4-5 години...

За месец и половина дръпнахме 2 млрд нов дълг, не се намериха средства да се подпомогне бизнеса в това безумие. Явно идеята е да се подпомагат безработните по-късно

Защото Борисов за миналата година открадна 20 милиарда. И така всяка година от управлението си.

Уууу, йеееее... И вече 6+ месеца не е на власт, къде ги 10млрд спестени??

Ууу, йеее (нерегистриран) Раздават ги на хората в неравностойно положение. Нещото което Борисов никога не направи. Той раздаваше пари само на своите хора срещу процент връщане.

Тези в неравностойно положенир, милионерчета от ДС ли са ?

дай пак (нерегистриран) Не тези с пенсии под прага на бедност умишлено пропусната актуализация от много години. А онези за които говориш са друшки на Борисов и държат цените на тока, газта, храната.

Само не разбирам нещо: СЛЕД КАТО ЕЛ. ЕНЕРГИЯТА Е СТРАТЕГИЧЕСКА СУРОВИНА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО НА НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ПРОДАВА ПО ЕВРОПЕЙСКИ БОРСОВИ ЦЕНИ, А НЕ ПО ФИКСИРАНИ ЦЕНИ ТИП "РАЗХОДИ+% ПЕЧАЛБА?"

Какво толкова. Скоро ще си стане изгодно да си купиш в супера един пакет боб с два заредени акумулатора, за да си го сготвиш. Кой ще плаща ток на ЧЕЗ-EVN, като може да си го вземеш на промоция от супера? А на черен петък ще се зареждаме напред за цяла година и готово... Нищо сложно няма в това. Кеф ти Bренски ток, кеф ти Холадски. На другия ден връщаш с бутилките от бира и празните акумулатори и готово - пазарна икономика...

Просто дъртите кози от ЕЦБ печатат евра без прекъсване и създадохе тези енергийни "борси" да изкупуват тока с тях. Така ефективно контролират цените на тока в цяла Европа. Ако тази борса не се закрие тока няма да поевтинее никога. Ние за тези пари работим а онези ги печатат от нищото. Как ще се конкорираме с тях на пазарен принцип?

В Полша тока е 2 пъти по евтин от България защото там си нямат депесарско-гербаджийска мафия която хариза ТЕЦ Варна на дръндарския мангал- мафиота Доган.

печелят от високите цени на тока? Сигурно имат имена. Бедна България с ток като Швейцария.

до дир. бг Защо не триете обидите към българския президент?!

щото не триха и за Боко докато беше министър председател

щом звездите ти го говорят може и да е вярно. А по факса не получи ли нещо? Нещо като рисунки на пари, американски долари!!!

Дреме му на Радев Мадурото за тока. Той е военен и цял живот е чакал народа да плати за ведомственото жилище, народа да плати яденето във ведомственния стол, народа да плати втора заплата на секретарката, че тя да му пусне.. Сега чака 30то число, за да кешира поредните 15 бона, а продоволствията и тока, и водата в Бояна не ги плаща Деса, а по стар Радевски навик - народа. Така е научен, така ще си отиде. Той не е офицер от армията на генерал Вазов..

гербопитеци. Пуснете онази шашавата да покълне малко, че се затъжих за нея. Да не е болна?!

Светът ще се оправи, като изчезнат зелените педе*асти! Ще спаднат рязко въглеродните емисии, всички преносни деревации и перки, соларни тъпотии и шистови изгъзици....., ще рециклираме мира и ще си върнем разума!

дойдоха, защото светът цъфтеше, може би?! Искаш убиване на природата и бетон, ли?

Не глупако, света ще се оправи, когато изчезне човека!

Модела прокопиев - радев - Божков, е това ! Свиквайте

най сетне изгонихме престъпниците от парламента

Сега февруари с честните ще видим как ще си платите тока хаха

Геерала ви показа как да се топлите - с лицеви опори, но вие не срушаге

АЕЦ Козлодуй продава евтин ток за износ, плащаме лиди цени за Американските ТЕЦ, купуваме скъп вносен, няма АЕЦ Белене, няма Южен поток, няма интерконектор със Гърция, няма азерски газ, има свобода и демокрация и един хидроинженер поличав милиони за студен резерв.. някакви политици ще станат министри ,ама вместо да слугуват на народа си пак ще мислят за комфорта на средностатистическия руснак или американец.

Изчегъртайте от НЕК всочко и цените ще се нормализират

Цео свет је уз вас Бугаре. Скините овог злог председника Радева да се цела Европа одмори

Не ти разбирам, пич

Казва, че света е с нас и да смажеме тоя зъл президент Радев, че цела Европа да си отдъхне

обяснете как се вдигат цените в цял свят и Радев да е виновен за това. АРЕ ГОВОРЕЕТЕ.... колкото си искате минуси цъкайте... АМА ПОНЕ ВЕДНЪЖ ОТГОВОРЕТЕ НА ВЪПРОС

че се вдигат, а с колко и какво се прави хо въпроса, ама как да обясна на 80 процентов...

вие за борса не сте ли чували АМАН ОТ ГЕРБЕРСКИ МАЛОУМНИЦИ

А бе какви ги говориш- как в цял свят бе тъпанар? Хората ти казват за 4 страни-Франция, Италия,Румъния и Унгария. България се доближава до цените като в тези 4 страни. От простотията на такива като теб сме на това дередже. С Радев и неговите олигофрени след нова година чакайте мед и масло та тече по улиците.

Нещо не четеш. И в Румъния и Гърция и в Сърбия цените са като тук че и по нагоре

няма драма, и ток няма - скука...

Благодарете на Боко Тиквата!

Скоро и купони!

Ама ще се търкат, да се знае кой е спонсора.

А ми из Србије идемо у Бугарску да разбијемо главу овом злом председнику Радеву који је залудио цео свет са овом ценом од 260 евра.

Ходи пиши другаде на сръбски

Ха ха ха :)

Колеги, карате се Радев - Борисов, кой е виновен ? РАЗЛИКА НЯМА ! Защото и преди и сега сектор енергетиката се управлява от ПРОКОПИЕВ ! Джафкайте се колкото искате, марионетките се сменят, но ОЛИГАРХА си е същия !

управлява цените в цял свят а?

А ми из Србије идемо у Бугарску да разбијемо главу овом Прокопјеву који је са овом ценом од 260 евра залудио цео свет.

Не сакаш помош да се ослободиме од злобниот Радев? Дали ќе се однесувате со нас на овој начин затоа што сакаме да ви помогнеме? Еј, ќе стигнеме таму и ќе те ебеме тебе

Подолу е бугарскиот претседател Радев поради кој струјата кај нас во Македонија стана 260 евра. Доаѓаме во Бугарија да го тричаме

Явно подаръчните торбички са много по-дълбоки от чекмеджето на Бойко Борисов :)))

или го карате само на монолози

ВИЕ ПРОСТИ ЧУКУНДУРИ, КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ВИ СЕ ПОВТАРЯ ЧЕ ЦЕНИТЕ РАЗСТЪТ В ЦЯЛ СВЯТ. ИЛИ РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ А?

а в това време месдтните олигарси от кръга то хидроинженера , мутрата и куманягите потриват доволно ръце, защото печелят луди пари, препродавайки нашия ток!!!

Айде честито, кака Деса даде тон и дръпна едно дунавско. За мат'ряла остава да тропкате само кръшно- шоково- токово в размер 7/8 . Спокойно няма драма-лесно се играе като по устав, само спазвайте такта на главния хороводец.

Зелената енергия е скъпа, а вие сте евтини

И язе се чудам зошто струјата кај нас во Македонија е 260 евра, а крив бил бугарскиот претседател Радев

Και απορώ γιατί το ρεύμα στη χώρα μας στην Ελλάδα είναι 260 ευρώ και έφταιγε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ

Et je me demande pourquoi l'électricité dans notre pays en France est à 260 euros, et le président bulgare Radev était à blâmer

Дреме му на Радев Мадурото за тока. Той е военен и цял живот е чакал народа да плати за ведомственото жилище, народа да плати яденето във ведомственния стол, народа да плати втора заплата на секретарката, че тя да му пусне.. Сега чака 30то число, за да кешира поредните 15 бона, а продоволствията и тока, и водата в Бояна не ги плаща Деса, а по стар Радевски навик - народа. Така е научен, така ще си отиде