Цената на свинското месо продължава да се покачва

В София килограм свинско месо и то по цени на едро надхвърля 10 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените в България се формират с гледане към тавана.....а не зависят от цените на едро по света.

Цената на едро например замразен свински врат от доставчик в Западна Европа е от порядъка на 2.70 - 2.90 евро. Нека някой от продавачите да каже как се формират цените на дребно у нас.

А не може ли да се разреши на хората да си отглеждат кенгурици. Нищо ги не лови, ни чума, ни грип. Да внесат безплатно няколкостотин хиляди и да се започва. Щрауси да внесат и те са здрави нищо ги не лови. И последно ако не става с кенгурици и щрауси да внесат магарета. Магарешкото е вкусно и полезно. Магаретата са здреви и ги лови само една болест на петия крак ама и затова има хора.

Избирате др. Нинова за мин. председател и месото пада на другия ден до 1левче на едро.Хлябът ще струва 15ст. , а крушите по 3ст. килото.

въпроса е... когато се възстановят стадата в БГ цената дали ще падне??? ама и аз съм много застрелян... само какъв въпрос зададох...

На кой му пука, важното е, че Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на България.

Ще го повиши, ами. Нали трябват някой да отпусне свежи пари за да изкупим 20 годишната замразена леш от складовете им.

Като продаде Бойко замразеното свинско от Америка, дето му е комисиона за самолетите, ще мине и чума и цени ще паднат. Предполагам , ако намалим консумацията на свинско , че ще му объркаме плановете.

И някой услужливо пише статии за увеличаване на балона с цените.

Това е знак че месото трябвя да се спре. Не само свинското....За тези пари доста полезни неща могат да се купят, а не мърша. Но кой ли чува...

PEYTSCH

Ще я караме на пражоли от 5 лева (в Германия)...750 грама кашкавал Витоша (като от 1989) е 6 лева...

Много са зле нещата в Германия, както и навсякъде извън България! Препоръчвам да не ходите никъде, стойте си в България, където тадиционно е най-хубаво! Например сега отварят немския вестник на Лидък за промоции от 28.11 и чета: Кайма (свинско/говеждо) - 4.99 евро кг. Пилешко филе - 5.99 евро кг. 3 дебели свински сочни пържоли, без вода - 3.99 евро. Средна заплата 3500 евро. Мога и още да продължават, ама няма смисъл, че в България е по-изгодно!

Лидл е дъното на маркета, кой те излъга, че Лидл е символ на качество? Това е най-ефтиното от най-ефтиното, за най-бедните. Жалко, че толко моете да плащъте, и не смеете да влезнете в хубави магазини и ресторанти. Не че нещу, но Лидл...да ти е критерий, ноо сте зле и сте ноо гладни просто. Ас ти говорим ъпмаркет, качествена и хубава храна. Винаги има и по-по-най, но да кажем, не точно Лидл и не точно дъното на маркета.

От тия 3500 колко остават след данъците? Да ти кажа аз - не повече от 2400 евра. Колко за квартира? Непретенциозен едностаен 1000 най-малко, още толко други разходи и 400 за фонда и аз съм човек и всичко заминало.

Средна БРУТНА заплата. Колко точно взимат чисто изчислявал ли си или математическите ти умения стигат само за брутото. Един полезен линк в случая: https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/. Средно от описаната от теб заплата чисто се взимат между 2100 и 2400 евро. Ако си на квартира и плащаш 700-1000 евро нещата започват да изглеждат различно.

От доста време е по-евтино да се живее в Германия, Великобритания и други държави от ЕС. И там няма да се взимат пари в левове, които са с ниска покупателна способност, а в нормални валути. А на някои дори с българските заплати ще им е по-евтино...

Я спомени колко струва в Германия килограм свински врат?

Ми последно, по 15 еврака килото, но това е точно 1 час надница на една чистачка, дори чистачката мое да си купи, и нема лабаво, има от пиуле млеко. Но местото е под стандарт, пресно, хубаво ,свежо, изобилно, и моеш да избивъш различно качество, има и по-еФтино, и по-скъпо но по-хубаво, и порциите са огромни, и цените са нормални, с една заплата мое шда ядеш като свиня, това е проблема на Запада, че нема спирачки на консумацията, ако сам не решиш да се ограничиш, то ше се обърнеш на свиня. Разбира се, има и по-високо качество, и по-високи цени, и други варианти има, но ИМА, НЕ Е ДА НЕМА!

Е то и тука има, соца отшумя за радост!

Ох немски наденички, ох немски пражоли, ох немски манджи с месо! Ох, само за това одим у немско, да се налапъм като свинче! Не съм одила след 2014 откак мигрантите бастисаха немско де. Не знам ка ке сега. Нема по-убава и богата храна от немско, често съм се чудила да се преместим ли там. Но ми секна етусиазъма след 2015, след мигрантите ..... Оф кисело зеле манджи, оф десерти и торти, ох скомиина ми правите бе! Махъм се ебаси, пак огладнех!

Това ми беши мислата. На балхар ресторант съм плащала сметки от по 300-400 леа за едното нищо, надписват и ти давът вчерашна пумия, че и се сърдът че нема бакшиш. 10 пъти по-хубава, пресна и богата храна, за 20 паунда, ядеш и не можеш да си изедеш порциите, толко ного и толко еФтино, разкошно и нагласено, и ти е кеф да оставиш даже 5 паунда бакшиш, бакшиша е в границите на 10%, реТко 15%, и нема да те изнудва и тормози резсторантьора за пари и надценки. Сервитьора стои диванчепраз и те гледа в очите, не ти дава да пипнеш нищо, ако не го сложиш в устата си. Виното ти се сипва, носи ти се кото кажеш, и по секо време може да си поръчеш своя версия на яденето, копче нема да ти се кае. Царуваш, в буквалния смисъл на думата, щом си клиент, сичко т исе носи на крака, ти си господаря! Нема нищо оПщо с гладорията и алчноЗтта на балХар!

Това в паки гетото ли бе манге?

Пази боже сляпо да прогледа.... Някои хора само за това пътуват по света. Да плюскат и да се хвалят.

Това в софето, и в Пловдив, голема раута биле. Сичко храната буклук, а ти я продавът за еьтра качество, изплух си сдъвканото, не се яде! Алкохолната мафия пълни бутилки с оригинална оплаковка с отрова, а когато поисках оригинала, е изчарджиха с 50 еврака за бутилка, която у секи европейск иуспермакет струва 8 паунда. Месото една малка лентичка прегорела, твърда и престоела. Салатата загнила. Неизмита. И те чарджи се едно си у мишлин ресторант. И нема ноо избор, у магазина е същото, боклуци на страхотни цени. Тука една опаковка обикновен хумус (сайд диш) от 250 грама струва 1.50, до 2.50, зависи дали е пресен, органиц и количеството, у балХар, се случи да купим, за 5 лева малка една свитка опаковка, 100 грама, и отварем, и вътре мухал...... Щото орицата бедни, и търговеца държал държал....а у еропата това се фърле след 24 часа, нико йне държи муххъл, ше му земът лиценза за опаковка хумус, кой е толко луТ. Жалки сте, гладни, мизерни, утрепани, алчни и опропастени! Ресто из еропата се връща до пени, до цент! Нема не искъм, не ма недей, виждала съм как за сгрешено ресто изритвът касиерката! Никой не те гони за бакшиши и надценки!

Никой не ви е виновен, че немъте пари да се разодите по свето. Една моя дневна надница, стига да идем до немско за уикенда и да се наплускъм, и да се върнем. Со се хотело. Сега лапъйте команиЗкия бахур и не знайте ноо, мъхал ше ядети, команизам искахте, на ви команиЗам. За команягата Б. Б. гласувате, ми сега се сърдите на мени, защо се сърдите на мени, че моем да патувам и да си отядем. Имъм си парите ,сама съм си ги изкарала, ке си ядем колко си шем. И има ко д ядем, кото ми сРце желае.

За околе Коледа планиръм една каварма иле капама. Това е тежко и мазно, ма се лапа като за последнот, толко е Фкусно. И сега ни е паднало. Поръчела съм си доставките, отсега, че една година сичко беше разграбено, та добре, че бех складирала у фризеро. Грешна съм боже, лапа ми се, и си лапъм, тфаей полжението! :))))

Замислем се за малко прасенце сукалче, има тука една ферма наблизо, едно сукалче излиза по 15 паунда килото, до към 7 килца, супер. Проблем ми е че немъм толко голема фурна, това е прублема, но моем да направи медна зидана в двора, дип да не ме рапортувът на полицията, че печем прасенце на двора. Като сготвим повеки, и раздавъм на съседите, на комшиите, на преятели, на роднини.... един гулем гювеч имъм, като вана е, сичко вътре и цела нощ на фурната, ехааа! Миналата година носихме гювеча на една ферман ,те имаха текава фурна, но не енасекаде, тая година трее да измислим нещо, за капама. Потекаха ми лигите, отивам да сложим нещо да се препече, може да е останало некое кифтенце.

При мени у Британцията има свинско на кур'ем. Ас съм лоша и не щем да ядем халал. КОпувам свинско и нарочно го размахвъм нагоре-надоле и мозлемите пърдът на умрело, като ме видът. Фчера готвих мусака и свински кифтенца. Днекса леща и голем кейк с ванилов крем. Домашем леП и голема салата. Планиръм да направим руска салата с шунка, ке купим 1 кило шунка и ке плускъм плускъм плускъм .... :)))) Шунки, мезета, наденички, салами, при нас има, не е да нема.

салата НЕ същестувва! Блядовете и казвата салата "Оливие", т.е. тя е френска! Пиянките няма как да измислят нещо такона, освен - борш със сметана, и кайма в тесто

Руска си я знам ас. Тфаей полжението! Кисели краставички, шунка, варени моркови, зеления, и домашна майонеза, ей научих се да правим майонеза домашна, не е истина! Мойте хора лапът за последно! тая зима, традиците имът значение, ке атакувам семейството с изобилие от кьопачка!

Kenn1111

Нормално нали тия дето я измислиха чумата по животните сега трябва да си избият парите които вложиха

Странно , как вчера си взех свински вратни на 7.90лв килото в София ? Ако не бяха статиите от сорта , от къде да разбере човек за поскъпването ?

впечатление, че преди 2 месеца го взимаше на 5 лв от задният двор? А сега го взимаш на 7 лв от 30 годишните фризери в Хамбург или Виго, които пък са били заредени директно от складовете на чичо Сам, пълни със зобани с ГМО прасета от "предният двор" А в същото време, прасенцата от задният двор бай Спиро, отидОха у Франкфурт, като 1-а класа натурал месце, на 20 евро килцето. Двоен удар на братята - боклуци на "боклуците", елитно на "елита"!

Ами прави ми впечатление, че пак си пропуснал хапчетата!

Спрете да купувате, стига сте ревали от високите цени. Един месец без свинско няма да умори. Не глейте Боко Тъпото - него не го бърка високата цена на свинското, той сам каза че си гледа прасета в задния двор в Банкя.

Няма болно,няма здраво,а сега на фона на беднотията ни коледно ще ни ,,зарадват,,То затова няма пари,,тръмп отделя 2%,а ние,,богатите,,3.2%.Шкембето и оня аругантният не се лу притесниха,а след 6год.щайгите ще полетят към супер бедната ни страна,но пък даже и еврото ще ни напукат чумата от гербспдпъсъ и обедидиоти.

Анти

Ми нека дебилите изтрепят още 100 000 прасета,а после ще си внасяме свинско от Патагония.

сделка има не на цената, искана от Продавача, а цената, приета от купувача. Така, че - да продължава да си се покачва ...

Целта е постигната.За Коледа ще ядем свинска мръвка за около 15лв за килограм.Тзи грях,трябва да тежи на БАБХ,и бълга скоро правителство,за бездействието им,преди разрастване на истерията с африканската чука.А дали наистина е имаше и тази чума?Избиха се десетки хиляди абсолютно здрави прасета.Останаха стотици заети във фермите без работа.Пазара се запълва с вносно месо,и нашите европейски "приятели" протриват доволно ръце.Що за паразити управляват тази държава,които изпълняват всички директиви от вън,и не знаят какво е национален интерес?Няма друга държава членка на ЕС,чието правителство безприкословно да се подчинява на решения отвън,които са в ощърб на страната им.Напомням за заплахите за санкций към Полша и Унгария,от страна на ЕК,но правителствата на тези държави не се съобразиха с Брюкселските разпореждания,нито пък последваха санкций за тях.За разлика от тези държави,българските правителства независимо от какъв цвят са, свеждат мирно главици и се подчиняват на "бащицата".Провалиха проекти като АЕЦ Белене,Южен поток,избиха прасетата на хората,приеха най-високата оферта за доставка на самолети за ВВС, готови са на всякакви унижения,но да са верни слуги на господарите от вън.

Целта е постигната.За Коледа ще ядем свинска мръвка за около 15лв за килограм ---- като ви е толкова акъла! Ако можех да организирам Тълпата, тия бастуни /търгвци и прекупвачи/ ще ги фарилам за 168 часа!

Търговците се възползват от ситуацията.

много лежат на кълката: "Абе няма как, ще трябва купя, празник е вси пак". Ама като лежиш много на една кълка, тя изтръпва, притока на кръв намалява, и щеш-нещеш се обръщащ на другата страна! Търпение ... този, който е в засада винаги има предимство на "първият изстрел"...

Не разбрахте ли, че това е идеологическа диверсия - семитите (евреи и араби) не ядът свинско, и айде свинското изчезна. Тея семити, дето направиха двете големи религии на света, сметът свинското за вредно, и ви диверсифицирът сега да живеете без свинско. Досега мжехте да опаковате оградата на Боко со свинско, сега и това не моете, и те ке си влизът и излизът как си искът, а вие ке лапъте семитски лайна, и ке си траете.

Нищо Ви няма - Нали сте корави Америакнци - И това ще преживеете !!! Братята ще Ви изхранят с телешко на ниски цени !!!

Ще се качва, доде се изравни с телешкото и тогава ще ядете на корем американско говежда с 50 хормона. Кеф!

Браво, значи се купува, което означава, че хората имат пари и следователно управлението е добро :)

Няма протести, няма искания и битки по улиците, а само премиреност и овчодушие. Това е резултата. И затова и малкото свинско от свине комплексите се изнася за Китай. А внасят замразени буклуци.

Преди "демокрацията" ЦЯЛАТА държавна граница беше ОБЕЗОПАСЕНА!!!! Кльоновете НЕ даваха достъп дори и на заек,камо ли на диви прасета/докарали болеста/!? В момента държавата НЕ мисли-внася месо от майната си , което е на по-високи цени,което ПРИНУДИ нашите производители също да повишът цените! Никой не мисли държавнически- за съжаление!?

Цената на свинското не е резултат от действията на марсианците - така е избрал народът, включително и според резултатите от съвсем скорощните избори, а знаем, че глас народен, глас божи. Следователно няма причина някой да се оплаква, напротив - народът трябва да е доволен и благодарен, защото е реализиран гласът му. А не като при мръсните монарси в Кувайт и ОАЕ, които продават бензина по 5 цента.

Грешка, народът нищо не избира. Казал го е още Марк Твен, относително пресен нагледен пример и простотията с Брекзит. Дали ще са гербави, червени, пембени, разликата е само в това към кои персони ще вървят дребните отчисления. Всички политици се командват от "бизнеса". Поне в тази част от цивилизацията, към която сега принадлежим. Свинската чума, птичият грип, лудата крава и т.н. не са измислени в България.

Теорията на конспирацията не съществува

Да - съществува практиката. На конспирацията.

Решението е елементарно- да не се купува. След време цените пак ще спаднат. Ако ли не, да си го завират по дупките.

Благодарим ти Партио любима за свинското и за бензина, за млякото и за яйцата, ще ти благодарят децата

И ще продължава да се качва, защото това беше целта.Постигнаха я успешно, Ура, да живеят непогрешимите управляващи.Другите, кучета ги яли.И сега един въпрос към Управляващите: С коледните добавки, какво ще си купят пенсионерите, защото няма да е свинско месо.

Това беше целта ,да избият наште прасета, та да ядем американските!!!!!!!!!!!!!!

Е нали това беше идеята. Ще ставаме мюсюлманска държава. 1-0 за ДПС срещу българите.

Бе как става тъй, че ако убиеш куче, отиваш в затвора. Пък агне, козле, теленце, прасенеце... да убиваш е "просто бизнес". Пък да ядеш е "месна диета". М?

Гледай си работата, цървул, яж каквото искаш и не се занимавай с това, което ние ядем.

Викаш, да ям и да не задавам въпроси.

Това не ме учудва ,ще ме учуди ако след година или две като отмине цените да се върнат на старите.:))))