Цената на петрола може да стигне $380 за барел при намаляване на руските доставки

Това е най-лошият сценарий за потенциалния руски отговор на опитите за ограничаване на цената на нефта от тази държава

Обратно в новината

Коментари - Цената на петрола може да стигне $380 за барел при намаляване на руските доставки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Световната икономика навлиза официално в рецесия, търсенето и потреблението на петрол ще се намали. Реалната цена е $60-70 за барел.

Не съм робот, но не съм и идиот за да вярвам на измислиците ви.

380 долара за барел - може да достигне, а може и да не достигне. Какъв ви е проблемът?

ДИР, И ВИЕ ЛИ СТЕ ВЪВ РУСКАТА ВЕДОМОСТ ЗА ПО 4,000 ЛЕВА???

измислена статия. Русия не добива, с колкото, ако щяла да намали..

Е, голяма работа, напечатаха малко пари покрай Ковида, сега ще си ги вземат. Нищо ново под слънцето.

Малко е. Трябва да станат поне 600 долара за барел. Тогава овцете вече ще се събудят, като направят едно ходене до магазина на 5 км да струва 40 евро. А, и да издигизират как електроколите са мнооого по-евтини, спрямо истинските, на които горивото е изкуствено надуто до безбожни цени.

Ще си подпаля къщата да изгори на съседа гаража. Като спрат да продават петрол и продължат да харчат милиарди за войната още един-два месеца, ватниците ще минат масово на диета от горски гъби.

Еееех..

Руснаците имат пшеница , риба , дивеч и т.н. ,няма да ядат само гъби. Ние какво ще правим без гориво и суровини?

При такива цени на горивото, инфлацията ще стигне 200% (сега на око ми се види 50% за последната 1 година). Което за нас означава, мизерия, студ и глад. А, за руснаците означава че ще имат ядове с айфоните и западните коли. Ще трябва да свикват с китайски изделия.

Верно ли вата ? А защо крепостните масово емигрират от пРассия тогава ?

Какво означава "да свикват с китайските изделия"? Че то почти всички изделия вече са "китайски"! Даже автомобилите Волво, телевизорите Филипс, уредите от марката Дженерал Електрик... При GSM-ите Xiaomi и Huawei (въпреки санкциите) са водещи, а Huawei е водещ производител на телекомуникационно обурудване. А я погледни да нямаш случайно лаптоп Lenovo -:)

Нема страшно, чалмите ще помагат

Мхм... те чалмите вече му казаха на джо-дименцията да се ... , а когато европейците ги питаха, те директно се изсмяха.... Отделно, че Иран вече официално иска да стане член на БРИКС. Абе слава осраина!

Губят хегемонията си над света и ще ползват ес като донори докрай. А урсула е кукла на конци.

Пиздя, Путю ти направи мечешка услуга на Китай. Заради Русия с Украйна, Китай сам се отказа официално за Световна хегемония. Поне за близките 50 години. Байдън днес бере НЕОЧАКВАНИ ПЛОДОВЕ, които не си е и помислял, че може за събере от капитулацията на Китай. Китай беше основен противник на САЩ. След това тероризма. А Педераша беше на края от някакви проблеми за САЩ. Днес въпросът е не дали ще я има Педераша а ....НА КОЛКО ЧАСТИ ЩЕ СЕ САМОРАЗПАДНЕ с външна помощ. Педераша вече не съществува като фактор в Световната търговия, политика, още по-малко икономика.

До тук добре, обаче поглеждал ли си скоро, ей тъй колкото да не пишеш глупости, как всъщност китай превзема света? Имаш ли идея,че половината африка вече е почти тяхна и смело напредват в Ю.Америка... Спящия Джо не знае къде се намира, и не е с акъла си това ясно, ама ти...? Защо мислиш в момента има брутален недостиг на чипове, вдигане на потребителска електроника... Виждал ли си каква инфраструктура изгражда комунистически Китай,и в какво отчайващо състояние е пътната инфраструктура в страната на спящия Джо? Спомняш ли си какво стана с медицинска екипировка и елементарни болнични материали точно в началото на пандемията? И как Тръмп подскача и заплашва , че видиш ли на тях Китай първи трябвало да предоставя... Жълтите не ги мисли, те имат деликатни и тънки методи да извиват ръце. Колкото до руснаците, литър бензин при тях е 1.70лв и намалява, 0.16лв киловата и 0.019лева за киловат(приравнена стойност на природния газ). Та тях не ги мисли. Да, ще имат проблем, но те винаги са имали. У нас е важно какво ще стане, а от септември когато всичко скочи още с поне 10% , вероятно ще си все още толкова щастлив...

Аз съм с Tesla! Kупете си и вие!

Надявам се знаеш, че теслата се самозапалва като предвидливо заключва пътниците вътре докато се овъглят. Предупреден си!

Това е много хубаво, но като стане тока 40ст за киловат и има тук там зарядни станции, дано още си така оптимист. Иначе, като се замислиш че за резерви части ще чакаш арменския поп....

Хей Руски тъпанари ВЪН! Ще пишете глупости за 1000 д. Утрепки Русия Загива!

След още няколко месеца, бензинът и дизелът като станат по 10 лева за литър, тогава ще видим кой загива, пор такъв.

Бензина ще поевтинее с края на войната в Украйна. Байдън отива на среща с ВЗАИМНО МРАЗЕЩИЯТ го саудитски емир. Путя здесь непричём в цены солярки.

Укропитек гнусен.Българите не обичаме Примати

Зелената стратегия на ес. Ще вървим пеша и ще се топлим с дърва ако ги има и тях.

2022-07-02 17:57:10 1 (нерегистриран) реплика +4 -1 Куха балалайко, цената на петрола е почти еднаква по борсите в целия Свят. Включително на борси, където няма Байдън и НАТО. Пич/ке - Байдън и НАТО са навсякъде където има петрол, газ и полезни изкопаеми. Погледни Ирак, Либия, Иран, Сирия, Венецуела, Русия. Погледни и СА и ОАЕ, също Катар, Нигерия, Ангола, Камерун. Навсякъде са с базите си. До всеки ключов за морския транспорт пролив, канал има американска и британска база. Почти Всяка сделка с петрол минава през офшорна зона която основно е британска, американска, холандска, френска и задължително присъства или британска или американска банка в дъното на плащането. Цена на петрол Брент (то такъв почти не остана в Северно Море) - просто стандарт за качество при определяне цената на петрол от други източници. Същото е и с WTI, с малката разлика, че в Мексиканския Залив все още има и САЩ и Мексико си го точат. Русия добива дневно 10-12 милиона барела като износа варира между 5 и 8 милиона барела. Арабите им го казаха директно в очите на евро-атлантиците САЩ, Великобритания, ЕС - трябва да сте идиоти ако си мислете, че ние можем да компенсираме дневния добив и експорт на петрол от Русия, а да не говорим за газ. При положение, че Венецуела и Иран са под петролно ембарго.

Точно, само с една малка подробност. Опита за цветни революции във Венецуела не мина. Там са руснаците. А изглежда сега и Иран влиза в тоя кюп, което означава най-добрия петрол за дизел, химия и пластмаси ... остава при тях. Арабите ще ги натиснат, но сега е урожая и няма току така да се дадат лесно, на пук амеликано-английските окупирани кладенци в Ирак..

В момента се намирам на едни иначе много прекрасно и красиво място. Но и тук е зарито с изхвърлени пласмаси и найлони. Дано стане 1000$/барела

до това красиво място пристигна с ветроход, кану, пеша? С балон да си и той изисква затопляне на въздуха, за де се издигне.

Ветроход да е - познай как са произведени пироните да го сковат, плата за платното, а как са бичени дъските? На ръка като през 14 век? Не разбира се.

ще стане на върба, важното е руските шматки да изчезват!

".....цените на петрола могат да излетят в стратосферата, предупреждават анализаторите от една от най-големите американски банки JP Morgan Chase". Хайде сега ще кажеш, че и тези са гадни русофили.

Цената на петрола може да стигне $380 за барел при намаляване на руските доставки - а като изчезне от "пазара " за по-бедните - тоест за нас - колко ще плащаме ?!? Или ще си живеем щастливо напук на Путин ?!?

веднага!

Викаш за нафта даваш задника си, за газ задника на жена си, за бензин не ти остана какво да даваш .. чудо, какво ще правиш гаден пропаднал Запад

Споко, Кире ще докара евтин нефт .. от Луната!

Ококорения пак взехте да го слагате под всяка новина. Няколко дена му останаха...

Свиквайте с мисълта за 10 лева килото на есен! Благодарности изпращайте на козяк и мъпетите им!

Да спираме колите и да ползваме градския и междуградския транспорт, когато е необходимо.

Той върви на вода. Значи да се върнем с начина си на живот, като преди 100 години. За нечии амбиции. И на студено да седим, и на тъмно...

Аз пък не искам да се връщам 40 години назад. Сателит на Москва. Без пътувания в чужбина. И пестене с години за елементарна кухненска бяла техника. Русофилите може да сте на хляб и кисело мляко. Но има хора, които в България като част от ЕС и НАТО живеят нормално.

Може и да достигне, може и да не достигне.

Всичко се прави умишлено, включително и войната.

Да е икономист, човек лесно може да си обясни защо? Ами има много пари напечатани, трябва да се харчат . Нещо неясно?

Има логика да го направят - намаляват добива наполовина и цената става четворна- така си вдигат приходите и печалбите и то с доста. ТУк някакъв отдолу призовава да се намали потреблението - ами намаляй слизай от колата и тръгвай с колело....върви кажи и на бизнеса да спреда използва транспорт и т.н....

2022-07-02 17:51:18 ...... (нерегистриран) Някой май не е бил в часовете по маркетинг, мениджмънт, финанси.... Когато има търсене, а в същото време и недостиг на нещо, то цената хвърчи в небесата. --------- Е ГОЛЯМАТА ГРЕШКА В МИСЛЕНЕТО ... КОЯТО "ГРЕШКА" МОЖЕ БИ УМИШЛЕНО Е НАСАДЕНА, КАТО МИСЛЕНЕ ! ТОЧНО ТОВА СЕ ОПИТВАМ ПО-ДОЛУ ДА ОБЯСНЯ, ЧЕ "МАЛКОТО КОЛИЧЕСТВО" ПРАВИ СТОКАТА НЕДОСТЪПНА ЗА "БОЛШИНСТВОТО", А ТОВА АВТОМАТИЧНО ЗНАЧИ, ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ТАЗИ ХЕМ НЕДОСТЪПНА, ХЕМ И СКЪПА СТОКА ! СХВАЩАШ ЛИ ? ЗАЩО ВСИЧКИ ИСКАТ ФИАТНИТЕ "ПАРИ"... АМИ ЗАЩОТО "МНОГО" И АКО НЕ СТИГАТ ГИ ПЕЧАТАТ ....АКО "ПАРИТЕ" СТАНАТ НЕДОСТЪПНИ ЗА БОЛШИНСТВОТО, ТО ТЕ ПРОСТО ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТЯХ (СЛЕД КАТО СА НЕДОСТЪПНИ) И ЩЕ ТЪРСЯТ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ! ГРЕШНО ВИ УЧАТ В ТОЯ "МАРКЕТИНГ" ! ХОРАТА ТРЯБВА ДА СПРАТ "ДА КУПУВАТ", АКО ВИДЯТ, ЧЕ НЕЩО "РАСТЕ" , ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ТОВА "НЕЩО", КОЕТО ДО ВЧЕРА СА КУПУВАЛИ ЕВТИНО ... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРАТА "КЪЛВАТ" НА ВИСОКАТА ЦЕНА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЕ Я НАДУВАТ ... И СЕ САМОУБИВАТ ! ЗАТОВА Е АДСКИ ВЯРАН ПРИКАЗКАТА - "ЗА БОГА БРАТЯ - НЕ КУПУВАЙТЕ" - "НАМАЛЯВЩИТЕ КОЛИЧЕСТВА" И/ ИЛИ "РАСТЯЩИТЕ ЦЕНИ"!

Ти си живото доказателство за трагичното състояние в което се намира в момента българското образование.

Ходи тогава да кажеш на бизнеса да не ползва петрол. Няма транспорт, няма производство, няма отопление, няма логистика,производство на храна, няма доставки до пазара, за да се продаде. Да не говорим за това, че една трета от света ще остане без пари. Петрола съвсем не е само това да си караш колата. Следват затваряне на фабрики, производства, безработица, бунтове, конфликти и.... Войни. Това ще е резултата. Па ти пак не си зарежда таратайката за да допринесе да падне цената. Успех.

Цената на петрола МОЖЕ да стигне и 40 долара при намаление на потреблението.

Това проучване го е правил някой пъпчив стажант. Нека да отговори, защо цената на международните пазари вече 5 месеца е относително стабилна? Изстреля се до над 130 долара за барел, върна до 100 и сега гравитира около 110. Добива от шисти и на сегашната цена е в разцвет и компенсира. Инфлацията в цял свят свива търсенето, което вече води до спад на цените на някои суровини. Само човек без капка акъл може да вяярва на подобни врели некипели.

А Путин го харизва с отстъпки до 30%!

економистчето, да вземеш да си скъсаш дипломата - инфлацията свивала търсене...жива да не бях..

Прокажените алкаши бяха в пъти по-зле от България през "комунизма". Като дойдеха в България и питаха: А мога ли да купя 2 бутилки коняк? Или се радваха на долнопробните български дънки Панака и маратонки Ромика. Пълни прошляци. Та пак е така. Путин Галфона направи от Рашка втора Северна Корея. Скоро ще затвори и границите, защото по 400-500 000 млади напускат Рашка на месец.

Беларус вече забрани на лекарите да напускат страната. Чакаме кога русия ще забрани на висококвалифицираните специалисти да напускат. Явно засега няма нужда защото то и сега не е е лесно да напуснеш пък и сигурно Путин е съгласен с това хората които не го харесват да напуснат.

АКО "НЕЩО" НАМАЛЯВА КАТО КОЛИЧЕСТВО, ТО ЗАЩО НЕГОВАТА ЦЕНА ТРЯБДА ДА РАСТЕ ? НЯМА ЛОГИКА В ТОВА ! СЛЕД КАТО "НЕЩОТО" СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКО КАТО КОЛИЧЕСТВО, ТО ЗНАЧИ ТО ЩЕ Е ДОСТЪПНО ЗА ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА, КОЕТО ПЪК ЗНАЧИ ЧЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ , ЗА КОИТО ТО НЯМА ДА ДОСТИГА, ТО ЩЕ ЗАГУБИ ЦЕННОСТ ... Т.Е. "НЕЩОТО" КОЕТО НАМАЛЯВА КОЛИЧЕСТВОТО СИ, И ОСТАВА ДОСТЪПНО ЗА ПО-МАЛКО ПОТРЕБИТЕЛИ, ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКО ЦЕННО ЗА ОСТАНАЛИТЕ, Т.Е. ЗА БОЛШИНСТВОТО .... А СЛЕД КАТО Е ПО-МАЛКО ЦЕННО ЗА БОЛШИНСТВОТО, ТО НЕГОВАТА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ПАДА ! ИСТИНСКИ ЦЕННО Е ТОВА, КОЕТО ЦЕННО ... ЗА БОЛШИНСТВОТО! АБСОЛЮТНО ГРЕШНА Е ЛОГИКАТА, ЧЕ "МАЛКОТО КОЛИЧЕСТВО" ТРЯБВА ДА ВОДИ ДО "ВИСОКА ЦЕНА" ! ТОЧНО ОБРАТНОТО - ЦЕНАТА ЩЕ ПАДА, ЗАЩОТО БИДЕЙКИ НЕДОСТЪПНО ЗА МАСИТЕ, ТО ЩЕ ГУБИ ЦЕННОСТ ЗА ТЯХ! "ЦЕННО" Е ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА ИМАШ, КОЕТО Е ДОСТЪПНО ! "НЕДОСТЪПНОТО" - ГУБИ СВОЯТА ПРИТЕГАТЕЛНА СИЛА С ВРЕМЕТО! ТАКА, ЧЕ ПРОГНОЗАТА МИ Е, ЧЕ ДЪЛГОСРОЧНО - НЕФТА ЩЕ СЕ СРИНЕ МНОГО СЕРИОЗНО !

"ЗА БОГА "БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ " ... И ЦЕНАТА ЩЕ ПАДНЕ !

Някой май не е бил в часовете по маркетинг, мениджмънт, финанси.... Когато има търсене, а в същото време и недостиг на нещо, то цената хвърчи в небесата. Много хора трябва да осъзнаят, че идва момента в, който на запад, а и у нас пари ще имаме в джоба... Но газ, горива, а не дай си боже и ток... Просто няма да има. Ти си имай пари. Но това, което ти трябва го няма. Новото поколение не знае какво значи няма. И им е чудно. Май ще се научи.

Брат, от къде ги взимаш теа хапчета?

Ти си живото доказателство за трагедията на българското образование.

Русия не може да издържи дълго, ако не продава нефт и газ. И през социализЪма имаха евтин бензин, но.. за гнусен Москвич и пропаднала Лада се чакаше с години. Същото ще се случи в Рашка отново.

Ако путин не падне, бъдещето на русия е китайски автомобили които в Европа се продават за 30.000 евро, в русия ще струват по 100.000 евро. Така работи монополът. Ако не ти харесва цената, купи си Шкода. Шкода не се продава? Еми тогава или плащаш 100.000 за китайски автомобил или си купи велосипед (отново китайски).

И сега чакам поръчаната си нова кола шест месеца. Ще чакам още шест. И не е руска, а немска. Чакаше се тогава защото почти всеки човек имаше доходите да си купи нова кола и производството не смогваше. А сега няма производство, заради чиповете.... На времето на баща ми новата кола е струвала двайсет заплати. Сега с двадесет заплати не може да стане номера. Същото е и с жилищата. 70 заплати за нов двустаен апартамент в София. Сега не става. И говорим за заплата на електроинженер, не на нещо друго. Лек ден.

Зависи от заплатите и модела кола и квартала. Не обобщавай за всички.

Държава терорист и шантажор. Реално изнудват целия Свят. Ако не ни дадете да си вземем още територия (че нашата е малко) имате избор: 1. Икономически санкции - ще останете без газ, нефт и зърно. Или 2. Война. Ама ние имаме атомни оръжия. Русия като недоразвита варварска държава се опитва да налага правото на по-силния.

На война като на война.

Така де.

Ама това за щатите ли си го писал?

Който на друг гроб копай,сам попада в него .

Страхотна статия в подкрепа на ганьовския бизнес с горивата! Петрола като се вдигне ние вдигаме цените, щото той стигнал 130 долара барела. Сега петрола паднал с 20 долара, обаче ние ще задържим цените високи, щото някой предположил, че ако нещо стане петрола ще иде на 380 долара! И сега понеже си имаме медии, дай да ги ползваме да четат хората, пък ние може още да вдигнем цените, щото това със стратосферата може и да се случи!

Каквото сам си направиш и господ не може помогне.Защо Европа се отказа от евтините горива от Русия а сега пищят?!

Подцениха икономиката на Русия и надцениха своята. Оттам направиха грешния извод, че са в състояние да спечелят икономическата война срещу Русия.

Задкулисието се опитва чрез политиците и ненормалниците в СЗО да постави икономиката на колене. Постоянната психария лята от медиите с цел плашене от вируси,налагането на нови локдауни в бъдеще съчетано със санкциите,които се наложиха на Русия и поскъпването на всичко може да доведе до масови фалити,безредици,кървави бунтове,бедност,дори богатите да обеднеят,ще падат правителства,ще умират политици,светът ще се клати,но това е планът,всичко е част от един велик план за контрол над цялата планета... Най хубавото е,че все нещо ще се случва и тези планове ще им се провалят,нищо няма дасе случи точно така,както те искат...

От какво ще преживява Раша ако спре производството на нефт и доставките на газ!? Само не казвайте, че ще продава в Китай и Индия....

Изчакай и ще видиш.

Русия е в състояние да произвежда практически цялата номенклатура от стоки започвайки от най-примитивните и завършвайки с най-високотехнологичните. При необходимост е в състояние да затвори напълно границите и да спре всякакъв импорт и експорт. Естествено дотам няма да се стигне понеже по-голямата част от света, включително Китай и Индия продължават да търгуват с Русия. Проблемът е изцяло на ЕС, САЩ и техните сателити.

От много неща. Днес от санкционния списък са извадили руските съставки за ядрено гориво за атомните централи. Оказва се, че 40 процента от ядреното гориво използвано в САЩ е..... руско. Съставките на горивото на Уестингхаус 80 процента били руски и затова ги освобождава от санкции. И това важи за много други специфични суровини. Платина, Паладий,... Само там ги има. За жалост на много хора. Успех със санкциите.

Хайде дано стане. Светът е залят с автомобили. Да се поизчисти малко от тенекиите.

Лижете, лижете задника на господарката мутрафонова, че ще стане скъп бензина. Лижете бе.

Мокра мечта на хазаро-масоните.

jingiby

Сатър за Мордор. Ембарго и фалит...

Това означава над 10 лв литъра бензин,масов фалит на всичко,хиперинфлация и кървави бунтове,световна война и изтребване на политици и задкулисие...

Задкулисието в момента гледа със зяпнала уста, премигва на парцали и не знае какво да каже.

Тия от JP Morgan работят за Путин срещу 4000 на месец !!! Предлагам Киро и Асан да им забранят да влизат в България и да привикат посланника на САЩ да се възмутят от пропутинската им пропаганда...

Киро и Асан са смешници.

Цялото "производство" на руски нефт е точно 2% от световното производство. А иначе щом социалистическия "Блумберг" го казв, сигурно казаното ще се сбъдне (тъй като много хора не знаят - под наименованието "Блумберг" в България се подвизава сайт, собственост на ТИМ.

Ти вярваш ли си ? Русия е на второ място в света. Прочети малко 2% клетки имаш в мозъка.

Тангра ти си тъп. Може да са втори и пак да са с 2%. Не зависи от това дали са първи или втори, а от това колко държави произвеждат и по колко. А Хандел, ти също грешиш, 13% от производството на нефт са. Но факт, 13% не са нещо което човек при желание да не може да спести.

Нищо ще помолим нашите мургави братя да ни уредят с жив превоз. Аз ако съм директно затварям лукойла айде ще им се не види. На нас не ни трябва руско гориво. Ще ходим пеш и ток не ни трябва за какво ни е. Мамка им шпиони!

Как така? Какви са тези намалявания на руските доставки? Те налиги спряха! Нали спряхме да ползваме руски петрол и газ! Къде доставят тогава Руснаците? Или ние сме най-големите "демократи", които се лишават от евтина и удобна суровина, а след това ни я продават разни спекуланти като случайно намерен танкер в океана на значително по-голяма цена.

Индия купува нефт от Русия, слага надценка и я продава на ЕС. Европейците знаят това, но са принудени сами да заобикалят своите санкции понеже, ако ги спазват икономиката им няма да издържи и един месец.

Статийка внушаваща на руския роб да лиже задника на господарката мутрофанова.

Ето го специалиста по лизане на задници се обади.

Е ти си руският роб.

Пълни глупости! И като стигне 380 после може да стигне и -50, щото търсенето ще се срине, а хранилищата ще им се препълнят. Като преди 2 години при ковида даваха по 20 долара да им вземеш барела, защото нямаше къде да го съхраняват.

"щото търсенето ще се срине" Танковете ползват преработен петрол като гориво, а войни ще има много.

Е колко танка има по света бе, пич? Танковете ли ще определят цената? Глупости на търкалета.

"Танковете ли ще определят цената?" Танковете определят много неща, не само цената на петрола.

JP Morgan Chase са мръсни русофили - веднага да си дарят печалбата за тоалетна хартия за Украйна

Нали изгонихме рашънците! ко ми дреми за нафтъта?