Цената на нефта падна до 50 долара за барел

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия призова да се запази спокойствие по повод цените на петрола

Обратно в новината

Коментари - Цената на нефта падна до 50 долара за барел | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените на дизела и бензина не са под два лева

Една малка несъществена разлика за управлението в Кремъл: Нефта в Дубай, направи от пустинята и старо мангрова блато, супер модерен и богат мегаполис . Нефта в Русия направи от успешна аграрно-индустриална страна гнило блато.

Революцията в енергетиката ,която направи САЩ нетен износител на петрол и природен газ, за първи път от 75 години, явно няма да приключи скоро. По последни данни, запасите в най-голямото находище на шистов петрол, открито в страната - Permian - се оказаха в пъти повече от първоначалните очаквания, става ясно от публикуваните данни на Геоложката служба на САЩ. Запасите от шистов петрол се оценяват на 46.3 милиарда барела, а на природния газ - 17 пъти повече, отколкото са били прогнозирани през 2016 година или 281 трилиона кубични фута. Това са само извлекаемите сравнително лесно залежи, твърдят от USGS. Заради тях Permian вече е сред най-големите райони със залежи от петрол и природен газ в света. През ноември тук се добиваха по 3.6 милиона петрол на денонощие. Общо в САЩ през ноември са добивани средно по 11.24 милиона барела на денонощие, което означава ,че за последните 10 години производството на петрол се е увеличило двойно.

Американските фирми, производители на въглеводороди, фалират една след друга

хубава мечта. лошото е, че ако това сане вярно ще е след като Путинландия фалира.

Ха, ха тъп нещастник - фалирала е е на майка ти руската шунда... тези опорки дето са ви спуснали вашите кремълски комунистчета, са пълна лъжа... те и руснаците искат да разработват шистовия си газ, но за това са необходими скъпи машини и технологии, които американците никога няма да им дадат, тъпо педерасче,,,

Дребен лъжец. В Америка от петролните приходи за 2018 г. всеки жител на Аляска е получил надбавка от 1600 долара. От петролните приходи на страната за 2018 г. всеки жител на Русия получава: + 2% за ДДС, + 15% за цената на горивото, + 10% за полезните тарифи, +5 години до пенсионна възраст, +рентгеново облъчване на храната, +орязване на парите за медицината

САЩ вече не могат да вържат бюджета. Правителството не работи ....

Ха, ха тъп нещастникне-не работи на майка ти руската шунда... тези опорки дето са ви спуснали вашите кремълски комунистчета, са пълна лъжа... те и руснаците искат да разработват шистовия си газ, но за това са необходими скъпи машини и технологии, които американците никога няма да им дадат, тъпо педерасче,,, Една лъжа повторена и 1000 пъти пак си остава лъжа.

А днес, Путин е присъствал на тестовете на нова ядрена ракета. Само не разбирам...те ли ще се хранят с радиация, нас ли планират да хранят с радиация...

Скоро той присъства и на една друга фалшива "атомна" ракета, която едва прелетя 2 км. и както и сателитите на алкохолиците падна в морето - в случая в Баренцово море... и още я търсят тъпанарите. Всичко при руснаците са лъжи и мултфилми, макета им арматата я теглеха по площада за смях на целия свят. Ей тъпи бедни, платени руски подлоги, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путин беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ?

Сега кремълските тъпи ботчета са в шок от поредното "НАГЛО" нападение на Велик Израел в Сирия, без да се съобразява че сирийците вече са надули с въздух свойте фейкови комплекси. Сега циганските диванни експерти чакат да им спуснат поредните фалшиви опорки я за сваленя ракета или самолет... и ако няма такъв , то веднага за да не са Капо, мурзилките ще си свалят свой като оня Ил-20

Какво стана бре миризливи руски олигофренови руски тролчета ? Израел отново е разбомбил сирия с ракети... Къде са вашите надувни фейкови С-300-400 и другите измислици? Нали щяхте да прикривате сирия и пиле нямало да прехфвръкне, ватни тъпанари... Вашите измислени цета можете да си ги наврете в задницата. А иранските бази са в пламъци, има и изпарени ирански ихтам-нетьй... "Израильская армия нанесла ракетный удар по территории Сирии, чтобы уничтожить несколько объектов иранских сил и движения «Хезболла».

Изобщо не са видели откъде идва удара. Ф-35 са непосилни и за С-500, а с тия С-300 просто са безпомощни. Остава им да се надяват на птиците за нанасяне щети на израелските самолети и да ги обявяват за успех.

Дааа, САЩ се изтеглят от Сирия, жълти жилетки се мотаят из великия Израел, а горкият Бени вече губи разум. Стреля с ракетките си с надеждата, че Путин пак ще прости. Евреите разчитат на вроденото славянско благородство да не биеш слабия. Засега разчетите са правилни, но знае ли човек.

протестирахме...

Който го може, го може! Който го не може, да го може, чл. 1!

намаляват си печалбата от примерно 2 млрд на 1 млрд и готово. къф е проблема? аа, яхатата ше трябва да е с 2 м по-къса. уджасс. излагация.

Не разбирам защо става така. Нали уж ОПЕК+ се разбираха да пада добива, че да се вдигне цената. Арабите обещаха и уж намалиха добива. Руснаците се израдваха, че ще им се попълни касичката. Казаха до колко $ са ОК. Саудитците обаче освен добива намалиха и цената, което не беше много естествено. Имам чувството, че някой "бъзика" пазара за да "прасне" руснаците.

Умнико а що за пазар беше гат цената беше $120 за барелченце.Или гат беше $150 за -па макар и за неколко месеца.А $120 за барелченце си беше регулярна цена поне 10г.Що за пазар е това. За него не важи ли правилото-ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА,ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА...-като за всичко останало.Тогава кой бъзикаше пазара-за да не се разпадне еврейската -ротшилдовата собственост, наречена съветска русия а...Ако тва беше некакв "пазар",притакъв срив на цената от $120 на $60 за една седмица,за неколкодни бе,требваше да настане апокалипсис.Ама не настана.Щото таа цена не е била ама ич пазарна,а чисто политическо споразумение да спаси еврейската собственост от разпад...

"а него не важи ли правилото-ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА,ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА...-като за всичко останало." Това важи само в Расията!!! В нормалните държави цената се определя според търсенето и предлагането. Няма труд, няма разходи, няма печалба. Ако нещо се търси и се предлага малко - поскъпва и обратно. Ама де акъл у ватенка да вдене тази проста истина?!....

бензионастанцията фалира, време е великтие американски солдъри да я еват на красная площадь аахахаххахаха

Ааа хааа хааа хаааа ...

Шило

Така е, Саудитска Арабия си заминава

Руска бабичка в Сибир слуша лъжите за Гъзпром по радиоточката, цъка с език и хвърля поредната дървена цепеница в печката за да се стопли.

Америка е най-големият производител на петрол в света. Тя ще диктува цените , така че мурзилките ще фалират...

Шило

Я, първо да сравним дебестойността на шистаците к добива по конвенционалния начин, па тогава да гадаем?

Българите разчитаме на руски газ и нефт. Американските ги не щем

Абе кой го слуша този министър след като нашия човек Иванов каза че ще повишава цената на газта - хахаха

САЩ вече не са лидер на света. Други определят правилата

Във всичко нормални държави по света, когато пада цената на петрола, поевтинява и цената на бензина. Само в руската зоологическа градина се получава обратното.

А в БГ-то как е? А във великия Израел що има вече жълти жилетки? Види му се края, Моозес. Вади соц доктрините и чети здраво, че трябва някой да пропагандира светлото бъдеще.

Америка е най-големият производител на петрол в света. Тя ще диктува цените , така че мурзилките ще фалират... Вече и ватенките поискаха да добиват шистов газ, но горките нямат необходимите технологии. Без технологична помощ от Америка не са в състояние да направят нищо. Техните "лесни" находища вече се изтощават, и остават такива, където добивът е скъпо струващ. Което автоматично означава краха на ватната държавица.

САЩ съвсем закъсаха. Какво ще правят със скъпите шисти ?

Спокойно, и цената на бензина ще падне с 5...стотинки.

Оправдаха се,че цените на храните се вдигат заради поскъпването на петрола,сега петролът поевтиня почти двойно,докато цените на храните не помръдват,ЗАЩО?!?!? Защо никой не проверява тази безумна спекула с цените на всичко?!??

Ценообразуването в България е на принципа: Казаха, че ще вдигат заплатите на държавните служители. Изключение правят монополите и картелите, които си вдигат цените според кефа на шефовете и необходимостта от нови яхти и "Майбах"-ове. Утешителното е, че този принцип започна да се възприема и в целия "западащ свят".

Глупако,барем 1000 пъти съм казвал у тоа форум че КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НА свинарОт ОТ ПРАВЕЦ,СИ СПРЕТНА "ПРЕХОДЧЕТО" ЗА ДА ПРЕВЪРНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ ВЛАСТ В ИКОНОМИЧЕСКА.Глупако те гепиха всичко квото искаха за себе си и сега всичко е техно.Те определят цените.ШЕ ТИ ДАВАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ.АКО НЕ ИСКАТ НЕМА ДА ТИ ДАВАТ.Разбра ли глупако.А тва че не са те оставили да пукнеш от глад е само щото им требваш да им работиш.Така си беше преди 89г така е и сeга .Те беха господарите тогава те са и сега.И тогава ти беше робът и сега си на същия хал.Сега разбра ли кви глупости си написал или да ти повтора аз кво съм написал ама по-бавно...

Нарича се пазарна икономика! Щом нещо се търси и цената се вдига. Спрете да купувате и цената ще падне!

Yann

Явно не си наясно. В сферата на горивата няма пазарна икономика. Законът в момента, приет лобистки от ГЕРБ през 2010г. задължава вносителите на горива да ги складират задължително в данъчни складове. 92% са на Валентин Златев. На това, в белите държави, му се вика картел, а не пазарна икономика.

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Главата ти е пълна с вата

Хе хе хе. Той не гледа, че го е.бат нашенските тарикатчета търговци, тръгнал Русията да ожалва!

Русия винаги печели !

Това е добре за България

Американците си вкараха автогол с ниската цена на нефта. Американските нефтодобивни компаноии фалират една след друга, а Тръмп не може да върже бюджета за 2019г

Тръмп е голмайстор, защото Путин му е тренъор

PEYTSCH

А руските процъфтяват, нали ? Само един Абрамович затвори всички кладенци ...

Не е вярно това! От скъпия петрол печели Русия,от евтиния петрол печелят всички потребители по света! Сега Русия е на загуба,но за нас потребителите се успокоиха нещата!

Заблуден си дълбоко

PEYTSCH

Споко. Рушите щапуркат по налъми отвъд Урала...Ще лочат сами нефта си....

Руският бюджет е разчетен на 40 долара за барел при производствена стойност 15. САЩ произвеждат за 60 долара

PEYTSCH

Ъхъ...Като оня превозвач на корабчето до Манхатън...Смъквал цената до безплатно и накрая давал и по един геврек на пътник...Руснаците...на тях дупката от геврека им стига.

Русия винаги печели. Бюджетът на РФ е разчетен на 40 долара за барел. А САЩ произвеждат на 60

Разчетен е бюджета на Русия на 45 долара. Ама бюджета е 15% от БВП и въпреки това имат дефицит, компенсиран от кредити. Но фактите са: Бюджет России богатеет от нефти, а граждане беднеют: причины парадокса... А американските шисти се добиват на 30-45 долара на барел. Трябва още да падне за да почнат да затварят. Може това да е целта на Саудитците, ама така само замразяват производството. За фалит ще трябва да задържат под 30 долара за поне 3 години.

Тръмп е правилния президент. Путин го избра

повече пада цената на нефта, толкова по-сериозни стават проблемите на държавите, за което той е основен източник на доходи. Да му мислят ватенките...

Мислиш си, че това е само техен проблем ли? САЩ също са в челната тройка по производство. 2009-та помниш ли?

Разликата е, че САЩ имат и развити и други клонове на икономиката, а рушняка само въглеводороди и кюмюр!

Аха сега в България цената на бензина и нафтата ще скочи заради рязкото поевтиняване или пък щото сме го били взимали на 200 долара преди 2 години или все ще си измислят нещо...

САЩ пострадаха най-много от ниската цена. Това е сериозен удар по производството на нефт от шисти.

би държавата -бензоколонка да печели от това? та нали този процес (падането на цената на нефта) е дирижиран с определена цел? Това не е стихиен процес, а направляван и то с ясна цел...В днешно време не оръжията решават спора, а икономиката, технологиите, научния потенциал...

При малки обеми спекула лесно се прави. Някой просто е избрал момента, играл е на къси позиции и е спечелил. Съвет - не пробвайте това в домашна обстановка, борсата не е за всеки.

На ход са новите санкции и бензиноколонката е капут. На Берлин......муахаха.

А, честито на путника :)))

Голият руски цар ще глътне една студена вода

Бе гей, ти гълташ други работи