Трите помпи на инфлацията

Поскъпването на потребителските стоки и услуги ще расте поне до края на 2021 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трите помпи на инфлацията са: 1.вдигането на заплатите на държавните служители(за да може Боко да си купи гласове) 2. 50лв за пенсиинерите(с какво ли пострадаха по време на измислената ковид криза) 3. Алчноста на търговците

Това е лъжа!!! Няма инфлация!!! Има само Ковид @!@ хахахха

За 150лв. Се препълваше количката в супермаркета. Сега за 150лв. е под половината... Някой да сметне колко е инфлацията.

Радевата зима спасявайте се

"Социалистически капитализъм" или "капиталистически социализъм". Лошото е че не е нито едно от двете........

Тоя път вече ни го нацепиха яко отзад. Още ли ще търпим?Докога ще бездействаме?32 напълно провалени години.

Гладни нема, апваха рибка на морето в селските курортчета за 20 кинта порцията(200 грама) тва лято и плащаха двайсетачка за шезлонг и чадър. Не можеш стигна от Бургас до Созопол за час и половина... Де ги тиа бедни българе да ги вида...

ПАДНА ОПОРКАТА НА ГЕРБАРИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ ЧЕ КРИЗИ И ИНФЛАЦИЯ ИМАЛО САМО ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕ НА БСП!!

И къде е това увеличение на заплатите

Ами има и то не малко. Смени си работата, ако не те устройва.

да бе и виж НСИ какво казва че предлаганите места са доста по малко от търсещите! Смени си местото , това да не ти е носна кърпа бе драги !?? Ти няма да си го смениш щото си трол!

Бъкиите и далаверите в енергетиката са от десетилетия. Не винете Радев и временното правителство! Те дори и теоретично нищо не могат да направят поради много причини! Боковите далаверки в сектора са най-големи и пресни така , че който не помни мога да му ги припомня!

Луканова Зима Виденова Зима Орешарско Лято Радева Зима БКП идва да окраде и да се оттегли за да си яде ограбеното. После народа тегли. Радев яде на корем ,а народа гладува.

Гладния,я се качи на кантара и пиши какво показва.

148,63 ТОЧНО

Петков и Василев вдигнаха инфлацията с неадекватни мерки. Имало кражби, корупция, схеми. Това го знае всеки. Празни приказки само. В плана за възстановяване няма една стотинка за завод, фабрика, предприятие. Хората бягат навън и парите от осигуряване намаляват ,после нямало пари за пенсии. Всичко печелившо вкл.златото е на чужденци. Така отиваме към Афганистан. Ще сеем марихуана за да ядем хляб. Икономиката е рухнала.

Пиши на бокотиквата да ти вдигне гюнлюкя.

Като са на власт винаги има инфлация. ФАКТ. Я ще източат банките Я зърното Я пенсионните фондове

При царя 100 кв. апартамент струваше 30000 лева, при бокомутрата стана триста хиляди лева.

То така по цял свят. Ех ако знаеха това в Германия....

При царя така промениха законодателството, че създадоха частните съдени изпълнители и вечния длъжник!

Още една помпа за инфлацията са изборите. 500 милиона са раздадени без да е произведена стока

При царя хляб беше 0.50 лв, а при бокомутрата стана 3 лева.

Беше 1500 лв. При царя минималната работна заплата беше 220 лв. Сега е 600. А цената на хляба в момента е лев и 50.

Така ще е до ББ 4 , после ще се оправи

Миналата година имаше пандемия, тая година също има пандемия. Производството на ток си е същото като миналата година-все още си го изнасяме. Е добре като условията са едни и същи защо аджеба изведнъж такова разко поскъпване? Дотук единствената разлика е в управляващите. Международното положение си беше същото и миналата година. Като изключим Афганистан, ама ако някой се на да ми обяснява че цените са скочили заради Афганистан направо да ходи да се беси някъде.

Има и други помпи : вдигнатият юмрук на фигуранта ,под настойничеството на олигарсите от дубай ,Сърбия, капитал и др .!! Откраднатите пари от магистрала хемус ,и вкарани в двама странни джендъри от харвард ! .........

1. Зелен Чорап 2. Харвардска тройка 3. Маямата, Хаджигенчо и Бабикяните

Структурни проблеми в икономиката от една страна в ценообразуването на електричеството от друга в поскъпването на наетия труд. Цените на електричеството: На световните пазари цените на суровините са взаимно индексирани - петрол, природен газ и електричество. Електричеството от своя страна се произвежда от изчерпаеми (фосилни източници) и възобновяеми (ВЕИ). Основни производители в страната са АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица 1 и 2“ и американската "Марица Изток 3". Проблемите: В страната цените на електро енергията от възобновяеми източни (ВЕИ) са дотирани от държавата, както и изкупните цени на произведената ел. енергия от американската "Марица Изток 3", съгласно договор подписан по времето на кабинета „Костов“. В допълнение тази централа получава и закупени от държавата въглеродни квоти (от началото на месец Май 2021 цените на квотите за въглеродни емисии надхвърлят 50 Евро/тон). Изкупните цени на електричеството от българските централи се определят на свободния пазар, като за тях държавата няма задължение да купува въглеродните квоти. От една страна АЕЦ „Козлодуй“ не произвежда достатъчно за да задоволи вътрешното потребление, от друга цените на електричеството от ТЕЦ са главно засегнати от цените на въглеродните квоти. Така цялата тежест се изнася от производителите, които индексират производствените си цени. Цените на наетия труд: С влизането на страната в EC и с привличането на глобални американски outsourcing компании в областните градове се формира класа от високо платени служители. Съответно за да може българският бизнес да отговори на търсенето и предлагането увеличава цената на труда, което колерира с цената на произведения краен продукт, съответно с увеличение на цените на всички стоки и услуги в страната. Така се увелича благосъстоянието на обществото и стандартна на живот за всички хора в страната, а не само за заети в определен сектор!

свободния пазар е 30% такса олигарх , отделно има още 70% такси като пренос ,зелена ,кафява , пембена енергия заедно с разпределението

анализа ти е леко неверен 1. в Маришкия басейн има общо 4 централи АЕС, Контур Глобал, ТЕЦ2 и Брикел - Ковашки! Първите две са от САЩ, ТЕЦ 2 държавна и Брикел частна! 2. Двете американски получават на изключително ниска цена лигнитни въглища, участват и в студения резерв 3. До онзи ден ТЕЦ2 бе спрян без да се даде обяснение защо и един енергиен експерт от ПП ИТН обесняваше че просто не искали от ТЕЦ2! 4. ВЕЦовете също не са в добро състояние имаше една ПАВЕЦ Чеира която също не е в час. 5 Цените на наемния труд не са се повишили кой знае колко, а българския бизнес продължава да дава ниски заплати 6 В добавка Контур Глобал основно работи за износ И пак въвеждането на търговци и на балансьори в енергетиката допълнително оскъпява ел. енергия

Брикел - Ковашки е студен резерв и се включва само с разрешение на БЕХ при пикови моменти!

АЕЦ Козлодуй не е в Стара Загора :)

пич и това незнаеш че БЕХ не управлява кой кога ще се включва

Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е холдингово дружество, което обединява и управлява компании, развиващи дейност в производство и пренос на електрическа енергия; пренос, транзит и съхранение на природен газ, както и добив на лигнитни въглища.

Проблема е, че всички помпат към нощно шкафче. Прост народ ....заслужаваме всичко, което ни се случва.

Хора, вкарвайте в биткойн и кардано. Бъдещето е на крипто

Три помпи, веднага отписвам първите две. Не познавам някой да му е вдигната заплатата и цената за бита на ел енергията не е 119лв.мегават/ч а по -голяма.

По какво се познават избирателите на Радев? По новите... кръпки по потурите.

това беше добро , а тия на борисов ? по изцъклените погледи

Емил Хърсев е един голям лъжец! Как ще спада инфлацията и цената на произведените продукти когато енергията за производството на единица продукт се покачва непрекъснато?? Работника е спрял да яде, камиона се движи с вода или чрез магия?? Цената на ел. енергия в България ще се покачва заради вкарването на още няколко търговски субекта във веригата производител на ел. енергия - потребител!! А това са фирми които нищо не произвеждат, а само препродават - услуга !! На туй отгоре такъв важен продукт като ел. енергия да бъде оставена на прищявките на група хора -спекуланти е поредната глупост! Всичкото това чудо е в следствие малоумното управление на Борисов - ГЕРБ

Тези звена в енергетиката бяха вкарани през юни тази година от харвардите. С постановление на временното правителство. Хайде, избирате ги за да ви сложат по едно звено и в кенефа. Те по това са учени специалисти.

тия звена драги бяха вкарани още с въвеждането на либерализацията на енергийния пазар! Щото това покачване не е от вчера, ами още от 2018г. който се е явявал на търг за ел. енергия знае. Още тогава взе да има разправии що не всеки може да си купи ел. енергия от АЕЦ, що там има ограничения.

Трите помпи на инфлацията и грабежа над българският народ са Дай България - умнокрасивата сган на Бойкикев. чалгарската пасмина на Славуца и мутренската измет на Отровното трио. Рожденна дата на инфлацията- приетия заедно изборен престъпен кодекс със задна дата за фалшифициране на изборите с машини-Кървавия петък на април 2021! Главен помпиер на Инфлацията -Фатмаков!

успокой се, инфлация има още от миналата година!! Тогава обаче медиите не ти говореха за инфлация! А само няколко малки ТВ споменаваха тук таме какво ни чака!! Инфлацията тролбе не става с щракване на едно копче на компютъра , а е в следствие действията на много фактори и то в рамките на няколко години!! Та който малко е учил макроикономика знае че не става така инфлацията, щрак и готово! За тая инфлация е виновен Борисов- ГЕРБ и международния капитализъм!!

Щото ти така си казал. Нито цената на хранителните стоки и то цената на тока беше такава миналата година.

да я пич! Сега просто взеха повечето хора да го усещат, иначе миналата година и по миналата хляба който средно се продаваше за 85 -90 ст сега вече е 1,20 -1,30 ! Само да видим олиото от 3,20 на 4,75 най-скъпото Бисер. Кисело мляко средно с 20 ст. и то защото основно се внася сухо мляко!

Тя се казва политика! Нищоправещи дерибеи на общите блага. Аман!

А намаленото производство, липса на доставки и ковид ограничения? Щото много стоки вече са на двойни и тройни цени и на всичкото отгоре ги няма. Всичко това бута инфлацията нагоре! Целта е да се приберат спестяванията на хората като едно време в САЩ когато са им прибрали всичкото злато и са забранили притежанието със закон.

Ами американци на власт, американски методи. Всички, Радев включително са възпитаници на САЩ.

Ние сме тотално без значение. Закачени сме към ЕС и от нас нищо не зависи - независимо кой е на власт. Печатането и всичко останало е глобален процес.

Има само една помпа на инфлация и това е банката. Трябва да се спре печатането на тоалетна хартия от централните банки и да се върнем към нормалния начин на финансиране на банките чрез набиране на влогове от клиенти които в замяна получават лихви.

Има само една помпа на информация и това е банката. Трябва да се спре печатането на тоалетна хартия от централните банки и да се върнем към нормалния начин на финансиране на банките чрез набиране на влогове от клиенти които в замяна получават лихви.

Че в България има валутен борд и централната банка не може да емитира пари без покритие, ... някакви други предположения за генезиса на инфлацията?

Кой управлява сега? Радев ли?! Радев.

ЕС и посолството на САЩ.

Да, банките, горивата и доходите ги командва Радев! Кой друг?!? ПП А бе отде ви намират такива романи от Достоевски?

Радев командва какво ще има срещу парите в банките. Като затваря Хемус има по-малко срещу парите, които има в банката. С около 900 милиона по-малко. Като заради двама хремави затваря фабрика от 180 човека, която произвежда медните жици за около 90 милиона продукция на месец, има 90 милиона продукция на месец по-малко. Като създаде борса, която е картел на производството на ток и махне регулатора, всичко отива в разпределителните на тока, които даже не са български. И като даде инфлационните пари на пенсионерите има повече пари, готови да купят шише олио в бакалията, олио, произведено с по-скъпа енергия. Радев с военната си логика разрушава държавата.

Ясно беше, какво ще стане. Нали трябва политиците да ви държат доволни, че да ги избирате. Иначе вдигат крак от педала на газта, света става изведнъж брутално честен, 25%+ начална вноска за ипотека, лихви по депозити и заеми поне 5%, и всички окапвате, както и трябва да бъде. За това сега страдат и тези, които изкарват добри пари и пестят ...

верно е че ;помпите ; са три , алчност ,омраза и страх

Ами какво като скачал токът? Най-важното е зелените да спечелят още милиарди!

Радев ли спря блокове от АЕЦ? Радев ли не дава да се строи Белеене? Радев ли обещаваше диверсификация от разни потоци? Радев ли е подписал да купуваме руски вместо азерски газ, който е 3 пъти по-евтин? Дано Боко спечели изборите, да направи правителство и да видим как цените ще полетят главоломно надолу и България ще стане рай! А дано, ама надали!

Ти май не разбра че няма недостиг на ток. Ток имаме. Пита се в задачата каква е разликата в производството на ток миналата година и тази година? Единствената разлика е кой управлява. А правителството на Борисов не тия затворил и един реактор. Тия ги затвори Станишев.

Ти нещо не си разбрал! Като имаме ток, защо се увеличава цената? Я иди при Тиквата да ти обясни!

Ток има. Цената се увеличава защото се позволява на малкото производители да си направят картел чрез така наречената борса, която всъщност е картел. Борсата не превърната в картел по заповед на задморските шефове на харвардите, махайки държавния надзор. През юни с постановление на министъра. Оттогава стартира голямата инфлация и Радевата зима. Ще е зима на мизерията, безработицата, якото мране и сегрегацията на не ваксинираното болшиство. И ще продължи около 4 години, най малко защото гласува единствено машината на Мадуро от Венецуела, програмирана от юмручето на Мунчо. Вземи публикациите на харвардското бизнес училище, там е обяснено как се източва държава. Борисов е прецакан наивник, който вярваше в демокрацията.

Комунист дето си държи партийния билет във вътрешния джоб вярва в демокрация?!!!!!!!!!!!!! Явно във ваше село дилърите са за Нобелова награда по химия.

Радев назначи некадърното служебно правителство, мунчо.

Главната причина е, че българинът е примирен, апатичен и мързелив. Има разни вярвания, предубеждения, нагласи, това, което той смята за истина, и всичко това ограничава неговото мислене и неговите действия.

50% от бюджетите отиват за поддържане на овцедушието , викат му контрол ,сигурност , право и т.н.

Цената на труда е помпа на инфлацията?!? Такъв абсурд досега не бях чувал! Инфлацията е механизъм за ограбване на спестяванията на населението и намаляване на приходите, защото заплатите винаги растат по-бавно от инфлацията. Ако беше вярно, че растежът на заплатите води до инфлация, нямаше да се получава това, което описах.

с инфлацията се обезценява трудът на наемния работник!

Не можете да ни излъжете, трите помпи са Радев, Рашков и Бсп.

При Борисов дефлация, при Радев инфлация! Прост бил Борисов а Лукановци, Виденовци, Станишковци, Орешковци, и Р.Радевци много умни бре. Добре че е Баце да ви брише червените насрани задници, ама докога ли....

Какво имат Борисов и Радев в цялата история, след като България следва инфлацията в ЕС?

Общото е, че при управление на червените тиквеничковчета има хиперинфлация, изчезват нули от стойността на лева, България не може да си плаща външния дълг, цените растат нагоре, има режим на тока , ема и Премиер който хленчи пред телевизионните камери "За бога хора- не купувайте това, което ви харесва"! Радев е номинация на червените! При Борисов всичките тия неща ги няма, но .... той крадял!!!! Нинова даже ги сметна 10 млрд на година? Питам, къде са сега тези 6 милиарда лева, които щеше да открадне Борисов, ако беше на власт? Кой ги оиткрадна, защото те не се виждат в бюджета? Напротив, хазната е празна, вземат се пари от строежа на магистрали! Кого, ако не Раодев да питаме за това?

в Европа и у нас? Да бе, всяко идиотско деяние има своето философско оправдание! Факта е че Шайката на Мунчо и чеп за зеле не става, но затова пък пълни мешките като за световно!

Ами защо ББ не я следваше? То затова квичаха и го махнаха май. Защото България беше само с 4% спад след първата вълна в Европа, но след това като прецакаха Бойко и сложиха Радев с надзор от Харвард и СЗО, започнаха да следват Европа. С ценообразувабето на тока и затваряне на централи например. С унищожаване на вече построени магистрали.

А главната причина са тези които ни управляват в момента и тези дето не направиха правителство.

Абе мен инфлацията ми се види 10%. Незнам тия 3.7 от къде ги изкараха.

"Резкият скок на разходите за труд през второто тримесечие" - смисъла на това изречение е "Резкия скок на заплатите"??? Къде, кога, как е имало рязък скок в заплащането? В коя сфера? С колко процента? Това са пълни безмислици - скок в заплатите на на държавната администраци до 30%, при лекарите на първа линия -1000 лв, при учителите имаше при управлението на Борисов, но тогава инфлация нямаше! По отвратително промиване на мозъци не съм виждал в скоро време!

Не, това са пенсиите и премиалните, парите от Хемус и подобни раздадени на пенсионери и медици.

Инфлацията в съвременната икономика не е нещо лошо, а се води ръст на икономиките. Скоро ще го въведат като нещо изключително позитивно при изучаването на понятието инфлация.

Поскъпването на цените, така че потребителя да плаща повече, е нещо много "позитивно".

Цените няма как да поскъпват. Поскъпват стоки, услуги и труд (частен случай на стока). Не е лошо да попреговорите Маркс.

Поскъпва цената на труда? Как по-точно поскъпва цената на труда като заплатите са същите?

Значи да започваме да си мечтаем за времената на Жан Виденов с четирицифрената инфлация? Ти в ред ли си , бе?

Да ви го обясня простичко. Ако работодателите плащат по-високи заплати това ще доведе до инфлация. Ако получаваме пари от Европа това също ще доведе до инфлация. И значи, според статията, това че няма да получим пари от Европа ще спре инфлацията. А за да няма въобще изплатя трябва да се намалят заплатите. Как ви звучи?

Моята заплата не се е вдигнала и не съм видял нито един лев от Европа. А плащам по високи цени. Какво не ти е ясно?

Не ми стана ясно защо увеличението на заплатите ще доведе до инфлация. Или не си прочел статията и не си го видял? Парите от Европа си ги видял ама няма как да ги разбереш защото не са дошли да ти ги връчат лично на ръка

Нещо за тройното поскъпване цената на промишления ток, която рязко припомпи всички цени и ще продължава още дълго?

са 1. Кирил Петков 2. Асен Василев 3. Мунчо Радев - Руски

Сега остава някой от тях да те напомпа теб!

Правителството, на Мунчо Естонски...

Не помпа, а БОМБА!

Мунчо от хамериканската школа за изчегъртването на мозъци Корнел. Сигурно още скача насън викайки Yes Sir със двата добре дресирани неврона, които са му оставили.

Живяла съм в Германия и от доста години купувам обувки за мен и съпругът ми от една и съща германска марка.Вчера проверих колко струват същите обувки в България и се оказа,че са почти два пъти по - скъпи.Аз ще си нося миналогодишните, които са съвсем здрави, защото са с отлично качество и не са мръднали. Вие, ако искате, купувайте на космически цени.Ваша воля!

то да бяха само обувките ......

Изкуствено създадена икономическа криза от ковид идиотизма.

Като слушаш етиопец на китайска служва, стигаш до Етиопия, даже копираш забулването на робите им. Хайде, скоро и войните, на първо време граждански. Засега докараха само двата конника на апокалипсиса: Мор и Глад. Единия вече здраво стъпил на врата ни чрез грижи за здравето на здравите а другия стъпващ с инфлация и за даваща се безработица по Харвардски (като Хаити). Третия за догодина или ако закъснея за 2023.