Тристранката подкрепи актуализацията на три бюджета: Ето какво ще се промени

Следобед на извънредното заседание на Надзорния съвет на НЗОК трябва да бъдат изчистени и някои бележки към бюджета на Касата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се премахне монопола на Радев върху ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ

Най съвършеното Правителство на ИТН : Николай Василев, Любомир Дацов, Станислава Армутлиева, Петър Илиев, Мария Бойчинова, Ради Найденов, д-р Антония Валентинова и Пламен Абровски Останалите просто ги разкарай!

Слави е обещал, Млади и красиви, а не дърти и грозни!

Най-големи пенсии получават държавните служители, които никога нищо не са внасяли. Които са били на наша издръжка през цялото време.

От доста години заплатите в администрации и общини се актуализират с еднакъв процент независимо от длъжността. Това отваря огромна разлика между длъжностите – което води до напрежение между служители и началници, от една страна и между самите служители – от друга. Това е и форма на зависимост. Т.е. трябва или някой да се е обадил за теб, или да правиш „мили“ очи на началството. Направете така, че длъжността да се увеличава с броя отработени години. Това е и стимул за служителите и зависимостта от който и да е ръководител намалява. Да, за изключителни заслуги и резултати може някой и предсрочно да бъде повишен, но практиката е че точно най-съвестните са и най-експлоатирани и ниско оценени. Туй, който успее да направи – цена няма да има!

Нещо не виждам някой да носи маска !!!

Минималната заплата в България е 8-мото чудо на света,а минималната пенсия е едно от чудесата на Вселената! Никъде в Европа няма заплата 1 000 лв нето,камо ли пък 650 лв бруто,дори в Румъния минималната заплата е над 1 000 лв.,заплата под 1 500 лв нето няма в Румъния,а я сочат за другата най зле по заплащане на труда. Тук дори в София е зле,където със заплата под 1 500 лв нето си умрял,а то има масово такива заплати,София е пълно с ходещи зомбита,де живеят от днес за утре... Няма никъде такова ниско заплащане на труда,на това трябва да обърне най много внимание следващото правителство! От България бягат точно заради ниското заплащане на труда,но и заради безнаказаността,но това е вече друга тема...

България е единствената страна в ЕС в която над 150 000 държавни служители, полицай, воени, прокурори и пр.търтей к не плащат данъци и осигуровки в НОИ а народа който мизерства им плаща всичко, срам и позор...

Докато има пари ще харчат. Като ги свършат ще кажат" Борисов е виновен".

парите ще са същите, само, че сега узаконяват 50 лв от Бойко

Какво толкова умуват за пенсиите? 40 години стаж, 10% отсигуровки за пенсия това са 4 години пенсия в размер 100% от средния осигурителен доход на лицето. Ако си бил безработен няколко години пропорционално по-малко или се отчитат осигуровки на минимална работна заплата ако си си плащал или държавата ти е внасяла. Дали инфлацията е изяла тези пари? Със сигурност полученото число ще е подигравка. Кой е отговорен? 50% тогавашните управници и 50% онези които са оставили тогавашните управници и/или не са се интересували какво им се случва с осигуровките. От 1990 година вече минаха 30 години, а това означава, че хората до 58г възраст целия им трудов стаж е по време на демокрацията, а това според НСИ са 78% от хората.

Раздават готови пари ,ама те ще свършат. Дано се разкара това правителство на президента. Само пуполизам и лобиране като за последно.

се ограмоти (пОпУлизЪм) - после раздавай ТЪПИ съвети.

Много народ иска вдигане по равно.Ама дали сме внасяли осигуровки по равно,дали имаме равен трудов стаж!?

Капут

PEYTSCH

Относно „увеличението“ на пенсиите с 12,5%, това си е пълна демагогия ! Нивото на пенсиите е същото като при ГЕРБ с 50-те лева от м.август ! Кого лъжете ?

Разбира се, вдигайте пенсии до 100%, а за бременност,раждане и майчинство го намалете със 100%. Тъкмо ще ходим нон стоп на работа , за да издържаме пенсионерите.

Мила Ана всички сме се осигурява ли плюс че сме плащали е ергенски данък. Та вие не сте ни изкарвате пенсиите. Много те моля питай Иван Костов и Иван Нейков къде отидоха парите резервния фонд на НОИ. Та ти мила не ми плащаш нищо. А ако си държавен служител нищо не плащаш. Личи си че с много неща не си запозната.

Как да ги пита, като тя или гласува за ДеБе или е толкова мързелива, че не иска да И осигурят детска градина за детето ами иска да И плащат, ако може 6 години майчинство по 90 % от заплатата. Иначе все се водим по Европа, как било това, как е онова, но никой дума не продумва, че в България има 2 години майчинство, да не говорим, че може човек почти цялата си бременност да я кара в отпуска и болнични... ама другари и другарки това по запада нигде го няма, знаете ли я тая работа?

Ясно , ще се тегли огромен ЗАЕМ !

Е, той харвардския Хасенчо само това мърмори ама всички са толкова въодушевени от дипломите им, че за кой ли път пак няма да се осъзнаем кой, откъде и как ни го е набил. :D Тез дипломи другари, вървят в 90 % от случаите с яко промиване на мозъците ама нищо де. След 12 години пак революция, ако дотогава можем все още да мислим самостоятелно.

КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ ? Вдигат ги ама не на всички! Само на тези с пенсии над 500 лв Аз съм с инвалидна пенсия 260 лв С Бойковите 50 ми ставаха 310. От 1 октомври с " увеличението" на Гълъб-Ястребовски и Мая Галева - 32.50 но без ковид добавката от Бойко =292.50. Като ги извадим от сегашните 310 излиза, че новата ми пенсия е със 17.50 лева ПО-НИСКА! ТОЧНОБРАТНОТО ИМАМ НАМАЛЕНИЕ!!! ТАКА Е КАТО ВЯРВАТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЕМАГОЗИ!!!

Ало с инвалидна пенсия дори не е необходимо да се дават пенсии ако човека работи.

"Вдигането на минималната пенсия е с около 13,3%, докато за максималната то е малко над 4%. Забелязват се различни аршини, за да има справедливост, те трябва да се движат заедно, обясни Димитров, цитиран от "24 часа". " Значи тези, които са работили 40 години и са внасяли осигуровки на база реалните си заплати, ще духат супата, за да могат да се облагодетелстват онези, които са се осигурявали на минимална заплата, но пък са получавали пари под масата. ЧУДЕН ПОПУЛИЗЪМ! Но какво се чудим, идват президентски избори, трябва здраво да се подковем!

Според 24 часа бизнесът има доста възражения, ама защо ги няма тук!? https://www.24chasa.bg/novini/article/10023133

Като какви им се търси мнението и съгласието!?....това са абсурдни боклуци, единият изрод плюеше и майките на децата с увреждания

ПОСЛЕДНОТО ПРОРОЧЕСТВО НА ТАШУНКО ВИТКО : При страдание отвъд страданието ; червената нация ще възкръсне отново и това ще бъде благословия за всички закопчани от Гешев.

Гербо чакалите пишат ли пишат минуси :) И кво?

Не може един да буа 40 години като изоглавен,а друг примерно 10 и да взимат поравно!

Споко, пари ще има достатъчно. Само от частично спряното кранче на шайката Герб дори. Като го врътнат изцяло, ще заприличаме на държава.

Ще има пари за всички като при Виденов, ама парите тежаха повече от хляба с които се купуваше.

са вярващите!

Държавата работи и без крадеца Борисов? Чудо?

Аз не съм съгласен да се взема от тези, които чинно си плащат данъците и да храним мързеливците. Защо не съкратят на 50% ненужната държавна администрация? Защо не затворят течовете от корумпирани поръчки, които отиват при техни фирми?

Айдее, баницата, пицата и мишмаша се разпределят според коалиционното споразумение. Държава трябва да се управлява... :-D

Увеличението на всички трансфери води до инфлация. Раздаването на безплатни пари за фирммите също...

Аз данъци в България не плащам, така че ме боли лулата на мира какво ще се разбирате!!!

Заради такива като теб утрепки сега ни командват простаци,чалгари и Мунчовци!

Тавана кретени.Ощетявате хора който съвестно са си плащали осигуровките, а раздавате на мързеливците и нищо не внасялите, лъгали цял живот системата

Не повече!

Увеличение от 350 при Борисов на 340 ,при Радев.Тичайте да гласувате, за него ,че е ще Ви увеличи и средната заплата от 1000лв на 100, ама няма време щото е на опера в Залцбург вместо в София да връчва мандата

Извинете, тъп ли сте?

Та значи.. на работещите пенсионери- няма повишение- а на тези дето НИКОГА НЕ СА ХОДИЛИ НА РАБОТА,ИЛИ НЯМАТ ОБРАЗОВАНИЕ- на тях- УВЕЛИЧЕНИЕ- ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МЪРЗЕЛИВИ! БРАВО! ИДАТ ПРЕЗИДЕТСКИ ИЗБОРИ- УРА ДРУГАРИИИ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Да се спрат пенсиите на работещите пенсионери!!! Щом работиш, защо висиш и на шията на социалните?

АБЕ ПО ДОБРЕ ДА СЕ СПРАТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ

Като се пенионираш, друга песен ще запееш...

Подкрепата е само докато дойде времето за министерските кресла. После почват пазарлъците. После дай си ми куклата, на си ти парцалките и накрая избори. Колко пъти балъците трябва да гледат този филм, за да вдянат?!?