Тристранката договори мярката 60:40: как ще компенсират "заразения" бизнес

Правителството ще облече споразумението в постановление още в понеделник, 30 март

Обратно в новината

Коментари - Тристранката договори мярката 60:40: как ще компенсират "заразения" бизнес | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Владислав Горанов и солидарност.Това са две противоположност.Докато слугува на комуниста второ поколение аз не му варвам.Очаквам от него само ЗЛО.

Извинявам се, че ще бъда малко краен, но тези ако ги разстралят, следващите ще помислят за хората, а не за себе си. Според мен тези не заслужават да живеят и трябва да им конфискуват всичко, без изключение и без знаение на партийна принадлежност!

карантината ще е смокиновият лист,който да прикрие грабежите на шайката

Лошото е че парите минат ли през работодателите ,няма да бъдат дадени на работниците ( работодателите и до сега се чудеха как да не платят 100% ) или в най- добрия случай много малка част от парите ще бъдат дадени или ще стигнат до обикновения човек . Това ще е следващото изселване на българите заради работодатели ,банки , здравни услуги и монополи ,като горивата ЕРП -та и скъпи телефонни услуги .ЯВНО министри и политици ни ПОЖЕЛАВАТ ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ.

Абе, който не е доволен от малкото, ще изгуби и голямото. Бъдете по-скромни в претенциите си, другари.

ЗА КТБ ли споменаваш

ти гледай благодарение "мерките" да не се съберат на ларгото няколкостотин хиляди гладни и озверели българи, че тогава ще видиш ти "кон боб яде ли". сега е гот даваме си прескоференции ,няма неудобни въпроси от сорта на абе какво стана с къщата в Барселона, банкянския "Кашпировски" всеки ден ни повтаря колко много се грижи за нас.колко пари къде ще даде.Ма ние знаем колко даде на медицинските сестри.Тия "терористки"!!! от обещани 50 милиона бяха станали 6 милиона.

приказки са това, седянки, приказки, сладък сън и извенявайте но има по смислени неща за който трябва да се пише в очкванията а не тази и не в размитата отговорност за спасението на ОПГерб на винету и там мафията ни, вкл.самозвани и никому ненужни профСъюзи, бизнесмени, мисирки, главанаци калинки мамини...

Е пълна лудост и провал за бюджета и икономиката, това е по-зле от комунизъм! Как някой, който не работи заради вирус, ще взима 100 % от заплатата си 60+40? Но, ако държавата иска да се намеси правилно , трябва да е с не повече от 50% от доход на безработният, а работодателя мъ да плаща осигуровките на 100% . При положение че лежим в къщи, без да работим, с 50% от доходът ни ще оцелеем. Няма кино, барове, кръчми, таксита, молове, пътуване и транспортми разхиоди.. Това е правилната схема, за да има държавата средства за бързо възстановяване и възраздане на родното производство.

Абе пълни глупости... Най-много който не работи да получава минимална заплата....какви 100% за лежане. Или какво бай пенчо кофражиста има по-малки разходи за живот от някой НР мики маус, който си веее гащите по целия свят и получава 3000 заплата? Я и двамата на минимална.

да връшат откраднатите пари,а и партийните субсидиите за 25 години назад! Крадците на прехода и последователите на Лилов . Луканов , Костов и техните фирми да се национализират!

Тия лайнари зъболекарите които не работят защото са боклуци няма да им помагат Боклуците зъболекари не им пука за клиентите и не спазват хигиена, а сега се изплашили за себе си уроди мръсни Некаква помощ за тези боклуци защото работата им не е паднала, а те просто не искат да работят Даже сега в извънредното положение не дезинфекцират машината. Тия лайнари трябва да ги разстрелват, а не да им помагат. Аз ще ги съдя Трябва да се помага само на тези които искат да работят и работят колкото могат но въпреки това им е паднала печалбата, а такива не виждам кои може да са в България

катоти опадат зъбитре, после ставаш само за свирки!

А кой ще помага на хората със свободни професии? На малките фирми с 1-2 служители?

от коя възраст нагоре ни смятат за възрастни? Защото за пазаруване са сложили граница 60г. И ако 60 г.човек е възрастен защо му вдигат възрастта за пенсиониране? И целта е да се достигне възраст за пенсиониране 65 г. Ако пък 60 г. се приемат за възрастни, защо Борисов който е на 61 г не е в къщи под карантина ами обикаля с джипката страната и до скоро и света? И всекидневно му слушаме дългия монолог по всички телевизии. Пак за двоен стандарт ли говорим?

Към 25.04. както го усетиха към 25.03

Да обобщим: Някаква "тристранка", в която фигурират: Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) - бе какво е това WTF???, някакви "Представителите на работодателските и синдикалните организации" + БСК, на която Радосвет Радев – агент “Карак” е шефче!!! ТА -ПИТА СЕ В ЗАДАЧАТА - НАЙ-МНОГО ПАРИ ДАЛИ НЯМА ДА ОТИДАТ ПРИ НАЙ-ГОЛЕМИ ДАРИТЕЛИ КАТО ПЕЕВСКИ ИЛИ НАЙ-БЪРЗО ИЗЛЕКУВАЛИЯ СЕ ОТ КОРОНА В СВЕТА - ДРУГАРЯ ДМОУСЧИЙСКИ??? И трябва да си ТУРБО ОЛИГОФРЕН, за да помислиш нещо друго, защото тия са разпуснали в момента няколко хиляди служители (особено ЛАФКА) в неплатена или НИКАКВА отпуска и после ще им дадат някакви пари!!! ЕДНИ МИШОЦИ С РАНГ МИНИСТРИ - ПРЕДИ НЯМА МЕСЕЦ ОБЯСНЯВАХА, КОЛКО ХУБАВО ЩЯЛО ДА Е НА НОВАТА ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ/ТОТО И ДРЪН ДРЪН - ДА СЕ ИЗКУПЯТ НА ЛАФКА ОБЕКТИТЕ... Е, айде, това е друга тема, ама И това ще стане...

Айде давайте му ги на дебелия бизнесмен тия пари и да вървим напред...., който оцелее де ;-)

Горанов затвори данъчните пари няма няма кой да ги напечата учителите работят дистанционно данъчните не, защото са глупави кой ще събере пари за заплати на работниците на които им е забранено да работят при карантина

Нищо няма да се получи Вижте от коя страна са синдикатите няма тристранен съвет едните лъжат другите пари няма да има на чорбаджиите това вече им е ясно но дребните са духнали супата работниците ще си дадат парите за храна на децата и тогава банките ще свършат играта

Какво означава "заразения бизнес"? За да бъде коректно поведението на държавата трябва да се компенсира или подпомогне целия бизнес, защото е забранено на всички да работят.... Така икономика не се прави като се гледа само да не с епрецакат, т.е. да не си пипат парите за крадене..... Няма нищо да стане, ако подадат ръка на всички, т.е. или нещо да опростят или просто да се подпомогнат всички, защото и без това караме на изпарения толкова години и ни гърчт с нови и нови данъци, високи цени на горивата и енергията, т.е. всячеки тормоз, за да се измукват пари за "бюджета", който после се използва в голямата си част за подпомагане на верните на РЕЖИМА. Ето затова е справедливо на всички да се подаде по една "ръка"/ ако има желание за помощ/, а пък тези пари ще се върнат пак под една или друга форма, но нащо ни управляват прости и тъпи хора те няма как да видят по далеч от носовете си т.е. само за тяхното крадене.

Хмм,ако наистина има вирус ,или поне е смъртоносен ,то ,тези дебелаци трябваше да са в предпазни костюми,и далеч един от друг. 2.Как ,ако има карантина ,Домуса ,даже и уж излекуал се не е поставен под такава????

Как се изчисляват приходите от продажби на банки и застрахователи?

Забелязвам една последователност в действията на п(П)равителството. Първо обявяват схемата 60/40 за бизнеси, които са временно мъртви - хотели, ресторанти и т.н. Те обаче няма, как да се вържат, защото приходите има са 0. И не се вързват. Просто си съкращават хората и те отиват на борсата. Сега вече списъкът е разширен и условието е приходите от продажби да е спаднал с 25%. Изведнъж обаче една особа намерена да копае картофи на не знам, кое си поле се била съгласила този праг да е 20%. Явно на обръчите от фирми приходите са спаднали с 20%, но скоро нама шанс да спаднат с 25%. Така изведнъж тази мярка се изроди от мярка насочена към най-засегнатите в мярка насочена към най-незасегантите. Баси, 20% спад е нищо. Дори не е необходимо да съкращаваш хора.

За Домуза не важи ли карантината ???? 28 дни ??? Гешев къде си бе?????

?

Нито един от келешите на снимката не е с маска, всичките са лице в лице, охранени и самодоволни. Значи от нас искат, заплашват ни и мачкат, а за тях условията са други. И искат да им вярваме, че работят за обикновения човек!

Не бизнеса, а работниците трябва директно да получат пари. Собственикът на "Хепи" го боли фара, че месец няма да работи. Сервитьорката обаче и без това е на минимална заплата, ако изобщо има договор.

Е ,ако няма договор ,как ще докаже ,че е работила ?Може би с двама свидетели ?:)

моите данъци са 400лв всеки месец щото съм балък да ги плащам

Митаци дето е до Боко гледа лошо. Ще има стачка по време на корона.

да не повярваш.

Всички държавни резерви за окрадени. Смърт за Тиквата и шайката му. Убеден съм, че най- големи компенсации ще получат предприятията с най- големи публични задължения.

Залагам всичките си пари ,че Държавния резерв е окраден.ГЕРБ , хубаво е .

Тия от снимката, като ги скивам - рисков контингент, всички 60+... Маски, туй ръкавици??? Обществени събирания, 2 метра разстояние??? Което пък ме сеща да попитам аз арменския поп - толкова мъртви от короната, как пък барем един действащ политик не умря бе? Или може би те са ваксинирани? Което ще рече, че ваксина има още отпреди първия случай в Китай? Което ще рече, че... Айде спирам, че Гешефт всичко чува...

Как се кашля в маската

За засегнатите сектори - на 100% ОДОБРЯВАМ МЕРКИТЕ!!! Има обаче незасегнати сектори - например от преработващата индустрия, които съкращават без причина служители. Т.е. вместо да подмомагат държавата с дарения и задържане на превантивни мерки за 1-2 месеца, директно пращат проблеми към бюрата по труда, съкращавайки наред дългогодишни служители, пък после щели "да ги връщат" след 2-3 месеца на работа с нови длъжности. Един вид да си спестим сега едни 2-3 заплати за сметка на и без това затруднената държава, пък после ще му мислим с кадрите - то и без това ще има безработица, ще си наемем дори други на по-ниси заплати . . . Надявам се Прокуратурата/НАП/ДАНС/ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ да следят внимателно кои фирми какви ги вършат и да ги подпука по списък като мине всичко мултимилионерите, които стоят зад тях. НАГЛИ, АРОГАНТНИ, АЛЧНИ, БЕЗПАРДОННИ, САМОЗАБРАВИЛИ се част от богаташите. Да ги спука заедно с НАП от данъчни проверки и като юридически и като физически лица, пък те нека са си "изрядни". Ако разровят добре, все ще изкочи някоя кирлива риза.

Логиката е да отида на борсата и да взема 80 процента от дохода или болничен също 80 процента.Кой работодател ще се набута 40 процента да плаща като не се работи.

обезщетението за безработица от борсата също е 60% изчислено на база окигуровките на лицето за 24 месеца назад.

Не е ли дошло време,да си зададем простия въпрос" тази ли държавност искаме,и този ли строи градим и страдаме вече 30 години". Дано намерите сили в себе да си отговорите,защото на това решение му е нужно действие

Дебилите от снимката, що са без маски и на по-малко от 2 метра един от друг??? Поне за протокола сложете нещо бе дей..а барба Ганьовците ви долни! И кво ще борите бе, мечката ли? Селяни

60 за Кой, 40 за домуса и готово.

Къф Домуз те гони бе приятел? Тоя е само един бушон, който обича да се кипри и прави на важен! Гола вода и г-н Никой е! Процентите на са баш точно тъй, ама е все тая! Ние нищо няма да видим!

Имам питане ние парламентарна република сме или премиерска та да решават проблеми с министерски постановления ? Става въпрос за пари - НАШИ , а не на призналия си , че е прост еднокнижник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Недей, че там Менда дебне като алигатор в блато.

И мисирките не смеят да питат нищо по тия въпроси. Обаче две нахални мисирки особено едната,"най отговорно" твърди че най-големите нарушители били пенсионерите.Та с хъс пита премиера,кога ще им забрани да излизат изобщо навън.... Нека мисирките се ограмотят какво означава нарушение на карантината и да не се излагат. Това че пенсионери се движат по улиците извън 8,30-10,30 ч не е нарушение на карантината. Да се съсредоточат към истинските нарушители,пристигнали с хиляди през тези две седмици и още пристигащи...които да длъжни да са под карантина,но не го правят и никой до момента не може да ги озапти.

Защо Домусчиев който оздравя онзи ден е на тази среща? Нали преболедувалите трябва да са 28 дни под карантина!!!

за 5 дена?

Уж всички сектори, пък после само определените от правителството!!! Ми те всички са засегнати от извънредното положение - какъв праз, че не са ме затворили, като идването до салона се класифицира като "безцелно" и се наказва с глоба??? На мен парите ми идват от клиентите, които полицията ще глоби, щото са тръгнали на фризьор!!! Няма клиенти-няма пари!

И аз това се зачудих, уж всички засегнати, с излиза че само спрените? Тоест магазини които не са в моловете и търговските центрове също могат да работят, разрешено е, но масово не отговарят защото няма никой, пазара е сринат. Но сега излиза че не могат да кандидатстват, аз поне така го разбрах.

Общините и без друго не приемат граждани, какво праеят по цял ден да ги принудят и тях да си вземат отпуските, след това неплатен и кой откъде е, по-евтино ще е фа им плащат обезщетение за безработица, отколкото цяла заплата за осемчасово бездействие. Нали искат солидарнодт от всички и за всички.

Просто нищо не е решено . Детето идиотче тиква пак лъже.

Гледам Киро Гела на седянката, който оздравя преди 2 дена, а уж преболедували трябвало 28 дни карантина да са. Да не говорим че обстановката е "задушевна", т е . няма разстояние 2 м един от друг.....

дай боже, дай

Решенията на тези бездарни слуги ще убият бъдещето на младите, а старите сами ще се задушат и умрат в къщи. Това е още началото.

КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. КНСБ - Конфедерацията на независимите синдикати в България. Имам чувството, че на тази тристранка са представени само едрия бизнес в лицето на Домусчиев и Донев, както и държавните служители. Колко малки и средни фирми членуват в КРИБ и колко служители на частни фирми членуват в КНСБ?

Не виждаме солидарност от държавата,няма съкращения и уволнения в държавната администрация и чиновници,пак само "заразеният"частен бизнес ли ще страда и мизерства?

Не пипай вота на чиновниците! Никой не знае колко са, но са над 400К...

Ами най-активната мисирка на тия брифинги е от ПИК, задава по 3-4 въпроса,но някак си хич не се сеща да попита за държавните безделници,защо не са в отпуск.

Тези всички на снимката сигурни ли са че са здрави, а не са лепнали вирус някъде днес, та толкова смело един до друг насядали , дишат си в лицата , няма маски? Какъв пример дават на народа или знаят нещо дето нив не го знаем - та толкова спокоини ?

дай боже

ха на бас, че поне един от тези на тристранката - софра с 20 близко застанали мутраци е болен хихиихх

Дано.

За всичко е виновно Слънцето !! Рекордно ниска Слънчевата активност ! Нисък Слънчевият радиоиндекс ! Изключително слаб СЛЪНЧЕВ ВЯТЪР ! Отдавна На слънчевия диск не се виждат петна. Няма потенциални източници за изригвания !! Всичко това позволява на вирусите да са изключително жизнени ! Молете се скоро Слънцето да се Активизира ! Не случайно много преди нас хората приемат Слънцето за БОГ ! И най малкото изменение в звездата ни се отразява на живота на Замята ! Дано този период от Слънчевия цикъл да премине бързо !!!

Апчетата! Па си ги забрайл

Нито той има факти да си докаже тезата, нито ти имаш факти за твоята антитеза. За това и ти си изпий хапчетата... смешко... Всъщност в думите на Фройд поне има логика... :)

Колко милиона има за крадене по това споразумение ?

Защо няма представители на работещите на тази маса?

Има - КНСБ На тристранката са КРИБ, КНСБ и правителството.

Заглавието което съм сложил прочете ли или тези думички не са ти ясни?

а ти заглавието кеото аз сложих разбираш ли? са свдение - това горе е име, а не заглавие

Модата с имената мина откак се явихте вие тролче, а ти на два стана тъчеш.

КТ "Подкрепа" е синдикат също.

С контролирано пускане на неистини нашия гений прави нескопосани опити да внуши,че щом света ще е зле след три месеца е нормално ние да сме си зле още преди три месеца и така да си вървим до края на кризата, нищо че през ръцете н а тоя минаха над 500 600 милиарда български левчета,без държавата ни да има нещо наистина сериозни суми заделени за черни дни,лесно се раздава чуждото през прозореца на джипа,иначе главанаците го слушат със зяпнали уста и цвилят щастливо упоени

500-600 милиарда? Искаме линк - другото е опорна точка, при това не особено интелигентно спусната?

Десет бюджета на държавата по 53-56 млд.= 550 млд.

Не би било лошо да направите отчет пред депутати за похарчените средства.