Вдигат капитала на ББР с 500 млн. лева: как държавата ще помага на закъсали фирми

Три месеца държавата ще поема 60% от заплатите на доказано засегнати фирми, които са принудени да освобождават персонал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ахам - за ЛАФКА колко милиона сте отделили вече? Предния път от КТБ 4 млрд си раздадохте, сега само 500 млн - и крадците ги е хванала кризата...

Нали знаете ББР за кого работи и на чий фирми помага? Е сега Маминото прасе Делянчо съвсем ще се ОЯДЕ! Както и неговия покровител от Боянските сараи!

А какво ли ще стане, когато спрем кранчето на правителството? Когато спрем да плащаме данъците, които и без това изчезват безследно по други направления, не за помощ на фирми или хора... Страхът е голям. Явно по-голям от глада и мизерията, в които ЩЕ живеем. Страхът е многокомпонентен - от коронавируса, НАП и прокуратурата. Извънредно положение означава извънредни права за едни и никакви права за други. Нормалните хора в момента нямат права, но имат една възможност - вместо да се опитват да спрат кражбите, просто да не плащат данъци! И ако милиони хора се обединят около тази идея, ръката на закона ще бъде безсилна. Държавната администрация ще фалира и хората с нездрав разум в нея ще си отидат...

"А какво ли ще стане, когато спрем кранчето на правителството?" Какво ще стане ли? - Здравната система ще рухне, вирусът ще убие много повече хора! Бизнесът ще спре, защото сега разчита на помощ от бюджета, безработицата ще се утрои. Народа ще мизерства, включително и ти! Та това ли искаш? Може, ама си помисли, на твой гъз се пише!

Тези са само за коронясване...

Крайно време е съкращавене с 70% на държавната администрация!!!

Група терористи сложили отрова в тортите на една българска детска градина. В резултат на това има отровени 11 депутата, 1 кмет, 7 общ. съветника, директорката на детската градина, две от лелките и нито едно дете!!!

както са наплащили хората и почти всичко е спряло или спира.... Бюджета все ще се издъни (фиска не е бездънна каца) и тогава... В извънредно положение лесно ще свалят Валутния борд и ще приберат 20 млрд А една сутрин юе раберем че ОПГ-то е избягало с 300

1500 млн € отпуснати от ЕС, теА дават на ББР 250 млн лева да оправят нещата по решение на фин.министър! Май има разлика,а?

150 млн €

Началника влиза и изяжда 1 супа, 4 кюфтета с гарнитура и 2 крем карамела. Войника само боб чорба. Всички са яли средно по 1 първо, едно основно ядене и по 1 десерт.

Ще помагат, но само на своите фирми. Боко Тъпото е казал пред целия парламент, че не го интересува как ще си плащат сметките, тези които отиват в неплатен отпуск заради корона вируса.

Тези на снимката заслужават доживотен затвор, без право на замяна за престъплъпления срещу българския народ в особено големи размери, само заради това си действие.

Тъпанарът Горанофф отново не е в час. Трябва реални мерки, а не разтягане на локуми като Боко Тъпото. Какво ме интересува дали се удължава срокът за подаване на ГФО, като трябва да си плащам ежемесечно осигуровките, идва крайният срок за плащане на МДТ с отстъпка, трябва да се промени срокът за подаване на данъчната декларация и от там срокът за плащане на дължия данък с отстъпка.....Какво винаги, калинките от правителството на Тъпото отново не са в час. Самия Боко Тъпото направи фатална грешка като не си подаде оставката преди месеци, когато беше мирно и тихо, а сега покрай този вирус и последствията му, ще яде дебелия.

КТБ2

най големата бандитска групировка ще помага ? кога бор роди круши

Тези на на снимката по колко години директно им давате само на база фейс контрол?

Незнам защо, но не чакам държавата да удари рамо на малките фирми. Досега никога не е помагала на реалните малки фирми. Само думи без дела. Едва ли сега ще има разлика. Ще се спасяваме самички.

Този месец плащам пълни заплати въпреки,че вече затворихме.Април ще пробвам с тези 60% за които говорят и аз да додам 40% за да могат хората ми да оцелеят.Откажат ли ми от Агенция по заетостта отиваме на борсата.Няма как...не го виждам иначе.Най-рано мога да заработя септември ако отшуми вируса и то ще е.....минимална работа,но ще видим.

Италия първа пострада от вируса и ЕС не им помогна с нищо. Италия иска апарати за обдишване от Франция и Германия и получава забрана за износ на медиц. техника и консумативи от тези страни. Апарати Италия получи от Китай. Не от ЕС. Ами НАТО - къде са военнополевите болници на НАТО. Колко се развърнаха в Италия да помогнат. ТА оказа се сме се готвели за война с Русия без да можем да приемем 50 000 болни. Ако ви мобилизират в армията направо си носете и ковчега. Оказа се НАТо не лекува ранени и болни.

НАТО е маша на евреите и участник в заразяването на ЕС. Затова и толкова време се "чудеха" дали да затворят шибаните граници...

НАТО не беше ли при военни ситуациии, а не да се занимава с коронавируси и грипове? Ако се "запука", тогава трябва да ги чакаш.

Мили деца, колко от отпуснатите 1,4 млрд. евро ще отидат за доброто на българския народ?

0.000000

изискване да бъде фирми, които са ДЛЪЖНИЦИ на държавата да не бъдат финансирани. Фирми, които имат огромни задължения към бюджета и към ДОО, така има надежда някой добросъвестен и наистина изпаднал в затруднение фирмаджия да бъде подпомогнат. Най-вече без право на ПОМОЩ онези фирми, на които НАП тази година опрости стотици хиляди задължения, които като не са постъпили , значи са откраднати от обществото чрез невнасянето им

Втори вариант на тема ЖАН ВИДЕНОВ... в изпълнение на Бойко Борисов! Владето Горанов след 15 години ше го третират, като прокажения комунист Румен Гечев. Горанов = Гечев

Буфера Сребърен Фонд през първия мандат на гроб Дянков го изпи и изяде. Имаше буфер, няма буфер. Тази банка на кого е помгнала? Ако има такъв да каже. Идват избори - герб ще финансира спонсорските си фирми.

Въпрос: На кого е помогнала? Отговор: На кой е помогнала. (няма грешка, изречението не е въпросително)

Само ЛАФКА-та с колко -стотин милиона ще изпържи ББР още се смята.

се погрижиха ГЕНЕРАЛНО. Български пощи ще разпространява вестници чрез подизпълнител обществена поръчка за 60 млн. лева директно налети на Г-на

Абе с една дума - второ КТБ. Само че по-тихо - сумата е наполовина и директно за сметка на държавата, няма засегнати вложители.

персонала в детските заведения, в училищата, който не е пряко ангажиран с образователния процес дистанционно - лелки, чистачки, служители в администрациите следва да бъде разпуснат в неплатен отпуск, считано от датата на затваряне на тези заведения. Не разбирам защо, трябва да им се заплаща "неприсъствено" време, както и на учителите, които не могат да покрият норматива си от часове. Всички условия, на които трябва да отговарят фирмите за дофинансиране на работните заплати, трябва да са ПУБЛИЧНИ и да има публичен регистър на кандидатствалите и одобрените фирми. Така ще се осъществи и обществен контрол върху разходването на обществените средства. Всяка фирма трябва ДА ДЕКЛАРИРА предварително от кога спира дейност, и ако започне, да декларира помяната и колко от работниците са в принудителен отпуск и да представи доказателства за това. Всичко останало е НАГЛАСАЦИЯ едни хора да вземат едни пари, като реална помощ малките фирми няма как да получат. Ясно е, че няма как да се държи "отговорно" една фирма, след като Горанов навярно визира същите постъпления в бюджета като от преди извънредното положение, което е невъзможно. НЕ РАЗБИРАМ защо градове, в които няма нито един болен са в извънредно положение и блокирана стопанската дейност, учебния процес и всичко останало, защо то не се ограничи до градове с такива болни и да се определи при колко броя заразени може да се обявява в населеното място извънредно положение. Като в случая трябва да се засилят мерките към онези градове, където има достатъчно на брой случаи. А сега децата на родителите от засегнатите градове се изпращат при баба и дядо от друг град, при което миграция на хора и вируси върви в комплект. Аз живея в град, в който няма нито един заразен, всички завърнали се от ИТАЛИЯ бяха държани в инфекциозно отделение и нито един не даде положителна проба. Кому е нужно да се предприемат мерки като при апокалипсис

Тези двамцата от снимката, ако успеят за 8часа 3 пирона да забият влизам при крокодилите!

какво означава бизнеса да се държи отговорно към държавата. А държавата към бизнеса?! Значи, се затварят бизнеси "извънредно"

Циглетата пак да не плащат ток и вода и да разнасят зараза.Боков башибозук в действие!!

Говори се, че дълга на Гергов към Банката за развитие е 100 милиона. Сега дали ще се удвои.

Делян Пеевски. Гергов вече е история.. Пеевски - отново най-големият клиент на ББРДепутатът формално раздели "Техномаркет" и "Булгартабак" в две групи, за да вземе още 100 млн. лв. от държавната банка. Банковите регулации са сложна материя, но едно правило е доста просто и ясно - банка не може да отпуска на едно лице или икономическа група по-големи заеми от четвърт от собствения си капитал. Логиката е да се свие рискът за кредитора от трусове и фалит на кредитополучател. Как обаче може да се заобиколи това досадно ограничение? Много просто - разделяш групата на две, обявяваш ги за несвързани помежду им и готово. Е, вярно, че това трудно може да заблуди банкера, нито пък надзора, но когато става въпрос за държавна банка и бизнес интересите на крупен олигарх, явно е достатъчно за затваряне на очите.

Банката на ДПС Ако тези суми се съберат с настоящите 250 млн. лв. за "Булгартабак"/"Техномаркет", излиза, че под ръководството на бившия депутат и основател на ГЕРБ Стоян Мавродиев ББР е раздала половин милиард лева на ДПС. За сравнение, към средата на 2019 г. фирмените кредити на държавната банка са над 1.35 млрд. лв. и след новите 100 млн. лв. за "Техномаркет" ще достигнат близо 1.5 млрд. лв. Или казано по друг начин - над ⅓ от заемите и над ⅙ от активите на банката, чиято основна мисия остава да е помощник на малкия бизнес, отиват за партийните обръчи от фирми по терминологията на Доган. За ББР всичко това не е ново, а по-скоро целенасочена стратегия по изливането на ресурса й към близки до властта олигарси. Преди да бъде поета от Мавродиев през 2017 г., за нея имаше още по-стриктно ограничение за големи експозиции - до 10% от капитала й, но то беше премахнато. И след това банката смело се впусна да раздава кредити, включително и надхвърлящи 100 млн. лв. През 2018 г. (освен към "Булгартабак") такава експозиция беше формирана и около преструктурирането и продажбата на курорта Слънчев ден - формално той е собственост на фирма на Ангел Палийски, но косвени индикации говорят за реален контрол на Пеевски и тук. През юни 2019 г. пък банката отбеляза личен рекорд с единичен кредит от 150 млн. лв. за строителна фирма, свързана с близкия до ДПС Румен Гайтански-Вълка (доскоро той имаше съвместно дружество с почетния председател на движението Ахмед Доган). Операцията има доста сходства с тази за "Техномаркет" - заем за фирма, за да придобие друга фирма от свързани лица.

А бе нали съобщиха, че ЕС ще ни даде около 1,5 млр. евро -3 млр. лева за поемане на последиците или тия парици вече са разпределени.

Защо задаваш въпроси на които знаеш отговорите. Или да се сещат другите. България все пак е малка страна с ограничени финансови възможности и няма вече какво да се краде. Виж ЕС е друга бира. Там са им вперени очите.

Ама то има ли още ЕС. Италия първа пострада и твоя ЕС не им помогна с нищо. Италия иска апарати за обдишване от Франция и Германия и получава забрана за износ на медиц. техника и консумативи от тези страни. Апарати Италия получи от Китай. Не от ЕС. Ами НАТО - къде са военнополевите болници на НАТО. Колко се развърнаха в Италия да помогнат. ТА оказа се сме се готвели за война с Русия нез да можем да приемем 50 000 болни. Ако ви мобилизират в армията направо си носете и ковчега. Оказа се НАТо не лекува ранени и болни.

Охооо... Надушвам поредната кражба на средства. 500 милиона, за нашите фирми, които вече и без това надвишиха разрешените експозиции. Помнете това е най_лесния начин за крадене на милиони. После ще обяснят как няма ръкавици и маски за медиците, които струват 50 хил.лв. Затваряй я тая банка!!!!

T,e, по време на тотална криза, Глиган Прасеешки ще открадне още милиарди - законно, kaто същите ще бъдат изпратени в пРосия. Филиалът им тук ДПС и висшият им агент за България Доган, чрез подставеноти лице Свинян Дебелеевски ще опоскат България докрай, докато не ни направят турски филиал. Иначе се тупайте по гърдите че са ни освободили, че без тях щяхме да се казваме хасан и мохамед..

Вземи и научи терминологията - Доган не е никакъв агент, ами е кадрови, още откакто нашите от ДС го дадоха на руснаците на отчет, онези от ГРУ съвсем го зачислиха. Няма Крадлив Дедо, няма Боко - тук командва полковник разведки Доган Ахмед Демирович.

Ако някой се е чудел Кой ще вземе парите, пълна липса на изненада.

Ние лесно ще докажем че сме засегнати и ще си разделим едни пари, другите ДГД

Не разбрах милиарда, който получаваме от ЕС за вируса , къде отива ?

Томчо и Боко отива

Горанов, разсрочи плащането на корпоративния и личния данък до края на август - на равни вноски и без лихви. Не да ни давате пари, а да не ни вземате ВЕДНАГА парите, че да поемем глътка въздух! Държавата пак ще си ги вземе, но не веднага, къде е проблема?

Проблема е, че може да фалираме до тогава и държавата да не успее да ги вземе. Тези пари би трябвало да са налични - държавата си ги иска сега, пък после ако искате може да фалирате. Само че, аз твърдо съм решил да ги внасям по малко - на части. Ще си платя лихвата. Би трябвало и държавата да си е направила сметката, че тези пари са за цяла година. Не съм виновен за създалата се ситуация!

Колега DESKTOP, то е ясно какво смята държавата. Ама не смята правилно. Не можа да ни командва ограничения, а в същото време да очаква да продължим да си плащаме като попове. Дори без да ни подпомага ще го закъсат с приходите, защото има една проста сметка - бизнеса не работи ли - не генерира стойност - т.е. няма данъчни приходи. Икономиката е на принципа на скачените съдове. Някаква глупава глава най-горе в правителството казва - фризьорските салони да не бачкат, защото са лукс. Не, не е така. Те предоставят услуга, която се търси (иначе нямаше да има логика да съществуват). Фризьора генерира доход, който после харчи в други сектори на икономиката - яде, пие, сипва си гориво в колата, плаща за кабелна телевизия и интернет, мобилен телефон, лизинг за телевизор, наем, осигуровки, данъци и т.н.

Ми да пробват с ония милиард и кусур евро от ЕС. Или за тях бързо ще забравим?

Цената на горивата не пипайте, че апи!Табелата на клетката на лъва в зоопарка, гласеше; - Не дразни лъва!Глоба 2 лева!

ГЕРБавите съсипаха цялата държава!

Сега Пеевски изведнъж ще стане крайно нуждаещ де :-)))

При тези рекородно ниски цени на петрола и при намаляването на цената на газа с около 40%, това може много да помогне на българската икономика и на българските домакинства. Сега обаче идва големият проблем. Тя хубаво цената на петрола падна, но цените на горивата не падат. И точно за това има КЗК, регулатори, за да видят къде е изкривена конкуренцията в България и какво става с цените на горивата. Защото, ако цените на бензина и дизела бъдат намалени пропорционално на намалението на цената на петрола, заедно с намаляването на цената на природния газ, това ще даде сериозни глътки въздух на българската икономика. Тоест, аз призовавам да се говори не за световните глобални процеси и да се кахърим какво става, а да видим какво може да се направи реално.

90% от българския бизнес са фирми обръчи, които нямат нишо общо с реалната икономика и чакат на държавата, която от своя страна виси на еврофондове.

Ще помогне на Боко и Томчо много хем!

Е, Влади му е само до коленете на Тяната Маврудиев!

Ейй, докато си сваря чая, и седна да прегледам сайта и сколасахте да подмените първоначалното заглавие на изказването на тоя бездомник ,което гласеше :.... "БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПАРИ ДА ПЛАЩАТ..."

майко мила.

от тез пари за случайни фирми няма -ако не врвате пробвайте

В допълнение - като знам практиките на държават когато трябва да дава пари - МЕРСИ, по-добре да взема бърз кредит. То ще е писане, обяснения, разкарване, проверки ... ааа я една бърза ревизия, пък това дето имаш да го даваш ще го приспаднем от това което ще ти дадем. Накрая тоя дето трябва да получи пари може да се окаже че има да дава...

АБСОЛЮТНО нищо от предложеното няма да свърши реална работа. Между другото един резерв се ползва по време на криза. Ако това не е криза - коронавирус му кажи. Единствената реална мярка е отлагането на подаването на годишните отчети (и плащането на данъка) до 30ти юни. Ама още го "обмисляли"... Направете така - отложете подаването на отчетите до 30.04, а плащането на данъка да се разсрочи до 30.06 на равни вноски - в това време ще се разбере я камилата, я камиларя...

Европа ни дава 1.4 млрд лева за подпомагане на фирмите. Та колко казахте , че ще заделите ?

Евро не лева ...моя грешка.

Пак намериха начин да раздадат пари на "своите". Още не знаем как ще се справим с вируса, но вече сме определили на кои фирми да раздадем пари. Доказано засегнати са всички, но няКОЙ ще определя "по-засегнати".

О, Боже! И от къде ще ги вземете? Съберете малко от кредитите, които раздадохте!!!

Значи, когато далаверата е яка сме пазарна икономика, а като секне далаверата сме комунизъм?

Е, как, как? Както същата тази ББР наби едни пари в техномаркет и в лафка, така...