Транспортът се оказа ахилесовата пета в зеления преход

Промените в таксономията на ЕС за синьото гориво и ядрената енергия ще станат ясни следващия месец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После било конспирации. Сега ще ни затворят кой къде е както крепостните селяни едно време уж да подпомогнем зеления преход. Първо беше стойте си вкъши, спасете живот. Сега ще е стойта си вкъщи, спасете климата. И като кажете, че имате право на свободно придвижване ше ви запушат устата, че обществения интерес е над личния. А мултимилиардерите - новите феодали ше джъткат напред назад с частни самолети до частните си владения. Като няма да ни унищожат поне да ни ограничат в хода на унищожаването ни. То и никой няма да иска да се размножава в клетка.

Кой ще е съгласен на 30 годишна блокада,на замразени мечти и амбиции собствени и на поколението ти.Докога ще чакаме да признаят за зелена атомната енергия,не трябваше ли за това да се говори в Глазгоу.Я ли съм толкова учен та да ги критикувам,че не са сетили по-рано.Явно всичко е решено.

Тия 55%са верни и преди две седмици го четох казано от УРСУЛА.Само,че 55% от НИВАТА ЗА 1990.Кой ще се съгласи на това"зелено",никой.Е затова са и ваксините,сателитите на Мъск и 5G,за да държат хората смирени и кротки по къщите.

Водород ме у майката, ша зеленясаме та ши прецъфтим. Сега като гръмне една газова бутилка срива една къща, но с водорода ша срине един квартал. Това е целта да се разредим малко повече та да не правим СО2 .

Ядрените реактори са единствената алтернатива на горивата. Не са преходни. Напротив трябва да са соновни. Може би не сегашните опасни реактори. Може би трябва да са ториеви реактори. Сма трябва да се залагат там средства...... Няма как с перки и слънчеви клетки да махнем газта. Сега за всяка нова перка се строи газова турбина........

И какво дават на снимката CO2. Маските за ковида, какво мислите че правят? Задържат издишаният CO2, че да го вдишваш обратно. Трябва си растения, които да го ползват за растеж и да освобождават част от кислорода. Въглерода се счита за химическият елемент на живота. А горенето на кислорода води до мутации на клетките и стареене. Това което те държи жив и те убива. А тъй наречените зелени енергии, са далеч от зелени. Правят се панелите на ток от въглища в Китай. От неясно каква мърсотия при производството и копане от мини. Дават непостоянен ток и трябва акумулатори с някакви отрови вътре. Заемат площи, където трева да растеше, щеше да освобождава кислород. За да съхраняват непостоянният ток от ВЕИ-та, могат да правят водород, където казват. Но той е изключително взривоопасен. И е забраняван преди за балони и така нататък. За водородни бомби да не говорим, като тествана Цар Бомба, с огнено кълбо почти колкото София. Ако ползват водород за рейсове, може да отнася и по някой блок отстрани, а не само като с гръмналия при катастрофата на Струма.

Онзи ден при Стивън Краудър бяха направили обзор на климатичните истерии от 60-те години до ден днешен. Пълен фарс е всичко това и явно не само не е от вчера, ами е от доста отдавна. В крайна сметка, всичко са схеми като големите да ошушкат малките и да им вземат всичко.

в крайна сметка пишеш глупости.....

Трудно е за хвърчилата и карабите, по лесно е да нахендрим простия данъкоплатец

Има само един изход от ситуацията. Вън от ЕС.

Оказва се че Борисов беше прав да загроби 3 енергиини проекта. Тока и газта се оказаха никому ненужни, затова затворихме 4 реактора на Козлодуй, не построихме Белене и дадохме Южен поток на Турция да си троши главата с него.. Предлагам го за лауреат на Нобелова награда.

Нема по-голем тъпак от зелен ваксър...

По-скоро зелените тикви на зелените малумници са основният проблем.

Ооо! Таксономията... Кой знае каква педерастия ще е...

Така нареченаия 'Зелен преход' е най-голямата афера след 'Озоновата дупка', която ще направи богатите по-богати, а бедните по-бедни ...

и дъвката с глобалното затопляне... при положение, че настъпва малък ледников период..

Вече не говорят за 'Глобалното затопляне'. Вече им светна, че хората не се връзват на тази лъжа. Вече говорят за 'Изменение на климата'. Което си е вярно, но е много нееднозначно. Демек - ако ли не лъжа, то измама ...