Тръмп заплаши със "сериозни мита", ако цената на петрола остане същата

Ценовата война между Русия и Саудитска Арабия се отразява и на американските производители на шистов нефт

Обратно в новината

Коментари - Тръмп заплаши със "сериозни мита", ако цената на петрола остане същата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ахахахахааааааа..... Чакайте сега да видя дали правилно съм разбрал. Ако нещо не е в изгода на САЩ, т.е. когато най-накрая влязохме в свободен пазар на петрола, САЩ налага санкции??? И това е новина? Абе вие луди ли сте????

Не, не си разбрал правилно. Свободният пазар и конкурентни цени на петрола се появиха с развитието на шистовата технология в средата на първото десетилетие от новия век. Това сваляне на цените от двете най-големи производителки на нефт е с цел да притиснат другите на т.нар. свободен пазар. След което пак ще си вдигнат цените и не само ще компансират загубите си, но и ще натрупат печалби, преди другите да могат отново да организират производството си.

Значи, ако Русия и СА могат да си позволят ниски производствени цени, а САЩ не, това се нарича притискане на "свободния пазар". И от това страда не само САЩ, но и аз като потребител. Т.е. ще се налага да зареждам с по-евтино гориво, а индустрията ни да се захранва с още по-евтин петрол. Пък било то и "временно"... Т.е. аз трябва да продължа да пазарувам скъпо, за да запазя шистите на САЩ и да направя Америка велика отново. Sancta Simplicitas!

"Свободата" е подчинение.

Пазарна икономика по американски-"Купувайте всичко от нас, няма нищо, че е по-скъпо, но демократично!"

Алооо жълтия пингвин, що не вземеш да спеш с кудкудякането. Не си бутай задника там където другите си ги мерят .

В условията на епидемия/пандемия/ на коронавирус в света, митата и санкциите на САЩ губят смисъл.

САЩ закъсаха здраво с шистите ...

За всички санкции е валидно това.Защото не виждам логика да налагаш санкции на държава , която ти помага да намалиш загиналите в собствената си държава.

Свободата е робство.

То срещу Русия вече са наложени всякакви санкции, каквито се сетиха. А срещу СА нямат сметка да налагат, защото са им най-големия клиент за оръжие и за какво ли още не.

ОранжАв, ако обичате!

"...загрижени производители..." за себе си иначе може да се каже "Огрижени производители..." И в двата случая - майната им!!! Същите говеда щяха да съсипят Добруджа!!!

Значи 22 страни искали от Русия още веднъж да си намали производството да ама тя отказала... От друга страна американските производители на шистов газ ги порази епидемия от фалити от която се възползва... Саудитска Арабия,която пък беше най-големият вносител на нефт в САЩ, като започна да ги изкупува, сигурно затова и Тръмп каза че нещата много скоро ще се нормализират.

Аз друго не мога да разбера. Не се научи половината свят, че тръгне ли в открита война по един или друг начин срещу Русия, няма начин да я спечели. Тия от глад ще загинат, но война няма да загубят без значение каква... Сега най - много саудитците да се самофалират и да вбесят и американците, та току виж са ги демократизирали ....

PEYTSCH

Русия планира преминаване транспорта на 1 до 3 коски сили...живи талиги...

А саудитите в какво?? В Хамили?

И какво сега, нали пазара решавал всичко? Тръмпи що се нерви, нали си имат шистов нефт, да си го кльопат. Ама няма как да зареждат по един галон за 5 долара. Интереса клати феса!

Не бойте се при нас цените на този артикул са винаги БЕТОН- винаги само нагоре и на вътре в джоба на българина

Сакън недей... от саудитските камили тръгна втората пандемия от корона вируси(МЕРС).

ДАНО СТАНЕ 10 ДОЛАРА! ДОСТАТЪЧНО НИ ОБИРАХА РАШУНИТЕ!