Коментари - Тръбопроводът за зелен водород от Испания до Франция ще струва 2,5 милиарда евро | Бизнес.dir.bg
назад

Тръбопроводът за зелен водород от Испания до Франция ще струва 2,5 милиарда евро

Новата тръба няма да се нарича газопровод, а "коридор за зелена енергия"

Обратно в новината

Коментари - Тръбопроводът за зелен водород от Испания до Франция ще струва 2,5 милиарда евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

задоволиха енергийни нужди на Испания, сега ще го разпространяват . А може първо да решат да направят тръбопровода.

Акушерите да си гледат зелено секциу

и явно за това в Периодичната Таблица на Химическите Елементи, такова нещо като "Зелен" Водород - Просто Няма! а тия ми говореха, че "Следвали Науката"!! коя наука е очевадният въпрос?!

"Зелен водород", ха-ха-ха... по-тъпи от Урсула и Макрон са само феновете им!

Водород се получава при разлагане на вода под въздействие на електрическо напрежение. ОПА! Пак сме при тока. Някъде трябва да се произведе електроенергия, да се разлага вода , да се получава водород ЗЕЛЕН и оттам някои д а си правят каквото искат с европейски субсидии, плащане на емисии, въглероден отпечатък и каквото са измислили за стадото. Също като за електрическите коли. ИМА НЯКЪДЕ ЕДИН РАЙОН НА ТЕРМИЧНИ ЦЕНТРАЛИ КАТО БОБОВ ДОЛ НА ЛЕГИТИМНИЯ ХИТРЕЦ КОВАЧКИ, КОИТО ТРОВЯТ ХОРАТА ОТ ОКОЛНОСТТА, ЗА ДА МОГАТ в центъра на София да влизат само чисти коли. Ферщеен зи?

Тока се получава от ветрогенераторни турбини, каквито в Испания по крайбрежието има много. Т.е от незамърсяващ източник. Затова са го кръстили зелен

Тези от снимката са за затвора до един.

Gugnelid

Честито на не-печелившите. Значи ползват се европейски средства, тоест и на България, за да се изгради конструкция, която ще облагодетелства Испания, Франция и още две-три държави в Северозападна Европа. Нищо, нищо - на нас ни забраниха да си правим тръбопровод, не може да сме самостоятелни, трябва да работим, за да има парици за ЗападнаЛА Европа. После се чудете защо искат още да се разширяват - ами защото им трябват още роби!

А ще има ли отклонение за Украйна? Ако не, внимавайте?

Към края на социализма беше нещо подобно - наливаха се пари в безумни проекти и се държаха гръмки речи.

2.5 милиарда ще изпапкат , не е зле. Ако изобщо се появи тръба , ще стои празна , но нищо.

Ще тече зелен хайвер на поразия! Търкмо ще имат повод да ни вдигнат въглеродните емисии, щото си нямаме зелен водород/хайвер... https://www.youtube.com/watch?v=v80NB2RGJFM

Не знаех, че водорода има цвят. Освен зелен, какъв друг водород има на цвят ?

Gugnelid

Кафяв...

Вероятно имат планове за 50 години напред коя държава как да се развива. И си изпълняват плановете. И няма не искам, няма не мога. Казват - така ще бъде и толкоз. Интересното е за България какъв е планът на тези играчи .

Изключително противни и неприятни муцуни. И тия уроди ни ги натрапват, като "елита" на Европа. Чоко Боко поне предизвиква насмешкаi, от тия направо ти се повръща.

Нас и другите европейци кво ни топли тая тъпащина!?! Нали ни е захвърлиха от Шенген...

Новата тръба няма да се нарича газопровод, а "коридор за зелена енергия", който ще транспортира и природен газ като "временен и преходен източник на енергия" В превод от брюкселски: Ще направим газопровод заради терминалите за втечнен газ в Испания. Може след време да смесим с маалко водород. А може и да зарежем това като напълно безперспективно... 2-3 милиарда, кво му плащаш.

"капка" вир! Така се става милиардер в България!

ще ми кажат че българите били, русофили по голямата част! Ами защо след като вече сме в ЕС в НАТО тези лицемерни мошеници от Брюксел все ни третират трета ръка? Ако те бяха направили така, че българина да повярва в техните добри намерения още в самото начало, ей Богу нито един българин няма да се замисли кое е по добро за тях. А какво виждаме, всеки Божи ден все нови и нови пречки, хората се отчуждават и вече им е все едно дали ще са с Русия или с Европа. За хората е по важно да виждат как всеки ден им се повишава жизненото равнище, да чуят една добра дума и да видят един добър жест и вместо това получават постоянно среден пръст и Шенген днец....Шенген утре....ай сиктир на такива западни копелета, 30 години все преглъщаме техните надмени решения за трета група хора! Долни и мръсни лицемери!

Европейски мекерета. Слуги на САЩ.

Не знам за водород, но за зелен хайвер ще стане!

Алоооо, Савушкина, абе пообразовайте си малко троловете, че станаха за смях.

Този зелен водород не е изкопаемо гориво, да го има само в Испания и да трябва да се прекарва по тръбопровод. Ще се добива в Испания , има технология някаква , защо не си я приложат ввъв Франция направо.?

Защото грее по-малко слънце. Пък и са ти написали, че е комбиниран, а терминалите за газ са в Испания.

Кой и как ще произвежда "зеления" водород? Какъв капацитет? Какво е работното налягане на тръбопровода? Кой ще купува водород и на каква цена?

Споко не се вълнува и.

...A технологията за промишлен водород е една зелена...ум да ти зайде... мръсна корумпирана измет. А оффците спят спят блаженно.

Ляга си ще настинеш.

Ще ви дам аз 2.5 млрд ама като тръгне ;)

Хайде опа ти си.

Зеления въглерод е с EROI коефициент 3.5, при абсолютен минимален праг за използваемост на енергиен източник ЕROI коефициент 3.

Водород , извинявам се.

Чудна снимка на най-долните и продажни политици на Европа

Та еба в гозота.

Затова хората нямат доверие в Европейския Съюз. Водороден тръбопровод, който да прекарвал водород между Барселона и Марсилия, но временно ще прекарва газ. Че повече водород ли има в Испания отколкото във Франция? Има ли някаква логика в това нещо? Просто кажете че изграждате газопровод, за да се прекарва газ от Испания към Германия, заради войната и това е. Това е корумпиран начин на мислене.

Кат' си прост е за цял живот.

Макрончо, малко огънат стои... Може би някой африканец го е понатиснал малко по силно

Явно като си политик задължително трябва да си прост. Хората си казват, че загубите са по-големи от ползите, но не давай да даваме.

а гъзопроводът за зелени угарск балъци кга?.

Не само, че никога няма да се изплати, но след пускането му ще продължава да допринася загуби в аритметическа прогресия.

Тази бабка не мога да я гледам. Иска вечно запада са живее на гърба на някой друг.

уреди ваксините сега идва ред и на зелените коридори. Много пари има там. Ам-ам-ам.

Въпроса е от къде ще дойде въпросният ВОДОРОД.

От Мароко и Алжир. Реакцията е: СхНу+хО2 --> хСО2+1/2уН2. Въглеродният двуокис остава в Африка, който като развиващ се не плаща, а водорода идва е ЕО. Изобщо, клетъчен газообмен. Не че не могат да си вкарат направо бензин и газ (СхНу) и да си гогорятв Европа, както досега.

Няма как да окислиш въглерода, а да съхраниш водорода! Водородът има много по-голям афинитет към кислорода, в сравнение с въглерода. Та по реакцията: СхНу + y/2О2 най-много да получиш -> 1/2уН2О + xC ... Обаче и така не се прави, понеже въглеводородите са скъпо гориво! Тръгва се от въглища + вода и се получава т.нар. "воден газ": С + H2О --> СО + Н2 И двата получени газа подлежат на горене, но пък не са чист водород...

Не било зелен водород, а зелен хайвер.

Новата тръба няма да се нарича газопровод, а "коридор за зелена енергия" Мхм

Зелен водород? По тръба? Въх... З

Големи капацитетинсте през панелистанци зад клавиатурата, я сега излезте и погледнете през терасата къде живеете

краварски лайняр неграмотен и малоумен...

Изнасилен джендър - третополов.

Всичко щеше да е ОК, ако имаше откъде да се вземе евтин водород, а то НЯМА! Само Норвегия и Канада, поради ниската цена на електроенергията от ВЕЦовете си могат да добиват относително евтин водород чрез електролижа на вода. За французите, понеже имат много ток от АЕЦ и му намалят значително себестойността, могат да се пробват и те. Но има един друг непреодолим технически проблем - молекулата на водорода (най-малка от всички) преминава през кристалната решетка на металите и това са ЗАГУБИ. Явлението се нарича ОКЛЮЗИЯ, и чрез него се получава най-чистия водород за целите на електрониката !!!

Поредната измама ограбваща милиарди от гърба на данъкоплатеца.

Браво! Хем за водород, хем за хайвер! Май по-скоро за второто...

Право е, хайвер, ама зелен. Водород по тръба.... от какво е тази тЪрба бре? Не трябва да е метална, водорода се разтваря в металите и ги зяносва башка бърже. А колко е "зелен", това е друга тема.

келепир да пада,и да има сеир за биомасата;)Готов съм да сложа някой лев,че до година никой няма да си спомня за този проект;)