Коментари - Тръбополагащият кораб "Академик Черский" достигна Балтийско море | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези които по-доле спекулираха за ВТОРАТА и вече ПьРвАтА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия, ЩЕ ви дям цифрите от Международния Валутен Фонд (MIF) със основно седалище в Америка за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, за България и някои много коментирани държави от Българския Форум вижте уеб адреза оттолу; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. List by the IMF (2020 estimates) Rank Country/Territory GDP (millions of current Int$) World 138,352,382 1 China 27,804,953 2 United States 20,289,987 3 India 11,321,280 4 Japan 5,451,452 5 Russia 4,176,350 6 Germany 4,160,925 7 Indonesia 3,778,134 8 Brazil 3,316,920 9 United Kingdom 2,975,557 10 France 2,860,018 11 Mexico 2,458,339 12 Korea, South 2,307,718 13 Turkey 2,257,987 14 Italy 2,244,767 https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbyGDP_(PPP)

Е, това е последният европейски фортпост, който беше повече от всеки друг, който се интересуваше от строежа на Северен поток 2, падна. Германия, като държава, в която тази газопроводна канализационна система е била предназначена, реши да откаже на Nord Stream 2 AG да изтегли проекта поради изискванията на актуализираната Директива на ЕС за природния газ.... комсомолката Меркель наби канчето на късака гном! Днес само мързеливите не наритват путя и руската кочина. Польша решила арестовать активы «Северного потока-2»… бензоколонка пожинает плоды своей агрессивной политики по отношению к соседям, зато как гордливо кукарекали когда продавали полякам газ по 500 Как немцы Газпром натянули. https://www.youtube.com/watch?v=NWfSF7jVei8

Бизнес по руски в северен поток : Продаваш газ. Купуваш тръби. Потапяш, удавяш и губиш тръбите на дъното в морето.

За русофилистиците остана само да пикаят газ. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Какъв парадокс: Газопровите стават все повече, а мурзилките все по бедни. Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник.

Велика Америка отдавна всичко е подготвила : 1. Американците изградиха в Европа 21 терминала за разтоварване и съхранение на сгъстен газ. Ето защо те похарчиха 60 милиарда долара. Още през 2016 г. американците започнаха да разтоварват газа си в Португалия, Испания и Италия, Полш, Гърция ... 2. САЩ изпревариха Русия в добива на петрол и вече са на първо място в света. През август 2018 г. Съединените щати произвеждат 11,346 милиона барела на ден, което увеличава добива през юли с 3,8%. Това става ясно от доклада на ОПЕК за август. 3. Сега в САЩ се изграждат 7 завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще може да увеличат износа си 5 пъти, изпреварвайки Катар, и ще заеме първо място в света по търговия с втечнен природен газ и след това ще започне истинската революция и краха на Гъзпрома. Включително в Европа, с която Тръмп вече се съгласи да изнася част от този износ. Ватенки, пет години, останаха живот на вашата бензоколонка На фона на прекомерното предлагане на втечнен природен газ, масовото въвеждане в експлоатация на нови съоръжения за втечняване в Австралия, Катар и САЩ, както и топлото време в ключови страни вносителки, цената на газа в Европа и Азия падна рекордно високо. Анализаторите в най-големия европейски хъб - TTF в Холандия - паднаха с 50% в сравнение с нивата от септември Американците винаги печелят. Петролът пада - потреблението расте, петролът расте - производството расте. А в нашата руска бензоколонка, цената на нефта - всичко се оскъпява, цената на петролът расте – пак всичко става все по-скъпо. Вече цената на америка падна до 99 долара. Сега ще режат тръбите в Газпром за скраб

1. Тръбополагащият кораб "Академик Черский" няма GPS стабилизация и никой няма да му позволи да работи в този раьон. 2. Тръбополагащият кораб "Академик Черский" е построен за по-малък диаметър тръби и не може да полага тръбите на северен поток. 3. Тръбополагащият кораб "Академик Черский"-купен от китай от ватенките, щото да си построят… "Академик Черский"

Верно и двете са в Балтийско море, но заливът на Калинград е много далече от трасето на Северен поток. Решението, че последния трябва да отговаря на правилата на ЕС фактически го обезмислят, така, че Северен поток ще последва Южния си събрат.

обаче Германия го иска и не се отказва от СП-2, който практически е завършен.Като прибавиш факта, че шистовите компании в САЩ бяха сритани заради цената на петрола и затвориха 3/4 от тях и няма отваряне, Германия ще го иска СП-2 още повече.Въпреки че и преди фалита на шистаците, Русия доставяше най много втечнегн газ в Е от Ямал СПГ.Така че късно е либе за китка.

Да ... икономистите, които избягаха от путинското блато за да живеят в САЩ, правилно казаха, че Путин е тъп, а не зрящ човек. Магарето се осра… Контрольный выстрел в голову Газпрома. Германия окончательно отказалась от "Северного потока-2" Стоивший 10 млрд евро заблокированный санкциями США проект улетел в трубу. Компании NordStream2AG отказали в выведении проекта из-под требований обновленной Газовой директивы ЕС

Производството на шистов петрол и газ в САЩ може да бъде спряно за по всяко време за определен период и след това да се стартира отново беа проблеми... Но това не е така при ватните нефтени и газови платформи – те спрат ли се след това КАПУТ - ще излиза само вода с боклук ... …някой запознат ли е със закона за фалита в щатите, в смисъл че колкото и да фалират шистови компании технологията и находищата остават и когато им е рентабилно пак могат да станат производител номер 1 и на нефт, дори и с други компании! Само да спомена че Хенри Форд е фалирал 7 пъти преди да успее! А в момента Тръмп спасява много от шистовите компании като им изкупува количествата за стратегическия резерв и им освобождава складови площи, които са най-големия проблем при такъв профицит защото в щата Уайоминг например цените на най-ниския кла петрол които се използва за битум и за асвалт са отрицателни или ти дават по 18 цента за да ги отървеш! В САЩ вече продават литър бензин за 25 цента на литър (42 стотинки). САМО И ЕДИНСТВЕНО В РУСКАТА КОЧИНА: Нефта поскъпва - и бензина поскъпва. Нефта поевтинява - бензина отново поскъпва. В съседен Казахстан бензина е ДВА ПЪТИ ПО ЕВТИН ОТ РУСИЯ. Беларус ще купи от Русия през април 2 милиона тона нефт на цена от около 4 долара за барел. Това обяви в четвъртък, 2 април, премиерът Сергей Румас, предаде ТАСС.

Всеки може да види къде е корабът на Карлика!

Що лъжете, отправил се е към Чукотка!

всичко беше много рентабилно за ЮП когато цените бяха 512 долра за нас и 250 за Германия. Щяхме да изплатим потока са има няма 25 години и после да се ползваме от парите за пренос... ама на 500 долара 10% са 50 долара, а на 80 долара колко години щяхме да го изплащаме. За това и Германия не плати и цент за СП2 и остави рашките да се оправят. Сега инвестициите ще изплащат и внуците им.

Сега не е, на загуба е!

Данните са от 30 април 2020г. : Ройтерс съобщи, че Shell, Total, British Petroleum, Enel и Uniper няма да приемат американски втечнен природен газ, сключен с договор за юни. Това не изненада никого, тъй като още през март испанските Repsol SA и Endesa се отказаха от 200 милиона кубически метра отвъдморски втечнен природен газ. Анализаторите не се съмняваха, че това е само началото. Сега десет компании са отменили 22 доставки на газ: 17 от терминала за втечнен природен газ Cheniere, пет от завода на Freeport. Договорите ще трябва да бъдат напълно уредени, но това не притеснява европейците. Факт е, че Cheniere и Freeport продават не толкова газ, колкото услуги за втечняване. Клиентите са длъжни да плащат за тях, независимо дали взимат LNG или не. И така, днес е по-изгодно да не го вземете. Тарифата Cheniere е три долара на милион британски термични единици (MBTU), тоест 105 долара за хиляда кубически метра. Самият газ на американската борса Хенри Хъб сега се търгува на 67, а доставката до Европа струва около 36 долара. В резултат на това „газът на свободата“ би струвал на европейските клиенти 207 долара за хиляда кубически метра. А на европейската газова борса TTF, синьото гориво в момента е почти три пъти по-евтино - 87 долара. Ето защо Северен поток -2 ще бъде завършен и самите европейци са силно заинтересовани от това.

чел не дочел.

триете моя коментар който беше - чел не дочел. А оставате копи/пейстове от други сайтове... ок. шЪ знам. Да видим дали за това сега ще ме блокирате :)

С какво ще бъде завършен, с водолази, които ще позиционират тръбите ли, а Чукча?

Хахахаха! Ще го завършат ще видиш.

Велика Америка отдавна всичко е подготвила : 1. Американците изградиха в Европа 21 терминала за разтоварване и съхранение на сгъстен газ. Ето защо те похарчиха 60 милиарда долара. Още през 2016 г. американците започнаха да разтоварват газа си в Португалия, Испания и Италия, Полш, Гърция ... 2. САЩ изпревариха Русия в добива на петрол и вече са на първо място в света. През август 2018 г. Съединените щати произвеждат 11,346 милиона барела на ден, което увеличава добива през юли с 3,8%. Това става ясно от доклада на ОПЕК за август. 3. Сега в САЩ се изграждат 7 завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще може да увеличат износа си 5 пъти, изпреварвайки Катар, и ще заеме първо място в света по търговия с втечнен природен газ и след това ще започне истинската революция и краха на Гъзпрома. Включително в Европа, с която Тръмп вече се съгласи да изнася част от този износ. Ватенки, пет години, останаха живот на вашата бензоколонка На фона на прекомерното предлагане на втечнен природен газ, масовото въвеждане в експлоатация на нови съоръжения за втечняване в Австралия, Катар и САЩ, както и топлото време в ключови страни вносителки, цената на газа в Европа и Азия падна рекордно високо. Анализаторите в най-големия европейски хъб - TTF в Холандия - паднаха с 50% в сравнение с нивата от септември Американците винаги печелят. Петролът пада - потреблението расте, петролът расте - производството расте. А в нашата руска бензоколонка, цената на нефта - всичко се оскъпява, цената на петролът расте – пак всичко става все по-скъпо. Вече цената на америка падна до 99 долара. Сега ще режат тръбите в Газпром за скраб

кви пет лева.Преди 2 месеца само с едно решение за отказ от по висока цена на петрола Русия срина щистовата иднустрия на САЩ -единствената останала реална икономика на САЩ, нещо подробно анализирано от Дж.Стиглиц в ТВ Булмъбрг. Сега дори цената да скочи до 80 долараб на фалиралите шистови компании вСАЩ ще им трябват нови 800 милиарда до 1 тлрд. долара кредити и 5-6 години да отворят запечатан кладенец.Късно е

Идиот

Днес по телевизията специалист по петролните пазари каза че цената на добиваният петрол при саудитите е 7$ - СЕДЕМ ДОЛАРА МУРЗИЛКИ. (СЕМЬ ДОЛАРОВ) Така че русофилчета - и газ да пикаете това е факта. Саудитите могат да си позволят да си продават нефта и по 20$ и пак ще бъдат на 300% печалба... а руската кочина с 40-50-60$ от различните региони ще фалира... Саудитския нефт се добива на цена от - 7$ Саудитският държавен петролен гигант Сауди Арамко (Saudi Aramco) съобщи, че е изпратил за износ рекорден брой танкери - 15, с 18.8 милиона барела петрол, предаде ТАСС. В раша нефта се добива на цена - 60$ . Руснаците са заложили във финансовите си разчети в най-лошият вариант -42$, при която цена могат да издържат до година… но при цена от 10$(или 4$ както е за Беларус, това е огромна загуба за тях. Те губят по 1 милиард долара на седмица. Те нямат избор, защото, ако затворят сондажните си кладенци, тогава капец, след повторното им пускане те ще добиват само мръсни води ... Ще ви кажа като човек работил на платформа за нефт: Има такъв термин като - Режимът на разработване на залежи от нефт и газ! Когато проученото находище бъде въведено в разработка, то не може да бъде спряно по-късно, в противен случай резервоарът ще бъде наводнен и може да се загубят нефт и газ в недрата, без да бъдат извлечени. В момента никой в света не купува некачествения руски нефт тип Уралс! Те ще напълните складовете си за съхранение - и тогава финито ла комедия .... ще трябва да спре производството! Руската глупост и алчност – тя и ще ги убие! Гномчето-многоходовчик е "голям стратег": Руснаците вече са изгубили битката, но все още агонизират и се самоутешават ... Радващото е : Сега дори няма да има и стотинка за троловете на Пригожин-Путин и русофилите тук...

До края на 2020 ще вземат да го довършат... :))

- Стоивший 10 млрд евро и заблокированный санкциями США проект «Северный поток-2» получил новый и, похоже, финальный удар со стороны властей Германии, которые лишили газопровод последней надежды на окупаемость. Как сообщает Handelsblatt, в пятницу Федеральное сетевое агентство ФРГ приняло решение отказать компании Nord Stream 2 AG в выведении проекта из-под требований обновленной Газовой директивы ЕС.

е курника ти на село.САЩ не могат да блокират даже индианците в Папуа нова гвнинеа, просто защото са хартиен тигър.На никой не му пука от дървенита мизерия на САЩ, най малко на Русия която така или иначе си прави каквото си поиска в геополитиката.

Абе отдавна не гледаме телевизия. Още по-малко полска или окрайненска. Москва слезам не верит

И западна Европа ще бие щута на САЩ и няма да ги слуша.

1. Тръбополагащият кораб "Академик Черский" няма GPS стабилизация и никой няма да му позволи да работи в този раьон. 2. Тръбополагащият кораб "Академик Черский" е построен за по-малък диаметър тръби и не може да полага тръбите на северен поток. 3. Тръбополагащият кораб "Академик Черский"-купен от китай от ватенките, щото да си построят… "Академик Черский"

без банани .Това инфо другарю от дойче зеле или от диарбекир сиктир го изкопа.Вицовете са в друга секция .АСАЩ си остават най големия слон на дървени трупчета.

За русофилистиците остана само да пикаят газ. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Какъв парадокс: Газопровите стават все повече, а мурзилките все по бедни. Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник.

Не знам дали Русия е като проститутка, но ти категорично си долнопробна к..са.

Страдате ,разбираемо е вашето състояние..Нали Ви забраниха прайда,освен ,ако не се обадят от Козяк

Велика Америка отдавна всичко е подготвила : 1. Американците изградиха в Европа 21 терминала за разтоварване и съхранение на сгъстен газ. Ето защо те похарчиха 60 милиарда долара. Още през 2016 г. американците започнаха да разтоварват газа си в Португалия, Испания и Италия, Полш, Гърция ... 2. САЩ изпревариха Русия в добива на петрол и вече са на първо място в света. През август 2018 г. Съединените щати произвеждат 11,346 милиона барела на ден, което увеличава добива през юли с 3,8%. Това става ясно от доклада на ОПЕК за август. 3. Сега в САЩ се изграждат 7 завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще може да увеличат износа си 5 пъти, изпреварвайки Катар, и ще заеме първо място в света по търговия с втечнен природен газ и след това ще започне истинската революция и краха на Гъзпрома. Включително в Европа, с която Тръмп вече се съгласи да изнася част от този износ. Ватенки, пет години, останаха живот на вашата бензоколонка На фона на прекомерното предлагане на втечнен природен газ, масовото въвеждане в експлоатация на нови съоръжения за втечняване в Австралия, Катар и САЩ, както и топлото време в ключови страни вносителки, цената на газа в Европа и Азия падна рекордно високо. Анализаторите в най-големия европейски хъб - TTF в Холандия - паднаха с 50% в сравнение с нивата от септември Американците винаги печелят. Петролът пада - потреблението расте, петролът расте - производството расте. А в нашата руска бензоколонка, цената на нефта - всичко се оскъпява, цената на петролът расте – пак всичко става все по-скъпо. Вече цената на америка падна до 99 долара. Сега ще режат тръбите в Газпром за скраб

Както разбирам от поста ти, българските потребители няма да можем да се радваме дори един отоплителен сезон от вече евтиният руски газ! За новият сезон ще бъдем задължени да покриваме нуждите си от газ с американски такъв през терминал в Гърция, където Борисов набута България да участва и с инвестиция от 20%! Освен загубата на пари в инвестицията, ще плащаме американският газ, най малко 3.14 пъти по-скъпо от руския, имайки примера на какви цени ни продават електрически ток американските централи в България, спрямо другите!

Да, ама нещо короната, Русия и СА прецакаха шистата. Останалото е словоблюдство.

изграждали американците, ама както обикновено при САЩ вскичко е пожелание и на хартия, като икономиката им -спукан фондов балон.Русия само с един ход /отказ от висока цена на тетрола/ срина за 1 месец практически 3/4 от шистовата индустрия на САЩ .А и преди да я срине Русия изнасяше повече втечнен газ от САЩ за ЕС от Ямал СПГ със руски танкери които САЩ намат.Дори и САЩ купува руски газ.

Що си мислите че Русия и САЩ ви обичат и ще ви подаряват газ? Или петрол? Всяка от двете държави ще клати България колкото може. Излезте от тези филми, дето живеете в тях.

Да не гледаме ли филми тогава! Ти какво предлагаш? Да ползваме кюмюр и мазут(ако има) за отопление и промишлеността? Пишеш си, ей така! За да се маркираш като ... .

Но все пак много ПО-ДОБРЕ е да има алтернатива, отколкото 30 години наред да купуваме най-скъпия природен газ в Европа, благодарение на монопола на големия "брат" Газпром. В момента, в който Литва построи терминал за втечнен газ, Газпром им предложи намаление на цената с 23-25%...

"Според САЩ газопроводът ще увеличи зависимостта на Европа от руски газ. Вашингтон предлага американския втечнен природен газ като алтернатива на синьото гориво от Русия".Откажете се от сигурните и евтини доставки на руска газ,а си купувайте втечнена газ от другият край на Земята.Поставете се под зависимост на щатските доставчици.

Ми не е от "другия край на света" - пак е руска газ, ама компресирана, демократизирана, обезмирисана...срещу "маааалка" надценка, разбира се. Като за "партньори", раиш ли.

Не съм навътре в нещата,но ми се видя,много дълъг транспорта от източното крайбрежие на САЩ, а това са разходи.При това количествата са много голями,колко ли кораба-газовози ще трябват,за да има ритмични и непрекъсваеми доставки.Газта и в газопровода е компресирана някъде към 70атм. и също е втечнена

ОЩЕ ЕДНА ГОЛЯМА НАГЛА ЛЪЖА НА РУСОФИЛСКИТЕ МУРЗИЛИ СЕ СРИНА: те твърдяха и лъжеха навсякъде че ужким американски кораб натоварил руски газ от Ямал - Пълна фалшификация на кремълските пригожински ботове, които угодно подхванаха и нашите четвени мърши. Оказва се, че не американците купуват газ от Ямал, но Газпром зарежда американски газ от американски терминали. Корабът "Газпром" ще транспортира американски газ. Маршал Василевски, собственост на Газпром, отплава до пристанището на САЩ Sabine Pass в Луизиана за товар втечнен природен газ (LNG), според RBC, собственост на Григорий Березкин. И поне лъжливите русофили можеш да им запушиш миризливата лъжлива уста само с линкове, то ето: https://www.lenta.ru/news/2019/11/08/lng/ И още един факт: 80% от руските глупави роби, които избягаха от путиновото блато и отидоха да живеят в Америка, са шофьори на камиони. Сега те добавиха още роби с товарни кораби, които ще доставят американски газ за Европа, Полш и за Украйна, а възможно и в Александруполис – ЗА БЪЛГАРИЯ. НЕ Е ЛИ КУУЛ – руски роби да ти носят с кораб сгъстен американски газ до България. Ето това са путинските успехи !!!

Химн на българския платен путински трол: Аз съм Путенче и дребен Путин мен ме е създал, с хубости, блага обилни себе си е надарил. Аз съм Путенче. Обичам руските планини зелени, Путенче да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм Путенче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно мразя, плюя и с*ра. Аз съм Путенче и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя унищожена, син съм на крадливо племе.

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!` Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. Я колко мършляци, основно руски помияри, са се наредили на барикадата да плюят и да пророкуват краят на най успешният съюз в човешката история - ЕС ! И всичко това само защото "лошият" ЕС принуди "добрият" Газпром да намали цените на газа за Източна Европа …. Жалката руска пасмина прилича на лисицата, дето вървяла след коча в очакване, но накрая разбрала: "И на коча мъдите се клатят, ама не падат!"

Някаква гемия доплавала някак си до Балтийско море и тук някакви си форумни плъшоци се изказват компетентно като енергийни експерти. Всичкоразбирачите само от работата си не разбират и после реват, че малко им плащат. Лош материал беше казал човека. Тулупи.

"форумни плъшоци се изказват компетентно като енергийни експерти. Всичкоразбирачите само от работата си не разбират и после реват, че малко им плащат. Лош материал беше казал човека. Тулупи." Това за твоя коментар ли се отнася.

Тъмъм "незалежная" ще получи независимост и диверсификация от Русия, и демокрация на гол гъз от САЩ.

Тръбопроводът заобикаля транзитни страни като Украйна, Беларус, Полша ..ха.ха.ха ще заобикаля като им краде територии и убива цивилни хора от тези държави .... Ако беше джуджето мирно седяло сега не беше чудо видяло да заобикаля с маркучите половината свят..ха.ха излишни разсходи

"Да би мирно седяло", "джуджето", предполагам означава, в превод от евродебилски, Путин да беше дал Крим с все бази, кораби, ракети, самолети и личен състав на разположение на американските превратаджии, съответно на сащ. Че да им е по-лесно на сащ, да нападнат Русия, докато я обвиняват в агресия. Правилно ли съм разбрал.

Умрял някой да напада Русия! Откъде ви изравят, бе!

не се хаби за Щерев, той само това си знае..... Щерев, само един единствен президент на САЩ, най-мирният, дето получи Нобелова награда за мир, нападна седем държави., искаш ли да ти ги изброя?.... и то всичките без резолюция на Съвета за сигурност на ООН, тоест нарушавайки Хартата за мир на ООН, още въпроси?

Мъ не бе, те тез бази около Русия, са всъщност да защитят евроатлантическите партньори на сащ от Иран. Нъл тъй бе, дебилче. Вас поне знаем откъде ви изравят - от селски, цигански кенефи, дрогарски седянки, гей-паради...

браво на руснаците

"търбопроводът" "газопродовът" Вие напушени ли ги пишете тези статии...?

Напушени, напити, промити, назобани, ваксинирани, зомбирани... наевани наобратно и българският не им е майчин.

Нас това не ни интересува! Ний още си чакаме демократичния Набуко, дето ни го обеща Командира и после припяваше неговото отроче , а.к.а Дълбоката- друг метан нещем....евентуално, ако до 2250 набуко не тръгне, може и да се замислим за САЩ метан

OK, но газопроводът ще работи единствено , при спазване на европейското законодателство. Тук е пояснено много добре: http://uawire.org/germany-deals-final-blow-to-nord-stream-2

С линка май е украински. Ай да видим какво ще стане. Щото намирисва на онази древна укаринска поговорка :) -Жадна кокошка, коняк сънува.

Отне му само 6 месеца да стигне до там :))))

Кой мъж, оня залутания ли?

Абе, къде е мъжа на Деси Банова!

По-правилно е да се напише женката на Деси Банов.

бе да попитам, от къде е тръгнал, та чак сега е стигнал?

От далекоизточното руско пристанище Находка, на 10 февруари, придружен от боен кораб и танкер пълен с гориво. Пресече Индиския океан, десетки пъти сменя курса и обябява различмни дестинации, заобиколи африка, мина ламанша, и те ти го готов да полага тръби дето никойне ги ще!

Русия пак им го тури.

И по този начин, братушките се изходиха върху тъпите говедари от кочината Америка и техните санкци.

Интересно САЩ предлагали Европа да е зависима само от техния газ.

Жеко,ко ни предлагаше и предлага Русия до сега и в бъдеще, ОГРАБВАНЕ на Българите. За 500 д за 1 еденица газ на нас и 315 д на Англия от Газпром. БАСТА на Мужиците за да се отлепим от дъното макар и с нашите лакеи и крадци поучени от бандюгите руски!!!!!!!!!!!!!!1

Тънката подробност е, че Газпром са с 50% в проекта. Другите инвеститори са именити европейски компании.

И все таки мы победили !

Кои сте вие "мы" ? Руснаци? Верно, вие не сте българи и се радвате на това, че Газпром ни дереше така както и през турското робство не сме драни.

Абе трол, ти защо имаш инсталирана руска кирилица на клавиатурата? Знаеш ли, че в руската уикепвдия за кирилицата, стздателя на кирилицата е Византия? И ние сме просто ползоватвли като монголците...кремълско безродно влечуго...

Аз потърсих и видях това: "Старославянская (древнеболгарская) азбука: то же, что кирилли́ческий (или кири́лловский) алфави́т: один из двух (наряду с глаголицей) древних алфавитов для старославянского языка;". И още: "Создатель: Климент Охридский (предположительно), Кирилл и Мефодий (традиционно)" Та за каква Византия говорим?

Газпром,Надяй се у..о на пияни жени!!

Скоро ще изнасят газ и за Мар(к)с.

Това, колега е само хипотенуза!

Целият свят е зависим от америкнаския интернет, но пак им е малко..

На Шереметиево 1,2,3,4 и т.н. Путин е вкарал ирландски барове , келнерки, певачки, проститутки , лъжици и вилици. Така е правил и Петър Първи

Не че нещо, но е смешно, че братушките нямат един кораб за полагане на тръби при положение, че са стратегически износител на газ... Те и Сауди Араби са стратегически износител на петрол и нямат нито един танкер...ха.ха.ха..

Щерев, лъжеш ! Ако освен майчиния ти език -руски, знаеш и друг, то потърси в уикипедия. Bahri, formerly known as the National Shipping Company of Saudi Arabia Bahri is today the largest owner and operator of Very Large Crude Carriers (VLCCs) in the world, and the largest owner of chemical tanker ships in the Middle East.[2] The company currently owns 88 vessels, including 42 VLCCs, 35 chemical/product tankers, 6 multipurpose vessels and 5 dry bulk carriers.

Щерев, а твоята Русийка, колко танкера има? Можеш ли да посочиш бройка?

Абе не ти ли става ясно от поста ми, че е по-важно да имаш ресурса и да го добиваш, отколкото да го превозваш назад-напред? Ето вземи пример от американците - купуват газ от север, от руснаците и го продават на поляците с 45% надценка, защото е демократичен американски газ. Не знам защо обаче поляците се чувстват изнасилени по братски и реват, че руския тръбовопров ги избикалял като чумави?! Хем са ястреби напърчени срещу Русия, хем реват, че тръбопровода не минавал през техните земи?!

Голям майтап... Руснаците вече имат там Северен Поток - 1 и не могат и наполовина да го запълнят. А сега строят втори с почти двоен капацитет спрямо първия... А пък Украйна, която Путин искаше да притисне, отдавна вече получава руска газ, само че по реверсен тръбопровод - т.е. не го купуват от Русия, а от Чехия (май - затова не съм сигурен).

И вместо тъпите укри да печелят от транзита на руска газ, плащат транзитни такси на другите и по-скъп газ от посредник... Це зрада! Це перемога!

Бързат,но закъсняха и закъсват МУЖИЦИТЕ със Сев.Паток 2 . Да, нови правила влизат и новостроящи се патоци нямат шанс. Жалко много тръболяк се изсипа в морето и така ще си остане. Късия с КЪСИ решения побърка и обедняха още мужиците. Трябва им лидер под 50 г. с ново мислене и независим от военните. Иначе бъдещето им с новите технологии това десетилетие е скондапцано.

Вашингтон предлага американския втечнен природен газ като алтернатива на синьото гориво от Русия. А защо не казвате на какви цени го предлага?

Ами на такова че Газпром трябваше да си свали цените.

Със задна дата

Те това е държава! Казва нещо и го прави въпреки американски санкции и щуротии!

Не знам каква държава е, но това е единствената държава в света, която се саморазсипа и саморазспусна от гения горбачов и сие. Предаде и бившите си съюзници изключително подло, както и борците си от руската пролет. Сегашните му кагебейски наследници не са много по-различни. Вместо да инвестират самоубийствени милиарди в безмислени оръжия и да си спестят кражбите на назначените мииардери, стигат дотам че нямат един единствен корба за полагане на тръби за газ.

На гол тумбак чифте пищови.

Не че нещо, но е смешно, че братушките нямат един кораб за полагане на тръби при положение, че са стратегически износител на газ и икономиката им до голяма степен зависи от износа на газ и полагане на тръбите за него. Стратегическата технология съпътстваща икономическо планиране винаги им е куцала, неизвестно защо.

Било е по - изгодно да си платят на Швейцарците! Но вече ще имат и Швейцарците ще духат супата!

Е понеже са умни стратези, сега ще им излезе много по-изгодно.

Хе хе, ти сравняваш швейцарците с миризливите ушанки ли бе, гений? Едните имат 1000 пъти по - висок стандарт от другите. Те рашките щото хич не духат супата със срива на цените на нефта. Явно не си си пил хапчетата, пич.

Кораба към момента не може да полага тръби поради липса на заваръчно и монтажно оборудване. Налага се да му бъдат инсталирани. Трябва да бъде закаран до Калининград и там да бъде ремонтиран и дооборудван. А дали ще стане работа не е ясно.

Ще стане, ще стане не се притеснявай! Както син поток стана, както Турски поток стана и както и първия Северен поток стана, и този ще стане!

Е не се притесняваме. Имат ресурси за губене. У нас людей много, както казваше един съветски генерал от Втората Световна Война.

И аз така казвам на Тати: -Тате, ще стане ли да ми вземеш колело? А той: -Ще стане, ще стане! Ще ти взема, ама друг път.

Нищо страшно, сега чичо Дони ще глътне една белина и всичко ще е наред.

Тия посмъртно няма да го построят този поток. Стига сте преписвали фейк новини от руски сайтове.

Както не построиха, "СП-"1, "Турски поток" , "Силата на Сибир" и т.н. За "ЮП" няма дя го построят докато Тиквата тук е на власт.

ама как така големите американски корпорации да изпуснали да вземат такъв експерт като теб, я бързо се обаждай да си поправят грешката и веднага да те назначават за директор.

Швейцарската фирма да ближе шлифери и да плаща неустойки...

Нищо няма да плащат. това се нарича форсмажор.

Краварите започват да се хапят по гъ.а !

И колко да си го хапят? Няколко десетки километра им остават, да видим колко време ще ги слагат. И като го завършат ще си го ползват. Ама на 50% ! Та викаш краварите ще си хапят гъза, а Путин ще си го мести от крачол в крачол. Само да се не протрие от много местене тоя многоходов шахматист.